Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CH_666

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képen látható objektum első ránézésre talán azt az érzetet kelti a szemlélőben, hogy végre elkészült a híres Kocsordi Atombunker oxigénellátó-berendezése, de a segítőtábla jelzi, beköszöntött a forradalom a horgászcsaliárusító-iparban.    A nagy…..
A második bónusz. Kihagyhatatlan, hiszen még Csikós, ez a bokáig tört műanyagban gázoló, bevérzett szemű öregautó-imádó is cukrozott takonyként folyt végig az oldalán. Pedig picike, ezer köbcentis (bár turbós) varrógép, ráadásul jobbkormányos és japán. Ennek ellenére…..
Praxis Esetem az aranyérrel 2010.03.28 11:18:00
Kijött az aranyerem...Vizsgaidőszak, össze-vissza zabálás, vizsgadrukk,nem részletezem... Napokig kenegettem a fél patikával,kenőccsel, kúpokkal, küszködtem, végül az sztk-s néni tanácsára hallgatván a sebészetre kaptam még aznapra (hétfő) időpontot. (urulógiára 1hetet…..
CH_666 2010.03.28 17:32:15
@lúzer_: Bocs a válaszért, de tény: Németországban nem valóban nem így meg (én a magyar egészségbiztosítási kártyámmal igazoltam a jogosultságomat-csak pár hetet voltam ott); sőt felajánlották egy tolmács - pedig németül kommunikáltuk végig az egészet- segítségét. Ingyen, odafigyelve. Jatt nélkül. Szerintem ki is szórt volna az orvos, ha.... ennyi.
Mostanában az SZDSZ az anyagi gondjai miatt nem tud eleget fizetni a posztjainkért, meg aztán néha nem is egészen elégedettek velünk. Egy szó mint száz, pénzt kell keresnem egy csomót, ezért nincs mindig időm rendesebben utánanézni egy-egy témának. Így történt ez ma is,…..
Én boldog lennék, ha nem kellene (a most érvényes koncepció szerint) 62 éves koromig kínlódnom, hanem olyan szerencsés lennék, hogy előbb nyugdíjba mehetek!!!   1956-ban születtem. 50 éves elmúltam, mikor felsőfokú OKJ-s TB-s szakmai végzettséget szereztem. Ennek…..
CH_666 2009.12.15 19:58:39
56-ban születtem. Ergo: 'kortárs' vagyok ... :)

Először is: bár voltam egy-két meghallgatáson, ha elmondtam ki vagyok és mit akarok elérni - bár összehasonlítottak a sokkal fiatalabb korosztállyal - nem volt eddig hátrányom. Igaz, mai napig tanulok, próbálok a berögződött dolgokon ( talán sikerrel ) átlépni...eddig mindent elértem -azt is amit a "juniors" nem :)

Bevállalva: "multinál" dogozom - de semmit nem kapok ingyen -és k*urv@@ra le sem
sz@rják a nyugdíj iránti elképzelésem - igazuk van - - sokkal jobb lehetőségeim vannak, mint fiatal titánoknak. Mi a szent anyagcsre termékek miat panaszkodsz ? Talán fel kellen ehagyni a "nyugdíj"... idős vagyok"... dumával. Vanm valami elérendő célod vagy csak a csendes nihil vonz? Ha csak nihil, akkor sajnáld magadat, ha nem, akkor a gyermeked miatt lépj előre -csak egy kicsit ( tanfolyam, nyelv.. stb )

Majd 15 év múlva aggódj, addig tegyél ki a "táblára" értelmes célokat magad elé - a gyereked miatt ( nekem van több is ).
Ha nem megy akkor marad az ÖNSAJNÁLAT - mert ez az

Üdv egy 54 éves "öregember"
CH_666 2009.12.15 20:10:02
@CH_666: Bocs a melléütésekért - csak egy mentségem van: 20 órája dolgozom - és ha a mai nap befejezem - ebben az évben nem dolgozom ( ellentétben a nálam sokkal jobban képzett ifjú kollégákkal - akik egész maradék időben ezerrel kell nyomják még két hétig ....) de hát.... tapasztalat, rutin, precizitás,100%-ban működő alkalmazás, amit írtam... - ha ez valamit jelent :)

