Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rozsomák

0 bejegyzést írt és 1034 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020. május 23-án megkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat építése! Én múlt hét szombaton (június 20-án) a 24-es villamossal döcögtem el az építkezéshez. Mit is jelent a pesti fonódó? Miért van erre szükség? Milyen lesz a környék villamosközlekedése a jövőben? A pesti fonódó villamoshálózat…..
rozsomák 2020.07.07 19:27:36
@balkon-úr: Ha látnád, hogy a 3-as metró felújítása közben mi folyik - ahhoz képest a közvágóhídi végállomás maga a gyönyörök kertje.. :)

A Határ útnál embertömegeket vezetnek rá egy egy méter széles bicikliútra úgy, hogy az közben bicikliút maradt !! - tehát lehet vitatkozni egy sérülésnél, hogy ki a hibás, a gyalogos vagy a biciklis...

A pótlóbuszhoz eljutni - a másfél méter széles "járdán" ott áll keresztbe általában valamelyik "felújító" cég kocsija mert neki ott kell állnia, nem tud máshol...- a lófaszt nem tudna, van hely előtte, utána is, de neki direkt ott kell állnia, keresztbe a gyalogosoknak kijelölt úton... ...
Ez rendszeres !!

Nagyvárad tér... Leszállsz a metrópótlóról, és a metróhoz vezető járdán ott parkol egy "Felújító" erőgépe - a sofőr ott alszik a kormány mögött - mert neki szabad ott parkolnia !.
NEKED, mint gyalogosnak - értsd ezalatt a tömeget aki akkor menne a metró felé - van 40 centi helyed a járdán !!
Az oda és vissza iránynak összesen 40 centi !

Már bocs, de ehhez képest a 2-es végállomása maga a paradicsom !! :) :)
Most már igazán elegem van a péniszméregetésből!..
rozsomák 2020.07.07 18:09:15
@Látens Inszinuáció: Egyszer összekeveredtem egy hölggyel.... ujjazás közben megfogta a kezemet, hogy négy ujjal ! Ne csak kettővel !
(Akkor éreztem, hogy hoppá, ez nem én műfajom. És amikor koitus, mondta is hogy "hű, de vékony vagy."
Így... dugás közben mondta ezt... ami persze nem segített sokat rajtam..
De hát jó nő - gondolom azóta is - csak nem hozzám illik.
Rengeteg olyan állapot és tünetegyüttes van, amikor az orvos úgy látja, hogy a páciens vérének elemzésével juthat közelebb a betegség okainak felkutatásához. Sőt, ha valaki makkegészségesnek érzi magát, akkor sem árt évente egyszer egy szűrővizsgálat keretében a vérképét kielemeztetnie. Azt…..
rozsomák 2020.06.08 15:17:37
@Ezmiértkell:
Elvileg jogos... bár...

"Az emberi vörösvérsejtet szokás vörösvértestnek (rövidítve vvt) is nevezni (német hatásra: Blutkörperchen) arra hivatkozva, hogy fejlődésük során elvesztik a sejtmagvukat és egyéb sejtszervecskéiket (mitokondrium, riboszóma). Azonban a sejtmag elvesztése ellenére számos sejtszerű funkció megmarad, emiatt nem indokolt a sejt megnevezés megvonása. "
(Forrás : Wikipedia - vörösvérsejt..

Hát szóval ez van...jelenleg.. :)
Én nem foglalok állást..
rozsomák 2020.06.08 20:45:02
@Majda:
Így van...a levett és fel nem használt vér a veszélyes hulladék kategóriába esik..

