Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fanta (törölt)

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs nagyon mit írni. A Google egyszerűen jól csinálja ezt a webmail témát. Nem tudnak hibázni.  Csak a lényeg. Nincs színezgetés, komplikálás, minden júzer minden hülye igénye után futkorászás. Írás van. Aki mást akar, az menjen WoW-ozni...
fanta (törölt) 2012.11.04 11:29:31
@bumedli: popup? Popup ablakban már eddig is bármikor meg tudhattad nyitni bármelyik threadet vagy levelet, ha akartad. Chrome-ban pedig 0.5ms alatt alatt bármelyik tabból csinálsz annyi popupot- amennyit akarsz és nem csak egyszer..
fanta (törölt) 2012.11.04 11:29:43
@knorbert: tbk azért is erőltetik, mert van egy saját chromebook néven futó csodájuk, rajta a saját chrome osükkel és annak az ux-ére is gondolnak.
Öt és fél éve már annak, hogy alapjairól redizájnoltuk az Indexet. Elég fura innen, 2012-ből visszanézve belegondolni, hogy akkoriban az egy elég radikálisnak számító elképzelés volt. Viszont elég jól átgondolt és karakteres is ahhoz, hogy erősítse az Index egyediségét,…..
Onlinemarketing blog Vérszag 2012.08.02 00:12:30
Hurrá! Megvan a második aranyérmünk az O******n! Illetve nem a miénk, hanem egy sportolóé (Gyurta Dánielé), de mi, magyarok, hajlamosak vagyunk ennek úgy örülni, mintha mind benne lennénk. Mintha mind évekig hajnalban kelnénk, mintha mind elviselnénk a csalódásokat, a lemondást,…..
    A zöld állítólag csodát tesz. Ha pedig nincs saját, nézegessük a másét. Nem vacakolok, rögtön a legszebbet dobom be, amit ismerek: a Hermès divatház legendás szépérzékkel megáldott egykori stylistja, a néhai Nicole de Vésian La Louve (nőstényfarkas) nevű…..
fanta (törölt) 2011.07.24 23:15:32
@Alvin666: wow, izlesek es pofonok, mint tudjuk alvin
Úgy látszik, egyre szarabb fejelet osztanak le biztonsági őrnek az élelmiszerboltokba is. Múltkor egy Sparba nem lehetett bemenni fülhallgatóval, most a Roni ABC-ből tiltották ki naiv ügyfelet, mert táska volt nála. A logikai összefüggés a napnál is világosabb: éjszaka megy…..
fanta (törölt) 2011.07.13 20:16:12
@Réka ‎: 1. az edzőterem bérlet drága, a fizetés kevés, 2. napi 12-+ óra álldogálás után hullafáradtan menne edzőterembe?
fanta (törölt) 2011.07.13 20:20:31
@SALE Kálmán: a beteget meg lehet gyógyítani, vagy ha nem, meghal, esetleg kezelni - na, uez a modell manapság a társadalom esetében kicsit komplexebben működik
fanta (törölt) 2011.07.13 20:36:02
@SALE Kálmán: Igen, kicsit 22es csapdája szerű. Nincs közös morális/erkölcsi minimum.
 A nap idézete: "Olyan szakok válthatnak fizetőssé, amelyekre a magyar társadalom és annak képviseletében eljáró kormány a köz érdekére való tekintettel nem tart igényt. Például ilyen a balneológia. A riporter visszakérdez 'Balneológia?'. A balneológia nem ugyanaz. A…..
fanta (törölt) 2011.02.25 19:05:50
@dpspeti: @Judea: végre 2 értelmes ember

elég rossz arány, az 52 kommentből 2 értelmes hozzászólás, cirka 4%

ez alapján - nem reprezentatívan - mo-on a 10m emberből mondjuk 400e, aki objektíven véleményt tud formálni valamiről
Szövegírói munka - [–] diák [diák-] és otthoni munka! Ha kellemes stílusban, érdekesen, élvezhetően és izgalmasan tudsz fogalmazni. Ha olyan ember vagy, aki imád írni és [írni, és] írásaidat az emberek úgy érzed, hogy élvezettel olvasnák, akkor itt a…..
fanta (törölt) 2010.08.28 21:29:53
@armitage: közepébe? nekem tűnik csak úgy, hogy ez már nagyon a vége?

