Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Idola Tribus

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baj van. Dicsőségesen győzött a forradalom, de amint az egy hazug narratívában törvényszerű, ez nem a háború lezárása volt, nem az olyannyira várt boldog békeévek kezdete, nem. A Nagy Győzelem óta szinte másból sem állunk, mint újabb és újabb furcsa háborúkból. Hadat…..
Idola Tribus 2011.11.05 23:33:08
    Ha az ember egyszer felveszi azt a rossz szokást, hogy nem hagyja abba az antifasisztáskodást, akkor hiába minden fogadalom, időről időre csak ott találja magát Tamás Gáspár Miklós lábainál valami szobor talapzata alatt. Ez történt velünk is vasárnap a…..
Sárdobáló Hülyék mucsája 2009.11.19 13:00:00
Lássuk be, TGM keveset mondott akkor, amikor azt mondta, hogy Magyarszág mucsa. Ez nem mucsa. Annál sokkal rosszabb. Ezen a mondaton jobberek rendszeresen ki szoktak akadni, javaslom, hogy hihetetlen sebességgel kapcsoljanak át a szellemileg igen csak korlátozott fidesz.hu blogra, a…..
Idola Tribus 2009.11.20 23:06:59
@calam (vincedani):

Az élet egy nagy tévedés.
Most látom, másik Dani.
De így se rossz, kopja, kard, láncos buzogány, shotgun a helyes sorrend. Ütni, míg mozog!

Az utolsó vérig!
Idola Tribus 2009.11.21 13:24:58
@vincemate:

Pont ez jutott az eszembe a sok vincéről.

@Win Elen:

Egyedül a te hozzászólásodra adott válaszom igazában nem vagyok biztos. Végsősoron az a kérdés, átjut-e a tűzfalon a gyűlölet. Itt lép be az, amit oly elszántan rombolnak itt.
Az embert az állatban, pedig látszatra pont az ellenkezőjét művelik.
Idola Tribus 2009.11.21 13:27:47
@calam (vincedani):

Most meg kellene lepődnöm, vagy mi?
Európa elnököt választott. Úgy néz ki, hogy vezetőink (kicsit cinikusabban: a nagyok vezetői) ismét megtaláltak a legkisebb közös többszöröst Herman Van Rompuy személyében. Először gondolkozzunk el kicsit a megválasztásának a módján és csak utána térjünk rá Van Rompuy…..
„Többeket megbotránkoztatott a líbiai vezető előadásának több kijelentése. » Önök azt is hiszik, hogy Jézust keresztre feszítették, pedig ez nem így van. Isten a mennybe emelte őt, és egy rá hasonlító embert feszítettek meg. A zsidók meg akarták ölni Jézust,…..
Idola Tribus 2009.11.20 22:57:16
@kolbenheyer:

Hehe.
Sárdobáló Csúnya kuruc égés 2009.11.20 07:00:00
Mikor írom ezt a posztot, éppen a vége felé közeledik az ELTE TáTK egyik legnagyobb szabású programja, a Szakkolégium Éjszakája. Ez a TáTK szakkollégiuma által szervezett rendezvény minden évben nagyon jókedvű koncertekből, játékokból és beszélgetésekből áll. Az egész…..
Manapság mindenki ért a gazdasághoz. Mindenki tudja, ki mit kúrt el, és mit kellene tenni, ahhoz, hogy a dolgok úgy menjenek, mint „normális országokban”. A konkrét javaslatokat meghallgatva én azért nem vagyok ebben annyira biztos. Éppen ezért gondolom úgy, hogy a fél…..
Idola Tribus 2009.10.17 14:10:15
@heima a Cölöpverő:
A gazdasági elit gyógymódja egyszerű: a bérszínvonal csökkentése. Mivel ez így politikailag eladhatatlan („a versenyképesség növelése = munkavállalói jövedelmek csökkentése"), marad az ugyanezt eredményező úgynevezett járulékos bérköltségek csökkentése. Továbbá marad a „nagy állam" kárhoztatása és az „öngondoskodás" dicsérete, no meg a hosszabb munkaidő, rövidebb szabadság stb. Mindennek ellenére azonban a fejlett világ országainak alsóbb munkapiaci szegmenseiben dolgozók aligha tehetők bér-versenyképessé a mai kínai, indiai, távol-keleti, ukrán, román stb. versenytársaikkal. Már csak a vásárlóérték-paritás miatt sem. Ez az út egyszerűen nem járható. Európában egyáltalán nem, az USA-ban pedig - ahol évtizedek óta ezt az utat járják, és ahol a kékgallérosok reáljövedelmei bő három évtizede stagnálnak - egyre többen mondják ezt.
Sólyom László szerint a cigányság agyon van kutatva. A következőket mondta egy EU-s pénzekről szóló konferencián:  A cigányság és a cigányság helyzetének ismerete sajátos kettősséget mutat. Egyrészt az emberekben sztereotípiák élnek. Egy cigány írót, Romano Rácz…..
Idola Tribus 2009.10.17 23:46:55
A mai Magyarország „történelmi nemzetiségei” nagyrészt beolvadtak. A Magyar Köztársaság Országgyűlésében százával ülnek germán és szláv nevek öntudatos viselői, és pl. a HVG politikusportréiból ismételten kiderül, hogy magyar családnevű jeleseink igen jelentős része is német származású. A Magyar Köztársaság egyik korábbi, tiszteletre méltó elnöke német családnevet visel, és erős német kiejtéssel beszéli a magyar nyelvet – ez ellen az égvilágon senkinek se volt kifogása. Helyesen. A jelenleg regnáló miniszterelnök neve szlovák csengésű, az ellenzék parlamenti frakcióvezetőjének a neve horvát, legtöbb hívük és ellenfelük ezt nyilván észre se vette.

