Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irsai Olivér

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután eladni nem sikerült (13 millió dollár azért nem kis összeg), az Osbourne-házaspár úgy döntött, havi 50 ezer dollárért inkább kiadja a hatalmas Los Angeles-i otthont. Tavaly júliusban hirdette meg eladásra a Hidden Hills-i házat Ozzy és Sharon Osbourne, de nem jártak…..
Irsai Olivér 2012.08.26 22:14:09
@Madárfejű Lajcsika: A brutál hangjával, meg a figurájával lapátolta össze azt a pénzt - mert más nem tud(ott) ilyet.

A ház sztem' is nagyrészt sz@r. Ez már az az eset, amikor annyi pénz van, hogy nem tudja hova rakni, így össze szedi(k neki) a drága baromságokat, mert design.
Valószínűsítem, hogy a '80-as években lett így ez a ház az övé - mert hát arra ugye nem emlékszik, nem igazán volt jelen... ;o)

Igen, ez egy téves elképzelés, hogy a metálosok, azok mindig olyanok... max. a rajongók. Van bmelyik rock star palinak metálos göncben lógó csaja pl.? Nem, a csajaik is luxus bigék és a házaik/kocsijaik is azok. A fülükön folyik ki a pénz - és mellesleg tönkre mentek rég a hírnév átkától - miért lenne másképp?
Jó esély van arra, hogy néhány éven belül akár a magyar luxusszigeten nyaralhassanak a szerencsések - vontuk le a tanulságot az ötletgazdával való beszélgetés után. Kérdéses részletek persze így is akadnak bőven, Orsós Gábor azonban láthatóan egy kompetens személy, aki…..
Hosszas keresés után megtaláltuk a kánikula egyik lehetséges ellenszerét: a Villa Amanzi lakói valószínűleg nem szenvednek a negyven fokban.  Hat hálószoba, tizenöt méteres feszített víztükrű medence, tizennyolc méteres üvegajtók, jacuzzi, távirányítású napellenzők,…..
Chez DuBarry Liptay megfiatalodott 2012.06.27 15:03:00
Fent 2009-es, lent tavalyi kép. Mi történt Claudia arcával? A hivatalos verzió csak valamilyen kozmetikai mélykezelés. De attól a szeplő nem tűnik el. Szerintem volt egy minimum lézer (mélyhámlasztástól sem ilyen fehér a bőr), hialuronsavas töltés (ajakba tuti), és egy…..
Irsai Olivér 2012.06.27 21:17:02
@Mainframe: XD !!!
Emelj! A kávé dicsérete 2012.06.26 07:30:00
A kávé a trópusi területeken megtalálható kávécserje terméséből, a kávébabból többféle módon előállítható ital, világszerte fogyasztott élvezeti cikk. A cserjének két fajtáját termesztik: a drágább, kevésbé erős és kellemesebb aromájú kávét adó arabicát,…..
Minden latin-amerikai utazásom legjobb pillanatai azok voltak, amikor így vagy úgy, de egy kis időre beleláttam az ott élő emberek mindennapjaiba. Ezek a pillanatok épp olyan sokfélék voltak, mint Latin-Amerika országai. Chilében és Mexikóban, ahol fél-fél évet éltem, természetesen jó alapos…..
