Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xm95

8 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1946. május 1. Marx (ma Nyugati) tér. A Magyar Kommunista Párt felvonulása. Eredetileg színesben készült fotó (kicsit digitálisan tovább javítottam a minőségén). Forrás: FORTEPAN..
xm95 2021.05.03 15:00:32
@szeme közé, laposan!: Ja, a kep lattan onkentelenul a Riders on the storm-ot kezdtem dudolni magamban.
A Vadászat (The Hunt) az idei év egyik legnagyobb meglepetésfilmje, mely Quentin Tarantino munkásságának nyomdokain haladva (némi Robert Rodrigez "beütéssel") sajátos fekete humorral fűszerezett véres horror-drámát mutat be nekünk. A cselekmény inkább akciófilmes jellegű (kivitelezésében), az…..
Sokan emlékezhetnek még a Nestlé Chokito nevű édességére, melynek reklámszlogenje a „Ronda és finom” volt, ami a csokiszelet szokatlan külsejére és kellemes ízére utalt. Mint sok jó dolog, az évek alatt ez is eltűnt a boltok polcairól, ám most itt van egy termék, amelyik joggal viselhetné a már…..
xm95 2020.08.06 12:42:20
@Expi: És végül, vajon mi is lenne a világgal, ha valahol esetleg nem Elon Musk újabb és újabb hülyeségét szajkóznák egész nap ...
Hát, ööö... nem lenne Spacex, nem lenne Solarcity, nem lenne Tesla, nem kezdték volna a nagy autogyárak őrült iramban fejleszteni az elektromos modelleket, nem kezdték volna el a világon mindenütt hozzáférhető internet, a Skylink fellövését. A Hyperlooprol meg a Boring Companyrol most nem beszélek, mert még nem működnek. Szólj, ha valamit kihagytam.
xm95 2020.08.06 12:42:22
@Expi: Ja, és még valami. Attól, hogy neked nincs rá szükséged, másnak még lehet.
Az emberek a gazdagság és az ügyeskedés kiskirályainak tartották őket, de nem foglalkoztak az árral, amit ezért fizettek.  ..
Egy választ jelölj meg! Keresd meg a nézeteidhez legközelebbi választ akkor is, ha nem osztod teljes mértékben! Alul a megoldó kulcsok (súlyozott értékek) és a kiértékelés. Ne gondolkozz túl sokat egy-egy válaszon! 1. Ki számodra az első, ha meg kellene védened (a többi lehetőséggel szemben…..
A mai Oroszország atomprogramja nem békés. Háborús. Nem is kell erre jobb bizonyíték, mint az elmúlt két évben bejelentett új orosz fegyverek. Atommeghajtású robotrepülőgépek, sugárzó szökőárral támadó vízalatti drónok, a világ bármely részén nukleáris csapást mérni…..
xm95 2019.05.09 07:06:12
@Szóra kész Szókratész: konkretan a reaktor primer hutokorenek csoveirol. Ahol a nem megfelelo anyaghasznalat es/vagy technologia meglehetosen aggalyos, ahogy mar masnak is felvetettem. Ennek a megiteleset pedig egy szakmunkas is el tudja vegezni a megfelelo/nem megfelelo szinten ertekelve, ha tudja, hogy nem minositett felszerelessel, nem megfelelo kepzessel vegzi o maga a munkat.
xm95 2019.05.09 07:25:34
@eßemfaßom meg áll: Ha mar semmikeppen nem a temarol akrsz irni, csak kotekedni vagysz, akkor el kell mondjem, hogy Jozsi meg tudja allapitani, hogy az anyag amit visz nem jo, mert azt tudja, hogy a 100% soder nem egyenlo a 70% soder, 30% agyaggal. Ezert ahova 100% soder kell, oda az a mix nem jo. Ha az autopalya aszfaltjahoz felhasznalt konek csak a 20 % birja el a terhelest, akkor az aszfalt nem jo. Es ha Jozsi tudja, hogy csak 20% a jo ko, 80% meg nem . akkor tudja, hogy az aszfalt nem lesz tartos. Ehhez nem kell atomtudosnak lenni meg epiteszmernoknek, eleg ha tud szamolni, meg nezni.

