Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stirlitz_the_spy

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Itt van május elseje,Énekszó és tánc köszöntse!Zeng és dalol az élet,Szállj csak, zeneszó, ének,Ébreszd fel a magyar népet!” Ma véget ért a 21 éves rémálom: vége van annak a csúnya, 1989 óta tartó kapitalizmusnak!Éljen május harmincadika! Sajnos nem…..
Alkalmi alkotás az amatőr festőművésztől. Volt szerencsém tegnap Nyíracsádon járni, ahol megtekinthettem az önkormányzati fenntartású Malom Galéria kiállításait, így az egyik időszaki tárlatot, Dr. Dóbus György amatőr festőművész igen gazdag felhozatalú tárlatát. A…..
Meghatározták, mi a közszolgálat?– A közszolgálatot eddig senki nem tudta definiálni, de ha elém tesznek egy riportot, cikket vagy hírt, pontosan meg tudom mondani, hogy közszolgálati tartalmú-e vagy sem.Nyilatkozta még tavaly decemberben Belénessy Csaba a 168 órának. Na, úgy…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.27 23:20:33
@load error: Persze, hogy tévesztés, de kis hazánkban egy újabb gumicsont, amelyet jól lehet rágcsálni, hörögni, gyűlölöködni, okádni, fasisztázni/kommunistázni, fidesznyikezni/komcsizni...

Sajnos a magyar blogkultúra itt tart, egy sajtóhibából országos botrányt gyárt, majd rácuppan az a sok-sok emberke, aki tele van frusztrációval (megint szemét volt a főnök, fáj a feje a zasszonynak, emelkedett a deviza, nem nőtt a fű kertben... etc. etc.) és végre olyan emberesen ki tudja gyűlölködheti magát.
Most hogy egyre másra változnak az utcanevek ("elvisz a szabadság szele") eszembe jutott a címben szereplő első kérdés, ami régóta foglalkoztat. Bár a válasz szerintem egyértelmű "nem", egy tanárom váltig erősködött az egyetemen, hogy a 40-es, 50-es években…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.27 23:11:32
@esef: na igen, de miért is mutatott nyugatra? mert tőle keletre a Református Kollégium állt... :)
Stirlitz_the_spy 2011.03.27 23:12:10
@lolperec: úgy látom vannak olyan emberek, akiknek mindenről a kormány jut eszébe...

szánalmas.
50 méterrel a föld alatt, a 2-es metró építkezése kapcsán épült meg a Rákosi-rezsimet még az atomháborútól is megvédeni hivatott bunker, amelyben Rákosi Mátyás valószínűleg soha nem fordult meg. Mi viszont igen. A KÉK által szervezett Városi Séta ezúttal a…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.27 22:01:57
@load error: hja, lehetne paintball pályának játszani. jó pénzétz kiadni nyugati turistáknak...
Mostanában minden tele van a nyilvánvalóan szétdrogozott agyú és a 2 and a half men-ből most már véglegesen kivágott Charile Sheen-nel. Tekintve, hogy minden idők legjobban fizetett sorozatszínészéről van szó, nem csoda, hogy a netes sajtó egyfolytában az ő sztoriján lóg. Ami…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.09 07:06:06
Először azt hittem, ez Hírcsárda, de nem ... ilyen ország nincs még egy, induljon nektek is jól a nap :) A HVG tetten érte a fideszes Kerényi Jánost a Parlament félemeletén, tiltott helyen dohányozva. Az év interjúja: hvg.hu: Megszavazza a Fidesz által…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.08 14:57:03
@Legelő Őse: Cikinek ciki, de azért ne túlozzuk el a jelentőségét. Komolytalan. Én a frakcióvezető vagy a HVG-újságíró helyében megbírságolnám. Kerényi helyében meg kifizetném.

Ennyi, nem több, de nyilván sok-sok embernek az az érdeke, hogy a szerencsétlen hülyéskedés menjen itt jó sokáig még, hogy megírják, ki mekkora irodában, mekkora autóval, milyen telefonnal dolgozik.