forrás, érv? ú, azon rágódok, hogy nem vagyunk egy kaliberűek ehhez, de olvastam, amit és ahogy írtál, és érd be annyival, hogy csak arra reagáltam..

apropó, minek az időpontjáig is kellene képbe kerülni? oO
fanta (törölt) 2010.08.28 21:34:38
@armitage: elég cikinek érznék kisajátítani egy "szubkultúrális szimbólumot"..

egyébként a wg könyvekhez:

grat, üdv, kösz, jók, megvettem, tisztelet, meg minden
fanta (törölt) 2010.08.28 23:39:14
@armitage:

"Analógiának, nagyon sok szódával, hátszélben, lejtőn lefele, elvágott fékekkel, talán elmegy, de ez ahhoz, hogy a Paypal írásmódot ne vegyük hibának, szerintem még kevés."

Mi/ki szerint hiba? A magyar helyesírási szabályok szerint nem hiba. Arról, lehet beszélni, amit érintettél is már, hogy különböző megjelenési felületeken (pl. szakmai lap, reklámanyag, novella, városi újság, sit.) egy-egy márkanév megjelenése és annak tulajdonosa által kitalált megjelenése (értsd kis-nagybetűzése) közötti eltérés mennyire ciki (értsd mennyire minősíti az adott fórumot v. mennyire teszi félreérhetővé a hivatkozást/bizonytalanná az olvasót).

--

Találtam a témába vágóan egy előadás anyagot, aminek a forrását sajnos nem sikerült fellelni, ime:

