Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ötzi

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komolyan mondom egy vicc ez a Magyarország... Csak összehasonlítás szintjén, én kereskedelemben dolgoztam 2 évig értékesítési vezetőként, és akkor sem kerestem annyit, mint most Ausztriában, utolsó szartúró segédmunkásként. Egy vicc Magyarország Igen kérem, az a nagy helyzet,…..
Szögezzük le az elején: a magyar egészségügy úgy szar, ahogy van.Áldatlan állapotok, elégtelen ellátás, alulfizetett személyzet, és sorolhatnánk hosszan, mi mindenen kellene változtatni. De engedtessék meg nekünk adófizetőknek, hogy elsősorban ne az orvosokat és a rezidenseket…..
Kedves Blogtagok!   Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Közel 1,5 év munkanélküliség után végre sikerült elhelyezkednem egy nagyvállalathoz alkalmazottként, nem is rossz fizetésért (nettó 200, de nincs semmi más juttatás). Úgy volt, hogy a munkaidő 8-17 óráig van mindennap,…..
  Ma hirdette meg választási programját és nevezte meg egyéni képviselő-jelöltjeit a Jobbik. A jelöltek listájából az derül ki, hogy sok a fiatal, új arc, de szép számmal előfordulnak olyan, sok pártot megjárt aspiránsok is, mint az FKGP-ben és a MIÉP-ben is…..
Ötzi 2010.01.17 17:03:39
@Kheopsz:
Az azért látszik, hogy fogalmad sincs az adózásról. Könyvelői tanulmányaid ellenére.
Az pl.meglehetősen elterjedt, hogy cégek nem fizetnek SZJA-t.A magyarok sem. Amint a nevében is benne foglaltatik,az: "személyi jövedelemadó"
Jellemzően munkavállalók , magánszemélyek fizetik. Még az sem igaz, hogy az alól fel lenne mentve egy munkáltató, hogy befizesse azt, amit ezen a címen levont a dolgozójától. Függetlenül attól, hogy magyar-e vagy piréz cégről van éppen szó.
Az sem nevezhető elterjedtnek, hogy a HIPA- nem fizetnék a multik vagy más külföldi befektetők. Azt általában céltudatosan befizettetik az önkormányzatok, ahogy nem is igen terhel meg egy komolyabb multit vagy más beruházót annak mértékese sem. Nem is igen vannak rászorulva, ugyanis ők meghatározott ideig nyereségük után nem adóznak, ami igen jelentős összeg. Viszont minden mást fizetnek. S jellemzően valóban fizetnek, ami nem mondható el minden becsületes magyar vállalkozóról.Sosem a multik alkalmazottait éri meglepetés adóbevalláskor ez ügyben.
Persze mindenki olyan marhaságot hord össze, amilyet akar. Remélem nem tűnt úgy, hogy ezt a jogodat akartam kétségbe vonni.
Sziasztok! Rövid leszek.Egy kis cégnél dolgozom, vagyunk vagy nyolcan összesen. Már három éve vagyok itt és eddig semmi komolyabb problémám nem volt sem a munkával, sem a főnökünkkel. Persze jóban sem vagyunk, tartjuk a 2 lépés távolságot.   Még Karácsony előtt…..
Sziasztok.   Én egy amerikai cégnél dolgozom aminek magyar vezetése lett. Na itt kezdődtek a gondok. Ez a cég nem a lejtőn indult lefelé hanem a szakadékba zuhan. Az emberek megfélemlítése és a minden napi kilátások homálya a cél.   Na ez GE. Aki tönkretette a Tungsramot…..
Ötzi 2009.12.29 14:26:12
@Lord_Valdez:
Nem mondhatnám, hogy elsőre nem volt világos számomra rendkívül kifinomult álláspontod, csupán szükségesnek éreztem lenyesegeti a kinőtt vadhajtásokat.Az külön öröm, hogy abban a helyzetben vagy, ahol semmi szükség sincs egyfajta, azonos pozícióból származtatható szolidaritásra.
