Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hatafal

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Peter Shark folytatja az első világháborús kísérleti harckocsikról írt sorozatát, ezúttal az angolszász szövetségesek két izgalmas tank-tervezetével. 2.1.) A "Flying Elephant" szupernehéz harckocsi Az első brit szupernehéz tank-tervezet, ám sohasem készült el. 1916…..
A lemilblog hármas küldetéséből sohasem csináltunk titkot. Az ismeretterjesztésen és a szórakoztatáson kívül mindig is igyekeztünk egyfajta (virtuálisan egyenruhás) Róbert bácsiként segíteni olvasóinkon, megválaszolni az őket nyugtalanító kérdéseket. Vérnűsző Barom…..
hatafal 2010.01.14 21:52:00
Hali, nem akarok nagyon bele ugatni de a wikipedian eleg sok minden fent van a meghajtasrol pro es kontra.
en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams#Mobility
es itt is:
www.enemyforces.net/tanks/m1a1abrams.htm

A leiras szerint szinte mindennel elmegy, nagyon csondes a jarmu jo gyors kontra viszont hogy nagyon sokat fogyaszt.
Orbán Viktor szokásos időközönként elővezetett médiaoffenzíváját tartja éppen, tegnap még az ATV-be is ellátogatott, ahol az aznapra az ATV-be költözött (három műsorban is szereplő) Debreczeni József szerint is kivételesen „belül volt azon”, azaz visszafogottan…..
hatafal 2009.11.13 23:35:48
@Bit Rot: Azert a vizitdijnak nem egeszen az a lenyege mint amit te sugallni szeretnel. Senki nem mondja hogy ingyenelo lennel, viszont gondold el a kovetkezot. Laksz egy tarsashazban ahol atalanyt fizetsz a vizert (ez ugye a TB jelenleg Mon, "atalany" dij mert fizetsz mindig es annyit hasznalod amennyit akarod). Mivel atalany dij van ezert mindenki mindennap otszor furdik es egy csomo vizet elhasznal de igazabol nem veszi eszre, hogy milyen sokat is valojaban, mert o befizette akkor kihasznalja neki ez jar. Ha itt azt mondjuk ok fizessen mindenki atalanydijat, mert valamiert egyedi mero orat felszerelni nem lehet de minden egyes csap megnyitasert felszamitunk egy a havi atalanyhoz kepest csekelyke osszeget (havi 70 ezert TBdhez kepest 300 Ft azert valljuk be nem tul sok) akkor maris mindenki meggondolja hogy biztosan meg akarom nyitni azt a csapot? Ezzel persze hogy mindenki ketszer meggondlja es nem nyitogatja feleslegesen, de azert amikor kell furdik mert annyira nem sok a dij es furodni kell csak nem napi otszor. Igy egy betanulasi idoszak utan a vizfogyasztas csokken es lass csodat csokken az atalanydij is. A vizitdij eseteben a hatas akkor is elerheto lett volna ha esetleg biztositast tudsz kotni arra hogy fizetsz egy reszet vagy egeszet a biztosito vissza adja, de ugye ehhez az kell hogy egy rendszer mukodjon egy ideig.
Újra a lakáskiadások szezonja következik a lakásvásárlási hajrá lecsengése után. De a jogi környezet nem igazán kedvez sem a bérbeadóknak, sem a bérlőknek. Az alábbi történet is egy ilyen esetről szól.Tisztelt Zugügyvéd!a következő esetet szeretném megosztani Önökkel.…..
November 11-e van, ami az angolszász világban az Emlékezés Napjaként ismert és szervesen kapcsolódik az első világháború rettenetes katonai áldozataihoz. Markgraf barátunk, aki az első világháborús emlékblogon, testvérblugunkon, már néhány kitűnő posztot publikált,…..
hatafal 2009.11.11 22:49:44
@MTi: A hir a dologban az, hogy ez az elso alkalom hogy Armistice Day-en nemet kormanyfo francia foldon van hivatalos latogatason. Legalabbis BBC news szerint.
hatafal 2009.11.11 22:58:12
@Zig Zag: google translator mindig jol jon :).
hatafal 2009.11.11 23:02:46
@Zig Zag: a varosok sorsan ez sokat nem valtoztatott. Becset leszamitva persze. Na megyek jol utana is olvasok a osztrak kivonulasos sztorinak.
Kotasz Doktor alábbi levelében arra hívja fel a T. Ház figyelmét, hogy teljesen felesleges egy fillért is a Malév visszaállamosítására fordítani, hiszen ők szarják le a legmagasabbról, mi történik törzsutasaikkal. Naiv ügyfelet azért nem engedték fel egy Budapest-Brüsszel…..