Pedig ha tudnák ezek az intézmények, akik ezt művelik, hogy hány kiéhezett vámpírnak lenne egy betevő falat az a kidobott vér....
(De sose néznek ezek modern filmsorozatokat, amiből pedig tanulhatnának....)
rozsomák 2020.06.09 00:14:08
@szánmonoxid: na végre megjött a kretén :)

és te mire hivatkozol kis hülye ?
Anyád miatt vagy hülye vagy apád miatt ?
Mert nem mindegy !!
Nem először borul lángba Amerika amiatt, hogy nem megfelelő rendőri intézkedés közben, vagy annak következtében életét vesztette egy színesbőrű ember. Ennek a posztnak nem célja, hogy az évszázadok alatt kialakult és rendkívül összetett társadalmi jelenség hátterét boncolgassa, de azzal, hogy…..
rozsomák 2020.06.08 20:15:28
@nofret:
Érdekes módon már a XVIII. századi francia politikai irodalomban - a Nagy Francia Forradalom előtt ! - is felmerült a kérdés, hogy az eredeti értelemben vett rabszolgalét vagy a bérmunkáslét - "bérrabszolgalét " - a jobb helyzet?
Pl. Linguet ezügyben szembement Condorcet-vel, aki a szabadság egyik legékesebb szószólója volt. és a következőképp érvelt :

"SZABAD ! Kiáltjátok..De éppen ez a szerencsétlenségének az oka.. Senkinek se tartozik felelősséggel - de senki sem felelős érte.. Nincs ura - mondjátok -de ez csak játék a szavakkal. Van ura, s a legszörnyűbb valamennyi közt : a szükség !"
(A rabszolgát vasárnap is etette az ura, a bérrabszolgát nem.
Persze ez akkor Franciaországban, amikor gyakorlatilag a rossz termés, az éhínség hívta elő a forradalmat, kicsit más volt..)
A Lényeg Havi egy nap valóság 2020.05.13 13:43:06
Bizonyára minden kisgyerek felteszi életében legalább egyszer azt a kérdést, amikor kezdi megérteni a világ működését, hogy ha a pénz olyan értékes, akkor miért nem nyomtatunk belőle többet. Aztán általában megkapják a kissé leereszkedő választ egy szánakozó félmosoly kíséretében, hogy 'ez nem ilyen…..
rozsomák 2020.05.14 21:20:10
@MAXVAL bircaman közíró:

(nagyszerű bejegyzés... ezek szerint megint berúgtál...mint esténként általában)
Amikor több mint öt évvel ezelőtt Hakapeszi kolléga védelmébe vette Vitézy Dávidot, nem csak a kommentelők küldték el a vérbe, én se értettem a dolgot. Volt is egy szavazás a poszt végén, hogy Vitézy tényleg közlekedési szakember-e, vagy ócska fideszes mutyis karrierpolitikus. A többség az utóbbit…..
rozsomák 2020.05.02 11:10:57
@Csaba Szikora:
"Kik is ültették huszonévesen pozícióba?"

A FIDESZ !!

Ugyanis akkor a BKV FB-jébe a pártok delegáltak tagokat és Vitézyt a FIDESZ delegálta !
Így került 21 évesen, mindenféle képzettség, szakmai előélet és gyakorlat nélkül egyetemi másodév után egy zsíros állásba, ugyanis neki elég volt ehhez a családi háttér.

Szóval mielőtt fröcsögsz, nem ártana, ha tisztába lennél a tényekkel, kis vakegér !
Szombaton, a szép napsütésben már gyanút fogtam – teljes teltház volt az OBI parokolójában, jó kétszáz méterrel arrébb tudtam leparkolni a Tesco előtt. Ma viszont teljesen összeállt a kép: a budapestiek úgy döntöttek, vége a járványnak, kész, ennyi volt. Rég tapasztalt, már-már elfelejtett érzés…..
rozsomák 2020.04.30 19:24:28
@TávoliTűz:
Ehhez hozzáfűznék egykét adatot:

Egykét magyar adat:
2019-ben csak januárban kb. 2000 ember halt meg - 1 hónap alatt ! - influenzában !!
www.ksh.hu/gyorstajekoztatok#/hu/document/nep2001

Előtte pár évvel -2015 januárjában - szintén csak egy hónap alatt ! - kb. 5000 ember halt meg influenzában Magyarországon !!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/otezer_magyart_vitt_el_az_influenza_januarban_megsem_nepszeru_az_oltas.632435.html?fbclid=IwAR2G4OBCyyJ0unJTAm5Qs2eNI5kPNMQlQXG3j5cu9wKHAc6WUmTG-4ApzB4

(Úgy,hogy oltás is van !!)

