Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somer

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hasomer Hacair Esik eső csepereg 2010.06.03 01:33:36
Hát kedveseim, az a nagy morcos helyzet, hogy még mindig elég rossz az idő. Az erdők, hegyek-völgyek nagy részét lezárták, és a túrázni vágyóknak azt tanácsolják, hogy kerüljék el a hőn szeretett természet mostanság nem olyan lágy ölét...Sok ösvény patakká vagy kisebb…..
Halihó!No, mint azt sokan tudjátok, előző pénteken kénytelenek voltun sztornózni a Holdvilág-túrát (és a Napvilág-pikniket), mert az időjárás nem alakult a legfényesebben (ééértitek...).Helyette Mozimaraton volt, ami igazán feelingesen és sokszínűen alakult, a demokráciának…..
Hasomer Hacair Epéntek 2010.05.04 17:54:00
Ezen a héten a Somer már a Bálint Házban lesz, a Révay utca 16-ban!    Várunk benneteket peulával, kaláccsal, kakaóval a szokásos időpontban (6-tól a kisebbeket, 8-tól a nagyobbakat)!!     A Bálint házat megközelíthetiek a Deák étrtől gyalog, vagy a…..
Hasomer Hacair Bááál! 2010.04.30 00:04:27
Ugye mindenki tudja, hogy holnap Somer Bál?Várunk mindenkit sok zenével, táncrenddel, bálkirálynő- és bálkirály-, parkett- és parketta-választással! Kapunyitás este 6-kor! Ne felejtsetek el:- használaton kívüli, de jó állapotban lévő játékaitokat, egyéb tárgyakat, kütyüket…..
Sziasztoook! Egyre közeleg a Tábor ideje, ami idén tavasszal várhatóan nagyon kellemes és nyugis lesz, egy igazi felfrissülés-hétvégét ígérhetünk, Dömsödön, a természet közelében. Aki még nem jelentkezett, de hirtelen rájött, hogy csak erre van szüksége a tavaszi…..
Hasomer Hacair Köszönjük! 2010.03.31 20:23:44
Kedves széderezők!Köszönjük, hogy ott voltatok velünk a someres széderen. Igazán reméljük, hogy jól éreztétek magatokat, mi a magunk részéről elmondhatjuk, hogy sosem volt még ilyen népes ember- és ételsereg, és ezért nagyon hálásak vagyunk!Basana habaa beJerusalaim, vagy ha…..
Sziasztok fiatalok!Rég láthattatok írást a blogon, mert egy röpke időre úgy tűnt, újra működni fog a somer.hu, de hiú reményeinket elhagyva most ismét visszatérünk a blogoláshoz!Tavasszal az izgalmas, érdekfeszejtő és vicces peulákon kívül is rengeteg program vár rátok a…..
Büchler András és Nagy Ákos cikkét idézzük.2010. március 8-án hosszas betegség után elhunyt Efra Agmon (Teichman Ernő). Temetése március 10-én 15.00 órakor volt az izralei Kibuc Ma'ale Hamisa temetőjében. Efra Agmon 1922-ben született Kisvárdán Teichman Ernő néven.…..
Hasomer Hacair Új ken! 2010.01.04 14:16:00
Sziasztok!   Mindenkinek nagyon-nagyon köszönjük a tegnapelőtti és tegnapi rengeteg segítséget!! Egy hatalmas vállveregetés, ügyesek voltunk, hatékonyak és viccesek :) Gratulálunk :) Így, hála a sok szorgos kezecskének, pénteken  már az új helyen, a Paulay Ede…..
Sziasztok!Nem tudjuk, hallottatok-e róla, de a Somernek sajnos megint költöznie kell. Mivel nem tudjuk tovább fizetni a mostan Ken bérleti díját, ideiglenesen 2 hónapra a még meg nem nyitott Izraeli Kulturális Intézetbe költözünk, a Paulay Ede utca 1-be (a Deáknál) azután…..
Hasomer Hacair SOMER 20! 2009.12.12 14:25:00
Amiről biztos, hogy senki nem feledkezhet meg, az nem más, mint a jövő heti péntek. Jövő héten (december 18.) ünnepeljük ugyanis a Magyarországi Somer újraalakulásának 20. évfordulóját, azaz a SZÜLINAPUNKAT! Ez a szülinap mindenki szülinapja, aki valaha someres volt, éppen most…..
Hallottad már, hogy idén is lesz Somer Téli Tábor? Oké, tudjuk, hogy ezen nem vagy meglepve, de a mostani téma TABU! Bizony, az idei tábor címe és témája TABU – avagy Téli Titkok, Tilosságok!Sok minden szóba kerül majd a peulákon, amiről nem szoktunk beszélni, és arról…..
