Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisqtya

0 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan érzésem van, mintha még épp csak most tettem volna ki az “Egy év Svédországban” posztot, de közben már el is érkezett a “Két év Svédországban” megírása. Az első év kicsit mozgalmasabb volt, akkor még minden az új élet kialakításáról szólt: költözés mindössze egy csomagtartónyi holminkkal és…..
Volt több is, de nagy sorozatban csak egy készült. A Rába-MAN motornak jelentős része volt az Ikarus sikerében. Az Ikarusszal együtt már csak a magyar járműgyártás múltjának része. Miért volt szükség licensz motorra és mi vezetett a felemás utódláshoz?..
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
kisqtya 2019.02.20 21:42:09
Baromság.. Utálom az ilyen cikkeket, hogy a nagy nyugaton élő kifejti h itthon minden xar.. Érdekes módon, én nem tapasztalom ezeket. Azt sem mondom h minden jó, nyilván nem. De pl zebránál megállás már elég elterjedt, sztem többen állnak meg mint nem. Hivatalokban nekem nem volt gondom h bunkó lenne az ügyintéző. Sőt, a kormányablakoknál meglepően gyorsan el lehet intézni jogsit, személyit pl, volt h kemény 5 percbe telt valami.. Boltokban sem látom h jellemző lenne a bunkóság. Múltkor egy szekrényt a Praktiban szó nélkül cseréltek, mert otthon vettük észre h sérült a sarka (holott ráfoghatták volna arra is h nálam sérült, mert én vittem haza), többször (2-3 eset rémlik) h többet adtam a kasszánál (benzinkút, valutaváltó), és nem nyúlták le, 5-10e ft-okról volt szó.
Amin viszont többször felbaxtam magam, az a hazai, jellemzően kis "vállalkozások" flegma, amatőr, belexarós hozzáállása.. Igen, építőanyagbolt, tüzép, kulcsmásoló.. Meg a hazai jogrendszer is egy kalap xar, nem egyértelmű, bonyolult jogszabályok..
Sztem az utak is egyre jobbak, én dél alföldön élek, de a szerbektől, románoktól hazaérni még mindig felüdülés :) Főleg az utcaképre, környezetre értem ezt.
Nem éltem külföldön, de többször jártam nyugaton, és keletre is.. Hát nekem baromira nem jött be "nyugaton" az h mindig mindenhol minden tilos és minden fizetős.. Komolyan mondom szívesebben megyek Erdélybe, és most nem csak azért mert ott is magyarok vannak. Meg nyugatról olyanokat hallani h pl Svájcban feljelentgetik egymást az emberek, meg sunyik, mószerolnak a főnöknél a hátad mögött, patkányok.. Meg rettenet birkák..
Orbánékat meg rühellem :)
Azt mondják, az ember hétévenként megújul. Ha ez igaz, akkor a mai poszt szerzője, Dani és párja éppen jó ütemérzékkel váltanak hét év Ausztria után. A mai posztban a történetük mellett egyfajta összegzést is kapunk (meg pár fotót is, egy bringás kirándulás emlékeként)...
Elszeparált gettókba tömörülő katonai egységek, orosz kütyükre áhítozó csencselő magyarok, szovjet mini-lakóparkok – Te hogyan emlékezel a nagy testvér megszállóira?..
Most kimaradt egy hónap és még tartozom a bolgár utunk túráival, úgyhogy itt a második rész. Legalább kicsit kimozdít a télből... Bulgária csodálatos természeti értékekkel rendelkezik. Az előző posztban már kaphattunk ízelítőt, mikor a Musala (Musala) csúcsra vezető túráról írtam. A nyáron ott…..
A mai poszt részben annak a sorozatnak a része, melyben azt feszegettük / feszegettétek, vajon mekkora az az összeg (egyáltalán: van-e), amennyiért hazaköltöznétek külföldről, illetve megfordítva, amennyiért már nem érné meg elmenni. Tamás Norvégiából egyrészt megválaszolta…..
kisqtya 2018.10.27 08:38:30
@Lajos Kovács tanaka: ja, a svédeknél, finneknél dánoknál nincs olaj, azt mégis gazdag jóléti államok.. Azt mivel magyarázod? :)
Új-Zéland klasszikusan az a hely, amiről sokan álmodoznak (álmodozunk), de eljutni csak viszonylag kevesen jutnak el oda, nem is beszélve a letelepedésről. M. Úrnak sikerült és az ország is nagyon bejön neki (ami engem illet, a fűtéshez való hozzáállásukat nehezen tudnám…..
