Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mister Gumpy

0 bejegyzést írt és 699 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
Mister Gumpy 2021.04.28 00:59:06
@јotunder: És ezt most színjózanul? Jó tudni, hogy mennyire aggódjunk. A bocsánatkérés szerintem jogos, de a "рѕzіchоpаtа" diagnózis túlzásnak tűnik; hogy azt ne mondjam, nagyképű fölösleges jóslás, akárcsak a napi 100-as szám volt.
Mister Gumpy 2021.04.28 01:16:14
@libernyák: Az a mattrészegnek a becézése? Vagy egy Matyi nevű alak hekkelte meg a blogot?
Mister Gumpy 2021.04.28 01:40:40
@ámbátor: Hm, ilyen könnyű ilyet csinálni ezen a felületen? Megnyugtató.
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Mister Gumpy 2021.04.17 23:56:57
@Kettes: Az én tippem, és eddig minden politikai jóslatom bevált (aminek az a titka, hogy nem volt sok), hogy HA hozzányúl Orbán ahhoz a cuki norvég telephez, akkor ez lesz az a konfliktus, amit Karácsony eszkalálni fog, és éhező budapestiek fogják blokád alá venni a parlamentet meg Orbán házát, tömegbelövés, ésatöbbi ésatöbbi.
Mister Gumpy 2021.04.17 23:59:05
@naebneerG: Ez egy reális tippnek látszik, rád szavazok.
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
Mister Gumpy 2021.04.09 14:52:42
@cleantone: @Ménkűnagy Bundáskutya: Ez a Rossi egy jó pedagógusnak tűnik, lefelé meg fölfelé is, meg emberszerszabásúnak is. Úgy képzelem, nem hagyta volna, hogy Übü nagyon expliciten azt kérje tőle, hogy Gulácsi menjen; és szerintem Übü se hülye, mert egy ilyen kérésre, ha nem is biztos, hogy távozik Rossi, de volna rá esély, és akkor itthon is botrány lenne, elvesztené azokat a fasiszta focidrukker szavazókat. Ha meg nem olyan explicit az utasítás, akkor szerintem Rossi megoldja.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
Mister Gumpy 2021.04.04 13:58:12
@Frenkel Péter: Húsvét hétfő esténként az Mo-on sok nőnek a tevékenysége... És most jövök rá, hogy talán a keresztvizet is szimbolizálhatja...
Mister Gumpy 2021.04.04 14:03:13
@Mister Gumpy: Persze elrontottam. Ha megkéri a nő a párját, hogy csutakolja le őt, akkor a pár dekolonizál.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Mister Gumpy 2021.03.29 20:59:07
@kemény keleti kommentelő: Én igazán nem értem, miért ne mehetnének el a tanárok bányákba dolgozni a nyáron, azok az ingyenélők. Ha van sakk-box meccs, miért ne lehetne történelemtanár-bányász foglalkozás. Recsk miatt úgyis természetes párosítás.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Mister Gumpy 2021.03.26 02:52:51
@tort49: Van az az Örkény egyperces a Különleges Tudakozóról, hogy mellékesen eldőlt Isten léte. Most a Kúria hirtelen megállapította, hogy mi volt, van és lesz a magyar nemzet.
Mister Gumpy 2021.03.26 02:54:10
@balmoral: Igen, de te nem számítasz embernek. De nehéz ezt megérteni, libsikéim...
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
Mister Gumpy 2021.03.17 18:41:08
@Bogomil: Lax Péter. Mondjuk úgy tudtam (de a Wolf Alapítvány honlapján ennek most nem látom nyomát), hogy van mindig egy zsidó és egy nem-tudjuk-és-nem-is-érdekel-hogy-zsidó-e díjazott, és Lax Péter a zsidó ágat kapta meg, ami egy epszilon-négyzettel kisebb elismerés, hiszen kevesebb emberből lehet választani. (Más kérdés, hogy a tudósok és művészek elég nagy része zsidó ahhoz, hogy kábé mindegy legyen, úgyis annyi véletlen van egy ilyen díjban.)
Mister Gumpy 2021.03.18 00:17:18
@jan: Hangsúlyozza a honlapjuk, hogy "regardless of nationality, race, colour, religion, sex or political views", de gondoltam, ez egy későbbi fejlemény, az új idők szava. Most körülnéztem a neten, és annyira nem találok semmi ilyesmire utaló infót, hogy valószínűleg tényleg alaptalan; jó eséllyel csak egy enyhén antiszemita találgatás vált tényközléssé, mire hozzám elért. Van egy ilyen lap, www.jinfo.org/Wolf.html, matekban a 38% zsidó arány nincs olyan messze az 50%-tól, hogy első ránézésre alaptalannak láttam volna, a Nobelnél magasabbak a zsidó arányok, eszerint mégiscsak van bias, miért ne lenne, és tulajdonképpen kimondva sem lenne durva. Pld Corvin láncot meg Széchenyi díjat is csak magyarok kaphatnak, és mit jelent az, hogy magyar, az állampolgársággal rendelkező határontúliak nem kaphatnak?
Mister Gumpy 2021.03.19 00:30:26
@naebneerG: Nem tudom, én is a rád törő falkában voltam-e, nem emlékszem, írtam-e végül, de valóban feltűnt az enyhe PhD-témavezetési fétised, és esetleg annyit szóltam, hogy az elég sokszor nem egy döntő szám. Pld Lovász iskolateremtési munkásságának szerintem nem a PhD-diákjai a legékesebb bizonyítékai (bár most, hogy nézem a math genealogyt, több nagyszerű embernél is meglepődtem, hogy LL diákok voltak). Jótündérnek meg szerintem nemrég végzett az első diákja.

