Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lújza

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
Lújza 2009.10.21 10:27:43
Ide figyelj Jenő! Ezzel a Bormarketinggel kapcsolatban is nagyon aktívak a fiúk, de a számokat nem értem. Ha igaz a Belföldi 30liter/fő fogyasztás meg a 8 Ft járulék is annak a 60 %-a megy a marketingre, 40%-a ELLENŐRZÉS-RE, akkor ez 2,4 milliárd forint összesen. Ez marketingre 1,44 milliárd (60%) évente, de a KHT beszámolójában 2009. I. félévében 79.558e Ft szerepel mint befolyt marketing járulék. A többi hova folyt be???
Te Jenő! Ezek az adatok miért nyilvánosak, ha úgy sem lehet beazonosítani, hogy egyáltalán a valóságot takarják???
Azt írja az újság (Magyar hírlap 2009.10.19), hogy Mo.-on csupán egy intézet végezheti a borvizsgálatot, amely 2 hétig is eltarthat. Németországban 5 (öt) munkanap alatt kiadják a bortétel forgalomba hozatali engedélyét a magyar díjak harmadáért. Ott ugyanis száznyolcvan (180) magán és tíz (10) állami labor végezheti el a vizsgálatot.
Te Jenő! Te érted ezt? Mert én nem értem!
A magyar borászok postán kiküldve is hamarabb és olcsóbban kaphatnak Németországban forgalombahozatali engedélyt mint Magyarországon??? Meg akkor nem kéne fizetni a 8 Ft 40%-át ellenőrzésre sem??? Tényleg ezzel mi van, mire használják fel? Hova kallódott el, vagy ez már nem számtan???
Tényleg Jenő, ha a németek 4 üveg bort kérnek a vizsgálatra a magyarok meg hatot a 2 üveg bort tételenként akkor ki issza (semmisíti) meg?
Az egy főre jutó fogyasztásba ez is beleszámít???
Bréking bréking: Mint ahogy azt a Népszabóság nyomán Index anyánk is írja, Vincze Béla 2005-ös évlabdarúgója pincészetében és a boltokban is találtak 2005-ös évjáratú hamisított Vincze-borokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési Igazgatóságának…..
Lújza 2009.10.16 09:11:31
Ide figyelj Jenő, Azt írja az újság (HVG), hogy az OBI-t a bortörvény kötelezi, hogy jogerős szankciójának rendelkező részét a honlapjukon, és egy országos napilapban hozza nyilvánosságra. Egy másik újság (Népszabadság), meg azt írja, hogy a jegyzőkönyvet eljuttatja az OBI területi képviselőjének, aki a határozatot eljuttatja Vincze Bélához.

De ide figyelj Jenő: most az jegyzőkönyv vagy határozat amit szegény Vincze Béla még meg sem kapott??? És mindjárt jogerős?? De hát ha nem jogerős, akkor miért ír minden újság erről? Meg arról is írtak az újságok, hogy a Sümegi borászatot is bezárták 30 napra cukrozásért.

Ide figyelj Jenő, ott is jogerős határozatot adott közre az OBI? Válaszolj már Jenő, miért nem értem? Azt is írja az újság (HVG), hogy tavaly és az idén az OBI 44 borhamisítási ügyet 134 hamis tétellel adott át a VPOP-nak, de Jenő azoknál –ha igazak- miért nem írtak az újságok semmit??? Lehet, hogy az újságok hazudnak vagy tévednek?? Azt is mondta a TV, hogy a Vincze borokban a megengedett szintetikus glicerin dupláját találták.
De Jenő mások meg azt írják, hogy a Bikavérekben 6-8 g a szokásos mennyiség, de egyes borokban magasabb is lehet, de akkor mennyi az annyi, ki tudja megmondani (jogszerűen)??? Meg azt is írja az újság, hogy a 2005-ös borából összesen 62,4hl borból 56 hl a 2006-os Kékfrankos – Blauburger 25 hl illetve 3,9 hl volt a pincében. Ha nincs meg a pincekönyv meg Vincze Béla is beteg, akkor ezek az adatok honnan vannak??? Vagy ezeket is tartalmazza a „jogerős határozat”, amit még csak most próbálnak eljuttatni szegény Bélának?
Ide figyelj Jenő! Amikor azt a szegény kézilabdást megölték Veszprémben és sok embert begyüjtöttek, de azóta sem tudjuk, hogy ki mit csinált, mert ezt azóta is vizsgálják. Akkor itt mire fel ez a kapkodás, ennyivel gyorsabbak az OBI-sok? De akkor miért nem őket küldik szegény Cozma gyilkosai után??? Te Jenő, a Columbo felügyelő is mindig az indítékot keresi. Nem kéne neki szólni, hogy segítsen? Te Jenő te nem is figyelsz rám. De hát akkor ki fog nekem válaszolni.