Az előző bejegyzésben azt próbáltam meg bemutatni, miként állhat elő olyan helyzet a 2010-es választás után („első forgatókönyv”), hogy a Fidesznek kétharmados parlamenti többsége legyen. Röviden azt mondhatnánk: nehéz, de nem lehetetlen. Egy politikai…..
hatafal 2009.11.03 21:34:50
Engem nem az zavar abban, hogy a Fidesz ket harmadot hogy nem ertek veluk egyett sok mindenben. Ha valakinek mas a velemenye tiszteletem, ha valaki masra szavaz azert nem fogom kevesbe magyarnak / embernek akarminek tartani. Ha a valasztok nagy resze masra szavaz mint akire en szavaznek szive joga. Engem az egesz politikaban es a politikai elitben a hiteltelenseg zavar, hogy hulyenek probal nezni. Az zavar, hogy nagyon rovid tavu erdekekert hajlando eljatszani a hosszabb tavu hitelesseget. Ha valaki nem ert velem egyett es hiteles azt tudom tisztelni de azt nem tudom tisztelni aki nyiltan nem ert velem egyett de a hatterben kacsintgat hogy az egyett nem ertes csak a buta csurhenek van, valojaban nem gondoljuk am komolyan. Ilyen alapon a Jobbik sokkal egyenesebb ok "legalabb" valamennyire oszinten antiszemitak es rasszistak. Ugy gondolom, hogy amikor azt mondjak hogy azert mondja a nagy part azt amit mond mert a buta tomegnek ez kell de azert nem gondoljak komolyan, csak magukrol allitanak ki bizonyitvanyt. Esetleg meg kene probalni a "buta tomeget" felvigaligositani, hogy mit es miert. Hogy mi, mit jelent. Megis mi az igazsagos es jogos es nem csak ures frazisokat zengeni. A "buta tomeg" nagy resze valoszinuleg vevo lenne csak okosan kene talalni. Termszetesen ez nehezebb mint az ures frazisok de hosszu tavon hitelesebb es hasznosabb is talan. Ures frazisok zengeseben a szelsoseg mindig jobb lesz elvegre ok nyiltan lehetnek olyan amilyenek, mig a nagy part mindig csak burkoltan kacsintgathat, mindig csak "helyi ugyekkent" kezelhet dolgokat. Szerintem valahol az egesz dolog kulcsa a hitelesseg, hitelesnek pedig oszinteseggel es nyitottsaggal lehet lenni. Ahhoz hogy egy oszinte programot is megvegyenek pedig az kell hogy ne nezzek hulyenek az ember, hanem megprobaljak neki elmagyarazni, hogy megis mirol szol az egesz. Ehhez persze mar koran el kene kezdeni a dolgokat. Eleg regen jartam altalanos iskolaba de valahol ott el kene kezdeni hogy mirol is szol egy demokracia, egy nemzetgazdasag es ami szinten nagyon fontos es mostanaban nekem special vessoparipam, hogy mirol is szol a tortenelem de ez egyik masik. Igaz valahol a tortenelem korrekt es objektiv ismerete nagyon sokat segitene a szelsosegesekkel szemben mivel altalaban ok azok akik erzelmekre, multra es hagyomanyra (legyen az nemzeti nagysag, vagy tortenelmi elnyomas, bar Mon a szelsobal nem igazan van jelen) epitenek es ezen vitorlakbol a szelet szepen kilehetne fogni ha a tortenelemrol lerantanak a fatylat, ha megprobalnank megerteni a masikat mikozben nem felejtjuk el kik vagyunk de ebbe most nem megyek bele.
hatafal 2009.11.03 21:59:22
@hatafal: Ugy latom az elobb magamba sikerult jol el ternem a targytol. A targy az lett volna, hogy mi zavar. Nem az zavar hogy ket harmados tobbseget szerez hanem a hogyan. Itt nem csalasra gondolok, hanem egyszeruen arra, hogy most tipikusan gyoz a regi elv, aki nem csinal semmit az nem hibazik. Ezt a valasztast nem a Fidesz nyeri meg most hanem az MSZP vesztette el 4-8 ev alatt. Annyira elvesztette a baloldal a hitelet hogy a szinten nem tul hiteles de kevesbe nem hiteles ellenfel csak azzal hogy nem ok csinaltak juthat tortenelmi gyozelemhez. Raadasul annyira egy dologrol szol a politikaja, hogy mi mashogy csinaljuk, hogy meg arrol sem hajlando elismerni hogy jo amit o is ugy gondol csak nem o mondott eloszor. Szoval ez zavar a tobbi amit irtam a mogottes ok amiert ide jutottunk, hogy ennyivel nyerni lehet ahelyett hogy egy hiteles uj ero nyerne.