(Emlékszik valaki valamiféle kijárási korlátozásra vagy rendkívüli helyzetre azokból az időkből ?? )

Amúgy egy átlagos influenzajárvány világszinten 300-600 ezer embert öl meg, egy kicsit erősebb pedig - mint a tavalyi - becslések szerint 600 ezer -1 M közötti áldozattal jár.
Pedig ismétlem, van oltás ellene !
rozsomák 2020.04.30 22:29:55
@Spindoc:

Én meg azt nem értem, hogy mit nem értesz...:)
(Keresztmetszet szűkítése mivel jár ? Tehát ha nem lezárom, hanem csak leszűkítem..)

Ez pont olyan, mint mikor a BKV elkezdte, hogy szombati menetrend hétköznap reggelre....Lett is tömeg rendesen, nem emlékszel ? Gyorsan vissza is kellett vonni, mert nagyobb lett a zsúfoltság, mint előtte bármikor volt..

Na ez a boltszabályozás pont ilyenre sikerült !

Ha egy boltot a heti 50 óra nyitvatartás helyett gyakorlatilag egy délelőttre teszünk elérhetővé, akkor ott kb. ötször-nyolcszor nagyobb lesz a tömeg !!
(Egyébként is milyen érdekes, hogy ez a vírus csak hétköznap délután fertőz - hisz nyilván ezért kell akkor zárni a boltokat, de szombat délelőtt meg nem fertőz, ezért lehetnek nyitva..a jóval nagyobb tömegben sem fertőz, hisz szombat van.. ez de jó logika.:))

(Nadrágot online ?? És postázgassuk ide-oda, ha mégse jó a méret ? Vagy hogy folyik ez nálatok ?? :)
Bútort online ?? Megtekintés nélkül csak fénykép alapján ? Nem vagy az a túl igényes fajta, az biztos :) ) Férfi vagy, ugye ?... (mert egy nő ilyet nem csinálna...:) :) )

Azt mondhatod persze, hogy várjon már az a születendő csecsemő egykét hónapot még az anyja hasában, minek siet annyira ? Na de meddig várjon ???
És ez a következő kérdés... Itt - és most visszatérnék a kommunikációra -, azzal lett elszúrva valami, hogy a Fővezér pár hete még drámai hangúan nyilatkozott, hogy háború meg láthatatlan ellenség meg ki tudja meddig, nem látjuk a végét, ezzel együtt kell élnünk..blablabla..

De aztán gondolom szóltak neki, hogy Viktor ! Egy egész országot nem lehet beláthatatlan időre bezárni, legalább valami fals reményt kell nekik adni, hogy nemsokára vége lesz - erre jött a május 3 , mint szakmailag totál megalapozatlan időpont - , aztán azt majd lehet kicsit tologatni, de olyan nincs, hogy ennek nem tudni mikor lesz vége, és ehhez hozzás kell szokni... ezt nem lehet mondani egy országnak !!

Mint ahogy a másik szempont, hogy az elején látható volt, hogy a járványgörbe elhúzása a gazdasági válság elhúzásával is jár majd... És egy elhúzódó válságnak több áldozata lesz, mint magának a járványnak !

Csak akkor a fiatalabbak között !!
 Tegnap és ma erőteljesen megugrott sajnos mind az új fertőzöttek, mind a halálos áldozatok száma. Orbán mára ígért döntést a kijárási korlátozásokkal kapcsolatban, de ez a döntés nem született meg...
rozsomák 2020.04.09 10:59:01
Azért az se lenne rossz, ha tudnánk, hogy hol mennyit teszteltek..
Sarkítva : pl. ha Heves megyében mondjuk 10 tesztet végeztek összesen és találtak 4 fertőzöttet, Budapesten meg esetleg 12 ezer teszt alapján találtak 420-at, akkor vajon melyik terület a fertőzöttebb ??

(Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy Budapestet, a bűnös várost meg kell büntetni, hiszen itten ezek mozognak ide-oda.. és nem is azért büntetjük, mert tavaly elvesztettük itt a választásokat, , dehogy azért.. hanem mert ezek mozognak összevissza..)

Amúgy meg annak van igaza, aki szerint az influenza eddig sokkal halálosabbnak tűnik nálunk is és világszerte is..
KSH demográfiai jelentése 2020 januárról:
www.ksh.hu/gyorstajekoztatok#/hu/document/nep2001

"2020. januárban.... 11 553 fő vesztette életét, ami számottevően, 17%-kal, 2356 fővel kevesebb az egy évvel korábbinál. A nagymértékű csökkenés hátterében az állhat, hogy tavaly januárban kiugróan magas volt a halálozások száma a tetőző influenzajárvány miatt."

Szóval tavaly januárban - egy hónap alatt !! - nálunk kb. 2000-en haltak meg influenzában.
(Most hol tart ez a koronavírus ?)
És volt tavaly rendkívüli helyzet meg kijárási korlátozás meg boltbezárások kikényszerítése?
Miért nem ??
Tudom, jön majd a válasz, hogy ha nem lennének korlátozó intézkedések, akkor már mindenki meghalt volna!!
Csakhogy ezek a "mi lett volna, ha.." típusú válaszok légből kapottak.
rozsomák 2020.04.09 11:08:11
@Maxim Tsigalko:
A gyakorlatban ma is sokan mondják ezt ,a vírus nélkül is, amikor nem a nagyival foglalkoznak, hanem a saját életükkel.. És hidd el, a legtöbb nagyi ezt el is fogadja....

Egyébként meg nagyon jól látod... a megóvás lehetne máshogy is...

De ami nálunk folyik - meg a világon még pár helyen, az a vicc kategóriája..
(Néha arra gondolok, hogy ez tudatos tönkretétel, hogy majd egyes jól menő cégeket, akik most ebbe hirtelen belerokkannak, ócsón meg lehet majd venni egyeseknek..)

Először bezáratom a boltokat 3-kor - de minek ?
Ez a vírus délutáni műszakos ? Reggel fel se kel, csak ebéd után hajlandó fertőzni ?
Vagy miért is kell 3-kor zárni a boltoknak ? Érti ezt valaki ?

Aztán letiltom az ország 80%-át a 9-12 közti időszakról és így elérem, hogy a boltok gyakorlatilag csak napi 3 órát legyenek nyitva..12-3 között.. mert senki se higgye, hogy 9-12-ig nyugdíjasok özönlik el a sportboltokat meg a divatboltokat stb... de még könyvesboltban se nagyon látsz nyugdíjast..

Ennek mi lesz törvényszerűen az eredménye ? Az, hogy ha hétköznap munkaidő után már nem tudok megvenni egy babaváró kiságyat, vagy egy nadrágot, pedig kéne már - akkor majd az első szombaton fogok nekilódulni.. könyörgöm, hát mikor máskor ???

Erre jön a morgás, hogy "szombaton nagy volt a fegyelmezetlenség a fővárosban !"

