Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisqtya

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába tartották Európa erős emberének, most kénytelen volt meghajolni a többség akarata előtt. Orbán Viktor tekintélyén kétségtelenül csorba esett a február 1- i EU-csúcson, és még nincs vége a látványos visszavonulásnak, hiszen várhatóan rövidesen a magyar parlament áldását adja Svédország NATO-hoz…..
Sokan műbalhénak tartják, de valószínűleg ezúttal tényleg visszanyalt a fagyi, amikor a Fidesz legutóbbi frakcióülésén vita alakult ki a svéd és finn NATO csatlakozás ratifikálása kapcsán. Orbán Viktor ugyanis olyan sikeresen hergelte a sajátjait a két északi ország ellen, hogy most, amikor meg…..
Miután a liberális puccs kifulladt Belaruszban, a vezérek ma már litván luxushotelekben pihennek, az átvert tömegek pedig hazamentek, új kísérlet zajlat, ezúttal Kazahsztánban. Az még nem világos, hogy eleve egy Soros-CIA akció az egész tiltakozás, vagy a tiltakozás valós volt, gazdasági okok…..
Európai gondolkodók sorozatunk korábbi vendége meglepő statisztikára hívta fel a figyelmet: Magyarország dobogós a mindennapi kerékpárhasználatban. Mi ennek az oka, és hogy áll a többi uniós ország?..
Idén májusban vált nagykorúvá a Hegyi-Karabah hovatartozásáért az örmények és azeriek által vívott háborút (1988-94) ún. "befagyott konfliktussá" változtató tűzszünet. Az 1994. május 5-én aláírt, az EBESZ ún. Minszki csoportjának közvetítésével létrejött biskeki…..
Július 12. óta újabb határvillongásokra került sor Örményország és Azerbajdzsán határán. A két állam kapcsolata már a Szovjetunió felbomlása óta viharos, de a mostani konfliktus több szempontból is egészen újszerű. Ezért ebben az írásban a jelenlegi határvillongások kiújulásának okait és…..
A második világháború az emberiség történetének legvéresebb, legpusztítóbb fegyveres konfliktusa volt, amely nem csak országokat, de egész kontinenseket döntött romba - nem egy és nem két ország mindennapjaiban mostanáig meghatározóak az akkori évek történései. A második világháború nagyvárosok…..
Nyilván rengeteg mindenben, kulturálisan, hozzáállásban, a változások befogadásában egyaránt. Vajon melyik országban rugalmasabbak a munkavállalók, mi az elvárás Kanadában? Ákos posztjából kiderül...
kisqtya 2019.10.23 16:04:55
@gabors: most akkor soroljam az ellenpéldákat? :) műholdat meg az oroszok lőttek fel először, a mai fúziós reaktort is ők találták ki (tokamak), űrállomást üzemeltettek, és majdnem internetjük is volt (Viktor Gluskov).. Az amcsi autóipart is lelépték a riválisok (németek, japánok), az egészségügyük egy rakás xar, qrva sok pénzből kevés embert gyógyít meg, azaz nem hatékony, az életmódjuk qrvára pazarló, felzabálják a fél bolygó erőforrásait.. És még az űrrepülő programjuk sem jött be, mai napig az oroszok szállítanak az "ósdi" Szojuzukkal..
Olyan érzésem van, mintha még épp csak most tettem volna ki az “Egy év Svédországban” posztot, de közben már el is érkezett a “Két év Svédországban” megírása. Az első év kicsit mozgalmasabb volt, akkor még minden az új élet kialakításáról szólt: költözés mindössze egy csomagtartónyi holminkkal és…..
Volt több is, de nagy sorozatban csak egy készült. A Rába-MAN motornak jelentős része volt az Ikarus sikerében. Az Ikarusszal együtt már csak a magyar járműgyártás múltjának része. Miért volt szükség licensz motorra és mi vezetett a felemás utódláshoz?..
