Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manmachine

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az abszurditásnak egy olyan foka, amin túl már csak röhögni lehet, önfeledten, teli szájjal, mert másnak, sajnálkozásnak vagy ejnyézésnek, esetleg együtt érző sóhajtozásnak semmi, de semmi értelme nincs. Ha a magyar tévében gondolkodunk, mondjuk ott van a Bűnök és…..
manmachine 2013.04.08 23:09:45
@remixer: Nekem ettől tényleg rémálmom volt gyerekkoromban.
Megkezdődött a párbaj-szakasza a Tv2 tehetségkutatójának, oppardon, énekversenyének, az, amiben a mesterek saját kutyájuk kölykét kénytelenek kitenni kartondobozban az út mellé, hiszen 12 énekesüket párokba rendezik, majd adnak nekik egy nótát, és a duett végén egyiküket…..
manmachine 2012.11.24 12:07:20
@rockjano: "azért nem annyival jobbak vagy rosszabbak mint az X-ben"

Jézus... nem mondom, hogy kötelező térdre borulni a Voice előtt, de az összehasonlítás is sértő. A hazai lakosság fele a budin dúdolgatva jobb, mint a hallássérült-faktor döntő többsége.
Vak apának éneklő lány, nevelőapjának nótát ajánló fellépő és halott apját megidéző görög-magyar énekes is volt a Voice tegnap esti műsorában, de volt vesebeteg énekes, kétéves gyermekét az éneklésért simán hátrahagyó anyuka és öntudatos rockercsaj is, no meg az…..
Digitális analfabétákat nevel az új kerettanterv az informatikatanárok szerint – és igazuk van. A hvg.hu cikkében olvasható, hogy drasztikusan csökkentik az informatikaórák számát, alsóban egyáltalán nem lesz, 5-8. évfolyamon 3,5 helyett 3, gimnáziumban 5,5 helyett 2, míg…..
manmachine 2012.10.26 21:23:28
@Hurrá Torpedó: Nem, a hulladék minőségű tankönyvek (tartalmilag), amiért a szülők egy havi fizetést otthagynak, a felét a gyerekek nem használják, a tűzhöz közeliek pedig betegre keresik magukat, sokkal jobb megoldás, mind az informatikaoktatás, mind a klasszikus tantárgyak oktatása szempontjából.
manmachine 2012.10.26 21:50:51
@Benbe: Jó helyen taníthatsz, ha az iskola tolerálja, hogy a szülő/gyerek dönti el, megveszi-e a könyvet, amit a tanár felírt.

Amúgy sem életszerű, mert a tanár nem mondja meg év elején, hogy "na ezt a könyvet nem fontos megvenni, mert bele sem fogunk nézni".

Ez fordítva van, kifizetünk 50-60 ezret a könyvre, és év végén ott van 20 ezer értékű könyv, amit ki sem nyitottak.

Ez a szememben az egyik legprimitívebb magatartás, mert a legkiszolgáltatottabbakat használják ki és nézik semmibe.
manmachine 2012.10.26 22:00:48
@Benbe: Ahol a gyermekeim tanulnak (Sz-Sz-B), egy ilyen miatt simán kiközösítené a tanár. És a lényeg: te megmondod, tisztellek érte, de itt nem szokás, soha nem volt, 3X éve voltam általános iskolás, már akkor is kidobtuk a könyvek negyedét nyomdai állapotban.
2013 tavaszán jelenik meg a Depeche Mode 13. stúdióalbuma, amit az angol zenekar természetesen turnéval is megünnepel. Jövő májustól 34 stadionkoncertet ad 25 európai városban a csapat, majd folytatja körútját a világ többi részén. A turné május 7-én kezdődik Tel Avivban, de…..
manmachine 2012.10.23 15:45:34
@Szájkarate Szamuráj: Bennem egy rózsaszín álomképet romboltak le a komplett Alan utáni időszakkal. Megértem én, hogy ha ez a fő megélhetés, akkor nehéz kiszállni belőle, de ezt leghülyébben a kedvenc zenekarom csinálta...