Egy masik oldalon levo kerdesemre, miszerint mi a baj a szeleromuvel, konreten hulyeseget irsz, mikor azt irod, hogy meg lehet orulni a szeleromu zajatol. Tajekoztatlak, hogy helyzetttol fuggoen 20 meteree, helyzettol fuggetlenul 50 meterrre mar semmit nem hallasz a lapatok suhogasabol. Persze, ha Trumpnak hiszel, aki megirta twitteren, hogy a szelturbina zaja rakot okoz, akkor nem koltozz szelturbina kozelebe.
xm95 2019.05.09 07:40:49
@Womb Raider: Tobb idot nem szantam ra, ezert csak ennyi:
444.hu/2016/04/01/ijeszto-beszamolot-tett-kozze-egy-orosz-munkas-arrol-hogyan-epul-paks-2-referenciablokkja
www.youtube.com/watch?v=I1jS8vabFik

Es ismerve az orosz vezetoi mentalitast siman elhiszem, hogy valosak a problemak.
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
xm95 2019.04.28 10:29:21
@Pepejoe: "És a szélerőmű is fasza, mégsem szeretném hogy a kertem végében legyen. Van ám hátránya annak is, nincs ingyen ebéd."
Vegre, talan majd most megtudom, erre varok evek ota, de komolyan!
Mi a hatranya a szeleromunek?
 Egy elég komplex történetbe kezdek most bele, ugyanis egy nemrégiben feltett YouTube videó után kaptam az inspirációt, hogy körbejárjam a legnagyobb ingyenes videós felület körüli balhékat, az okokat és hogy mik lehetnek a potenciális megoldások – ha egyáltalán vannak. Tehát ha minden igaz, ez egy…..
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
xm95 2019.02.20 17:38:07
@MAXVAL bircaman közíró:
Igen, te jobban tudod. Mint mindig. Az a baj a diktatorokkal meg a hozzad hasonlo sleppjukkel, hogy mindig ok tudjak jobban az erintetteknel.
A konkretumot hianyoloknak pedig:
A poszt pedig konkretumok nelkul is pontosan elmondja, mi a posztolo problemaja. Nekem teljesen vilagos, es egyetertek vele.
  „Kár érte, kiváló ügynök volt!” – hangzott el a sokak számára híressé vált mondat a Nyomás, utána! című Bud Spencer-Terence Hill filmben. „Kár érte, kiváló ügynök volt!” – mondogathatták egymásnak a kommunista állambiztonság tisztjei 1969-ben, amikor „Tarcsai” fedőnevű ügynökük saját otthonában…..
Portsmouth egy Miskolc-méretű kikötőváros, de valahogy mégis bájos. Tulajdonképpen egy szigeten, Portsea Island-en fekszik. Kis alapterülete miatt Londonnal vetekszik a népsűrűsége, de egyáltalán nem hat olyan zsúfoltnak. Itt található a három, még működő angol haditengerészeti kikötő egyike is. A…..
Nagyot szólt december elején a hír, hogy a tervek szerint Luxemburgban 2020-tól ingyenessé teszik a tömegközlekedést. Európában egyelőre teljesen egyedülálló lenne, hogy egy teljes ország területén nem kell fizetnie az utasoknak a közösségi közlekedési eszközök használatáért...
xm95 2018.12.22 08:47:24
@kubikos11: mar bocs, de miert az fizessen a szolgaltatasert aki nem hasznalja? Te, aki pl. krumplit eszel, ki kene fizesd az en rizsemet? szerintem sokkal celravezetobb az adott helynek megfelelo korlatozas mint parkolasi vagy behajtasi, termeszetesen miutan nem magancegek allamilag biztositott joga es beveteli forrasa lenne az ellenorzes es birsagolas
1864. USS Mahopac folyami monitor az amerikai polgárháborúban..
Az Aranyélet második évada nem olyan volt, mint az első. A sok akció, az új történetszálak és a 80-as évekbe visszarévedés nem aratott osztatlan sikert. Így aztán kevesebb akció és több magyar valóság uralja a sorozat harmadik és egyben utolsó évadát...
Nem értetted, miért nincs villanykapcsoló a fürdőszobában, csak egy zsinór? Hogy miért jön a víz a mosdóba két külön csapból, egy hidegből és egy melegből? Miért szükséges élesztőt enni? És egyáltalán, mire fel a sok sorbanállás? Most megtudhatod, ha kattintasz!..
xm95 2018.10.21 03:35:36
@Fotósképző: Hijj, apam! Meg jo hogy a tenyekre alapozod a velemenyed, nem eloiteletekre! Abbol amit leirtal, sut a tudatlansag. "szigeten ragadt" vs. Viktoria kiralyno birodalmaban soha nem megy le a nap. "mások kizsákmányolásából meggazdagodott nép" Akkor hagytak abba a gyarmatositast, mikor a nemetek es a magyarok el akartak kezdeni. Ja, persze! a magyaroknak is volt gyarmata, 2 km2 hong-kongban!