kisqtya 2018.10.13 20:13:50
Kata és családja öt évvel ezelőtt költözött Norvégiába. Mint oly sokan, nekik is a svájci frankos hitel tett be, így voltaképpen kényszerhelyzetben voltak. Akkor úgy tervezték, maximum 5 évig maradnak, így most felmerül a kérdés, visszaköltöznek-e. Írásra annak kapcsán…..
kisqtya 2018.09.07 20:39:21
@zord íjász: baromság, nem az olaj az oka, svédeknek, finneknek, dánoknak nincs olaja, meg semmije, de ugyanúgy élnek ők is.
A nácikkal meg nem működtek együtt, csak volt egy bábkormányuk, de volt ellenállási szervezet(a drága magyarokkal ellentétben, ahol nem volt ilyen..), ők mertek harcolni a németekkel amikor megtámadták őket, a drága magyarokkal ellentétben, és passzív ellenállás volt a társadalomban a nácikkal szemben. Quislinget pedig kivégezték a háború után. Most mondhatnám a dánokat is, ahol egyenesen a király akadályozta a zsidók deportálását, hadd ne mondjam hogy a drága magyaroknál meg mi volt ezügyben..
Ami igaz, h történelmi okai vannak sokmindennek, míg ők a periférián vannak, nem tiporta le őket minduntalan 500 féle birodalom, nem éltek igazán elnyomás alatt ,ezért máshogy fejlődtek. Mi egész egyszerűen rossz helyen vagyunk, de végre kaptunk egy esélyt az EU képében, és ezt is épp telibe készüljük xarni..
1972 májusa és 1973 áprilisa között a kaliforniai Santa Cruz városában egy kegyetlen gyilkos szedi áldozatait, kevesebb, mint egy év leforgása alatt hat fiatal diáklány kerül a kezei közé. A diáklányok hóhéra nem más, mint Ed Kemper. Ki ő és miért ölt?..
kisqtya 2018.07.26 20:45:33
@SimonTemp: Na ezért rühelltem én mindig is a büdös paraxtokat.. :)
Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy sajnos nem minden működik úgy, ahogy szeretnénk. Történt ugyanis, hogy beázik a házunk. Hibák itt is vannak, ez van...
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
Oroszország és szövetségesei, illetve az USA koalíciójának hadereje között folyik a versengés Szíriában – állítja egy kínai szakértő.   Idehaza is vitatéma, milyen céllal nyúltak bele a közel-keleti darázsfészekbe a moszkvai vezetők azzal, hogy szeptember 30-án –…..
kisqtya 2015.10.27 07:40:56
@Kabai Domokos Lajos: Nekem erre mindenféle gépeket behoz a google képkereső. Viszont üsd be hogy F-16, és látni fogod hogy azok F-16osok. ha illusztráció kell, akkor üsd be hogy "SU-34 Syria", vagy SU-24, SU-25.
TComment Kell a kicsi turbómotor? 2014.08.04 09:36:49
Összecsapnak a katalógusadatok a valósággal, kicsi turbómotorok a kétliteres szívóval: melyik benzines fogyaszt kevesebbet? Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
kisqtya 2014.08.04 13:32:41
@szebeee: 1.6 vvti Corolla, már a bálna, sedan, tömeg 1100 valamennyi. Tavalyi egész éves átlagom 6.8 volt, idén eddig 7 liter. Zömében egyedül használva, és nem állatmód, de nem is papásan hajtva. Egy Dolomitok túra 4 személlyel fullra pakolva megvolt 6.2-vel, 2e km. Egy erdélyi túra 5.8 lett 3 személlyel. Volt egy 2 személyes 250kmes páyás fogyi 8 liter, végig 120-130cal télen, E85tel. És van egy 480 kmes útvonalam(2x240), amit évente többször megteszek, ebben 90 km pálya van, a többi országút és lakott terület, itt általában 5.8at eszik. 5.6-5.8, a legjobb 5.3 volt. 2 személlyel és némi csomag, pályán 120-130 körül, úton 90-100. Az 5.3as adatnél kb egy 10essel kevesebbel mentem. Városban 7-9 közt, most 7.2-n áll. Télen rövid távokon persze lehet 10 felett is..
Én elégedett vagyok, a gyári adatokat hozza.