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:v43rI8MEw18J:www.ifusco.info/files/ryzhuhina_paper.doc+m%C3%A1rkanevek+helyes%C3%ADr%C3%A1sa&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Android Mérjünk telefonnal! 2010.08.21 23:52:00
Nagyon ritkán hordunk magunkkal vonalzót vagy bármilyen más mérőszerszámot, de a telefonunk az mindig velünk van. Két hasznos alkalmazást is készített Android Boy ebben a témakörben, a Smart Ruler kis tárgyak szélességét, a Smart Measure pedig távoli objektumok távolságát és…..
A férfiideál koronként változik. A történelem előtti időkbe, amikor az ideális férfi nagydarab és jó vadász volt, nem is akarok most visszarévedezni, nem térnék ki a középkori lovagokra és szentekre sem. Nézzük csak az utolsó néhány évtizedet, az ízlésbeli változások…..
fanta (törölt) 2010.07.18 22:29:58
@Bobby Newmark: attól még, hogy nem tudsz kettőnél tovább számolni, a post még nem lesz "faszság"
Nem régen a következő levelet kaptam a blog.hu-n keresztül:Ha lehet, egy érdekes szakmai kérdést szeretnék feltenni:Van-e összefüggés a szoftver minősége és az alkalmazott fejlesztési módszertan között?A saját megfigyelésem az, hogy az agilis módszerekkel fejlesztett…..
Nem mindegy. Mármint az, hogy a címben feltett kérdésre mi a válasz. Mert lehet valami jó, ha annak tűnik, de nem biztos, hogy az. Ahogyan ha valami rossznak tűnik, attól még... Szóval ami rossznak tűnik, az rossz is. És ezek miatt nem az a kihívás a tesztelésben, hogy megtaláljuk a…..
Subba Cukiság: Ugróegér 2009.05.27 13:47:00
Az ember amikor egy ennyire aranyos kisállatot lát egészen furán érzi magát. Tudja, hogy nem lehetne megsimogatni sem úgy igazából, mert ki tudja, lehet hogy még valami baja lenne! Akkor minek lett ez az ugróegér kölyök ennyire aranyos?  ..
fanta (törölt) 2009.05.31 10:45:18
Minden interneten eltöltött év után jár az tapasztalat az átlagembernek, amitől úgy érezheti magát, hogy ő itten most már mindent tud. A kezdő, hanyag és felkészületlen internetezők gyakran esnek abba a hibába, hogy nem gondolkoznak túl sokat mielőtt össze-kibaszott-vissza…..
fanta (törölt) 2009.04.21 12:12:50
Mandiner blog Hülyék 2009.04.01 13:01:00
 Szerettük volna a szoci és liberális politikusok elmúlt időszakbeli tevékenységét valami videóval illusztrálni, ezért pár videómegosztón rákerestünk a „hülye”, „idióta”, „marha”, „seggfej”, „balfasz”, illetve…..
fanta (törölt) 2009.04.01 15:19:24
Tudósítás a vidéki Magyarországról A Reakció száguldó riportereként megállás nélkül igyekeztem első kézből begyűjteni a köz véleményét Gyurcsány Ferenc lemondásáról. Egy Budapesttől különböző városban tettem ezt meg. Sajnos elég felemás tapasztalatokkal.…..
Napok óta eléggé nehézkesen jeleníti meg a Facebook a feltöltött képeket. Egyelőre csak magyarországi felhasználóktól kaptunk/olvastunk ilyen jelzéseket. (Az amerikaiak elsősorban a képfeltöltés akadozására, illetve képeik "eltűnésére" panaszkodnak mostanában.) A…..
fanta (törölt) 2009.03.10 13:58:37
Berni levele következik, aki nem tudja rendezni kapcsolatát nyomulós főnökéve és számít a Ti tanácsaitokra! További kellemes hétvégét Mindenkinek! Kedves Szerkesztő!  A főnökömről szeretnék mesélni, aki teljesen kiborít. Egy irodában dolgozom közel fél éve…..
RE:blog cherry tree 2009.02.25 15:51:00
Történt, hogy négy hónapja haze átküldött egy számot, amit ő is a Káosztól kapott, a Cherry Tree-t a Willie Mitchelltől, egy régi memphisi funkot. A zenesávra pár képet toltam, effekt:áttűnés, majd az egészet a youtube-ra ragasztottam, hadd hallgassa meg tomanek is, bár ő ezt…..
Hétvégén éppen a "házi feladataim" végzése közben mérgelődtem az e-cégeljáráson. Ez az a várva várt cégjogi újítás, amiről tavasszal olyan sok szó esett, amelybe rengeteg pénzt öltek és amely felemásan sikeredett. Nézzük meg miért: Tegyük fel, hogy van egy…..
Szégyellhetjük magunkat: egy csúnya, érzéketlen multi mutat példát abból, hogyan kell gyorsan reagálni a globális gazdasági válságra. Nem szövegelni kell meg nemzeti kerekasztalozni, hanem lépni, keményen, határozottan. A Danone válasza 2008 kihívásaira gyors, kegyetlen, igaz…..
Amióta Peter Oppenheimer elejtett egy megjegyzést az idei év nagy dobásáról, amivel a konkurencia állítólag évekig nem tud majd versenyezni, sorra jönnek a találgatások. Néhány hete titokzatos informátorok arról adtak hírt, hogy az (állítólagos) októberi esemény a Brick-ről…..
 A mai vasúti baleset után újra felmerült bennem a kérdés, amin már sokszor morfondíroztam: mikor kell lemondania egy tárcavezetőnek és mikor nem? (A másik dilemmám, hogy egy miniszter vagy miniszterelnök a helyszínre siessen-e ilyenkor, vagy tartsa távol magát a mentési…..
Mandiner blog Felmelegített Charta 2008.09.06 11:31:00
 Ezekben a percekben bont zászlót a Magyar Demokratikus Charta. A szokásos aláírók (mínusz Konrád György) aláírják, hogy most aztán már tényleg soha-soha többé fasizmus, gyűlölet, kirekesztés. A mai esemény felvezetéseként a Népszabadság tegnap azt írta, hogy a…..