( PS_indok: az ügyfelem épp most igazolta vissza az általam fejlesztett alkalmazás működését - eszerint a vén öreg sem teljesen hülye - csak ...más??? szerintem igen ...)
Megérkeztek az első szállítmányok a Core i7-es, 27 colos iMacekből, de a csomag kibontása után többen elégedetlenségüknek adtak hangot. Egyeseknek a kijelző bal alsó sarka volt repedt, másoknak el sem indult a gépállat."Féltem, hogy majd vibrálni fog a kép vagy hasonlók, de…..
A jobboldal rendre azon bukik meg, hogy nemcsak buta, tehetségtelen, hanem elvtelen, hazug és csaló emberekből verbuválódott. Vegyük például szegény, szegény Bayer Zsoltot. Ezt írja:  „Annak idején, az elmúlt öt-hat évben, magyar vállalkozások ezrei települtek ki…..
CH_666 2009.08.28 06:31:29
Turorudi, pls nézd meg ( neten is elérhető info ), hogy a magyar ipar és annak fejlesztéséért, új MAGYAR vidéki üzemek létrehozásáért a száját jártató magyar nagymenőknek ( pl Széles Gábor cégei ) hol is vannak? Találgassunk: Ukrajna, Románia ? Ki is "ne mi nyerjük a legtöbbet " szakemberünk ? ( Mielőtt valaki beszólna, a bírósági ítélet nem azt mondja ki, hogy ilyen nem hangzott el, hanem azt, hogy nem volt közgyűlés...)

Ennyit a magyarságról és a myagyar gazdaságról.

De van más ilyen eset mindkét oldalon bőven


Akkor hol fizet adót?

Offshore:
A MNB igazgatója -bár a tövény betűjét nem szegte meg, de egyébként a tette nem elfogadható.

A Wallis csoportnak ( szintén ellenőrizhető, én megtettem - már Bajnai előtt volt ciprusi stb cége,
ami - és ezt is sikerült számadatokkal egy kis kereséssel megtalálni - még adózott is.

De egyebekben: magyar -történelmileg kialakult - szokás az ügyeskedés és adócsalás. Tessék a történelemkönyvekben utánanézni, több száz éves hagyománya van. Talán már genetikailag kódolttá vált :)

Ennyit a "forradalmi hevületű" adócsalásokról - meg másokról is. Pusztán elméletileg érdekelne, ha valaki -egy egyébként ma már 100 % Fidesz kormány esetén - baloldali hevületből ugyanezt csinálja majd, mert " ennek a kormánynak ne fizessünk adót" meg "polgári engedetlenséget" indít adókerülésre, akkor a most leghangosabb hőzöngők mit fognak mondani?
Ugyanazt, amit ma? Mert ha akkor az a "balos" majd nem fizet, akkor megint "mocskos hazaáruló" meg ilyesmi lesz? De hiszen ezt a mai ellenzék - a jövőbeli kormány - egyik vezéralakja jelentette ki :) mint jogos polgári engedetlenséget :)

Ennyit a történethez ... adalék.
Checkpoint Charlie A féreg 2009.08.25 14:17:00
Sokat gondolkodtam azon, hogy sólyomlászló minden egyes megnyilvánulása után miért kerekedik hatalmas közéleti zűrzavar. Aztán a kislétai gyilkosság és a melegfelvonulás ügye megadta a választ és kialakult az összkép. Azért, mert sólyomlászló gyáva! Emlékezzünk…..
CH_666 2009.08.25 23:46:11
@hozzánemértőkedő: Ne haragudj, nem értelek:

"Szegi Lajos árváival még felveheti a kapcsolatot."
Mikor ? Már egy éve elkésett ! Szégyen !

"Nem foglalt állást folyamatban levő ügyben"
Hmm , nem értelek. Nyomozati/ eljárási szakaszban nem is kéri senki, sőt, tilos!
Na most akkor ( olvasd el, amit írtam ) a pécsi lokátor esetében peres eljárás ALATT szólalt meg. Hogy is van ez?

