Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Claritas

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Heves indulatokat váltott ki csütörtöki, Heller Ágnes hazudik 2006 őszéről című posztunk, amiben Heller március 1-i, brüsszeli beszédéből emeltem ki egy részt, melyet a Hungarian democracy in danger? című vitanapon mondott.    Amikor a posztot írtam, a…..
 Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......És izomból tökönrugják.Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben…..
Claritas 2011.02.22 08:39:43
@TBal: beszéljünk összegekről is,a "nem keres jól",az kicsit homályos. iskolai végzettségtől függően egy adóhivatali dolgozó másfélszeresét keresi, mint a versenyszférában dolgozók. takarító nénit kivéve tuti jutalom, kidobni a legbénábbat is csak alig lehet.
Szupershop kártya: nem, nem akkor adsz meg adatokat,mikor igényled,hanem akkor,amikor vásárolsz. minden egyes vásárlásodat nyomon követik, figyelik,mikor,mit,mennyiért veszel. ez a direktmarketing lényege, ezer százalékkal meg tudnak mondani bármilyen "különösen szenzitív" adatot rólad
Nem arról van szó, hogy rossz az irány, hanem arról, hogy fél órával egy törvény elfogadása előtt még azt sem lehet tudni, hogy mi az irány. Így nem lehet kormányozni. (Fotó: Index.hu) Tegnap szokatlan dolog történt: Bencsik János államtitkár a Facebookon nyíltan bírálta…..
Claritas 2011.01.28 22:26:17
@DB: a "rönkfa" jelen esetben nem azt a minőségű fát jelenti,amit pl bútornak használnak el, hanem a bútoripar, építőipar számára értéktelen típusokat. ( erdőgazdálkodásból származnak,tehát hasonló, mint a kukorica, búza,csak itt nem évente van aratás )
Azokban a nagyvárosokban,ahol saját erőmű működik, életfontosságú a KÁT, így lehet "normális" szinten tartani a távhőárakat, enélkül jelentősen nagyobbak lennének, hála az orosz gáznak pl.
Nem tudom, Lázár János honnan szedte ezt a marhaságot, de nincs igaza. Lehet, hogy a KÁT nem ideális, lehet, hogy a családi házasok megint szívnak a nekik nem járó támogatás és a magasabb ÁFA miatt ( pl én is ), de azért a lakótelepeken nem a menő bankárok élnek, hanem pl. kisnyugdíjasok, kisgyerekesek. Ne tőlük sajnáljuk a lehetőséget...
És végül: hajrá,Bencsik János!
Claritas 2011.01.28 22:26:22
@is: kapcsoltak közül jónéhány magyar ( önkormányzati) tulajdonban van. ( Tatabánya, Debrecen,stb )tokaji szalmaerőmű pedig nem épül meg szerencsére. ( hajrá,tokaji bor! )
Bencsik János pont azért pattog,mert miután 20 évig volt polgármester Tatabányán,pontosan tudja,mekkora baj lenne a kisember számára, ha Lázár javaslata átmenne.
Claritas 2011.02.02 00:15:52
@DB: igen,sokmindenben igazad van. ám ezek az erőművek nem mostanában,lobbiérdekből "építődtek", hanem örököltük őket . És persze, jó lenne mezőgazdasági üzem mellé építeni az erőművet, de akkor meg a hőenergia szállítása szinte megoldhatatlan. ( mezőgazdasági üzemek mellett ritkán vannak lakótelepek)
Jól látod, hogy recsegnek-ropognak a távfűtő rendszerek, viszont a lakók már így is alig tudják fizetni a számláikat, ha mindez piaci alapon működne, nem tudom,hogy lenne távfűtés.
Egyszer hallottam,talán éppen Bencsik Jánostól egy jó gondolatot: a legolcsóbb energia a fel nem használt energia, szóval a spórolást kellene támogatni nagyon: szigetelést, alternatív energiát lakossági szinten ( pl termálvíz,stb ), vagy fűtéskorszerűsítést.