A tanácsadó kutya A döntés 2012.03.08 07:36:00
Az kellett mérlegelnem Pedroval kapcsolatban, vajon belefér-e az időmbe, hogy vele külön is foglalkozzam. Lesz-e elég energiám rá, hogy megfelelően szocializáljam őt, és megtanítsam lépésről lépésre mindenre, amire szüksége van. Még ha lelkesedésből rávágtam volna is…..
Irsai Olivér 2012.04.08 10:40:55
Hátha még nem ismeritek...:
www.libri.hu/konyv/a-kutya-mint-csaladtag.html
A tévéműsorát is érdemes nézni:
port.hu/a_csodalatos_kutyadoki_vi./pls/fi/films.film_page?i_perf_id=17968428&i_topic_id=1
A maga területén egy zseni ez az ember, rendkívül sokat tud segíteni a módszere! Ő tényleg tudja, hogyan működik egy kutya! :o)
Sok boldogságot Pedrohoz - és a többiekhez!
Melinda
 Középkori ítélet Geréb Ágnes nemzeti bába ellen A Centrifuga tiltakozik az ítélet ellen és felszólítja dr Schmitt Pál után Áder János köztársasági elnököt is dr Geréb Ágnes bába, szülész-nőgyógyász szakorvos, pszichológus tavaly elutasított kegyelmi…..
Irsai Olivér 2012.02.13 00:21:37
@vkaresz6: Nem értem miről beszélsz a 19:49es hozzászólásodban, bocs, lemaradtam vmiről...
@Scapozs: Jaj, állandóan ezzel a biztonsági övvel + az otthoni vakbél műtétekkel jöttök... :o/ Hogy jön ez ide? Ne erőltessünk már hülyeséget össze hasonlítani a témával!
Olvasd el kérlek a 12:43as beírásomat, ahol azt említem, hogy miért kevesebb a komplikáció esélye otthoni közegben. (a kedvenc függöny-elhúzós esetemet itt még le sem írtam?...)
Neked ez a szakmád? Nem. Előrébb vagy a gyakorlatoddal? Láttál egy csomó borzalmat ezek szerint.
Geréb Ágnesnek ez a szakmája? Ő teremtette meg Magyarországon.
Ina May Gaskin-nak ez a szakmája? Nem kicsit. (nagyon tiszteli és elismeri G.Á-t)
Luke Zander-nek ez a szakmája?
Mavis Kirkham Prof.-nak ez a szakmája?
Elisabeth Davis-nek ez a szakmája?
Kiket soroljak még?
Egy csomó államban ez nem kérdés, hogy az otthonszülés is biztonságos. Sok államban működik. Ott sem volt mindig, megteremtették. Ott is el kellett indítania valakinek/kiknek. Nálunk ez G.Á. és csapata. És profik. Mindenki elismeri Őt/Őket, aki ért hozzá. Azok meg egy csomóan nem, akik nem értenek hozzá.
És itt G.Á-val kapcsolatban mind azok véleményeznek negatívan, akik nem értenek hozzá. Mert egy kórházi orvos nem ért az otthonszüléshez. Köze nincs a protokollhoz. És a hozzáértő szakemberek véleményét hajlamos mindenki figyelmen kívül hagyni - valamiért.
Nekem sem szakmám, csak van közöm hozzá és figyelembe veszem azoknak a szakmai tudását és véleményét, akik valóban értenek hozzá.
Irsai Olivér 2012.02.13 13:39:08
@xxyati: Hú, Te aztán ritka intelligens egy fazon vagy!

