Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ursus artos

0 bejegyzést írt és 3983 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval, az történt, hogy a Partizán nevű youtube-csatorna Gulyás Mártonnal az élen ellátogatott minden tanártüntetésen egy március idusát iskolai ünnepélyén Petőfi Sándort rekreáló kisdiák elhivatottságával „noáros” pulcsiban pózoló, körúton termesztett ideológuspalánta által áhított legfelsőbb…..
Érkezik az a 11 ezer milliárd? Mikor szólal meg a lelkiismereted Viktor? Avagy, meddig halogatjuk az Európai Ügyészséghez való csatlakozást? A kérdés mondhatni költői. Ameddig csak lehet, és ha tudjuk, még azon túl is. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ugyanis egyenértékű lenne azzal, hogy…..
ursus artos 2022.10.04 17:19:41
A NER rendszere továbbra is unikumnak számít Európában, hiszen ezen a hétvégén sem sikerült a nagy jobboldali populista áttörés a kontinensen. Orbán Viktor szlovéniai szövetségese súlyos, francia partnere pedig újabb vereséget szenvedett az aktuális választásokon. Az sem tett jót a magyar kormányfő…..
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
ursus artos 2022.04.19 17:27:12
Bosszús vagyok a választási eredmények egyes kommentárjai miatt, elsősorban ellenzéki vélemények kapcsán. Először is az ellenpont, Mérő László: részletesen és nagyon önkritikusan leírja, hogy miként látja (másképp) az eredményt, mint ahogy látta/várta azelőtt, hogy szavazatszámlálóként részt vett…..
ursus artos 2022.04.08 08:10:33
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Orbán már lengeti be a megszorításokat. " Hol? Mikor?
A vesztett választások után menetrendszerint jöttök a megszorítások, államcsőd, az EU kitesz minket a NATO lerohan témákkal.
És akkor Brüsszelből lealázzák Orbánt, meg minket is…  Mindösszesen 2 napra volt szükség ehhez. Máris Elindult a jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben.  Vígadja ki magát mindenki, de gyorsan. Terüljön az örömmámor, senki sem vitte el a fiainkat Ukrajnába golyófogónak, hurrá! (Amúgy sem…..
Orbán Viktor vasárnapra virradóra hétmérföldes csizmáját kisuvickolta és úgy rálépett azzal a gyurcsányféle moslékkoalíció szesztől vöröslő nyakára, hogy azok menten kipurcantak a nehéz lábbeli pressziója alatt és csak annyira tellett utolsó szusszantásuk kileheléséből, hogy még egyszer utoljára…..
Tegyük a szívünkre a kezünket. Ezt azért kevesen hittük volna.  Amikor már teljesen mindegy, mit gondol, vagy mit mond az ellenfél, kitalálunk egy orbitális hazugságot és a szájába adjuk. Amikor már a valósággal köszönő viszonyba se hozható dolgokat, sima történelemhamisítást lehet úgy beleböfögni…..
Kezdjük azzal, hogy ez a háború nem 2022 február 24-én kezdődött. A két ország közötti konfliktus ennél sokkal régebbre nyúlik vissza és abban, hogy ki tehet róla, hogy idáig fajult a helyzet nehéz egyértelmű és objektív módon állást foglalni. Hogy ebben mennyire játszik szerepet Ukrajna…..
  Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd. Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól; Hogy tudok…..
ursus artos 2022.03.04 08:55:01
… ez volt a címe egy régi szovjet filmnek, valóban. Itt van most az újabb példa, hogy az oroszok mennyire nem hisznek a könnyeknek. Az oroszok a humorban sem ismerik a tréfát. Az a sajátos orosz humor! „Békefenntartók” vonulnak át az ukrán-orosz határon, a tankoszlopok előtt már füstoszlopok…..
ursus artos 2022.02.24 15:58:01
@Corvus69: "Hagyni kellett volna Hitlernek, hogy 41-ben leradírozza ezeket a tetveket."
Kinek kellett volna hagynia???
Nem vagyok tanár és már diák sem. Tanár maximum szerettem volna lenni, de meglátásom szerint az számomra nem lett volna túl jó megoldás. Így is, úgy is az ember szinte biztos, hogy csúszik. Aztán, ha csúszik valaki a tantárgyak miatt, előbb-utóbb elfogynak a támogatott félévek, utána meg lehet…..
