Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angelo_

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az oldal segít megérteni, mi is a Helium HNT hálózat.  Tapasztalatokat, ajánlásokat és információkat osztok meg a hardverrel, a hotspotokkal és az antennákkal kapcsolatban. Ez nem egy hivatalos Helium, Nebra, Bobcat, RAK vagy Syncrob.it oldal! Ez az oldal az általam megtapasztalt infókat írja…..
George R.R. Martin a Trónok harca, pontosabban a Tűz és Jég dala-ciklus írója attól tart, az HBO tévésorozata előbb-utóbb beéri a regényfolyamot, ami meglehetősen kellemetlen lenne a jövőre nézve. Martin eleve nem egy gyors író, a ciklusban eddig megjelent öt kötetet 15 év…..
Hm? ..
Angelo_ 2012.01.12 09:19:53
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint itt az ideje a közös teherviselés elvének legszélesebb körű kiterjesztésére. A tervezet szerint a gennyes és egyéb kóros váladékokat kibocsátó, állami kórházakban ápolt…..
Angelo_ 2011.10.27 10:08:57
Metaadót vet ki a kormány
----------------------------------------
A nemzetgazdasági minisztérium által benyújtott törvényjavaslat szerint a világon először Magyarországon vezetnék be az adózás után fizetendő adót. A javaslat szerint minden természetes személy és gazdasági társaság éves befizetett adója után 29%-os adókötelezettség keletkezik a jövő évre vonatkozóan amit január 31.-éig kell befizetni. A következő évben pedig a metaadó alapba már beleszámít az előző évben befizetett metaadó is, akkor is ha egyéb adóköteles jövedelem nem keletkezett, biztosítva azt hogy az adózók ne tünhessenek el teljesen egyik évről a másikra jövedelmük eltitkolásával. A minisztérium szakértői szerint a metaadó az a csodafegyver amivel a magyar gazdaságot stabilizálni és hosszú távon egyensúlyban tartani lehet. A metaadó azért kézenfekvő, mert a NAV nyilvántartása alapján egyszerűen kivethető és behajtható, kevés járulékos költséggel jár a bevezetése az állam számára. Névtelenül nyilatkozó minisztériumi forrás szerint magas szintről érkező elvárás, hogy a lehető legkevesebb társadalmi konfliktussal járó megoldásokat kell előnyben részesíteni. A megrendelt hatástanulmányok azt mutatják, hogy kevesebb társadalmi konfliktussal lehet a **** (füvet legelő gyapjas állat) terhét növelni, mint csökkenteni az adóelkerülést. A tanulmány szerint az évek óta adót elkerülő, nem fizető rétegben túlságosan nagy megrázkódtatást okozna bármilyen adó fizetése, amely óhatatlanul nagyob társadalmi konfliktussal járna.
 „Forró ősz”, „megszorításokra készül a kormány” „megbukott a  matolcsyzmus” - ilyen és ehhez hasonló lózungok vezették be a sajtóban annak beismerését, hogy milyen tévútra is futott a kormány. A kénytelen fiskális restrikció…..
Angelo_ 2011.09.19 13:09:41
@Jobraát:

Kedves Barátom,

Amiről te beszélsz, azoknak a segítése, akik önmaguktól nem tudnak kitörni a szegénységből. Maximálisan egyetértek veled abban, hogy ezeket a rétegeket segíteni kell. Ennek nem az adórendszer az eszköze, de az adórendszer termeli ki azt a pénzt amivel segítünk ezeken az embereken. Jelenleg éppen azon vitatkozunk, hogyan osszuk szét ezt a terhet azok között, akik képesek annyi adót fizetni, ami több annál mint amennyit az állam "rájuk költ".

Ideális világban mindenki pontosan annyival többel járulna hozzá a közöshöz mint amennyivel több jövedelmhez jut. Ennél igazságosabb közteher viselés nem létezik. Ezt hívják egykulcsos adórendszernek. A probléma ezzel csak az, hogy az ember hajlamos a jövedelme eltitkolására és ha alkalma adódik rá el is titkolja. A konfliktus nem a magas és az alacsony jövedelműek között húzódik, hanem azok között akik bevallják a jövedelmüket és akik nem. Ezek között vannak magas jövedelműek is, de ugyanúgy és még nagyobb számban, ott vannak a közepes és alacsony jövedelműek, minimálbérre bejelentettek, feketén fusizók, lakáskiadók, stb.