Magam közel harminc éve dolgozom, s eközben a következő álláspontom alakult ki: /Alakítani sem nagyon kellett/
A tulajdonos és a melós már akkor sem játszott egy csapatban, mikor a tulaj az állam volt. A helyzet azóta csak fokozódik:)
A tulajdonos számára az érdekeid, egészséged, közérzeted csak addig fontos, míg ezek a munkabírásod hatékonyságának növekedését eredményezik. Azon túl nulla vagy, eldobható, lecserélhető eszköz.Ez kiváltképp igaz a leányvállaltok országaiban. Én a következőt teszem már régóta: A munkaszerződésemben rögzített, rám eső kötelességeimet teljesítem, ezen túli elvárások alkalmi megállapodások tárgyát képzik. Semmi szentimentalizmusba hajló lojalitás, tulajdonosi szemlélet. Nem várok el semmit azon kívül, amit a szerződésem alapján várhatok, illetve a törvények garantálnak. Ezeket azonban minden eszközzel kikényszerítem.
Mivel a szimbiózisunk úgy működik, hogy minél nagyobb hasznot igyekszünk egymástól remélni, így azonnal kialakul egy érdekközösség, melyet mi, munkavállalók alkotunk. Ezen belül a szolidaritás teljes! Ez természetesen nem terjed ki szélsőséges, egyéni magatartásból adódó, akceptálhatatlan jelenségekre! Azonban általában véve az a minimum, hogy nem vagyunk egymás ellen.Aki igen, az általában hamar kirekesztetté válik mindenütt.
No most! A legérdekesebb, hogy ezzel a hozzáállásommal eléggé komoly tüske voltam hazai munkáltatóim körme alatt, de fura módon mióta más országokban dolgozom, ezzel a dologgal teljesen tucatarccá váltam. Elgondolkodtató...
Itt még megjegyezném, hogy részben ehhez kapcsolódik az egyik legundorítóbb magatartás is, mikor fiatal közép és felsővezetők eleve szereptévesztéstől szenvedve benn tulajdonosként rugdossák az alkalmazottaikat, a kapun kívül meg az ő seggüket nyalják, miközben szidják a tulajdonosokat.
Ötzi 2009.12.29 17:15:43
@nyíregyházi betti:
Na látod, ez egy hasonló példa a WC ügyhöz.
Így készséggel elhiszem, sőt tudom, hogy igazságod van. Azonban attól még nem törvényes, s ha van elég vér a melós pucájában, akkor az ilyen pereket rendre megnyeri. Persze a legtöbbjüknek nincs. Én jó pár embert ismerek, akik hasonló módon, soha le nem írt szubjektív kifogások alapján ki lettek rúgva. Később a bíróságon megnyerték, jutalom az állásba való visszahelyezés lett, illetve a kiesett időre szóló teljes munkabér. Volt, hogy másfél évi. Sőt, mivel az ilyen cégeknél a tulajdonosi körből nincs is vezetőd, még szubjektíve sem lehetetlenítették el a munkakörülményeit az illetőnek, így azóta is ott dolgozik. Csak épp háromszor meggondolják, hogy bele merjenek-e kötni.Persze akit a harmadik fegyelmi után vágnak ki, az nem sokat tehet, ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy már az elsőt is a bíróságra viheted. Még erkölcsi kifogásaim sincsenek az ilyen "ügyeskedésekkel" szemben, mert legtöbbször fikarcnyival sem különb a fegyelmi kiosztója, mint aki kapta.
Ez is az osztályharc egy formája, csak sokan gyávák megvívni:)
Mondom mindezt úgy, hogy soha életemben még egy szóbeli figyelmeztetést se kaptam.Kínosan ügyeltem arra, hogy legyen pozícióm kiosztani a főnökeimet. Nem is voltam egyiknek sem a kedvence:)
Ötzi 2009.12.30 05:23:06
@zaszranyec:
Sokan visszatérnek, ez tény. Még pedig, bármilyen furcsa is, a azért, mert a GE sokak számára álom-munkahely. Rengeteg előnye van.Nem kell gondolkodni, nem vagy rákényszerítve az önálló probléma-megoldásra,jókat lehet lazítani munkaidő alatt, no meg aztán nem is kell messzire menni. Hozzáteszem, hogy ezek tükrében, még elég tisztességesen is fizet./Energy/
Viszont relatíve hamar rájössz a dolog zsákutca jellegére, anyagilag, szakmailag egyaránt. Akiket ez nem zavar, s szeretik a kis befektetés árán elért szerény hozadékot, azok imádják.Akik viszont többre vágynak, s mernek, tudnak is tenni érte, azok menekülőre fogják.Nem vagyunk egyformák, ez itt is megmutatkozik. Az, hogy a HR a gyenge pont...?