Érdemes alaposabban megvizsgálni kérdésben szereplő a szavak jelentését, beleértve azokat többletjelentéseket, konnotációkat, amik a közbeszédben való használat során rájuk rakódtak és általában negatív értelműek. (A köznyelv minden alapvető, klasszikus értékjelölő fogalmunkat elkoptatja és…..
Magyarország (Magyar Televízió), 90+88 perc, ff., magyar Rendező: Fejér Tamás 1964 január 11-től kezdve minden szombaton bemutattak egy 25 perces részt ebből a "filmsorozat"-ból. Azért emeltem ki a "filmsorozat" szót, mert ma már kissé retro hangzása van. (Egy helyen említik egyébként folytatásos…..
Deniroblog Birkanyáj-immunitás 2021.12.22 23:09:54
Számos fontos írás és hír jelenik meg a hazai sajtóban, amelyek valamilyen okból kifolyólag mégsem képesek a jobboldali média figyelmét kivívni. Holott árgus szemekkel vizslatják a külföldi médiumok legeldugottabb bugyrait is, csakhogy beszámolhassanak a feltételezett migráns- vagy LMBTQ hátterű…..
Fogalmam sincs, hogy tényleges szándék volt-e a Budapesti Városháza eladása, de az alapelvet helyesnek tartom, hogy elgondolkozzunk az adófizetők pénzéből fenntartott épületek kihasználtságán. Mivel a régi épületeket olyan mértékű központosított bürokráciára tervezték, ami az elektronikus…..
ursus artos 2021.12.23 07:18:23
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Érdekes a fideszesek mit össze sírtak, hogy lepukkant Nyugati környékére akartak gyurcsányék új kormányzati negyedet. "
Most meg a lepukkant Nyugati környékét hozzák rendbe. kormányzati negyed nélkül...
"Most azzal semmi bajuk hogy szétcseszik Orbánék a várnegyedet."
Hogyan cseszik szét? Persze a legjobb volna úgy hagyni, pusztuljon le teljesen magától. Vagy esetleg eladni és az új vevő, majd felújítja... Inkább Orbánék csesszenek szét mindent felújításokkal, rendbetétellel, legyen szó mulatóról, bazárról, templomról, színházról...
ursus artos 2021.12.23 09:24:55
@citrix: "mert ugye a nemzetvezető nem székelhet akármilyen tré helyen."
Mivel a nemzetvezető megbukik - most aztán tényleg - ezért a demokrata miniszterelnök is a Karmelitában fog székelni....
Azt pedig, hogy a nemzetvezető ne a parlamentben székeljen, úgy emlékszem a demokraták is pedzegették: ti: a mindenkori minielnök és a Parlament székelésileg két külön dolog...
Érdekes méltatlansági-jogelméleti vita látszik kibontakozni Hódmezővásárhelyen, hiszen az önkormányzat hírszolgálata két fideszes önkormányzati képviselő esetében arra célzott, hogy akár a mandátumuktól is megfoszthatják őket, mert nem közöltek helyreigazítást egy (részben) elvesztett perben.…..
Köszi a fizetésemelést, azaz a semmit Friss hír, miszerint a fogyasztói árak 2021-ben egy év alatt 7,4 százalékkal emelkedtek. A magyar Nemzeti Bank előrejelzései alapján pedig jövőre 5 % körüli infláció várható. Ezzel szemben a pedagógusok legyenek boldogok és elégedettek, hogy sok év után kapnak…..
ursus artos 2021.12.10 14:49:04
@Etniez: ez a nézzünk és számoljunk máshogy, inkább a demokratákra jellemző: nagyobb az átlagbér: nem jó, inkább a medián...
ursus artos 2021.12.10 14:54:25
@_atpijkamo_: "A geci tudatosan csődbe viszi az országot."
És az miért jó neki? Tudod! Kinek az érdeke?
ursus artos 2021.12.10 14:57:55
@pincébezuhanási tudományok doktora: "Azt se feledd, Gyurcsány egy részét a devizatartalékba és a manyupba tette és nem szórta el az egészet mint Orbán!"
Hogyan lehet egy hitelt a manyupba, tehát magánnyugdíjpénztárakba tenni, ahogy írod. Biztos lehet, de az nettó sikkasztás.
Orbán meg szétszórta. na persze: MOL részvények, RÁBA vissza a malájoktól, energiaszektor vissza. Ja és a Kóka dr. által vizionált daruerdők (2006). Igen. Mára megvalósult.