2001-ben, a "nevezetes" szeptember 11. után egy nappal mégegyszer elmentem egy koncertjükre, de azóta nem visz rá az arcom.
manmachine 2012.10.23 16:28:51
@Szájkarate Szamuráj: Egyetértek az arányokkal az utóbbi négy stúdióalbumot illetően, de én már az Ultrában sem továbbfejlődést érzek, hanem egy másik zenekart. Amire valószínűleg soha nem figyeltem volna fel, ha ez az első albumuk. Az Ultra "csak" jó, a '82-90 időszak zseniális.
manmachine 2012.10.23 16:29:28
@manmachine: jav: '82-90 -> '82-93
Sziasztok!   Én, mint designer és kreatív vezető mindig figyelemmel kísérem a piacon jelenlévő cégek arculatváltását, vagy enteriőr design változásait. Az egyik mobilszolgáltató a közelmúltban enteriőr dizájnt váltott az üzleteiben. Nagyon tetszik az új belső tér,…..
manmachine 2012.10.22 09:54:26
@bati67: A T-nél volt a 4G-s átállással egy nagy váltás, gyanús, hogy azzal kapcsolatos.
A második Voice-adástól azt vártuk, hogy az első gyerekbetegségeit levetkőzi, vagy legalábbis pár olyan sallangot lenyirbálnak róla, ami az őrületbe kergeti a nézőt, mondjuk az üvöltő (konzerv) közönséghangot, vagy Malek Andrea ripacskodását. Azt is joggal várhattuk, hogy ha…..
manmachine 2012.10.20 17:14:36
@Agent Midnite Cooper: Szerintem jól megérezted és megfogalmaztad, de valahogy ott mégsem érzem, hogy Jessie J állandóan középpontban akar lenni. Akármennyire feltűnő, nem erőltetett amit csinál. A magyart egy pillanatig nem bírtam nézni Malek színészkedése után.

Tom Jones még mindig brutálisan jó. A közönség-összefogó erejét nem lehet elérni egyetlen magyar előadóval sem.

A másik két zsűritagnak túl sok hangja nincs élőben. Persze ez nem feltétele a munkának.

Kivánics leszek, itthon lesznek-e olyan különlegességek, mint ott az első évadban Bo Bruce volt (Charlie Brown, Running up that hill, Nothing compares to you).
manmachine 2012.10.20 19:48:56
@Bérgyilkos Bohóc: Az igénytelenségnek nincs köze a populáció méretéhez.

A 100% sms/reklám bevétel <-> 0% tehetségkutatás arányáról kellene egy picit elmozdulni az összes újabb ilyen jellegű műsorban.
manmachine 2012.10.20 20:22:14
@Bérgyilkos Bohóc: Nyiván ezért kell beválogatni minden tehetségkutató műsorba egy krákogót, egy cicababát, egy kisebbségit, egy külföldön élő magyart, egy egzotikust stb.

Hagyjuk már ezt, olyan unalmas, ahogyan kiszórják az elején azokat, amelyek irányíthatatlanná tennék a műsort.
Majdnem minden nap használjuk a fülhallgatókat és annyira természetesnek vesszük létüket, hogy szinte örökkévalónak godnoljuk. Az első fülhallgatót 1910-ben készítette Nathaniel Baldwin utahi otthonának konyhájában. A legenda szerint az amerikai tengerészet egyik tisztje, A. J.…..
Bigyóblog Android jégkocka 2012.09.28 10:16:00
Geekbulikba elengedhetetlen. Via GeekAlerts..
Emlékszünk még a C64-játékok töltéskor látható képernyőire? Többnyire nagyon szép állóképek voltak, egyes töltőképernyők élő személyt próbáltak 160*200 pixelben megfogni. Di-gi-ta-li-zált – suttogtuk akkoriban elhűlten, amikor például az Ocean játékában megjelent…..
manmachine 2012.09.12 13:56:07
@Dr.out: És még ez is meg volt bonyolítva.

00: background color, az egész képernyőre fix volt
01 és 10: a képernyő karaktermemóra alsó és felső 4 bitje határozta meg, így ezek 8x8 pixelenként változhattak
11: a karakterszín-memória alsó négy bitje határozta meg, így ez is 8x8 pixelenként változhatott

Tehát 8x8 pixelre 3 változó és 1 fix szín vonatkozott.

Jajjj, mit össze dolgoztam vele 10 évesen...
Még a londoni túrám előtt elhatároztam és meg is ígértem, hogy be fogok jutni valahogy a csak sportolók számára fenntartott Olimpiai Faluba, hogy megtudjam, hogy mit esznek az olimpikonok. Ezt sikerült is végrehajtani, Madaras Norbi (kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó)…..
..
manmachine 2012.08.03 11:49:59
A brit főváros kis túlzással kong az ürességtől, ha azt mondjuk, az olimpia nem teljesíti az előzetes kereskedelmi várakozásokat, akkor nagyon finoman fogalmazunk. Van, ahol 50 éve nem volt ilyen rossz turistaszezon. Kétharmadával kevesebb turista érkezett Londonba az idei…..
Múlt héten hirdette ki az amerikai Tévéakadémia a 2012-es Emmy-jelöltek névsorát, és mint minden évben, most is akadt számos olyan hiányzó, aki vagy ami (már ha sorozatepizódokról beszélünk) simán megérdemelte volna a jelölést, és kerültek be olyan nevek is a végső kalapba,…..
manmachine 2012.07.23 16:32:07
@Vektor.: Az alapelve kikezdhetetlen annak, amit írsz, csak egy ilyen ranggal rendelkező díj odaítélése mögött felelősség is van. A népszerűségen és a nézettségen keresztül hatással lehet a sorozat további sorsára, pénzügyi támogatására.