Nem abban tér el, hanem, hogy hogyan kell kezelni a dolgokat. A protokoll nem a baba helyzetét/állapotát jelenti.

És attól, hogy ilyen trágárul beszélsz, meggyőzőbb leszel?...
Nekem nem. Sztem másoknak sem, viszont magadat erőst minősíted!
De ahogy most vissza néztem az eddigi hozzászólásaidat itt-ott, már mindent értek, professzor úr! Mindenhol az észérv az erősséged! ((tudok ajánlani terapeutát, aki segíthet feldolgozni a felgyülemlett indulataidat és kideríteni a valódi okaikat. rossz lehet Neked, sajnállak))
Több qv@anyázásodra nem válaszolok, de ha sikerül vmi érdemit kerekítened, arra szívesen.
Minden jót, professzor úr! ;o)
Irsai Olivér 2012.02.14 21:49:44
@hotredchili: Isten éltesse sokáig boldogságban!
Otthonszülésnél eddig azért volt jelen egy óriási tapasztalattal rendelkező orvos + még szülésznő (vagy dúla vagy mindkettő) is, (egy akkora bőrönddel, amit az apukák is alig bírnak megemelni -tele felszereléssel, nem egy szál imakönyvvel!), hogy pl. ha ehhez hasonló gond adódik, (vagy más), akkor akár a fent leírt módon (vagy komolyabban) tudjanak segíteni.
Az én hozzászólásom - ha elolvasod - nem arról szól(t), hogy osz.-nél nincs beavatkozás. Hanem hogy sajnos a kórházakban akkor is beavatkoznak, ha nincs is rá szükség. Még akár az előtt is, hogy kiderülhetne, hogy valóban kell -e vagy sem. És ez gerjeszti a komplikációkat. És ezt szeretnék elkerülni azok, akik háborítatlanul szeretnének szülni, esetleg otthon, lehetőleg G.Á-sel, mivel Ő Mo-on a legjobb szakember, a legnagyobb tapasztalattal. (kb. 10000 kisbaba született a segédletével össz.) De persze a munkatársainak is minden tiszteletem!
esetleg még: 02.12. 12:43
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
Irsai Olivér 2012.02.08 13:15:16
Miért nem akar esetleg egy mai nő kórházban szülni?
Pl. ezért:
www.youtube.com/watch?v=ePrgHXcRRtU&feature=youtu.be
mert így bánnak egy >újszülöttel< - vagyis teljesen fölöslegesen háborgatják és mondhatni kínozzák.
Arról nem is beszélve, hogy előtte min ment végig a kismama és hogy mennyi része van a dokinak abban, hogy végül császárral született meg az a szerencsétlen gyermek...
Felháborító némely kommentelő primitívsége! Sajnos. Szép számban vannak ilyen (rosszindulatú - hogy csúnyább szót ne használjak) emberek, akik nehezítik az ép eszűen gondolkodók táborának dolgát >mindenféle témában<...
Ez van, meg kell küzdeni. Előbb-utóbb mindig sikerül. (ez a rossz hírem Nekik)
Irsai Olivér 2012.02.08 15:41:11
@Jim Raynor: Igen van CTG is. Csak nem ultrahangos (nincs rossz hatással a magzatra). Akkora táskával érkezik az orvos az otthonszüléshez, hogy az apukák alig bírják ki-be cipelni.

Látom, nehéz itt (is) elfogadni, hogy a szülés nem pillanatok alatt zajlik le,
ha komplikáció lép fel, azt egy >jó szakember< a történésekből időben észre veszi. Van idő cselekedni.