Minden nemzetszociológiai kutatás, fölmérés, analízis egyértelműen és egységesen igazolja, hogy a régi Magyarországnak (sőt, az összmonarchiának!) a csonka országban megmaradt nemzetiségei (ill. leszármazottaik) ma hazánkban „magyar”-nak számítanak, a magyar/nem magyar választóvonal – Magyarországon belül, s nem véve itt tekintetbe a nálunk megtelepedett vagy ideiglenesen hazánkban élő külföldieket – nem a „magyarok” és a „kisebbségi” (pl. Békés megyei) „szlovákok vagy románok” között húzódik, hanem „a fehérek” és a romák között. A nálunk őslakos cigányságot a közvélemény nem tekinti „magyar”-nak, és a fehér többséget többnyire „magyar”-nak nevezi a roma közbeszéd, különösen falun. Ez nem volna annyira föltűnő, ha más kisebbségeket ugyancsak „nem magyar”-ként észlelnének a többség tagjai, de ez nem így van.

A cigányságnak ez a szimbolikus szférától a gazdaságföldrajzi tényekig mindenütt meggyökeresedett kitaszítása és kitaszítottsága, sőt: sokszor a nemzeti közösségnek kifejezetten a romákkal szembeni önmeghatározása rettenetes folyományokkal jár.
Idola Tribus 2009.10.18 10:39:51
Döbbenetes, de igaz: sok szegény – a dolgozó szegények – inkább a saját helyzetük romlásába is belenyugszanak, föltéve, hogy a romák relatív helyzete nem javul. (Egy pár évvel ezelőtti fölmérés szerint a munkáscsaládoknak az ipari munkanélküliség, a szakképzés összeomlása és a fölsőoktatási diszkrimináció miatt reménytelen helyzetbe került gyerekei, elsősorban fiai, ellenzik a munkanélküli segély folyósítását mint olyant, holott tudják, hogy nekik volna majd erre a legnagyobb szükségük!)
Amellett, hogy tiltakozunk a fajüldözés és fajgyűlölet ellen, hogy megpróbáljuk rábeszélni államunkat, vessen véget a közoktatásban a szegregációnak (faji elkülönítésnek) és a foglalkoztatásban a hallgatólagos kirekesztésnek (szociológusok kétséget kizáró módon bebizonyították, hogy a roma álláskeresők majd mindegyikét eleve elutasítják a cégek, kivéve a legkellemetlenebb testi munkákat), hogy szóvá tesszük: az egyetemeken se roma gyerekek, se „fehér” munkásgyerekek nincsenek a diákok között (98%-uk szülei is diplomások voltak), emellett fogjuk szaván a polgári államot, és ünnepélyesen jelentsük ki – nem egyszer, hanem ezerszer és tízezerszer –, hogy a romák: magyarok. A magyarországi politikai nemzet nem etnikai jellegű.
Minden tisztességes ember utasítsa vissza mától kezdve a magyar nemzetnek minden olyan képzetét, meghatározását, metaforáját, amelyből hiányoznak a cigányok. Mától kezdve a cigánymentes nemzetkép: magyarellenes. Mert a demokratikus magyar nemzetet csonkítja, ez pedig tilos.
Korunkra a liberális fasizmus árnyéka vetődik, ami kitüntetetten Kádár Jánosnak és rendszerének a kifigurázásában nyilvánul meg. Legalábbis Tamás Gáspár Miklós így látja. Most meglepődtek? Én is. Először talán foglaljuk össze a gondolatmenetet azok kedvéért, akik nem…..
Idola Tribus 2009.10.16 23:40:02
@Dé208:
Tessék belenézni bármelyik internetes portál kommentjeibe, kétféle megközelítés van a mostani közszabadságokkal kapcsolatban: az egyik paranoiás módon tagadja, hogy léteznének szabadságjogok, szerinte cenzúra, diktatúra van, nem történt semmi változás; a másik fele pedig ugyan utálkozva elismeri a szabadság meglétét, amelyet a dekadencia, a bomlás, a nemzetellenesség szinonimájának tekint. Mi következik most? A szokásos dolog, ami mindig történik, ha baj van Európában, különösen Kelet-Európában, a tekintélyelvű rendpárti rendőrállamnak és a káosznak valaminő kombinációja. Mindig ez volt, és most is ez lesz, részben van is már. Ott a minta: meg kell nézni Oroszországot, amely mégiscsak az egyetlen jelentős kelet-európai ország.
Mutasson nekem Európában - talán Németországon kívül - kormányt, amely csöppet se rasszista. A kérdés nem költői: nincs ilyen kormány. Nagyon szórakoztatónak tartom, hogy a magyar mainstream sajtó ünnepelte Sarkozy elnököt, mert a Le Pennel szemben támogatott egy szocialista jelöltet, de hát miért ne támadná Le Pent, amikor a fasiszták benne vannak a saját kormányában? Miért kell neki még egy fasiszta, van neki sajátja, Brice Hortefeux belügyminiszter, aki a bevándorlókkal szembeni rasszizmus legeredményesebb képviselője, régi szélsőjobboldali káder. Ott van a félfasiszta olasz kormány, a dán, a holland kormányzati fajüldözés, a félfasiszta szlovák, bolgár kormány, nem is folytatom. Az a néhány, még hivatalban lévő, viszonylag liberális-demokratikus kormány már nem él soká, óriási nyomás van rajtuk, hogy váltsanak irányt. Az etnikai kérdés fölfordítja egész Európát.