Melegfelvonulás: nem kell csatlakoznia ( megnyilvánulnia vagy véleményt nyilvánítania szerintem sem kell - a mássághoz ) de az erőszak és törvénytelenség ellen néha nem árt megnyilvánulni...Kell felszólalnia a törvénytelenség és erőszak ellen ? Szerintem igen. Szerinted?

Ez politikafüggetlen - mint ahogy a köztársasági elnöknek megválasztott Sólyom László anno mondta - és így ő minden állampolgár érdekeit szem előtt kívánja tartani !

Most akkor mi van ?
CH_666 2009.08.26 00:10:35
@kerenszkij:

"Aki nem ért velem egyet, az pedig buzilibsicigánykomcsi, mert én aztán tudom..."

Egyetértünk? Csatlakozhatok ?

PS:
Engedd meg : csak egy kis magyar történelem az elmúlt 50 évből... :

Rákosi azt mondta: ( lehet szidni ezekután engem is - végül is "buzilibsicigánykomcsi" még soha nem voltam ): "aki nincs velünk, az ellenünk van"

Kádár azt mondta:
" aki nincs ellenünk, velünk van"

Hmmm ....Olyan ismerős ez a dolog a napi életemből... valahonnan... Manapság hol is hallom ezt ? Ki is szólal meg így ?

Tessék megmondani, vagy legalább kisegítene valaki - hajlott koromra és hanyatló szellemi képességeimre való tekintettel - csak szeretném kérni ..

Ja persze ez a szoclibkommenistabolsi oldal !
CH_666 2009.08.26 00:49:30
@hozzánemértőkedő:

"Szegi Lajos árváival kapcsolatban valóban van egy kis baj"
Ez így korrekt, köszi.

Ami ( nekem ) gáz: miért kell kérni erre ( kislétai kislánynál a cigány ombudszman kérte, hogy menjenek le meglátogatni) bárkit is ?
Igen, ekkor is sérült. De nem csak ekkor.
Nem az újévi beszédben ( meghallgattam ) kellet volna megszólalnia, de hát emberek vagyunk Ő azonban a "MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE" címet viseli.

ÉS - egyetértve - Veled, de kiegészítve: minden "őrjárat" le kell álljon, MOST és nem holnap.

Ez - ebben a formában - nem az átlagpolgár dolga. Erre van - volna, ha politikusok bármely oldalról - és lehet a felelősségi százalékokon vitázni - nem akarnák befolyásolni vagy szétverni azt.

Nem vitatható, a rendőrök mindig is az aktuális törvények szerint kell eljárjanak, ma, holnap és holnapután, bőrszínre vagy származásra tekintet nélkül.

Ugyanez igaz minden vitatható dologra, legyen az "kedvezményes pályázat" vagy szőlő -ügy. Tök mindegy. Én fizetem ( mi együtt ) az összeset)


De - legalábbis bennem megvan a hajlam rá- ha valaki BÁRMILYEN etikailag vagy erkölcsileg necces dologban benne van bűncselekményt követ el ( nem feltétlenül sorolandó ide egyes képzetlen képviselők által hozoztt hibás és nekik anyagi hasznot NEM HOZÓ döntés ) elvárható, hogy azonnal lépjen vissza, mondjon le.

Szóval: bűnelkövetők: irány a ( valóban pártatlan ) Bíróság. Nem felfüggeszt - leül ! Mind !


( Hozzáteszem, én, a szocialista képviselők helyében 2006-ban - Öszödön - lemondtam volna a mandátumomról; mint ahogy le kellett ( volna végleg ) mondania sok bal és jobboldali politikusunknak is. De ez erkölcsi kérdés. Én speciel inkább éhezek - és tanulok - mint az arcomat adjam ilyesmihez. Ez IS pártsemléeges vélemény .... )

Akár KISZ -titkár, besúgó vagy III/2 -es, /III/3-as, akár párttitkár, akár apparátcsik, vagy egyszerűen adócsaló. Vagy "csak" seggnyaló újságíró.....