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
kisqtya 2019.02.20 21:42:09
Baromság.. Utálom az ilyen cikkeket, hogy a nagy nyugaton élő kifejti h itthon minden xar.. Érdekes módon, én nem tapasztalom ezeket. Azt sem mondom h minden jó, nyilván nem. De pl zebránál megállás már elég elterjedt, sztem többen állnak meg mint nem. Hivatalokban nekem nem volt gondom h bunkó lenne az ügyintéző. Sőt, a kormányablakoknál meglepően gyorsan el lehet intézni jogsit, személyit pl, volt h kemény 5 percbe telt valami.. Boltokban sem látom h jellemző lenne a bunkóság. Múltkor egy szekrényt a Praktiban szó nélkül cseréltek, mert otthon vettük észre h sérült a sarka (holott ráfoghatták volna arra is h nálam sérült, mert én vittem haza), többször (2-3 eset rémlik) h többet adtam a kasszánál (benzinkút, valutaváltó), és nem nyúlták le, 5-10e ft-okról volt szó.
Amin viszont többször felbaxtam magam, az a hazai, jellemzően kis "vállalkozások" flegma, amatőr, belexarós hozzáállása.. Igen, építőanyagbolt, tüzép, kulcsmásoló.. Meg a hazai jogrendszer is egy kalap xar, nem egyértelmű, bonyolult jogszabályok..
Sztem az utak is egyre jobbak, én dél alföldön élek, de a szerbektől, románoktól hazaérni még mindig felüdülés :) Főleg az utcaképre, környezetre értem ezt.
Nem éltem külföldön, de többször jártam nyugaton, és keletre is.. Hát nekem baromira nem jött be "nyugaton" az h mindig mindenhol minden tilos és minden fizetős.. Komolyan mondom szívesebben megyek Erdélybe, és most nem csak azért mert ott is magyarok vannak. Meg nyugatról olyanokat hallani h pl Svájcban feljelentgetik egymást az emberek, meg sunyik, mószerolnak a főnöknél a hátad mögött, patkányok.. Meg rettenet birkák..
Orbánékat meg rühellem :)
Azt mondják, az ember hétévenként megújul. Ha ez igaz, akkor a mai poszt szerzője, Dani és párja éppen jó ütemérzékkel váltanak hét év Ausztria után. A mai posztban a történetük mellett egyfajta összegzést is kapunk (meg pár fotót is, egy bringás kirándulás emlékeként)...
Elszeparált gettókba tömörülő katonai egységek, orosz kütyükre áhítozó csencselő magyarok, szovjet mini-lakóparkok – Te hogyan emlékezel a nagy testvér megszállóira?..
Most kimaradt egy hónap és még tartozom a bolgár utunk túráival, úgyhogy itt a második rész. Legalább kicsit kimozdít a télből... Bulgária csodálatos természeti értékekkel rendelkezik. Az előző posztban már kaphattunk ízelítőt, mikor a Musala (Musala) csúcsra vezető túráról írtam. A nyáron ott…..
A mai poszt részben annak a sorozatnak a része, melyben azt feszegettük / feszegettétek, vajon mekkora az az összeg (egyáltalán: van-e), amennyiért hazaköltöznétek külföldről, illetve megfordítva, amennyiért már nem érné meg elmenni. Tamás Norvégiából egyrészt megválaszolta…..
kisqtya 2018.10.27 08:38:30
@Lajos Kovács tanaka: ja, a svédeknél, finneknél dánoknál nincs olaj, azt mégis gazdag jóléti államok.. Azt mivel magyarázod? :)
Új-Zéland klasszikusan az a hely, amiről sokan álmodoznak (álmodozunk), de eljutni csak viszonylag kevesen jutnak el oda, nem is beszélve a letelepedésről. M. Úrnak sikerült és az ország is nagyon bejön neki (ami engem illet, a fűtéshez való hozzáállásukat nehezen tudnám…..
kisqtya 2018.10.13 20:13:50