Egy köldökzsinór csomónak pl. a legnagyobb ellensége az oxitocin! A rövid k.zs.-nak is. Ezeket, ha hagyják természetes úton folyni a szülést, megoldja az magzat és az anya szervezete együtt. Szépen, lassan kidolgozza az utat a baba a szülőcsatornában mindig vissza húzódva, amíg a végén meg nem tud születni anélkül, hogy meghúzódna a csomó a k.zs.-on.
Ebben az esetben az oxitocin viszont, mivel begyorsítja a folyamatot, rendkívül veszélyes a magzatra nézve!
Nekünk szerencsénk volt, szépen, megszületett magától, se a pocakban, se születés közben nem volt gond a szép kis csomójával, amit produkált a k.zs.-ra...
@k trout: lehet, hogy lennének, csak őket vszínűleg nem hívná magához senki. Ráadásul ez soha nem lesz olyan nagyüzem, mint a kórházak. És aki ilyenre adja a fejét, az már átlátja a folyamatot, hogy mi a fontos, és eleve nem úgy áll a szüléshez, ahogyan a legtöbben a kórházakban.
Emma Watson, a Harry Potter Hermionéja nem érti, miért adnak ki saját nevük alatt parfümöket a sztárok. "Miért akarnál úgy illatozni, mint valaki más? Nem inkább úgy, mint saját magad?" - tette fel a költői kérdést Emma, aki talán azzal nem számolt, hogy minden…..
(Az írást másodközlésre átvette a hvg egyik melléklete, a life & style.)Két poszton dolgoztam az elmúlt hétvégén, de az egyiket közben megírta Bede Márton - köszönöm szépen, még bosszankodni is csak vigyorogva sikerül, annyira örülök neki. Őt ugyanis rengetegen el…..
Irsai Olivér 2010.10.16 17:21:41
@bkkzol: Geréb Ágnes el volt tiltva mint szülész-nőgyógyász orvos. De mint szülésznő nem. (ugyanis mindkét végzettsége megvan (+pszichológus is))
Orvosi tevékenységet nem is végzett ez idő alatt, ha kísért is szülést, azt is csak tanácsadóként.
- legjobb tudomásom szerint.
Nincs mit tenni, Ő a legjobb szakember.
Aki otthon akar szülni, nem csoda, ha szeretné, ha ott lenne vele valamilyen szinten.
És mivel Ő elhivatott, teszi a dolgát.
Az emberiséget soha nem a buta, agresszív, okoskodó emberek vitték előbbre... hanem akik elhivatottak valami mellett és teszik a dolgukat - akár bármi áron is.
Mint korábban jeleztük, szeptember 28-án a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium rendezésében vitaest zajlott le a homeopátiáról. A vitaestnek négy meghívott előadója volt: a homeopátia oldalán Dr. Katona Edit és Dr. Mátray Árpád állt, ellene pedig Dr. Lakos András és Dr. Görög Sándor föglalt állást.…..
Irsai Olivér 2010.10.01 17:50:07
@Szilágyi András: Igen, placebo! Egy 2,5 éves gyereknek, akinek fogalma sincs, mit vesz be és miért!
Könyörgöm, ne legyetek már ennyire korlátoltak! Rosszabbak vagytok, mint a HitGyülisek!

A Traumeel-re még a déliben a gyógyszertárosnő is azt mondta, h "az tényleg egy csodaszer". Pedig először kissé rosszallóan nézett, amikor mondtuk, h egy h.szert keresünk.
Ezt is rengetegszer használjuk a gyerekeknél (is). Nagyon csúnya véraláfutásos-lila duzzanatokat tud 1-2 perc alatt elmulasztani és nyom nélkül eltűntetni. Ha nem lenne jó nem használnánk.
Irsai Olivér 2010.10.01 18:20:08
@Bobby Newmark: a patikusnő elismerően mondta. Nem kell mindenbe a megrögzött hülyeségeiteket bele mesélni!
Ha egyszer kipróbálnátok, akkor lenne tapasztalatotok pl. a Traumeel krémmel kapcs. De így meg lehet vakon köpködni. Én sem használnám, ha nem lenne jobb tőle. Mert fölöslegesen semmit nem használok.
A 2,5 éves gyereknél persze lehet placebo hatás, ha tudja, miről van szó. De Ő nem tudja kitalálni és beprogramozni magának, hogy reggel azért kap 3 édes golyót, h éjjel ne keljen föl 5-6x.
Kicsit nem-elvakultan is gondolkodhatnátok néha. Pont olyan megrögzöttek vagytok, mint az elszállt ezoterikus sérültek, csak a másik póluson. Tök mindegy, mit mond Nektek az ember... Sajnállak Titeket, hogy így lekorlátozzátok saját magatokat
Már az eredeti, erstés verziótól is hánytam, de a Jobbik keményen beásott a béka segge alá! (Thx A.R.!) ..
Irsai Olivér 2010.09.27 19:42:00
@EMBEREK!: Itt nem erről van szó manapság, hanem pl. az egyoldalú szerződés módosításokról, mindenféle költség áthárítása az ügyfélre.
A bank bármit megtehet, az ügyfélnek semmihez semmi köze, csak fizessen minél többet, hogy a banknak minél jobb legyen.

Meg egyébként is nagyon ki van ez az egész találva a fogyasztási társadalomra! A legtöbb embernek esélye sincs pl. lakást venni hitel nélkül >>> persze hogy fölveszik, inkább, mint albérletet fizetni!