Szánalmas, őszintén mondom.

Ettől még a Kerényi baromságot csinált, de nem ő az egyetlen, aki a Házban tilosban dohányzik. Van egy csomó képviselő pártállástól függetlenül. Erről szólt egy pár éve az RTL Klub Házon kívül című remek műsora. Sajnos nem találtam meg, de valahol meg kell lennie. Kiegyensúlyozott, korrekt riport a helyzetről.

Ez szerintem messze nem politikai kérdés, hanem rendészeti kérdés. Az ügy nem más, mint tetten érés, de így 22.000. böfögő komment után kezd hányingere lenni az embernek, na.
Stirlitz_the_spy 2011.03.08 15:22:01
@zrobasé: és most, hogy megtudtad, boldog vagy?

hja, tudtátok, mivel járt a Hagyó az Országházba? Trabanttal...
Ha ez nincsen, akkor marad a képmutatás.
Stirlitz_the_spy 2011.03.08 15:35:51
@zrobasé: rendkívül büszek és meghatódott vagyok, hogy ilyen honfitársaim vannak, mint Te.
Engedd meg, hogy első kézből gratuláljak azért az intelligens kiállásért, amit az elmúlt posztokban megtettél. Tisztelet és hála.

Mester.
Nem egy Tutti Frutti, de nem rossz!..
Stirlitz_the_spy 2011.03.08 14:18:17
Biztosan mindenkinek megvan a címbéli kisfiú: Brüsszelben pisilget folyamatosan – és tudvalévő, hogy alkalomról alkalomra átöltöztetik: más-más ruhákat adnak rá.”…De hogy jön ehhez Magyarország és miért hasonlítjátok egy pisilő gyerekhez? Hiszen ekkora…..
A két pasi meg egy kicsi című televíziós sorozat gyártója, a Warner Bros. Television hétfőn bejelentette, hogy felbontotta Charlie Sheen színész szerződését. "Gondos mérlegelés után a Warner Bros. Television azonnali hatállyal megszüntette Charlie Sheen színész…..
A közoktatási törvényen ölik már az illetékesek egymást régóta. Pokorni Zoltán vinné a bolognai vonalat, Hoffmann Rózsa a poroszos keresztény őrmesteri stílust, de lehet mindez hiába: jön Viktor és a Széll Kálmán tervvel elfújja az érveket, mert szerinte nekünk csakis a…..
Imádom a fővárost, a helyeket, az eseményeket, az épületeket, szeretek itt lakni. De ettől függetlenül tudom, hogy jó pár dolog bűzlik sajnos. Összeszedtem, mi az azt a tíz dolgot, ami miatt Budapest egy szar hely. A lista személyre szabottan a végtelenségig bővíthető, de az…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.06 19:00:05
@együd: a Ferencvárost se hagyjuk ki! kislányom most tanul járni...
Az Orbán-kormány a tegnap bejelentett változtatásokkal gyakorlatilag felszámolja jóléti rendszerváltást. A jobboldali gazdaságpolitikusok, politikai elemzők és politikusok által amúgy is élesen bírált politikai projektet, amely az állami újraelosztáson keresztül kísérelte meg…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.03 20:04:33
@cattus1: Nézd, az SZKA iránya erre mutat. Szimbolikus a név is (takarékosságról elhíresült miniszterelnök).
Persze, hogy van tartalék.
Szerinted jó az, hogy sok-sok ember, aki még bőven tudna dolgozni, elmegy idő előtt nyugdíjba (hogy aztán mellékállásban plusz kessen)?
Szerinted jó az, hogy sok-sok ember mindenfajta protekcióval kisír 50-60-70-80 %-os rokkantságot?
Szerinted jó az, hogy a fél ország arról panaszkodik, hogy nincs munka, közben meg a vállalkozók lasszóval keresik a munkásaikat?
Szerinted jó az, ha a magyar közigazgatás tele van láblógatókkal? (nem mindenki az, de mi is ismerünk példákat)