Mindezzel persze nem vonom kétségbe, hogy az MCC mindenféle teljesítménye nulla, a kapott pénzük végtelen, szóval az egy Ft-ra eső teljesítményük az duplanulla.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Mister Gumpy 2021.03.18 01:45:39
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Mister Gumpy 2021.03.07 20:42:02
@Mister Gumpy: Bocs, ha ez másnak nem újdonság, de nekem a párszáz ismerősem között gyakorlatilag nincsen fideszszavazó.
Mister Gumpy 2021.03.07 21:40:57
@Podvinecz Marsall: @Barkalot: Ha mondjuk szólt Ovinak, hogy a vírusvédekezés nemléte esetleg probléma lehet, akkor lehet sajnálni, hogy pont ő szívta meg. Ha csendestárs volt a kriminális negligálásban (mint ahogy kb 100% valószínűséggel az volt), akkor azért nehezebb sajnálni. De azért inkább élje túl. A családja meg, ne már, hányadíziglen akarnánk büntetni ezeket a faszokat? Nekem már a Fekete-Győr "keménykedése" Mészárossal is röhejes, tényleg a félhülye strohman lenne itt a lényeg?
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
Mister Gumpy 2021.03.03 00:17:58
@ámbátor: Én soha nem értettem, mi különbség volna az amely és az ami között, azt hittem, ez valami avítt sznob kekeckedés, de itt most értem, köszönöm.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
Mister Gumpy 2021.03.02 00:54:17
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @jan: Nem ilyen harsány dolgokra gondolni, mint agyonverés meg megfagyasztás, hanem pozitív ösztönzőkre, amik végre a XX1edik századba (remélem, jól írtam) vezetik a felsőoktatást. Pld létrehozzák a Nemzeti Nevelésért Nemzeti Kört. Aki ebben vállal havi 10 óra társadalmi munkát (fidesz szórólapozás, MCC új épület kifestése, ilyesmi), az 50%os bérkiegeszítést kap. Pluszban ahhoz a megfizethetetlen érzéshez, hogy végre Tesz valamit a Nemzetért.
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
Mister Gumpy 2021.02.10 23:48:51
@naebneerG: Ezt te most úgy érted, hogy vannak diákok, akik MSc alatt kevesebbet dolgoznak, mint a régebbi megfelelőik, mert úgyis fölveszik őket PhD-re? Te ilyet tényleg látsz? A lusta diákok eleve ritkán szoktak PhD-re menni.... Vagy valami másra gondoltál?
Mister Gumpy 2021.02.14 13:53:29
@naebneerG: @Abulafia: Az valóban tragikus, hogy a magyar kormány azt gondolja, hogy az egyetemeken nem kell a kutatás, elég, ha hülye kazahokat félhülyékké fejlesztünk föl, ebből éljünk meg.

Az is igaz, hogy a rosszabb PhD hallgatók megjelenésével rosszabbak lesznek az órák, és leterheltebbek a témavezetők. Az nem tűnik tragikusnak, ha a kazahok fejlesztését rosszabb kutatók elvállalják. Az tényleg gáz, ha idióták vagy gazemberek rehabilitálódnak ezáltal, de én ilyet még nem láttam... talán csak szerencsés vagyok.

Mindezt mondjuk én nem láttam bele abba a mondatba, hogy "csökken a verseny a helyekért". És azt tippelem, vagy legalábbis remélem, hogy Angliának nem ezekkel a dolgokkal kell küzdenie.

