Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czeglédi Péter Pál

212 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 21.sz. kéktúra útvonalunk kutyánk, Kormos nyüszítésével kezdődött. Hajnali 5 óra magasságában elkezdett nyüszögni, ami felvert bennünket. A tervezett 6 óra helyett egy órával beljebb voltunk. A kutya elcsendesítése után tanakodni kezdtünk. Melyik irányba induljunk Sirok-Mátraháza, vagy fordítva…..
Az első relatíve hosszabb teljesítménytúránkra (38 km) csodálatos októberi időben került sor. Már jó előre lehetett látni, hogy ragyogó idő lesz. Lelkesen és tettre készen vágtunk neki a túrának. Szállásunk egy hajdúbagosi jó ismerősünk bogácsi vendégházában volt – ezúton is nagyon köszönjük nekik a…..
Az első túra esetében még friss volt az élmény. A második túránál azonban már hagytam a dolgokat ülepedni egy kissé. Majd egy hónap távlatából igyekszem felidézni az eseményeket. Erre a túrára sógorom segítségével jutottunk el, aki Ábrahámhegyről átvitt bennünket a badacsonytördemici…..
Az első kék túránk útvonala a 6. számú túra volt, amit vissza irányba, Nagyvázsonytól Badacsonytördemicig tart. A családi nyaralásból egy napot kiszakítva Ábrahámhegyről apósom szállított át minket a 28 kilométerre lévő Nagyvázsonyig. A Kinizsi vár tövében szálltunk ki, majd kis keresgélés után…..
Kedves bloggerek!Amint látjátok egy ideje -sajnos- nem születtek bejegyzések! Ennek egyik oka az, hogy nem is nagyon írtam, a másik azonban, hogy új helyre költözött a reformatica!!!!!!!!!!!!!Új címem: www.reformatica.comUgyan ilyen formában, csak megváltozott külsővel várjuk az…..
Reformatica Napi Ige: Hangzavarban 2010.06.06 09:12:56
"Egy napon az történt, hogy Éli a szokott helyén feküdt. Szeme már homályosodni kezdett, alig látott. Az Isten mécsese még nem aludt el, és Sámuel ott feküdt az Úr templomában, ahol az Isten ládája volt. Az Úr szólította Sámuelt, és ő így felelt: Itt vagyok. Majd…..
"Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe." Mt 25, 15Az emberek szeretik hasonlítgatni a képességeiket, amelyeket ügyük szolgálatába állítanak. Hozzá vagyunk szokva ehhez az…..
"Akkor farizeusok és írástudók mentek Jeruzsálemből Jézushoz, és ezt mondták: "Miért szegik meg tanítványaid az ősök hagyományát? Amikor ugyanis étkeznek, nem mossák meg a kezüket." Ő így válaszolt nekik: "Ti pedig miért szegitek meg a ti…..
"Jézus ezután nyomban kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot." Mt 14, 22 Nem a Jézustól megszokott viselkedést találjuk a mai Igében. Hiszen Jézus szép szóval hat az emberekre,…..
"Abban az időben Jézus gabonaföldeken ment át szombaton, tanítványai pedig megéheztek, és elkezdtek kalászokat tépdesni és enni. Amikor ezt meglátták a farizeusok, szóltak neki: "Íme, tanítványaid olyat tesznek, amit nem szabad tenni szombaton." Mt 12,…..
Reformatica Napi Ige: Füttyök 2010.05.27 01:38:05
Sokáig nem értettem ezt a bibliai hasonlatot. Kissé távolinak és az egész szöveg tartalmával összeegyeztethetetlennek tűnt Jézus Krisztus fenti mondása. Kik a gyerekek, kiknek énekelnek és zenélnek?  Ahogy azonban egy kicsit jobban elgondolkodtam a szövegen, úgy érzem…..
 „Amikor pedig János a börtönben hallott Krisztus cselekedeteiről, ezt üzente neki tanítványaival: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" Jézus így válaszolt nekik: "Menjetek, és mondjátok el Jánosnak, amiket hallotok és láttok: vakok látnak, és…..