Hosszú a lista és nem akarok neveket írni. Ez - számomra - becsületbeli ügy, pártállástól függetlenül. Szerintem tisztességesebb eljárás lenne - még nincs késő. De hát talán majd az unokáim megérik a "normális" Magyarországot.

( Se bal sem jobboldali nem vagyok. Egyszerűen egy normális Magyarországban szeretnék élni. Szabadon és másokat nem fenyegetve látni, magamat nem fenyegetetten érezni. Van véleményem, amiért kiállok - és nem akarok APEH vizsgálatot vagy rólam készült katalógust...Nem akarok politikai propagandával teli postaládát - naponta - látni.... Nem akarok pártokat fizetni az adómból, inkább a helyi adóból utakat és játszótereket akarok. Nem holnap, ma....

Ha megy: jó. Ha nem - akkor el kell gondolkodni, itt kell -e élnem. Ennyi ...És hányan vagyunk így ? - Másutt már működik, itt miért nem? )

Mondjam így : elegem van mindegyik oldalból - beleértve a köztársaság konfliktusteremtő elnökétől kezdve az összes pártvezetőig és idióta megélhetési politikusig.... !!!!

Vazz, hosszú lettem, de tök kibuktam a sok agyas dumán...
Rémálom blog Segítségkérés 2008.10.01 11:12:00
Az alábbi levél kommentben érkezett, nem változtattam rajta semmit, csak tördeltem a könnyebb olvashatóság érdekében. Kérlek benneteket, segítsünk a hozzászólónak, adjunk tanácsot, bár a szcientológusok mentalitását ismerve tudom, hogy ez sokszor süket fülekre talál. A…..
CH_666 2008.10.01 14:17:33
Hali

Először is ezt :
nol.hu/cikk/374504/ olvastasd el vele....

Én mindegyik szereplőt ismertem, sőt én is bekerültem olyan céghez, ahol csak a próbaidő után kezdett el masszírozni a "szerv".. Kiléptem, mint sokan mások. Sikerült.
Kemény volt- anyázással és veszekedéssel. A párodnak fejben kell előbb elkezdenie, egyedül semmit nem tehetsz - sajnos. Illetve ige: ha megteheted, menjetek el vele minden nap otthonról szervezz programokat és olyan helyre menjetek, ahol nincs telefon. Akkor már "csak" az estéket kell túlélni, az pedig még nehéz lesz. De ne hagyd soha egyedül Végül is hidd el - már láttam sajnos ilyent is - ha a kapcsolatotok az ő beteges szci ragaszkodása miatt felbomlik... jobb most mint amikor már semmi nem marad, mertt könyvekre utazásra és "képzésre" ment el.
Szóval kitartás és - mint ahogy mások is - olvastatni elterelni a figyelmét... a telefont meg... le is merülhet el is lehet irányítani a hívásokat .. persze ez nem fair, de "ők" soha nem is voltak / lesznek azok... Sok sikert !Sok türelmet !
Ha még mindig létezhet a kéretlenül házhozszállítós módszer, akkor biztosan megéri próbálkozni vele. Levélírónk szerint ugyanis erőszakosan, megrendelés nélkül kiszállították és kiszámlázták a tisztítószeres termékcsomagot, majd perrel fenyegették meg a céget, ha nem…..
Mintha semmit nem változna a helyzet, a benzinkutak nem tudják vagy nem akarják szűrni a lopós alkalmazottakat. Az eszeveszett forgalom sok pénztárost (vagy üzemeltetőt?) elcsábít, hogy "fáradtan" rosszul adjon vissza, vagy "véletlenül" nemlétező tételekkel…..
Update hajtás után! Kalkuláció javítva!"Gaskó elmondása szerint a pluszjövedelemre azért is jogosultak, mert a privatizáció kétéves folyamata során „nem akadályozták az átalakításokat, és nem rontották a cég értékét sem'" via fn.huKöszönjük, hogy nem…..
Hát ez kész, kedves VDSZSZ, amennyiben sztrájk lesz, úgy mi is megtesszük a kellő intézkedéseket. Folyamatosan figyelni fogjuk a kedves dolgozókat, és közzétesszük a szabálytalanságokat, visszaéléseket, és munkaügyi feljelentéseket fogunk tenni. Mostmár tényleg elég legyen a…..
CH_666 2008.01.31 14:57:54
tszor... olvasd el pls amit írtam: VAN MO-on is olyan vasút, ahol többé-kevésbé rendben mennek dolgok.
Csak ott magánkézben van döntően - és a gazda odafigyel. Itt ki a gazda? Senki
Ezért lehet ugrálni, pofázni és
lesz@rni a munkát.. Igaza van annak, aki azt mondja: ha nem tetszik, akkor tessék máshol dolgozni. Majd max lesz egy csomó kínai "magyar vasutas".. Az jobb lesz? Szerintem: igen.
Szóval ne védd ELVAKULTAN azt a vasutat, amit te, meg a többiek fizetünk - és a pénzünkért mit is kapunk vissza? Kosz, mocsok, stb
Gondolkodni ? Esetleg?
PS: Ha te MÁV alkalmazott esetleg Gaskó-szimpatizáns vagy, nem baj, csak akkor vállald is fel. Amit csinálsz az ostobaság...
Forró dróton érkezett a következő vendéglátóipari bréking nyúz: mostanában ne próbáljatok pizzát rendelni a budai Il Colosseó honlapján. Bruhahaha. A későbbi archivációs gondok elkerülése végett és céljából, idekopizzuk az oldal jelenlegi tartalmát. Az IL COLOSSEO…..
CH_666 2008.01.19 18:34:30
Hmmm