Válaszoltam?
Mister Gumpy 2021.02.16 23:25:03
@naebneerG: Nálunk a kazahok (akár idézőjelben, akár konkrétan) többsége kb tud angolul. De szakmailag és gondolkodásilag rossz állapotban vannak, az MSc végére a magyar BSc szintet lehet megcélozni velük, ami ugye a 10 évvel ezelőtti elsőév végi szint.
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
Mister Gumpy 2021.02.07 22:34:27
@Bogomil: Lehet, hogy nem kezdte el tervezni a gyerekek kiszakítását a családból mondjuk 3 éves korban, de szerintem megtetszett neki a kifejezés, az érzés, hogy úgy gondoljon a magyar gyerekekre, mint amik az ő tulajdonai. Mert ugye, mint pld Vincent törvényei is kifejtik, a köz az ő.

Szóval undorírtó fasiszta tempó ez is. Ettől függetlenül @combo: +1.
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Mister Gumpy 2021.01.25 17:16:56
@hoffnungloss: Az SZFE is független maradt, nem? Hehe.
      Prof. Dr. Deutsch Tamás az "azért Tomikám mindkettőnknek jobb, ha Brüsszelben piálsz, mintha minket kompromittálsz valami hülyeséggel" díj kitüntetettje azt nyilatkozta, hogy 76 milliárd eurót akar elkölteni az Unió kutatás-fejlesztése (a Horizon Europe programról van valójában szó) és…..
Mister Gumpy 2021.01.19 11:05:16
@Wolff: Nem hisz ez semmit. Duplapluszjókacsabeszél.
Mister Gumpy 2021.01.19 11:18:45
@közösperonos átszállás: @fortin2: Ezt konkretizálni kellene, hogy értelme legyen. Tudtok olyan magyar pályázókról, akiknek meg kellett volna kapniuk, bizonyos hozzáértők szerint, de nem kapták meg? Tudom, ez nem egyszerű, eleve kevesen kapnak, eleve nagy az ízlés és a véletlen szerepe, de ha nem lehet érezni a biast, akkor az nincs. Pld ha nincsenek is jó magyar pályázók, akkor kicsit nehéz nekik ERC-t adni. Arról van adat, hogy az első és a második fordulóbeli k-európai elvérzési arány a nagyobb-e? Nekem úgy tűnik, az ERC maga annyi problémát fedett csak fel, hogy a k-európaiak nem tudják, hogyan kell pályázatot írni... (Az MTA többször felbérelt egy holland céget a 2. fordulóba bejutott magyar versenyzők felkészítésére. Kiváncsi vagyok, az ELKH-nak ez eszébe jut-e. Vagy ez pld továbbra is az MTA feladata :-D.)
Mister Gumpy 2021.01.19 22:32:16
@közösperonos átszállás: Ja, ez nekem nem derült ki, csak azt írtad, hogy másról IS beszélsz ("programOK"), de lehet, hogy figyelmetlen vagyok.

Egyszer beszélgettem a Marie Curie Fellowshipek regionális képviselőjével, aki éppen magyar volt akkor, és kérdeztem tőle, miért kell ilyen irtózatos mennyiségű bullshitet írni a MC pályázatokba, 5 oldal a szakmai program, 15 a bullshit. Miért nem lehet úgy, mint az ERC-ket, 15 oldal a szakmai, 1 oldal a bullshit? Azt válaszolta, hogy mert akkor csak kiválósági alapon lehetne odaítélni ezeket, akárcsak az ERC-ket, és akkor a k-európai országok nyafognának, hogy minek rakjanak pénzt ebbe, ha ők sohasem kapnak semmit vissza. Azóta se tudom, hogy ezt az EU részéről kedvességnek vagy idiotizmusnak vagy realista képmutatásnak, vagy minek értékeljem. De ez a K+F-ből még mindig csak a K, semmi haszna nincs, valószínűleg te olyanokról beszélsz, amik tényleg politikai döntések, hogy mégis melyik ország érdekesebb ipari kísérleteit dobjuk meg pármilliárddal.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
Mister Gumpy 2021.01.15 01:34:55
@kemény keleti kommentelő: Hogy én ezért a kommentért hogy poffán bassználak... Nagyon fáj, hogy mennyire igazad van.
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
Mister Gumpy 2020.12.03 21:56:11
@jotunder: Egyrészt jópofa lenne, ha lecsuknák szegényt, másrészt amiatt kicsit kár ez a rendőrségi szál, mert így mondhatja a Fidesz bicskanyitogatóan, hogy ők nem turkálnak a hálószobákban. Ha covid és drog nélkül, csak simán lefényképezte volna egy járókelő az ereszen, akkor talán most kicsit jobban kellene magyarázkodnia mindenkinek, és a Komszomolszkaja Pravdának is nehezebb lenne "szemérmeskednie".

