Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elinor

1 bejegyzést írt és 433 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar költészet napja (április 11.) alkalmából a HUFS* diákjai több helyszínen is elszavalták Weöres Sándor "Mi volnék" című versét. Többségük még csak egy hónapja kezdett magyarul tanulni. :)*HUFS: Hankuk University of Foreign Studies..
Itt a Disney új fantasztikus filmjének előzetese. Misztikummal teli. Trailer a tovább mögött!..
elinor 2016.02.22 17:59:48
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
elinor 2015.08.12 21:22:34
Megoldották a vámpír-temetkezések rejtélyét. Furcsa temetkezést tártak fel nemrégiben Lengyelországban. Az egyik 17-18. században eltemetett halott nyakára éles sarlót helyeztek, másikuk szájába követ tettek, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy sírjukban tartsák őket, ne…..
Kutatók egy lépéssel továbbjutottak ahhoz, hogy felfedjenek egy Rembrandt-festmény alá rejtett portrét.   Rembrandt Harmenszoon van Rijn mesterművét, az 1630-ban festett Öregember katonaruhábant a Los Angeles-i J. Paul Getty Múzeum őrzi. A kutatók a festményen felfedezték…..
Videók és fotók terjednek a hátborzongató látványról. Kutatók megfejtették a rejtélyt, miért nyitogatja a szemét mindennap Szicíliában egy múmia. A videófelvételeken és képeken bizonyítják, hogy Rosalia Lombardo, az 1920-ban tüdőgyulladásban meghalt kétéves kislány…..
Azt mondja a 444.hu a Volner János izgalmas szentpétervári diplomáját firtató cikkében, hogy Az IUFS oldala szerint tavaly egyébként nem csak a jobbikos Volner szerzett náluk “diplomát” (ők egyébként marketinget írnak, nem közgazdaságot a képviselő végzettségével…..
Ez egy bámulatos videó. Igaz, legszívesebben nem szembesítené magát az ember ezzel, mert ugye ki szeret öregedni? De Anthony Cerniello érdekeset alkotott Danielle címmel. Egy többgenerációs család tagjait fényképezte azonos időben és rendezte össze sok-sok utómunkával persze.…..
elinor 2013.09.12 13:21:46
Miután ezekben a napokban ér véget az iskolaév Magyarországon úgy gondoltam, érdekes lenne egy oktatással kapcsolatos poszt. Szerencsére tőlem függetlenül így gondolta Tilmir is, aminek eredménye ez a nagyon érdekes írás a svájci iskolarendszerről, illetve a továbbtanulás…..
elinor 2013.06.15 10:31:36
@Babette_: Nem, Magyarországon 3 éves kortól kötelező.
Új-Zélandon nagyon drága ám az internet. Annyira drága, hogy Magyarországon meg olcsó. Ilyen egyszerű az új-zélandi Flip reklámüzenete, meg persze ott van az érdekes hangzású, titokzatos nyelv, meg a furcsa népviselet. Mert a műszálas otthonka csak valami népviselet lehet valahol…..
  Tisztelt Praxis Blog!   A kisfiamnak egy szép hétfői napon egy kis bogárka mászott a fülébe Szegeden egy kerti pancsolóban. Mi a szülei épp nem voltunk vele, mert a szomszédban volt a pancsoló. Fiunk barátainak szülei látván gyermekem sínylődését ( komoly fájdalmai…..
elinor 2012.06.28 11:44:25
Remek bréking cserpestől: Esetleg érdekes lehet az alábbi cikk: http://index.hu/tudomany/tortenelem/2012/06/21/megsem_stuka_a_keleti-tengeri_roncs/ Az MTI-s szerkesztő/fordító németül még csak tanulhatott valamennyit, de földrajzból egészen biztos megbukott. A német Ostsee…..
elinor 2012.06.22 19:54:10
@Ainult Mina: Elagu Eesti! :)
Tavaly májusban a többi európai ország után, a hagyományos migrációs célországok (Németország és Ausztria) is végleg megnyitották munkaerőpiacukat a kelet-közép-európai munkavállalók előtt. Az eddig esetleg feketén foglalkoztatottakat most már bejelentve dolgoztatják.…..
elinor 2012.06.06 14:20:35
@No_Fidesz_No_Problem: Ady a birtokai jövedelméből tartotta fenn magát Párizsban? (Ehhehheh! Keress rá Ady Endre szülőházára! Meg fogsz lepődni!) Dióssy Ödönné tartotta ki, akinek a férje a homokozóban kereste a boldogságot, így aztán együtt éltek édes hármasban Lédáék párizsi lakásában. Vicces amúgy belegondolni, hogy ha Ady nem lesz Brüll Adél toyboya, akkor nincs magyar szimbolizmus.