Én nem találom ezt annyira durva dolognak. Lehet, mert én is jártam így egy 'regionális kultúrális közintézmény' fizetési hajlandóságával.

Sztori:
Kb 5 -6 hónapig nyeltem a " holnap utaljuk" dolgot.. (Igaz, én nem csak a weblapjukat, de az internetszolgáltatást (+ stb) is csináltam nekik, saját zsebből fizettem - helyettük.)

Ezért először -6 hónap után- a sok-sok eredménytelen levelezés meg kérés, felszólítás után kénytelen voltam korlátozni a levelezésüket (napi 10 db mail) , majd elkészítettem a hasonló weblapot - és sikerült az igazgatóhelyettes asszonyt elkapni a folyosón, megmutattam laptopon az elkészült (nemfizetésre vonatkozó ) weblapot, illetve átbeszéltük a szerződés vonatkozó részeit.

Volt némi sírás-rívás, főleg másnap, mert reggel megjelent az eredeti oldal helyett az információs lap. Levelezés meg leállt.
Még aznap délelőtt utaltak.
Szóval...6 hónap után.

Ja:
1. lehet fikázni a rg-t, fejlesztőt - de nem az a megoldás, hanem korrekt magatartás mindkét oldal felől.
Úgyhogy kéretik engem is kioktatni :)
Sőt: aki beleölt sok energiát, melót időt stb - legyen inkább az intézményesen kinevezve mint "hülye", mert ragaszkodik a szerződés szerint neki járó összeghez. Az ilyen úgyis a hobbijából él, nem eszik, nem alszik, gyereke sincs, meg egyebek, amit fizetnie kell - alkalmazottakról nem is szólva..

2. nem az intézmény pénztelensége volt az ok, mert időközben azért jutott céges rendezvényre, bulira meg cég által állt egy külföldi "tanulmányutat" a bécsi vásárba...

3. azóta szerződést bontottam velük - kb 2 évi munkát nem fizettek ki; pereskedni meg nem lehet velük egyéb okokból.

4. az igazgató magas állami kitüntetést kapott a kiváló gazdálkodásért stb ....már nyugdíjas.
A helyettese is.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a forradalmi p2p videószoftver. Feloldották a meghívóküldési korlátot, úgyhogy ezentúl számolatlanul szórhatja mindenki az accountokat. Ha nektek még nincs, és szükségetek van meghívóra, írjatok. Van automatikus meghívókérés is. (thx fraki)…..