A Nobel-díj odaítélése sem a faluközösség rendezvénye, mégis furcsán néznél, ha Pákó kapná az irodalmi kategóriát.
Szemelvény a mai, szerkesztőségi levlistáról. Winkler: Egyszerűen megsemmisült a hangszóróm membránjának gumirésze. A jobb oldaliban ennyire, a balban még ott van, de annak sincs jobb állaga. Egy hónapja még megvolt. Mitől van ez? Doki: Ez egy jellemző meghibásodás. Autókban…..
"Sziasztok!   Ferjem anyukaja fotozta ezt a pavat tegnap elott Parizsban a Jardin de Climatisation- ban, egy gyonyoru parkban. Nem neztem utana, hogy letezik-e ilyen feher pava, vagy o egy albino egyed. De hatha erdekes az olvasoitok szamara is.    Udvicsek: Aniko" ..
Nesze!szer Dave Gahan 50! 2012.05.09 15:20:00
  Nem más ez, mint szimpla tisztelgés. Dave Gahan ma ünnepli az 50. születésnapját. Így nem tudunk nem megemlékezni róla. Pedig az ő élete sem indult egyszerűen. Munkáscsaládba érkezett, apja buszsofőr volt, édesanyja pedig jegyszedőként dolgozott. Aztán jött a…..
Egy különleges, nyolcestés fellépéssorozatra készül a Kraftwerk New Yorkban. A legendás zenekar a Modern Művészetek Múzeumában lép majd fel április 10 és 17 között, ahol a hírek szerint estéről estére kronológiai sorrendben előadják összes eddig megjelent stúdiólemezük…..
manmachine 2012.02.16 14:14:42
@fénycsepp: Én ott voltam '91-ben, amikor a közönségnek beadták az egyik "távirányítót". Csapkodtuk, csudijó hangok jöttek ki belőle.

De legalább ilyen fontos kérdés a tagok névsora. Már csak Hütter van benne az "alkotó" tagok közül, Schneider kiszállt, nem hivatalosan egészségügyi okok is vannak a háttérben.
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..
manmachine 2012.01.04 09:56:47
Kevés gusztustalanabb dolog van a velő lehártyázásánál: ha ezen túl tesszük magunkat, az egyik legfinomabb fejbelsőséghez jutunk hozzá. Aztán ezt betölthetjük, keverhetjük, kiránthatjuk, vagy egyszerűen rákenhetjük kenyérre.Például az megvan, hogy a rántott velő az egyik…..
manmachine 2011.12.23 11:20:36
@pix_drukker: Te most a ketrecfelelős vagy a blogger köcsöge? Vagy a kettő ugyanaz?
Szuper dögös videó Ho Si Minh-városból. A forgalomszervezés helyenként olyan, mint amilyen San Franciscóban volt száz évvel ezelőtt...
manmachine 2011.12.19 01:18:48
@spontan: Én nyáron Jesoloban próbáltam pár helyen átkelni a zebrán. Csak azért nem a videóhoz hasonlóan jutottam át, mert kevesebb volt a jármű. Nem a járművezetők viselkedésén múlt. Brutális. Nem gondoltam volna, hogy van tőlünk fejlettebbnek mondott ország, ahol kevésbé tisztelik a gyalogos átkelőhelyet.
Ez persze így, ebben a formában marhaság. A világot nem fogja egyik pillanatról a másikra megváltoztatni egy alumínium idomokból bowdenekből, meg gumilabdából összekendácsolt izé, amire a stipistopon találtam. De érdemes egy picikét gondolkozni, ha három megszállott, otthon,…..
manmachine 2011.11.05 11:06:23
@szepi79, első ezen a néven: A katonai fejlesztéseknél ez nem egészen így működik. Csillió dollár ment már el katonai cégeknél olyan fejlesztésekre, amelyek eleve nem kecsegtettek sok sikerrel, és a hasznuk megkérdőjelezhető volt, a veszteség pedig garantálható. De a megbízást esetleg az adott ország védelmi minisztériuma adta, és vele a pénzt is.
A kerékpároknál nem sok változás történt az elmúlt évtizedekben az általánosan használt fékrendszerek felépítésében. Forradalmi változást hozhat az a német találmány, amely megszabadítaná a kerékpárokat a kormánytól induló drótoktól. A saarbrückeni egyetem mérnöke a…..
manmachine 2011.10.26 17:20:28
@xaba99: Olyankor utolsó erejéből blokkolja a kerekeket...
Ez van, most egy ideig mindent az iPhone 4S-hez fogunk méricskélni a gőzpingvintől a Hubble-űrteleszkópig. A magunkfajták számára ma ez "A videó" az interneten. Egy telefon elég sokféleképpen eshet, a laborkörülményeket teljes mértékben mellőző videóban dícséretes, hogy…..
manmachine 2011.10.18 11:12:35
@springbok: Idézek a szervíz honlapjáról:

"iPhone 4 LCD+érintő üveg csere (ennél a készüléknél csak egyben cserélhető az alkatrész):
38.000 Ft"