Tisztelt blog!   Ami a hálapénzt illeti, elég érdekes dolgokkal lehet szembesülni. Pár hete volt a kislányom mandulaműtéte, kivették mindkettőt, mert állandóan begyulladtak és a háziorvosunk arra ösztökélt, lépjünk ezügyben. Megkaptuk a műtét időpontját végre, de…..
Claritas 2011.01.19 11:17:53
egy dolgot nem értek: miért is nevezzük szép latin nyelven paraszolvenciának? nevezzük csak nevén: lopás

@jágör68: nálunk a legnagyobb az elvonás az EUban. szerinted tényleg még ennél is többet kellene fizetni?
Mi van akkor, ha egy utca egyik vége még egy fejlesztésekben élen járó budapesti kerülethez, a másik meg egy agglomerációs nagyközséghez tartozik, amelyik az adott területtel egyáltalán nem foglalkozik? A lakók a közvilágítást kiépítették önerőből, az utakat már…..
Claritas 2011.01.19 09:44:09
érthető a lakók problémája, de...
-nem lehet, hogy bár "vidéken" szeretne lakni,de belvárosi körülmények között? ez nemigen szokott menni
-nem lehet, hogy egy családi házas övezetben tiszta pénzkidobás 20-30-40 millióért játszóteret építeni,mert úgyis mindenki otthon játszik a kertben? kertes házban ez normálisnak számít, itt nálunk vidéken a kölykök összejönnek, és a kertben bandáznak, vagy akár a patakparton,kiserdőben,stb. rohadtul koszosak estére, de na és?:)
-azt, hogy bevállaltátok,hogy az utat részben önerőből finanszírozza a közösség,nem értem. horribilis költség, és ha nem szabályos a minősége, az önkormányzatnak nem lesz joga pl havat takaríttatni,stb rajta.

részben értem a csömöri önkormányzatot: a lakók előbb-utóbb úgyis kibulizzák,hogy BP-hez tartozzon a terület, akkor meg minek költenének el az igényeiteket tekintve több száz milliót a semmiért?
szerintem sokkal jobban jártatok volna,ha rendes helyen vesztek házat,mert ez bizony látszik előre, ilyen helyekre sosem jut pénz

Infomaker: nem,nem úgy kellene mennie. legtöbbször a telek nem önkormányzati,hanem magáncégé.sokszor nem is az önkormányzattól vesz kimérendő telket az ingatlanbefektető,hanem pl államtól,másik magánszemémytől,stb. ilyenkor nem úgy megy,hogy automatikusan az önk. mindent megépít, hiszen magántelken nem építhet, ráadásul ha meg is épül valami útféle,azt csak a jogszabályok által előírt minőségben vonhatja kezelés alá. ez a nagy hátulütője az újonnan kimért építési telkeknek, a vevő szinte soha nem tudja,milyen mértékben függ a leendő komfortérzete a tulajdonostól. önkormányzatok amúgy általában megcsinálnak utat/világítást előre. itt kíváncsi lennék,az építési telket a csömöri önkormányzat adta-e el? az egész területet látva úgy tűnik,hogy nem
valaki írta feljebb,hogy közmű nélkül vonták belterületbe, hát persze, a belterületbe vonáshoz nem kell közmű.
Amit elmondok az valós: ismerősöm isten háta mögötti kis településen, megélhetés nyema. Munkaügyi Központban elsírta, hogy nem tud munkát találni, mert nincs, ellenben jól tud varrni és van is érdeklődés, de nem tudná kitermelni a járulékokat. A hivatalos válasz: akkor…..
