Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tbb

0 bejegyzést írt és 2332 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tudomány jeles képviselői legtöbbször megállnak az "anyagi" szint vizsgálatánál, és a racionális megközelítés korlátainál. Csupán az elmével felfogható területen "kirándulnak", az azon túli vidéket pedig meghagyják másoknak. Nem így a világhírű magyar agykutató,…..
Véletlenül találtam rá a koreai Minjok vezetőképző akadémia " Az 1956-os magyar forradalom és a nyugati beavatkozás: remények és valóság" című anyagára. Elég meredek dolgokat állít a szerző, ezeket viszont komoly forrásanyaggal támasztja alá. 1956 a pszichológiai hadviselés…..
Igen nehéz elhatárolni mikor visszaélésszerű a hangfelvétel készítése. Ha például valaki sejti, hogy verbálisan megfenyegetik, és biztosítékként szeretné titokban rögzíteni a beszélgetést, nyilvánvaló, hogy nem közli a másik féllel ezt a…..
Naiv ügyfél 96 ezer forintos előleget bukott be a fonyódi Balaton Hotelben. Állítólag azért adták ki a szobájukat másnak, mert nem jelezték az előleg megfizetése után, hogy mennének. WTF? Kérem jelentkezzenek a Fonyódi Rendőrkapitányságon azok, akik a fonyódi Balaton…..
Ahogyan egyre többet foglalkozom a politikával (a gazdaság miatt), és közeledünk a választási kampányok szezonjához, egyre inkább leszek kétségbeesett, hiszen a demokrácia hazájában nincsen valós választási lehetőségem, alternatívám. Engem nem győz meg, hogy azt mondják,…..
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
Már írtam arról, hogy hogyan lehetne kapitalista keretek között megreformálni a felsőoktatást, és első ránézésre úgy tűnik, hogy a kormányzat a hallgatói szerződésekkel ebbe az irányba mozdult el. A probléma ezzel az, hogy ugyan nagyon hasonlít az egész történet egy…..
szofter Lies, damn lies, statistics 2013.02.17 13:38:10
"I only believe in statistics that I doctored myself"Winston Churchill Statisztika az egész világ. Röpködnek a számok nap mint nap, hol az infláció- és a GDP-adatok, hol a nagy cégek negyedéves eladási jelentései, hol a pártok támogatottságáról szóló felmérések. Általában…..
Nem tudom, hogy a Bayer-ellenes tüntetés célját és finalitását tekintve a bűnelkövetőket fogja-e bátorítani, miként azt Kocsis Máté, a rendészeti bizottság Fideszes elnöke vizionálja. Végképp nem tudom, miért gondolja azt a kormánypárt, hogy a Bayer minősíthetetlen roma…..
„Puerilizmusnak akarjuk nevezni annak a közösségnek magatartását, mely gyermekiesebben viselkedik, mintsem azt ítélőképességének állása megengedhetné; annak a közösségnek a magatartását, mely ahelyett, hogy az ifjakat férfiakká nevelné, saját viselkedését az ifjakéhoz…..
Slovensko, do toho! Karácsonyfake 2012.12.30 10:41:16
Alaposan megvezették a jobboldali sajtómunkásokat: tömegesen ülnek fel egy brüsszeli városi legendának a Fidesz-közeli médiában. A szlovák rendszámtáblás Hazafi karácsony alkalmával is megragadta az alkalmat, hogy egy kicsit gyalázza az Európai uniót, jó fideszes módjára…..
Teadélután Testvérek között is 2012.11.01 03:15:55
Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, jelenlegi oslói nagykövet három évvel ezelőtti egyetemi jegyzetében alábbi mondatot vetette papírra: „azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy a testvérek vagy unokatestvérek házasodjanak,…..
tbb 2012.11.01 20:24:27
@ByA:

Ugyan már! Csak ideböffentett egyet.
tbb 2012.11.01 20:42:59
@ByA:

Te azt csak hiszed, hogy a te varidba nem tudnának belekötni. De mivel karaktergyilkolási szempontból te érdektelen vagy (egyelőre) a számukra, így a te varidba nem kötnek bele,

Tudod, olyan ez mint a köteles beszéd volt anno. Mindenki tudta, hogy igazságtalan a gyurcsányi minősítés, de kórust ez egyáltalán nem zavarta. Ez a harcmodoruk, na. Hozzászokhattál volna már. Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki.
tbb 2012.11.01 20:46:46
@ByA:

Felidegesített? Ez volt a célja.
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
tbb 2012.10.29 12:53:36
@bretman: Nem hinném, hogy stílusparódia lenne. Mert akkor a kezdeti hangvétel kitartana végig, és a poszt egy slusszpoénnal zárulna.
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
A KARD Így neveld a pártfogódat! 2012.08.21 08:33:52
A hatalom fenntartásának fontos médiaeszköze az elhallgató propaganda következetes használata a viszonylag passzív választói többség körében (amelyet korábban már volt szerencsém bemutatni), egy elszánt kormánynak azonban gondolnia kell olyan okvetlenkedőkre is, akik…..
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
tbb 2012.07.26 19:11:00
@DR. INKVIZITOR:

Pontosan.
tbb 2012.07.26 21:47:43
@tbb:

Bár egy kicsit alaposabban végiggondolva, csak látszólag. A kolbász és korbács technikából ugyanis valami hiányzik. Jószerivel az, amin a sikere múlhatna.
tbb 2012.07.27 03:09:48
@kolbászoszsömle:

Élvezettel olvastam a történelmi fejtegetéseid. Határozottan eredeti gondolatok. De a lényeget nem érintik. Hogy a kalandozásaink befejeződtek. Mert a továbbiakban a nem lehetett belőle megélni. Váltanunk kellett. A cigányságot is rá kéne végre ébreszteni erre.
Ismét antiszemitizmus-vita kavarta fel a nyári magyar állóvizet, ezúttal történész esett neki történésznek. A felszín politikai vitái alatt valójában azonban évtizedes történeti módszertani ellentétek is húzódnak, amelyek  nehezítik a párbeszédet, és mélyítik az…..
 Mélységesen mély az emberi butaság kútja. Mély, sötét, és alján a harcos rosszindulat fekete epéje bugyog. S bármikor, ha a gonosz ostobaság felszínre törhet, magabiztos diadallal ünnepli meg bárgyú mendemondáit, önhittel szajkózza el üres dogmáit, gátlástalan…..
tbb 2012.06.11 15:53:09
@Mészáros Laci:

Jól sejted: véletlenül volt egy olyan időszak, amikor a szociális sokféleségben épp megjelent egy szorgalmat preferáló modell, és a körülmények épp kedveztek ennek a modellnek. De nem az volt a véletlen, hogy létrejött a modell (az sokszor és sok helyen létrejött), hanem hogy kedveztek neki a körülmények.

Most már csak azt kéne tisztázni, hogy mik voltak ezek a körülmények.
tbb 2012.06.14 23:29:55
@Mészáros Laci:

Okos dolgokat írsz. De a poszt egy másik fajta szorgalomról elmélkedett.
tbb 2012.06.14 23:33:18
@Mészáros Laci:

Ismerni a kérdésre a választ persze hogy kevés. Tenni is kell a megfelelő körülményekért.
Néha olyan érzésem van, hogy ott fent, a minisztériumban dolgozók, mintha nem is a földön járnának... ennek egyik tipikus példája Hoffmann Rózsa államtitkár asszony, aki a mai kabaré egyik jeles képviselője lesz lassan, mert annyit röhög az ember az ötletein, mint némelyik…..
 (A szerző az Index újságírója és e blog szerkesztője.) „...és az állam vezetői nem lehetnek mások, csak a filozófusok” – Platón: Az állam, VI. könyv   Lehet, hogy Európa beteljesíti az antik görög álmot? Nagyon furcsa volna önmagában is, pláne,…..
tbb 2011.08.29 15:17:16
@Károly4: :)))

De azért megjegyzem, nem hinném, hogy az un. nemzetiségi karaktert a nemzetiség határozza meg. Sokkal inkább a kialakított kulturális közeg. Sapienti sat.
tbb 2011.08.29 15:53:16
@norcy:

Kétségtelenül égbekiáltó bűnökről beszélsz, de képzeld csak el, hogy mindezeket korlátozatlan világi hatalommal hajtják végre. Az milyen Európához vezetett volna? Megsúgom neked: Max valami cári birodalomhoz hasonlóhoz. Amit csak bolsevizmussal lehetne megbuktatni. Nos, ez a pápaság nélküli fejlődési modell. A cseberből vederbe.
tbb 2011.08.29 16:58:20
@norcy:

Tudtommal nem a virágzó köztársasági Róma omlott össze, hanem az agonizáló császári. Amely úgy próbálta a végzetét elkerülni, hogy fokozta az expanzíós politikáját. Kísértetiesen hasonlóan a mostani globalista törekvésekhez.
Új rovat indul a Haza és Haladás blogon. A Privát sarokban olyan publicisztikus hangvételű írásoknak adunk helyet, melyek terjedelme, szakmai érvekkel és tényekkel való megalapozottsága valamint hangvétele eltér a blogban eddig megjelenő szakmai elemzésekétől, ám a…..
tbb 2011.08.13 09:07:44
@xsasha:

"Ezzel a hozzászólással ellentétben én az azonosságot emelném ki.
Arra gondolok, hogy amikor egy vállalat csődközeli helyzetbe kerül, akkor válságmenedzsert neveznek ki, akinek magas szintű döntési jogosítványokat adnak...."

Miféle azonosságra gondolsz? Mert az igaz, hogy amikor egy vállalat csődközeli helyzetbe kerül, akkor válságmenedzsert neveznek ki. De a politikában senki sem nevezi ki, hanem csak közli, hogy mostantól ő a válságmenedzser.
tbb 2011.08.14 11:28:08
@teevee:

BG-nek is igaza van, meg xsasha-nak is. A válságban kontraproduktív a részletekkel foglalkozni. Nincs idő és energia a velük való vacakolásra. Ilyenkor egyetlen feladatra kell koncentrálni: a túlélésre.
tbb 2011.08.14 17:01:19
@xsasha:

A 2/3-t valóban felfoghatjuk válságmenedzseri kinevezésnek. Nagy bűne a szociknak, hogy szűkségesnek tűnt ekkora felhatalmazást adni a fiúknak.
A Cenzúra nélkül blokk részeként augusztus 18-án, csütörtökön 23:05-kor mutatja be az HBO A halál játéka című dokumentumfilmet, ami Stanley Milgram amerikai pszichológus hatvanas évekbeli kísérletét gondolja újra. A tavaly készült francia filmben az alkotók La Zone Xtrême…..