Nem tudom. Az viszont biztos, hogy a dolgozók értékeléséhez szinte semmi köze. Hacsak az nem köz, hogy ők tárolják. Az értékelési rendszer egyébként hasznavehetetlen. Ahogy a teljesítménybéres ötleted is az lenne. Úgy vélem, joggal feltételezhetjük, hogy a jelenlegi routing-idők képeznék a teljesítmény-elvű bérezés alapját. Ez pedig nem sok jót sejtet, mert abban olyan torzulások vannak, hogy lenne, aki megfeszülve se keresné meg az alapbérét, mások meg kacagva a dupláját.
Végezetül egy jó tanács:Ugyan nem tudom, hogy mit csinálsz a GE-ben, de nem álmodd azt, hogy jó lecke lesz! A váltások jelentős része azért is nehéz vagy sikertelen, mert az ember hajlamos elhinni, hogy a GE-nél megfelelt, akkor bárhol másutt is.Messze nincs így, főleg akkor nincs, ha külföldre mész onnan. Lesz pár éjszakád, mikor zokogva fogsz visszagondolni a GR-re.
Persze, ha kemény vagy és felveszed a ritmust, akkor utána soha többé nem jut eszedbe visszamenni.
Mostanában az SZDSZ az anyagi gondjai miatt nem tud eleget fizetni a posztjainkért, meg aztán néha nem is egészen elégedettek velünk. Egy szó mint száz, pénzt kell keresnem egy csomót, ezért nincs mindig időm rendesebben utánanézni egy-egy témának. Így történt ez ma is,…..
Ötzi 2009.12.20 17:11:07
Vagy gyerek vagy, vagy buktál töriből általánosban. Naná , hogy nem gondolsz nosztalgiával a kommunizmusra. Én sem az ötvenes évek Amerikájára. Ugyanis sose éltem benne. Ahogy Te sem a kommunizmusban. Ezt még akkor is megkockáztatom, ha az utolsó 50 évedből 30-at a Szovjetúnióban éltél. Még ott se volt. Úgy mondták, hogy azt építik, de még csak a szocializmusnál tartanak. Mi is azt csináltuk elvileg. A különbséget pedig sokszor és világosan megfogalmazták. Amúgy nem különösebben érdekes, de ha már írsz, akkor illene figyelni.
Amúgy egy-egy ilyen írás meg a hozzá kapcsolódó kommentek belőlem elemi erővel hozzák felszínre a nosztalgiát. Na nem a kommunizmus, csak a beta-verzió államszocializmus iránt.
Innen nézve azt imádtam benne legjobban, hogy nem azért nem pofáztunk meg irkáltunk állandóan mert nem volt hova, hanem mert nem is tudtunk volna mit. Volt egy csomó jó arc, akivel azóta már szót se lehet váltani, mert állandóan okoskodik, magyarkodik meg mittudomén mit csinál értelmes időtöltés helyett. Meg persze ma már nem áll szóba azzal, akivel egész jól elvolt vagy húsz évig. Esetleg még dugta is. Azonban ma már nem elég nemzeti, vagy nem elég liberális a kényes ízlésének. Fasza.
Azt hittük, hogy majd ugyanazt építjük, mint Európa nyugati fele egy szörnyű világháború után. Még véletlenül sem. Kihoztuk belőle a legrosszabbat.Ha ezt így tudom előre, akkor a Munkásőrségbe lépek be inkább 87-ben. Nem oda, ahova beléptem. Mert oda kár volt...
Nekem eddig az osztrákokról az volt a benyomásom, hogy türelmetlen, idegengyűlölő népség, akik Bécsben, ha magyar rendszámot látnak, és a hozzá tartozó autó nem indul el a zöldre két tizedmásodpercen belül, azonnal egy kurvaanyád hosszúságú dudát nyomnak, és még mutogatnak…..
Ötzi 2009.10.19 16:59:19
@Heckantrieb:
Láthatóan buta vagy és frusztrált.
Nem is a tartalom, inkább a stílus miatt. Értem én, hogy te itt vagy valaki, de nem mindenkinek van szüksége efajta protézisra ahhoz, hogy legyen valami önbecsülése.

Afrika pedig nagybetű. Egyébként most jöttem vissza.Amúgy nem járok busszal , bár ez a te helyzetedből nézve biztosan érthetetlen. Ha egyáltalán jártál már a falud határain kívül valaha.Ha pedig mégis, akkor nyomorult kis lúzer lehetsz, akit kivittek egyszer szüretelni Burgenlandba, most meg azt hiszed, hogy ezen a felálláson túl nincs is élet. Van.
Csak az nem elérhető a te intellektusoddal.