A helyzet valós, nyilatkozni viszont mégsem szeret senki. Miért is? Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
kisqtya 2014.07.31 12:23:59
@SomiTomi: Hát mi ? Én pl még mást nem láttam.
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
kisqtya 2014.05.03 08:34:51
@kisqtya: Ja és ő is feszt azzal jött h a férfiak mind hülyék, meg csak a baj van velük blabla.. Aztán tessék :) Még annyit, hogy a tulajdonképpeni lebukás előtt már volt szó róla h megkörnyékezte valaki, és aztán randi is volt, de akkor még úgy adta elő, ill én úgy vettem ki h nem komoly, mert ugye ő úgyis költözik majd, meg különben is, a férfiak hülyék blabla.. és csak "udvaroltat" magának.. Aztén még d.gott velem egy utolsót, akkor már sztem együtt lehettek 1 hónapja, de akk még lehet nem volt annyira komoly. Egyébként ez a faxi egy kollegája, vmi projekten dolgoztak együtt, és sztem a csaj nyomult rá :D
kisqtya 2014.05.03 11:59:05
@manager2008: Tudom, és ki is próbálom a távolságtartós technikát most :)) Persze csak kiváncsiságból, nem akarok a nőtől semmit már :) De havernak meg akarom azért tartani.
kisqtya 2014.05.03 12:08:08
@manager2008: Még annyit, hogy kb egy év után már nem igazán törtem magam hogy komolyabban járjunk, mondhatni egyáltalán nem :) Tudomásul vettem, amikor leépített, de mindig visszatért aztán :) LExartam, én elvoltam így :) Igazából nem is az esett xarul h bepasizott, hanem hogy előtte nem szakított egyértelműen velem, meg hogy ezzel a faxival 1-2 hónap alatt már együtt alszik, velem meg egyszer sem.. És ez eléggé átértékeli az elmúlt időnket, és nem jó irányban :) Ja bónuszként előtte még hülyét csináélt belőlem egy ügy kapcsán, segítségemet kérte egy dologban, én nézelődtem kevertem jobbra-balra, aztán közli hogy már nem kell.. Végülis ezzel "bukott le".
Egyébként meglátásom szerint nem szerelmes ebbe a faxiba, nem tűnik annak, inkább mintha kihasználná, soxor rinyált, hogy de sok a dolga meg jó lenne egy megbízható faxi, férj.. Ez meg ugrál neki rendesen, hozza viszi őket kocsival stb. SZtem örül h kifogott egy fiatal menő PHD-s buxát, de majd rájön :))
Úgy tartják, ami Amerikának Vietnam, az a szovjeteknek Afganisztán volt. Háború idegen földön, sok milliárd rubel az államkasszából, nem kevés emberélet és végül egy csúfos vereség – valóban közel egy kaliber a kettő, csak amíg az amcsiknak ott van Hollywood, hogy ezt…..
TComment Autót 200 ezresért? 2014.02.26 06:15:00
Keresik őket, adják-veszik őket, mennek, amíg van vizsga, aztán bontó. A Halál Völgye tele van romokkal, de vajon akadnak túlélők? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
kisqtya 2014.02.27 08:08:41
@Shadowbull: egyébként valamiért a németek mániája ez a torx, a japánoknál nem nagyon van-volt. Szoktam nézni, a VWknek még a kerékcsavarja is torx, vagy imbusz.. Sztem van benne egy olyan is, hogy a paraxt nehogymár tudja otthon bütykölgetni(ugye azért sokaknak nincs torxkészlete otthon :)
kisqtya 2014.02.27 08:26:05
@Burgermeister: Ilyen van nekünk sedan :) És piros is. Egyébként ebbe is belement annyi mint a Corollába, tehát egy kb 150-170 + a sallangok, igaz ebben van egy komplett fényezés is. És még néhány szilentet is ki kellene cserélni, na majd jövőre :) Jelenleg nincs kihasználva, csak áll, de egyelőre megtartjuk :)
kisqtya 2014.02.27 10:11:28
@Burgermeister: Nem :)
A gépjárművek öndiagnosztikája gyakran félrevezeti a szakembereket. Egy hibakód alapján alkatrészt cserélni nagy lutri, mégis jó irányba terelheti a hibafeltárást a vezérlőegységből kinyert információ. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
kisqtya 2013.12.03 14:19:40
@Shadowbull: 250e nem valami sok. Fut cégesként az első 3 évben egy 100ast vagy többet, megveszik Giosz Jakab, és már csak 130-150 ezre van :) Az mondjuk 5-8 év.