Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bekérdező

3 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorskönyv nélkül Antizsiráf 2012.04.24 00:47:00
Az előző posztomban ezt írtam: ugyanazon valóságnak számos olvasata lehetséges. Ezt bájosan illusztrálja egy komment, amivel a másik blogomban tisztelt meg valaki, a most vasárnap induló EMK-tanfolyam apropójából. Magam olyan jót derültem rajta, hogy gondoltam, e helyt…..
bekérdező 2012.06.08 11:47:01
@Birtalan Balazs:
köszi! értem. Beljebb vagyok, persze.
Most arra gondoltam, lehet rossz helyen kerestem a választ, lehet inkább úgy kellene megközelítenem a problémát, amit te írsz.
Ne hagyni magam kizökkenni az OK pozíciómból. De nekem ez sem tűnik túl egyszerűnek. valahogy nem én gyakorolok hatást az emberekre, hanem ők rám, van ilyen?
bekérdező 2012.06.08 14:55:26
@Birtalan Balazs: ühüm. 2 dolgot értek ebből, nem baj, ha úgy érzem, hogy nehéz OK-ban maradni, mert az tényleg nem egyszerű. ámde évek munkája is lehet, hogy sikerüljön... ez nem hangzik túl jól.

a hatásgyakorlásnál inkább olyasmire gondoltam, hogy vannak ezek a lehengerlő, magabiztos, határozott emberek, akik könnyen bizalmat keltenek másokban. Szeretném, ha úgy tudnám az érdekeimet érvényesíteni, mint ők, mert akkor mindenki azt tenné, amit én akarok és nem azt, amit ők. :))) jujjj, ez nagyon gyerekesen hangzott. :)

asszem keresek cikket a "hogyan legyek felnőtt témában" is. köszönöm az útbaigazítást, meg a válaszokat!
szép hétvégét! :)
Aki ismeri a hipnózis szót, az bizonyosan belefutott már a „hipnotikus álom” jelzős szerkezetbe is. E kifejezés, ha úgy vesszük, méltó társa a „camping tábor”-nak, „sampinyon gombá”-nak és „bacon szalonná”-nak. Ám ha másként vesszük, akkor nem az. Mint már…..
A holokauszt válogatás nélkül darált be sorskönyv-vezérelt és autonóm embereket egyaránt. Az esetleges túlélés csaknem kizárólag mázli kérdése volt. Ám a túl nem élés néha még ilyen körülmények között is lehetett sorskönyvi döntés eredménye. Hogy K. Havas Géza…..
Most pedig térjünk át a harmadik nagy témakörre: a párhuzamokra a könyv egyes varázslatai, illetve bizonyos pszichoterápiás eljárások között. Amint jeleztem, négy motívumról fogok szót ejteni. Edevis tükréről, a mumus elleni védekezésről, a dementorok elleni védekezésről,…..
Ez idáig tehát azt a gondolatmenetet követtük, amely szerint a Harry Potter fejlődésregény. Ennek nem ellentmondva, hanem más aspektusból közelítve a szöveghez azt állíthatjuk: a Harry Potterben különösebb erőlködés nélkül felismerhetők a hősmítosz elemei. Ezzel eljutottunk…..
Egy barátom két fő kérdést tett föl nekem az empátia témája kapcsán. Az egyik arra vonatkozott, hogy voltaképpen miért is kell empatikusnak lenni a másikkal, amikor is az empátia igen nagy energia-befektetést jelent, és ehhez képest gyakran csekély hasznot hajt (értve ez alatt…..
Eric Berne születésének tavalyra eső 100., valamint saját fennállásának 20. évfordulója alkalmából a Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület (HATA), az ELTE PPK-val közösen egész napos konferenciát rendezett, Változó világban okénak maradni címmel. Ennek keretében szombaton…..
A TA-ban Hát nem borzasztó? címen ismert időtöltéshez gazdag táptalajul szolgál a balatoni vendéglátás. Alább egy badacsonyi rémtörténet leírása következik, de túllépve a primér szörnyülködésen, némi pszichológiai elemzéssel megspékelve. A sztori Délután három felé…..
1984 volt. A nyolcadikos tananyagban eljutottunk A Párt vezető szerepe a társadalomban című részhez. Tamás, a fiatal és jó fej tanár így szólt az osztályhoz: „Most megtanítok nektek két latin kifejezést.” Azzal felírta a táblára: de iure és de facto. Felmerült…..
bekérdező 2011.06.26 10:05:21
(A cikk 1. része itt, a 2. része pedig emitt olvasható.) A kiinduló helyzet tehát ugyanaz, mint a tényleges esetben: a módosult tudatállapotban lévő kliens a képáramlás egy pontján közli, hogy léket kapott a csónak, ömlik be a víz. Az első dolgom ebben az esetben, hogy…..
Ami eddig történt (akinek nincsen kedve visszaolvasni): Nati és Panka a pasifogás trükkös, menedzsmentes formáját vizsgálják, miközben Nati megállapítja, hogy a stratégialkotás első pontja: "dologról való, értelmét ugyan nem találó, roppant időigényes ámbár…..
Volt már olyan veled, hogy bármennyire is próbáltál megoldani egy problémát (jelen esetben a pasikeresés, de főleg a találás problémáját), valahogy csak mindent sokkal jobban összegubancolni sikerült, mintsem kibogozni a szálakat? Persze, hogy volt, hisz így jár minden makacs…..
Az egész úgy kezdődött, hogy reggel felébredtem.. Szundi...még tíz perc... szundi.. még tíz perc... mondom SZUNDI! Ez a telefon nem ért a szóból. Még éreztem az arcomon azt a könnyed mosolyt, amit északai álmom az arcomra csalt, aztán reggel lett.Nem is emlékszem, miről…..