Félrefordítások A Panini kanala 2012.06.04 07:51:00
Andie beküldése aktuális és remek: A Panini matricagyűjtő albuma révén jutottam el a cég honlapjára, és annak magyar verziójára.Itt akadtam a Kanál nevű menüpontra.Tudom, tudom, szegény fordító listából dolgozik, de a channelt még a gugli sem fordítaná kanálnak. :) És ha a…..
elinor 2012.06.04 19:51:42
Aiiaiiyo is a tizedik beküldéséhez közeledik, őt is nagyon komáljuk, mint Komaváryt. A poszt írása közben viszont elbizonytalanodtam, de ez az a hatás lehet, amikor túl sokat forgatsz egy szót a fejedben, és mintegy kilúgozódik a jelentése, már abban sem vagy biztos, hogy a…..
elinor 2012.03.01 16:47:21
@Leiter Jakab: És ezt úgy hívják, hogy "a kitolási szakasz"; csak hogy csavarjunk rajta még egyet. :)
Angelika tavaly július óta biztos feladta már a reményt, de lám, a jó Kovácsné úgy rábukkant erre a beküldésre, mint szarvas a malacgombára. (Ja, nem, fordítva). Különösebb hozzáfűznivalóm az alábbi dolgokhoz nincs (hacsak az nem, hogy a fokföldi ibolya nem illatos, hanem…..
Nemzeti Könyvtárunk igen érdekes kéziratai közé tartozik Petőfi Sándornak Zoltán fiáról készült feljegyzése: „Zoltán fiam életrajza hét hónapos koráig”. Petőfi Sándor és Szendrey Júlia házasságából egy Zoltán nevű fiúgyermek született 1848. december 15-én, azaz a szabadságharc ideje alatt. Petőfi…..
comment:com Trailert kapott Fábry 2012.01.23 11:03:26
Február 2-től látható Fábry Sándor új műsora a köztévén, és ha eddig lett volna kétségünk afelől, mire számíthatunk, akkor most itt egy trailer, hogy tisztában legyünk a dolgokkal.  ..
elinor 2012.01.23 17:41:35
@miss Scotty: Én is pont ezt akartam írni.
Az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenlítő blog megírta, hogy a Tv2 annyit tudott mondani az Educatio 2012 kiállításról, hogy a habos palacsinta fogyott a legjobban a rendezvényen. Pedig történt ott más is. Egyrészt jól fogyott a nutellás palacsinta, másrészt a Hallgatói…..
elinor 2012.01.23 17:38:20
@Ytse: lájk! :)
Éjfélkor megint megszületik Jézuska, a tehetősebbek akár maguknak is rendelhetnek egy komplett Betlehemet, három királlyal, jászollal, tokkal-vonóval, nekünk meg marad a tévé, mint alternatíva. A nappali időszak vélhetően a főzés-karácsonyfa díszítés-utolsó pillanatos…..
Sapikli (aki ha jól számolom, ezennel elérte az RJB státuszt) jó szokásához híven ezúttal is igazi vegyesfelvágottat küldött.TV2, Dóra, a felfedező + Go Diego!"Hol vannak az őrsütik?" - kérdezik, miközben az űrben lebegő csokis kekszeket kellene megtalálni. Persze a…..
elinor 2011.12.01 12:24:11
@Gukker: A "Dóra" német és olasz fordítása is angolra tanít, szóval ez elvben így lett exportálva.

A "kedvencem" az a rész, amikor a magyar verzióban végig ABUÉLÁval akarnak találkozni. (Spanyolul ez a "nagymama".)
A HírCsárda kalkulációi szerint akár a 100 milliárdos nagyságrendet is elérheti hazánk átnevezésének költsége. Új személyik, útlevelek, jogosítványok. Térképek, iskolai segédeszközök, személyi okmányok és számos Isten hozta! tábla is  cserére szorul majd a…..
elinor 2011.04.18 19:16:45
@Pávor Jál: Esetleg lehetne a Megye. :)
Ingergazdag, változatos kerékpárutat fejlesztett Nyíregyháza önkormányzata, ami komolyabb balesetek esetén akár turisztikai látványosságnak sem lesz utolsó:Becsülendő dolog, hogy kerékpárutat terveztek Nyíregyháza egy forgalmas részére, méghozzá oly módon, hogy a lehető…..
seth_greven (TSR) jelentkezik ismét:Discovery Science, Mars-expedíciós műsor.Az asztronauták beszélgetnek:- Téged mi inspirál?- Talán az öregapám. Mindig szeretett volna eljutni az űrbe.- De ez az apád álma.Ez idáig lehetne rejtvény is: "Találjátok ki, hogy hol a hiba."De…..
elinor 2010.12.13 22:59:24
@Leiter Jakab: hehe, a Közért nevű cég csak Budapesten működött, és nálunk vidéken Ápiszok sem voltak, szóval nem életkori, hanem területi dolog.
elinor 2010.12.13 23:03:41
@Leiter Jakab: nem igazán jártam orvosnál, de azt hiszem, "körzeti orvos"-hoz mentem volna; azt sosem bírtam begyakorolni, hogy kapásból tudjam, mikor kell kórházat vagy SZTK-t mondani, ennyire mázlista voltam mindig; az OTI szóra rá fogok keresni. :)