Claritas 2010.10.17 11:34:23
@kisa: ezekhez a tételekhez hozzájön még egy csomó marhaság: könyvelő, rágcsálóirtó, munkavédelmi kockázatelemzés, érintésvédelmi valami,üzemorvos, esetleg termékdíj. évente legalább egyszer jönnek pénzt behajtani, a "ha van rajtad sapka,azért,ha nincs,akkor meg azért" elv alapján. a rád vonatkozó törvényeket néha nem is ismered, nem azért,mert hülye vagy, hanem mert sokszor a szakhatóság sem érti, és persze írásbeli állásfoglalást nem ad... lehetne még sorolni,manapság a legtöbb kisvállalkozás a szakadék szélén táncol:(
a posztolónak megoldás lehetne az alkalmi munkavállalói kiskönyv, azt hiszem, van megint bélyeges módszer. így fehérebb a dolog, de mentesül a vállalkozás minden szörnyűségétől
Tisztelt Praxisblog! Előre is elnézést kérek a hosszú levélért, mert ugyan még nem tudom melyik végéről kezdjem a 4, lassan 5 éve tartó kimondhatatlan dühöm levezetését, és nyilvánosságra hozatalát azt tudom hogy hosszú lesz. A gyógyszerek dózisát a lent leírt okok miatt…..
Claritas 2010.09.25 19:25:41
szerintem ez a poszt egy bazi nagy átverés. ezt onnan gondolom, hogy hasonló helyzetbe kerültünk. férjecske összeszedett egy nyaralás alatt valamit, amitől hasonló tünetei voltak. azonnal ugyanerre az osztályra került. valóban voltak megalázónak tűnő kérdések ( prostik,drog,stb ), de mivel a hepatitis 2 fajtája is így terjed,sajnos ezek a kérdések jogosak voltak.
a bekerülés után jöttek a folyamatos vérvizsgálatok, szűrések. ezek nem egynapos vizsgálatok...és pláne nem egyszerre történnek, hanem akkurátusan sorra egymás után: vírusok,bakteriális fertőzések,stb. mivel rohadtul időhúzásnak éreztem a dolgot, rákérdeztem,nem lehetne-e egy vizsgálattal eldönteni,mi a baj. hát nem lehet, gondolom,van erre valami protokoll, de a többi beteg és a doki elmondta a férjemnek,hogy minimum hetek múlva engedik haza, pont mert sokáig tartanak a vizsgálatok.a kezelő orvosok meglepőek voltak számomra, mindenről tájékoztatták a férjemet, elmondták,mi miért történik, és mi fog következni. soha nem kértek pénzt, élelmiszert,ilyesmit,sőt,kifejezetten kérték,hogy a beteg csak azt kapja,amit a kórház biztosít ( pláne nem édességet...)
nálunk szerencsére a betegség magától elmúlt, de azok,akik a Hepatitis súlyosabb változataiban szenvedtek,figyelmes bánásmódot, és mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptak.
bár az élmény nem túl jó ( féltünk a halálosabbnál halálosabb kóroktól), de annak az osztálynak a munkáját csak dícsérni tudom.
még annyi,hogy egyetlen doki sem fogadott el egy fillért sem, talán a nővérek egy doboz bonbont, de pénzt ők sem, pedig ez ritka manapság.
Az etyeki boros-evős fesztiválokról írtam már himnuszt is, sok újat mondani nem tudok, azonnal a lényegre térek tehát. Mint tudjuk, a tavasz a Pincefesztiválé, az ősz a Kezes-lábosé, utóbbi esedékes ezen a hétvégén, miszerint szombaton és vasárnap. Ez a nyolcadik ilyen a sorban,…..
Nívó Fizetnek-e adót a multik? 2010.09.16 06:22:00
"Bezzeg a multik, százmilliárdokat kivisznek az országból, és nem fizetnek adót!" - de sokszor lehet ehhez hasonlókat olvasni! De vajon igaz-e ez az állítás? Vizsgáljuk meg a kérdéskört pár általam kissé önkényesen kiválasztott, külföldi tulajdonú…..