A progresszív adórendszer azért igazságtalan, mert - a könnyű utat választva - azokra rak aránytalanul sok terhet akik amúgy is rendesen adóznak a jövedelmük után és futni hagyja az adócsalókat. Az össznépi nagy adócsaló játéknak legfőbb motiváló ereje éppen a magas progresszív kulcsok, amelyek arra biztatják az embereket hogy "feketén" gazdagodjanak".
Angelo_ 2011.09.20 10:05:22
@Kandabula:

Egy evezős gályán 100 szabad ember próbálja minél hamarabb elérni a partot. 30 evezős hely van, ezért váltásokban eveznek. Két váltás van, mindig ugyanaz a 30 ember váltja egymást, összesen csak 60-an eveznek, 40 ember sosem ül le evezni.

Amikor valaki a mai magyarországi helyzetben a progresszív jövedelem adó mellett érvel, az olyan mint amikor a gályán azon vitatkozik a 60 ember, hogy azok közül akik eddig is eveztek, kinek is kellene többet evezni (mert valaki magasabb, erősebb, kevésbé fárad el, stb), a helyett hogy leültetnék a maradék 40 embert is evezni.
  Vannak nála fiatalabb snowoardosok is a neten, de azokat általában rátette az apjuk a deszkára, aztán tologatja, lökdösi őket a havon. Ez a kislány viszont négy évesen már megengedhetett magának pár trükköt, és ötévesen már szponzora is van...
Előzmény - Index hír:Százmillió Facebook-felhasználó adatai kerültek ki a netre Röviden:Százmillió Facebook-felhasználó személyes adatait (név, a közösségi oldalon használt becenév, emailcím, telefonszám) gyűjtötte össze a Skull Security biztonságtechnikai cég egyik…..
Angelo_ 2010.07.30 10:07:49
@Musaic: Azoknak nagy része szimpla egyéni alkalmazotti érdeklődés, céges háttér nélkül. Több olyan cég is rajta van a listán ahol időnként dolgozom, töltögetnek lefelé mindenfélét az alkalmazottak ész nélkül.
A válasz egyértelműnek tűnik, de nem az. Nem arról beszélek, hogy mi van, ha cserebogarat találunk a levesben, sót a kávéban, zöld foltot a panír alatt. Azokról az esetekről beszélek, amikor egy látszólag hangulatos étteremben az első falat nem kimondottan okoz élvezetet. A…..
Angelo_ 2010.07.26 13:25:37
@Logan Grimnar: A Tortuga mint sznob gyűjtőhely? A legrosszabb értelemben vett vásári, ultra-giccs gagyi design, igénytelen konyhával, közepesnél alacsonyabb árakkal?

Legfeljebb lottó négyes nyeremény összegig frissen "sznobosult", proli ízléssel rendelkezők számára, akik ugyanolyan igénytelen szar kaján nőttek fel mint amit ott adnak és a friss ételt sem tudják megkülönböztetni a tegnapi felmelegítettől.
Hajónapló Hétfő. 2010.06.29 15:55:00
Kaptam egy Emailt, hogy népszerűsítsem a Sailing.hu és az Unicum közös játékát. Részletek a http://www.sailing.hu/cikkek/versenyzes/legpozitivabb_csapat/a_legpozitivabb_csapat/  weboldalon, Nos akinek kedve van jelentkezzen. Még nem döntöttem el, lehet, hogy én is jelentkezem.…..
Mióta a Mexikói-öbölben lévő egyik tengeri olajfúrótornyuk meghibásodott, és elkezdett a tengerbe ömleni az olaj, a bp gyakorlatilag lenullázta magát. Mindaz az erőfeszítés, amit évek óta az irányba tettek, hogy a bp márkanevet megújítsák, és az emberekkel elhitessék, hogy…..
Egy szál fecskében ropni a kiöntött homokon a csajoddal Fresh koncerten? Haver, hát az biztos, hogy tiéd a világ!  (Külön figyelmet parancsolunk 0:30-nál a kakaskodásra, amikor elkergeti a póréhagymás gyereket, EPIC!)  UPDATE: 04:00!!!! Elsiklottunk a negyedik percnél…..
Most, hogy nekem is van bankkártyám, nagy király vagyok. Szabi haveromnak már régen van, csak észt nem kapott hozzá, múltkor egyből felvette az összes pénzt a kártyáról, hármat találhatsz, mire kellett neki, nem nyalókára, azt megsúgom. De amilyen lúzer, még aznap elvesztette az…..