Most olyan választás jön, amelyet akkor is a Fidesz nyer, ha elveszíti azt. Körülbelül így lehetne megfogalmazni azt a vélekedést, amely mostanában ugyanúgy megjelent mind ellenzéki körökben, mind kormányoldalon. Nem alaptalan ez a felvetés, hiszen a Fidesz látványosan építi azt a gépezetet, amely…..
ursus artos 2021.10.29 08:22:25
@Tzp: "Magyarországnak Orbánnal nincs jövője."
Ez pont olyan mint az államcsőd. Na jó idén még nem, de jövőre biztosan...
  Tudom, hogy az ország fele akár Lucifert is beültetné a kormányfői székbe, annyira gyűlöli Orbánt. Tudom, hogy az október 23-án ünneplők létszámaránya a jövő évi választásokat tekintve nem sokat mond, már csak azért sem, mert a baloldalnak eleve skizofrén helyzet a kommunista diktatúra elleni…..
ursus artos 2021.10.26 07:46:56
@body_andras: "Minél több embert vonultatsz fel október 23-án csápolni, annál cikibb."
Volt ilyen kábé öt-hat éve. Orbán Brüsszelbe ment, aktuális tanácskozásra. Az ellenzék meg azon picsogott, hogy miért nincs itthon. Előtte meg azért, mert Orbán miatt nem lehet méltóságteljesen ünnepelni...
Újító kísérlet zajlott Magyarországon az ellenzéki előválasztással. Technológiai szempontból korszakváltást jelez, hogy civilek és pártok az állami szervek segítsége nélkül, többé kevésbé gördülékenyen le tudtak bonyolítani egy országos választást több százezer beazonosított voksolóval, melynek…..
ursus artos 2021.10.20 20:53:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ""Célunk, hogy 2022-ben minden szavazókörben legalább kettő, az ellenzéki összefogást támogató szavazatszámláló őrködjön a szavazás tisztasága felett""
Helyes. Legalább első kézből látjátok az újabb 2/3-ot..
A 444-en jelent mostanában meg egy nagyon színvonalas átfogó összegzés arról, hogy mi a helyzet az utcai kukákkal Budapesten. A szövegből nem olvasható ki, hogy most magyarázni szeretné-e a városvezetés bizonyítványát, vagy éppen kritizálná, de ez az igazán színvonalas cikkek sajátja. Mi viszont…..
ursus artos 2021.09.06 05:20:24
@birkamenet: "közlekedés fejlesztés - ja semmi"
Igen? Budai fonódó?
3-as villamos?
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Bevallom, irigylem a munkabírását, a tettrekészségét, a kitartását, a helytállását. Íme, a stramm férfi! A tokiói olimpia kapcsán hajnalban kelt, hogy átizzadt pizsamában kucorodjon a Kékes TB 43 típusú, megbízhatóan működő, a tetejét megkocogtatva bekapcsoló televízió…..
ursus artos 2021.08.29 10:28:39
Az egy az egyben való összehasonlítás nyilván nem állja meg a helyét, az Egyesült Államok méretei és lakosságszáma alapján az EU-hoz vagy az európai kontinenssel vethető össze. Viszont az USA 51 tagállama nagyon sokféle, valószínűleg lehetne találni olyanokat a szárazföld belsejében, a közép-nyugati…..
ursus artos 2021.08.18 13:31:52
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ha én azt mondanám hogy én magyar ember vagyok és ebben különbözöm tőled, az gyülőletbeszéd lenne?"
Nem. Hol ebben az uszítás?
ursus artos 2021.08.18 13:33:32
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ja, mert az állami tévé hangyafing."
1998-ról beszélünk. És igen, akkor hangyafing volt...
ursus artos 2021.08.19 08:44:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Maszatolsz. Az adósság nőtt. Matek. Pont."
Jó.
Ezek szerint a 37000-hez 80% GDP-hez viszonyított adósság tartozik, akkor a 19900-hez 40%
Vagyis a demokraták alatt 40% volt az államadósság.
Az állandó vészhelyzetre hisztérikusan hivatkozó „öncélú nemzetállam” perverzebb, mint az „öncélú szexualitás”! Szómagyarázat: A „perverz” természetellenest jelent. A szexualitás teljesen természetes dolog, csak akkor válik perverzzé, amikor nem kölcsönös vonzalmon és közös megegyezésen alapul.…..
ursus artos 2021.08.13 12:37:41
@Boar.: A szájeren kívüli dolgokat honnan szoptad ki?