Amúgy én kb 20 éve hallottam először, hogy legalábbis meleg, azzal a megjegyzéssel kísérve, hogy legalább addig aligha kezd pogromot a Fidesz a melegek ellen, amíg ő van. Hát, ilyen szempontból a lebukása akár rossz hír is lehet...
Mister Gumpy 2020.12.04 00:31:00
@kamerasmobil: Csak remélni tudom, hogy igazad van, és ami most van, az már összemérhető a mélyponttal, nem pedig csak egy tétova hangolás.

Amúgy az első zsidótörvényből következett vajon Auschwitz, vagy meg lehetett volna állni? Hányan tudták és hányan sejtették, hogy mi jöhet?
Mister Gumpy 2020.12.04 00:49:35
@ijontichy: Hát, @kamerasmobil-nak mondd, ő hívta pogromnak az első melegtörvényt... Nekem onnantól pogrom, hogy a rendőrség késve érkezik ki egy metróbeli melegveréshez, és szerintem az még legalább fél év ide! (Fingers crossed.)
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Mister Gumpy 2020.11.18 02:41:29
@Bogomil: Ha van facebookod, akkor két kattintással belefutsz azokba az idiótákba, akik szerint nincs járvány, csak Orbán túlozza el. Orbán eltúlozza. Aha. Orbán motivációit még nem egészen értettem meg, de talán Orbán is a sorosista háttérhatalom része, azt hiszem. Ami a nagyon aggasztó, hogy ezekből ez emberekből szemre több van, mint pld DK-sból. Szóval, az ország 15%-a jobbról támadja Orbánt?
Mister Gumpy 2020.11.18 02:54:29
@aronsatie: Miért, a jelenlegi svungot nézve nem a nyájimmunitás felé haladunk?
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
Mister Gumpy 2020.11.07 02:36:17
@velőtanya: Mondjuk mivel semmi oka, hogy a Bumfordihoz hasonlítsanak az igazi adatok, nekem nem jutott volna eszembe erre optimalizálni. :-) Eleve csak ott lehet Bumfordi, ahol SOK nagyságrend együtt szerepel. Tehát vannak ezer meg tízmillió körüli számok is. A választási adatbázis mely adataira akarnánk ezt a tesztet ráereszteni?
       I am not happy.   ..
Mister Gumpy 2020.09.01 00:08:35
@jotunder: És te miért nem írod le a nevét? Ez ténykérdés, nem? Vagy nem vagy benne biztos, csak zörgeted a harasztot? De hát kábé leírtad az előbb. Fura.
Mister Gumpy 2020.09.01 01:01:24
@jan: Hát igen, egy teszem azt 81 éves profnál könnyen lehetnek a tudománymetriai adatok nagyszerűek, mondjuk a 20-30 évvel ezelőtti munkáira sok-sokszáz hivatkozás, de a jelenlegi pályázata attól még (már) lehet csapnivaló.
Nem lehet indiai gasztroblogot naan nélkül elképzelni. Nem is kell, mert a Helló Curryre is megérkezett :-) A perzsa "naan" szó kenyeret jelent. Iránból származik a receptúra, amely egész Közép-Ázsiában és az indiai szubkontinensen is elterjedt. Hatalmas népszerűségnek örvend mind a háztartásokban,…..
          Nyolc perc negyvenhat másodperc. Ennyi ideig térdelt Derek Chauvin minneapolisi rendőr George Floyd nyakán.           1857-ben az amerikai Legfelső Bíróság a Dred Scott kontra Sanford ügyben kimondta, hogy a feketéknek sohasem lehetnek állampolgári jogai, őket az Alkotmány alávetett és…..
Mister Gumpy 2020.06.17 23:28:19
@jotunder: @i: biztos voltam benne. Én elég sok amerikai TV-t követek (pontosabban Trevor Noah-t és Stephen Colbert-t, nem tudom, ez sok-e, de azt hiszem, több, mint kéne), de nem tudtam a 8:46-ot, mielőtt nem láttam a 444-en Dave Chapelle-t, így úgy éreztem, hogy a druszám (a Gumpy is egy tündérfajta) se tudhatja máshonnan. Aztán a listából is világos lett. Az mondjuk dicséretreméltó, hogy a listád, JT, informatívabb, mint Dave Chapelle-é volt. OK, más műfaj, te könyvtárkukac író, könyvtárkukac olvasóknak, ő meg standup, az ott lévő népnek.
Mister Gumpy 2020.06.18 22:22:38
@jan: @látjátok feleim szümtükkel: Megpróbálom megint, hogy lássátok is.