Regisztráció Blogot indítok
Adatok
l ember

0 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb ember hétvégén lustálkodik; én is. Aztán mit is eszik reggelire? Parizeres kenyeret, más felvágottat vagy esetleg egy rántottát vagy olcsó virslit. Megéri? Egy túróst!Hétvégén készüljünk gáblira! Gáblira? Igen. Mert mit is jelent a gábli? Finom, friss és meleg…..
Mióta csak felmerült a lehetősége annak, hogy a "nép" kezébe vegye, vagy közvetlenül gyakorolja az uralmat maga (és az egyes emberek) fölött, azóta igyekeznek a politikai gondolkodók megtalálni e félelmetes perspektíva -- a tökéletes demokrácia -- korlátozásának lehetőségeit. Már vagy 2500 éve.…..
A globális felmelegedéssel kapcsolatban pro és kontra rengeteg érvet hallhatunk. Hogy ez az emberi tevékenységnek köszönhető-e, vagy a nagyobb távlatokban egymást követő hidegebb és melegebb időszakok közül épp egy felmelegedőben lévő terminusban vagyunk, erre rengetegen tudnak érveket és…..
l ember 2015.05.31 22:39:24
ne szarozz tíz évekkel, a klimatológusok soha nem mennek harminc év alá. Ha ráraksz egy harmincas mozgóátlagot erre az ábrádra: jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temp-emissions-1850-ppt.jpg, akkor elég jó együttmozgás jön ki.

ez a másik ábrád elég meggyőző arra nézve, hogy nem olyan ritkák az olyan fluktuációk, mint a jelenlegi: climate4you.com/images/GISP2%20TemperatureSince10700%20BP%20with%20CO2%20from%20EPICA%20DomeC.gif, utánanáztem, az alapadat is elég sűrű.
"Aki ezentúl a „Liget-projekt” védelmezőjévé vagy mentegetőjévé szegődik, az a szélsőjobboldali hatalomnak és újnyilas zsoldosainak is a szövetségese. Nem fogunk többé méltányolni egyrészt-másrészt érveket. Urbanisták, ökológusok, mázolók, művészettörténészek, közhivatalnokok, építészek, kertészek,…..
l ember 2016.06.30 12:20:24
@HaFr: Ma már minden webes projekt, ez a xxi. Század. Az mkp kicsit jobban is, mint a ligetvédők

Csak meg akartam mutatni a szellemi hátteret
Amikor néhány hónapja lemondtam a Polgári Konzervatív Párt vezetéséről azért tettem, mert fel akartam szabadítani a gondolkodást és cselekvést egy olyan pártban, amelynek a vezetése eleve jobban illene 30-as, fiatal 40-es felnőttek kezeibe (én 50 felé közeledem), ráadásul tudtam, hogy a…..
Azután, hogy Tarlós István "egy radikális kisebbség terrorjának" nevezte a budapesti bringásokat, és bejelentette, hogy egyes buszsávokból és egyirányú utcákból is kitiltanák a kerékpárosokat, már mindenki tudhatta, hogy a budapesti közlekedéspolitika milyen irányba fordult a bringázáshoz való…..
l ember 2016.06.23 21:06:24
Modern nyugati civilizációnk kétségkívül legnagyobb fordulópontja az I. világháború, amely végett vetett a liberalizmus korának, és utat nyitott a száz éve tartó szocialista-államelvű rezsimeknek. Az I. világháborúban született meg a tömegmozgósítás mai eszköze, a centralizált állam, amely…..
1953. Pihenő a Némó kapitány című hollywoodi film forgatásának szünetében. A felvételekhez több hatalmas tartályt is építettek  ..
1952. Rákosi Mátyás úttörőtábor az NDK-ban  ..
1000 leütés Az LMP-ről 2016.06.01 09:24:38
"Nekünk kész javaslatainak és válaszaink vannak, de még nincs hozzá tökéletes szervezetünk, a többi párt azonban még a helyes kérdéseket sem találja el." Ühüm. Hát ehhez annyit: a lehető legrosszabb, igazi társadalommérnökség, ha "kész válaszai" vannak egy politikusnak, mielőtt "kimegy a terepre",…..
l ember 2016.06.06 07:12:07
érdekelne, a párt osztja -e a bázisdemokráciáról alkotott véleményed

És hogy valamiről nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy nincs

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2014/02/AZ-LMP-V%C3%81LASZT%C3%81SI-PROGRAMJA-2014-teljes1.pdf

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2014/12/Kiut_a_valsagbol_2015.pdf