Szóval én azt gondolom, hogy aki ambiciózus, szeretne dolgozni, szeretne gyerekekt nevelni, szeretne komolyan tenni az országért, teleülésért, közösségért, támogatni fogja az irányt. Vagy ha nem is támogatja, nem fogja akadályozni.
Stirlitz_the_spy 2011.03.06 18:46:00
@cattus1: Vágom, köszke.
Orbán Viktor 18-ról 15 éves korra vinné le a tankötelezettség minimumát. Ennek alkalmából ellátogattunk a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumba, ahol  másodfokú tanulmányait végezte anno az ifjú géniusz. Nos, a fiúvécé tartálya mögött mit találtunk? Hát nem…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.03 18:58:33
@anonymand: Doktor Úr! :)

Az, hogy irritál nem jó szó, inkább a "nem értek veled egyet" a jó mondat.
Egyébiránt kedvelem az olyan embereket, aki hőzöngés és asztalcsapkodás helyett érvekkel fölszerelkezve állnak az elgondolások mellé.
Különösen kedvelem azt, aki el tudja fogadni azt, hogy a sajátján kivül másnak is lehet igaza, nota bene neki lehet igaza.

Ezért gondoltam jelzem, hogy a "jellem" és a "karakter" szavak nagyon szubjektívek. Például egy háromgyermekes családnak OV a megmentő, egy gyermektelen nyugdíjasnak pedig maga a patás ördög. De hogy ez alapján egy harmadik személy a priori kijelentse, OV az ördög/isten, nem komilfó. Tehát én azt gondolom, a jelleme pozitív, Te azt gondolod, negatív. Kész. Lépjünk tovább, és az ostoba gúnyolódások helyett próbáljuk - közösen - fölemelni Magyarországot a korrupcióba, fásultságba merevedett, tespedt állapotából. Merthogy abban van, nem lehet kérdés egyikőnknek sem.

Tisztelet.

Stirlitz
Stirlitz_the_spy 2011.03.06 18:40:14
@sóhegy049: ez igaz, de a politológiának valamiért a terminus technicus a "karaktergyilkosság" és a "karaktergyilkos", pedig a karakter valóban erősebbnek tűnik, mint a magyar megfelelője, az egyéniség.

Kérdésedre a válasz: fenntartom :)
A Nemzeti Együttműködés Rendszerében történő gyakorlati furcsaságok sokadik felvonása következik. Az elvet már ismerjük: a Fidesz együttműködök mindenkivel, aki Fideszes. Azonban Orbán Viktor kedvenc településének 2010-ben az ott élők nem egy Fideszes polgármestert…..
Stirlitz_the_spy 2011.03.06 18:28:03
@Rókakígyó: csak a pontosság kedvéért: Vitézy nem Orbán-rokon. Egésezn pontosan: egy - Vitézy Zsófia - rokon, mégpedig úgy, hogy Vitézy László valahnyadik felesége Orbán édesanyjának a testvére volt. Ebből a nászból született Zsófia. Aki így OV unokatestvére.
Nem tudom, számítanak-e a tények.
Hja, ugyanígy a kis Vtézy nem a BKV, hanem a BKK vezetője.
Stirlitz_the_spy 2011.03.06 18:28:36
@Táskás Tóni: a 2.-re kíváncsi vagyok. tényleg igaz? azt hittem, csak budapesti pletyka.
Stirlitz_the_spy 2011.03.03 18:21:45
Stirlitz_the_spy 2011.03.03 18:24:32
@balihoho: és tudod, miért?

azért, mert Magyarországról 896, de leginkább 1000/1001 óta beszélünk, Magyar Köztársaságról pedig, hát, nos legjobb esetben is 1918-tól (26 év megszakítással).

de itt még nem is szóltam arról, hogy a '18-as "forradalom" alkotmányossága és jogi relevanciája erősen kérdőjeles. Valójában 1990 óta beszélhetünk Magyar Köztársaságról.

Ez kábé olyan, mint amikor egy amerikai színésznő esetében a ruhája korát állapítjuk meg, nem pedig az éveinek a számát.

Szerintem.