"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt…..
Czeglédi Péter Pál 2010.05.13 12:27:23
@Rung András: Én egy szamurájos dokumentum filmet láttam, így jött az ötlet. Remélem egy szakértő szemével nem volt nagyon gáz a Japán párhuzam!
Reformatica Napi Ige: Disznóságok 2010.05.10 22:41:21
 ..
Czeglédi Péter Pál 2010.05.13 12:26:11
@Ursusss: A tízvárossal kapcsolatban igazad van. Ám én helyesebnek látom, hellenizált zsidókról beszélni.
Gondolj csak bele Jézus maga mondja, hogy csak Izrael nyájához jött, akkor miért menne egy teljesen pogány városba?
Nem hithű, de véleményem szerint zsidó származású, vagy pedig kevert lakosságról lehet szó Gaddara esetében!
Te jutottál valamire ezzel kapcsolatban!?
"Egy másik tanítvány pedig ezt mondta neki: "Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem az apámat." De Jézus így szólt hozzá: "Kövess engem, és hagyd a halottakra, hogy eltemessék halottaikat!" Mt 8, 21-22 Az szeretet otthonok, elhagyott…..
Czeglédi Péter Pál 2010.05.13 12:23:25
@Ursusss: Érdekes a gondolat! Utánna néztél esetleg az eredeti szövegben, hogy az eltemetés motívumának egy ilyen jelentésárnyalata?
Ha igen, akkor nagyon érdekel. S osztd meg velünk a blogon!
"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." Mt 7, 7Mi sem lehet ennél egyszerűbb. Kérni kell és megadják, keresni kell, és semmi kétség megtaláljuk, kopogunk és biztos, hogy valaki ajtót nyit. Ilyen egyszerű, így megy ez.…..
Czeglédi Péter Pál 2010.05.13 12:21:42
@katolikus: Köszönöm szépen! Várom további hozzászólásaidata a blogon! Isten áldjon!
"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert…..
Czeglédi Péter Pál 2010.05.13 12:18:21
@Rung András: Teljesen igazad van András! Az önbizalom szerintem is fontos és nélkülözhetetlen dolog. Helyén kezelve sokkal, de sokkal könnyebbé teheti az ember életét!
Czeglédi Péter Pál 2010.05.13 12:19:07
@Spirál: Nem bizony, én is érzem magamon, hogy sokszor nem ő ragad hozzám, hanem én hozzá!
Czeglédi Péter Pál 2010.05.13 12:20:30
@katolikus: Istené a dicsőség a sikerért. S neked pedig ezer köszönet a hozzászólásért!
„Ez a Dániel kiemelkedett a főkormányzók és a kormányzók közül, mivel rendkívüli lélek volt benne; ezért a király őt akarta az egész ország élére állítani.”  Az emberek ezernyi módon próbálnak előre jutni a ranglétrán. Mindent megtesznek, farkas…..
Reformatica Napi Ige: Munkaerőpiac 2010.05.11 22:59:00
"Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elesettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül. Ekkor így szólt tanítványaihoz: "Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az…..
Reformatica Napi Ige: Erőforrások 2010.05.09 22:48:16
"Amikor lejött a hegyről, nagy sokaság követte őt, és íme, odament egy leprás, leborult előtte, és ezt mondta: "Uram, ha akarod, megtisztíthatsz." Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és ezt mondta: "Akarom. Tisztulj meg!" És a lepra azonnal…..
„Miközben ezeket mondta nekik, íme, egy zsinagógai elöljáró ment hozzá, leborult előtte, és így szólt: "A leányom most halt meg, de jöjj, tedd rá a kezed, és élni fog." Jézus felkelt, és követte őt tanítványaival együtt.” Mt 9,…..
"Mert én is hatalom alatt álló ember vagyok, és nekem is vannak alárendelt katonáim. Mondom az egyiknek: Menj el! - és elmegy, a másiknak: Jöjj ide! - és idejön, vagy szólok a szolgámnak: tedd meg ezt! - és megteszi." Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így…..