Amikor tőletek érdeklődtem hasonló dokumentumokról, a soft verzióra az volt a válsz, hogy majd lesz, a hard verzióra, meg hogy akkor kegyeskedtek elénk tárni, ha már megkaptátok a szavazatunkat
l ember 2016.06.09 12:49:36
Több mint 17 ezer ember halála árán épült meg a világ legészakibb, 100 ezer főnél több lakossal rendelkező nagyvárosa: Norilszk. A Föld leggazdagabb nyersanyaglelőhelye felett épült település a világ legszennyezettebb, leghidegebb, legélhetetlenebb, legéletveszélyesebb,…..
l ember 2016.06.07 17:18:14
@tranzakcios-illetek: nem a drámaszínházzal van a baj, hanem az olyan dolgokkal, amikkel turistaként nehezebb találkozni, mint pl szennyezettség, alacsony várható élettartam, magas betegségi kockázatok....
A piacgazdaság lényege a csere. A kapitalizmusé a tőke(felhalmozás). Mindkettő csak úgy működik, ha (eladható, azaz versenyképes) értéket hoz létre. Az (eladott, versenyképes) érték nyomán (általában pénzügyi) nyereség képződik, aminek nagy része jó esetben újra tőkévé alakul, kisebb részét a…..
Az ember annyira megszokta már, hogy gürcöl, majd a munkájáért cserébe a hónap végeztével pénzt kap a piacról -- közvetlenül vagy a munkáltatóján keresztül --, ám az állam azonmód fogja, és elviszi a megkeresett pénze felét (munkáltatói hozzájárulásokkal együtt többet), hogy fel se teszi a kérdést,…..
A Vásárcsarnokba járó vásárlók, a Páskomliget utca, a Nyírpalota utca, és a Kontyfa utca környékén lakók, illetve az arra közlekedő emberek, évek óta tapasztalják és élik meg azt a balkáni hangulatot, amely az újpalotai Vásárcsarnok Páskomliget utcai oldalán lévő két kocsma és annak vendégei…..
A KARD Nekünk épül az ország... 2016.05.11 16:02:04
Örömmel olvasom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal ismét az országot, és ezáltal engem, közepesen levegőnek nézett állampolgárát szolgálja. Emberek, megszüntetjük a szegénységet. Sokan mondták már ezt, jaj istenem, de sokan… drága világtörténelmünk utóbbi szakaszában aki nem így kezdte, az inkább…..
Megelégelte a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) felerészben kormányok, felerészben pedig civilekből álló vezető testülete (Steering Committee), hogy az együttműködésnek tagja lehet a civil szervezetek ellen rendszeresen keményen fellépő Azerbajdzsán, ezért 16 igen, 3 nem és 3 tartózkodás mellett…..
A kínos eset Olaszországban esett meg, ahol egy igazgató úgy gondolta, a párizsi terrortámadások fényében jobb lenne, ha idén nem rendeznék meg a szokásos karácsonyi iskolai koncertet, mert az esetleg sértené a nem-keresztény tanulók érzékenységét. Marco Parma a Milánó…..
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
l ember 2016.05.01 12:35:45
@Adrián Fülöp: egyrészt értelmetlen nominális összegeket összehoasonlítani országok között. Ha egyszer elmész külföldre, észreveszed, hogy nem ugyanannyit ér ugyanaz az euro különböző országokban.

Az pedig, hogy elválasztod a bért terhelő adók munkavállalóra és munkáltatóra kivetett részét, az egy olyan dolog, amit egy munkáltató sem csinál, ha megkérdezi magától, hogy mennyi az ő költsége egy dolgozó után, vagy hogy mennyire versenyképes az a bér, amit ő nyújtani akar.
l ember 2016.05.03 08:16:15
@Adrián Fülöp: még mindig nem értem, miért és kinek fontos ez a felosztás, ha a béret terhelő adókról beszélünk.
Most olvasom a hírt a Magyar Földrajzi Társaság honlapján, hogy a szakiskolák döntő többségében idén szeptembertől megszűnhet a földrajz oktatás. Mivel a Pangea blog alapvetően földrajzos, és remélhetőleg némi hatással van a hazai földrajzos ismeretterjesztésre, nem mehetünk el szó nélkül a…..
l ember 2016.05.02 06:54:52
@pitcairn2: Valóban, csak előlről kezdeni nincs kedvem. Veled fárasztó, neked a századik kommentre is marad értelmes érved. És a bejegyzés sem erről szól
l ember 2016.05.02 07:11:04
@annamanna: Senki nem mondta, hogy ha nincs fölösleges munka, akkor nincs egyáltalán munka. Ha pedig ilyen egyszerű kérdésekre nem tudunk válaszolni, minket nem tanítottak meg gondolkodni, aminek a mérésére a pisa-teszt pont hivatott
1980-as évek. Május 1-i felvonulás Nagykátán  ..
l ember 2016.05.02 20:05:06