"mert nem hiszik el, hogy a csomag megérkezik és arrafelé is van világ" lasd Viktoria kiralynonel. A tobbi hulyesegedre meg nincs turelmem. Ez a masik iq bajnoknak is @Tenkes Kapitánya szol.
Meguntad a könnyen elérhető úticélokat? Valami egzotikusra és izgalmasra vágysz? Lesd meg a világ legmesésebb magánszigeteit, ahol csak az igazán kivételesek pihenhetik ki a fáradalmaikat! Ígérem, te is garantáltan megtalálod a kedvencedet!  © Laucala Island Resort Laucala-sziget, Fidzsi Minden…..
Valamikor 2017 első felében készítettem egy autós üldözések best-of listát, amelyben igyekeztem a kedvenc jelenteimet, amelyek nem szerepelnek a legtöbb listán, és a mai nethuszárok túl fiatalok ahhoz hogy teljes pompájukban átéljék a nagyképernyőn. Az első listánál lefektettem egy fontos szabályt,…..
Volt valamikor a blogon egy sorozat, mely egy akkori hírre reagálva azt kérdezte, ha 100 ezer forinttal többet fizetnének Magyarországon (például egy ápolónak), akkor a külföldön élők hazatérnének, illetve a Magyarországon élők nem mennének el. Lehet, hogy azóta ez a 100 ezer…..
xm95 2018.08.27 23:31:27
@IT Knight: + a poszt írója:
Megtöröm az évek óta tartó hallgatásom itt a blogon, mert ez most sok lett.
Én megkérdeztem tőletek, tudjátok mi a különbség a butaság és az apátia között? Ti válaszoltatok, nem tudjuk, és nem is érdekel.
És ha ti arcoskodtok, akkor én is egy kicsit. Úgyhogy most felöltözök, és elmegyek kamiont vezetni netto 1,2 millió forintért, miközben a házat 720 fontért bérlem.
  “Ha mi nem vagyunk büszkék arra, amit csinálunk, akkor bárki más miért lenne az?“ Richard Branson   Az 5,1 milliárd dolláros (kb. 1400 milliárd forint) vagyonnal rendelkező Richard Branson, a Virgin Group alapítója. A leggazdagabb magyarnak Csányi Sándornak 320 milliárd forint becsült…..
xm95 2018.08.26 14:55:00
@Egy Hun Hunniából: Hát, tudod, nem csak a TAO pénzeken keresztül létezik kizárólagos foci támogatás, más, jobb országokban meg senki nem mondja meg másnak, hogy ki kit támogasson. Van akinek ez, másnak az fontos. Jómagam támogatok egyik évben egy gyermekvédelmi alpítványt, másik évben állatmentőket. harmadikban megint mást, és így tovább. És ha a pasasnak megvan rá a pénze, akkor miért ne támogatná azt a csoportot, akit akar? Arról nem is beszélve, hogy arról nem esett szó, mennyi mást IS támogat. Amúgy meg eléggé rászorulnak a melegek nem csak Ugandában, de sok más afrikai országban is a segítségre.
A megszokottól eltérően kicsit komolytalanabb hangvételben próbálom átfogóan ostorozni a magyar címadások rossz beidegződéseit. Jó szórakozást hozzá!..
xm95 2018.06.11 22:06:11
@Terézágyú: Oke, Da Vincit beneztem, de en meg az iskolaban szereztem a tudasom 35 evvel ezelott, nem a Wikipediarol, es lehet, mar nem emlekszem mindenre. De azert erted mire gondolok, ugye?
xm95 2018.06.11 22:12:08
@Terézágyú: De ha esetleg csak trollkodni akarsz, vagy bizonyitani, hogy el tudod olvasni, sot, idezni a wikipediat, akkor nyugodtan, nem foglak kinevetni.
xm95 2018.06.11 22:17:45
@Terézágyú: Jee, csak most latom mit irtam! Nem irtam olyat, hogyu Da Vinci adott volna cimet a kepenek. Tehat olvasni tudsz, meg idezni is, csak az ertelmezessel van gondod. Nem baj, mint irtam is, nem nevetlek ki.