Számunkra, someres madrichok számára nagyon fontos az, hogy Veletek, a gyerekek szüleivel kialakítsunk egy olyan kommunikációs fórumot, aminek a keretén belül informálni tudunk bennetek a Somer életéről, meg tudjuk veletek beszélni a felmerülő problémákat, élményeket, és Nektek…..
Ha már elmúltál 15, idén április 2-7-ig ellátogathatsz a Somerrel a Soá kulcsfontosságú helyeire, „Masa LePolin” Út keretében. A Hashomer Hatzair világszervezete idén újra megszervezi nemzetközi lengyelországi útját. Ha szeretnéd megragadni az alkalmat, és…..
December 14.-én, este 8-kor a magyarországi zsidó közösség nagyszabású megemlékezést tart a Nyugati téren. Gilad Shalitot, a 23 éves izraeli katonát 1000 napja tartja fogságban a Hamasz terrorszervezet. 1000 gyertya meggyújtásával szeretnénk felhívni a figyelmet a béke…..
Most szerdán (december 16) 6-tól MINDENKI ott lesz a Bálint Házban! Az összes zsidó ifjúsági szervezet és iskola közös hanukai ünneplését te sem hagyhatod ki! Együtt ünneplünk, sőt, még ajándékozunk is… Idén minden szervezet, csapat és iskola hanukai húzást tartott,…..
Míg az idősebbek Lengyelországba látogatnak tavasszal, a 15 év alattiaknak sem kell otthon unatkozni: idén először egy teljes hétvégén lesz csak a Tiétek a főszerep! Kimegyünk a természetbe, sétálgatunk, számháborúzunk, játszunk, piknikezünk, bográcsozunk majd, és minden…..
Hasomer Hacair Szülői Tanács 2009.11.29 20:06:00
Kedves Szülők!Szeretnénk titeket jobban bevonni a Somer életébe, megmutatni, hogy hogyan is dolgozunk, mik a céljaink, beavatni a részletekbe, hogy miket csinálunk a gyerekekkel, szeretnénk, ha ti is részesévé válnátok az életünknek. Ezért hozzuk létre a Somer Szülői Tanácsot,…..
Hasomer Hacair Az van hogy... 2009.11.29 19:30:00
... lezajlott a Shalom Múzeum c. program. Sőt, mi az, hogy lezajlott, remekül sikerült! A legkisebbek előadása humoros volt, és ügyes, a kivszások Shir Lashalomjától könnyeket láthattunk felcsillanni többek szemében, a Leviatan Szalam-táncelőadásán látszott a megfeszített…..
Hasomer Hacair Shalom múzeum 2009.11.25 12:25:00
Ezen a héten kerül bemutatásra a Shalom, azaz Béke Múzeum a Somerben (Izabella u. 39/b), ahol a chanichok és a madrichok békével kapcsolatos alkotásait és előadásait lehet megszemlélni. Gyertek el, beszélgessünk, gondolkozzunk kicsit a békével kapcsolatban! És a legnagyobb…..
Emlékeztek még, mit ígértünk?"Majdnem olyan, mint Oprah szülinapi ajándéka a Black Eyed Peas-től, de a mi verziónk lesz... :D"Hát, tényleg majdnem olyan lett, csak kicsit mégjobb!Ezt nézzétek!Szép nagyban kivetítve együtt is megnézzük pénteken, mindenki szemügyre…..
Halihó!Ne feledjétek, hogy a film premierére jövő hét pénteken kerül sor! Ne hagyjátok ki, mindenki benne lesz, és nagyon jó ütős lesz ám! Aki nincs benne, az se szomorkodjon: nézze meg a többieket, és hogy a következőben  szerepel-e, már csak rajta múlik, hiszen nemsokára…..
Sziasztok!   Már biztosan kihevertétek a csirkelábas keltést, a sok-sok táncolást, éneklést és játékot. Tudjuk, hogy már velünk álmodtok és a peulahiánytól nem tudtok figyelni az órákon, ezért úgy döntöttünk, hogy most pénteken csillapítjuk vágyaitokat, valóra…..
2010 április másodika és hetedike között kerül megrendezésre a nemzetközi Somer lengyelországi emlékútja, amelynek során ellátogatunk a kulcsfontosságú emlékhelyekre, beszélgetünk a történelemről, találkozunk túlélőkkel, és együtt, rohanás nékül emlékezünk a…..
Sziasztok!Háát, vége az őszi tábornak, és szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy nagggyonnagyon jó volt! Játszottunk, táncoltunk, alkottunk, beszélgettünk, énekeltünk, ettünk, sportoltunk, szóval minden ami belefér. Nemsokára meg lehet majd nézni a képeket is! Meg persze a…..