Nagyon mennek itt a primitív bunkó hozzászólások...!
Irsai Olivér 2010.09.27 19:46:28
Közel négy évvel ezelőtt , a 38. héten jóslófájásokkal feküdtem be az Istvánba. Egész éjjel a kemény szülőágyon kellett aludnom, hogy a nővéreknek ne kelljen az egy emelettel lejjebb levő kórtermek közt ingázni, hogy megindul-e a szülésem vagy sem. Márciusban, nyitott ablak…..
A csapnivaló kezdet után Kunio megszerette Magyarországot. Ugyan ellopták motorját és holmijának egy részét, de az olvasók és a szívesen jött támogatók segítségével újra kistafíroztuk a világutazót. Tegnap délután szemerkélő esőben gurultunk ki a Red Baronba. A Honda…..
„Mi lesz, ha egyszer „máshogy” is beleül egy férfiba?? Engem nagyon zavar, de lehet, hogy bennem van a hiba, és én buktam el a teszten” - következő Levélírónk a jelenlegi barátnőjéről mesél, akivel csak egyetlen baj van: minden pasival túlságosan közvetlen,…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Irsai Olivér 2010.06.11 23:42:50
@k trout: Elszomorítanálak (tájékoztatnálak): a legtöbb kórházban ez a mai nap is így működik! Sajnos. Ez a rutin. A legtöbb kismama úgy jön ki a kórházból pl. hogy nem tud szoptatni és végleg el is hitették Vele, hogy nem is fog tudni...

Ja, és Árpádunk szerint vszínűleg szoptatni is csak kretének szoktak, mert már az is bebizonyosodott, hogy a tápszer sokkal egészségesebb. - meg azzal jobban lehet idomítani is a gyereket a rendre!
Irsai Olivér 2010.06.12 00:58:42
@rosiegirl: Először is ne magadból indulj ki! Általában véve...
*Eleve nem minden szülés egyforma! Sőt. Mindenkinél másképp zajlik le, minden nő - akár minden szülését - másképp éli meg!
*És ráadásul a szülés egy baromi érzékeny folyamat! Akár attól is leállhat, hogy mondjuk kihúzol egy függönyt, ami addig be volt húzva (konkrét eset)... >> ezért olyan fontos, hogy mindenki ott szüljön, ahol biztonságban és jól érzi magát! Olyan emberek közt, akik segítik Őt és nem nehezítik a dolgát.
*(Egyébként a bábák akár akkor is eljönnek a szegényemberlányához, ha csak puszit ad érte)
*A babának nem sterilitás kell! Sőt - nem tesz jót a sterilitás a későbbiekben sem, ez már bizonyított. (szokták mondani azt a bizonyos 1kg koszt) A babának a már kialakult jól megszokott flóra kell, ami a családjára jellemző. Ez pl. otthon megvan, a kórházban meg nagyon nincs meg! Meg is van az eredménye a kórházakban... Ugyanezért tartja a hagyomány, hogy az első 6 hétben nem szabad látogatni a kisbabás házat, csak a szűk családnak.
*Te vagy baromi nagy tudor! És még reklámozod is, mint a többi hasonlóan okos haverod.
*Egyébként meg az újszülött nem egy vak hülyeként születik, akinek minden mindegy. (bár lehet, hogy annak idején néhányan de...)
És a legtöbb otthonszülő anya (és apa) pont nem saját maga miatt szül ott-ahol, hanem azért, hogy a gyermeke ne élje át azokat a kínokat, amiket a kórházi rutin okoz fölöslegesen(!), amikor épp >meglátja< a Napvilágot...
Fel vagyok teljesen dobódva. Megnéztem, meghallgattam a neten dr. Gaudi-Nagy Tamás debreceni kampánybeszédét. És megvilágosultam. Az ügyvéd úr, leendő igazságügyi miniszterünk, felnyitotta a szemem. Bevallom őszintén, butuska kis agyammal a sok okos gondolata közül nem is tudtam…..