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..
xm95 2018.03.04 00:34:23
@Jossarian: Méé, te mozgólépcsővel jársz, he!?
xm95 2017.12.05 18:33:35
@Endre Kis: @Szaktanár: Ebben a két kommentben minden igazság benne van. Akik nem "kint" élnek, azok nem tudják, hogy mennyire. De ez, hogy még mindíg az a tétel, hogy aki külfoldre megy, az mosogatni megy, most komolyan? Tényleg itt tart még a gondolkodás? Ideje lenne már felébredni.
@teéjesenmindegy: 1. beszélem, és nincs az a szar, mint ott. 2. Forrest Gump megvan? Tudod, hülye aki mondja. 3. Van. Nagyobb. Sofőrködésből.
@Sexual Harassment Panda: A lakhatási költségek. A többi rajtad áll, mennyit akarsz költeni. Lehet élni ugyanolyan költségen azonos vagy jobb minőségben, meg lehet élni magasabb költségen extra minőségben. Tesco-Waitrose-farmshop viszonylatban.
Meglehetős vihart kavart a héten az az írás, melynek szerzője 7 okot sorolt fel arra, amiért érdemes világgá menni, majd visszatérni. Akkorát, hogy válaszposzt is született rá, ez a heti blogajánló egyik kiválasztott írása. Emellett szó lesz még egy hazaút viszontagságairól, illetve…..
xm95 2017.06.05 06:24:39
@gabors: Hat, ha mar kerdezted, valaszolnek ra.

"ha lehet mondjal mar nehany peldat arra hogy iszlam/vagy bami mas vallasu orszagokban NEM mohamedanok kovetnek el hasonlokat "
Remelem, multbeli peldakat is elfogadsz, akkor a teljesseg igenye nelkul:

1. RAF, Voros Hadsereg Frakcio, szuletett Baader-Meinhof csoport, Nemetorszag
2. Voros Brigadok, Olaszorszag
3. IRA, Eszak-Irorszag, Anglia, egy kis Skocia
4. ETA, Baszkfold, Spanyolorszag
5. Carlos, a sakal, szuletett Ilyich Ramírez Sánchez, vilagutazo, nem korlatozta tevekenyseget orszagokra vagy foldreszekre
6. Cosa Nostra, sziciliai maffia
7. amerikai maffia, nem sorolnam mindet
8. Yakuza, Japan
9. Triadok
10. del-amerikai drogkartellek, hadd ne irjak listat
11. Sztalin, Szovjetunio
12. Pol Pot, Kambodzsa
13. Viet-kong, Vietnam
14. Rakosi Matyas, csak a magyar vonatkozas kedveert
15. Kis kedvencunk Kim Dzsong Un, Eszak Korea

Az elso 5 csak azert, mert hivatalosan is terroristak voltak (bar Carlos kicsit kakukktojas, mert a bortonben muszlim lett), a kozepso 5 azert, mert nem muszlimok a legnagyobb joindulattal sem, de ilyenek a modszereik, sot meg ilyenebbek, az utolso 5 pedig azert, mert messze tultettek minden modern kori terrorcselekmenyen az aldozatok szamat illetoen, illetve a terrort allami szintre emeltek a sajat nepuk ellen. Hitlerrol meg mar volt szo, nem akartam meg en is idecitalni.
Szoval, mielott nyomod az altalad kitalalt hatalmas alapveto igazsagokat, nem artana tajekozodni a temaban, esetleg jo lett volna figyelni az iskolaban, ujsagot olvasni, vagy mas modon megprobalni megismerni a vilagot.
xm95 2017.06.05 06:25:10
@geegee: Hat, talan kozelebb jarunk a helyes aranyokhoz, ha osszeadjuk az ilyen terrorszervezetek tagjainak letszamat, es azt viszonyitjuk a muszlimok osszletszamahoz ami jelenleg valahol 1.570.000.000 korul mozog, a dzsihadista szervezetek letszamara nem vallalkozom, de ha az ISIS fenykoraban 40.000 fo, Boko Haram 15-20.000, maradek Al-Kaida, Hezbollah plusz kismillio helyi idiota milicia tagjai, osszesen legyen mondjuk 100.000, akkor kb jo az emlitett arany. Nem hivatalosan.