Hát barkácsoljak magamnak ? Nem élünk már a középkorban, a munkaerő szakosodott, és a kereskedelem hivatott a szükséges árucserét kiszolgálni !!!! Persze, hogy boltba járunk, és ha máskor nem lehet, akkor szombaton !!!
De ha csak akkor lehet, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy tömegek kezdenek mozogni !!!
És nem a jó idő miatt, hanem azért, mert máskor nem tudnak megvenni két pár zoknit vagy a gyereknek valami bizbaszt vagy akármi mást, ami nem kaja...
Tegnap szabadságon voltam. Hogy mi ebben az érdekes? Valójában semmi. Kicsit tovább aludtam, több időm volt zenét hallgatni, olvasni, híreket böngészni, természetesen mindenhol a koronavírus a fő téma, úton-útfélen erről beszélnek. Egy idő után kezdtem unni a semmittevést, fogtam hát magam és úgy…..
A Republikon által frissen közölt ellenzéki politikusok népszerűségi listája egy teljesen megújult ellenzék képét mutatja. A 28 toplistás szereplő pontosan fele az LMP-Párbeszéd egykori vagy mostani politikusa. Az első nyolcban egyáltalán nem szerepel szocialista vagy DK-s politikus, mindössze…..
rozsomák 2020.03.01 20:12:09
@clemens:
Már nem tudom melyik filmben láttam, vagy 25 éve, de nagyon bennemragadt a következő....

A sárkánytól fél a nép, de persze behódol neki, de azért reméli, hogy majd jő egy lovag, aki legyőzi - persze addig behódol a sárkánynak, őt dicsőíti, hordja elébe amit kell, - majdhogynem rászavaz - de persze fél tőle...

És akkor jő egy lovag - aki aztán tényleg !!! a remény!!

Küzd a hős a sárkánnyal - aki utóbbitól fél a nép, de azért természetesen a kihívó - friss - lovagnak szurkol.
És a lovag küzd és már majdnem veszít, de aztán természetesen győz !!!

...És a nép ünnepli és körbehordozza a vállán és lett akkor boldogság és ilyesmi....

... És akkor egy bölcs öreg azt mondja neki :

" Vigyázz, fijam... minden sárkány így kezdte..."

:))
Elsőként is tisztázzuk: nem Schobert Norbert élő Facebook-bejelentkezésétől robbant fel a magyar internet. A magyar közösségi szcéna egyik legrégebben aktív személyiségeként megtanulta az idők során, mivel és hogyan válthat ki aktivitást a rajongóiból, de az egész internet berobbantásához ez kevés…..
rozsomák 2020.02.15 21:29:37
@Pipas:
Ami történik, az a következő..
1.Nő elhízik
2. Pasi már nem kívánja
3. Pasi elkezd mással kúrni
4. Előbbi kiderül - pasi először megbánja, de ettől még nem kívánja meg a dagadt nejét, tehát megint félrekúr
5. Nej erre is rájön - ezért most már elválik.

Annak kéne utánanézned, hogy a 75%-ban nők által kezdeményezett válás hányad részben történik megcsalás miatt.
És ami a lényeges hogy ehhez ad hozzá a pl alkoholizmus című válások azon részét is, ahol addig nem volt semmi baj a piálással, amíg ki nem derült, hogy mással is dug.

A lényeg ugyanaz.... Miért dug mással, mióta te 30 kiióval vagy nehezebb ??

A másik, ami miatt a nők válnak, nem a pasik...ha már nem stimmel a házasság... : Nincs az a magyar bíróság, aki a pasinak adná a gyereket, hacsak a nő nem kimutathatóan pszichopata, elmebeteg vagy részeges.
Emiatt nem érdemes válnia egy pasinak

Csak máshogy élni. Pl. nem otthon dugni egy bálnával.
  Amióta világ a világ másról sem papolok, mint hogy a keresztény vallás mennyire szürke, élettelen, mennyire nem a lényegről beszél. Béri Renátó kármelita szerzetes üde színfolt ebben a fakó, egyházi világban, s olyan témákat feszeget, melyek a legszélesebb társadalmi rétegeket érintik, beleértve…..
rozsomák 2020.02.12 14:13:58
@Eugene Horse:
Persze értem, mit mondasz, de azért tisztázzuk, hogy konkrétan ez nem terljesen így van..

Én - bár nem vagyok vallásos -nem tudok róla, hogy Isten - pontosabban ennek megfelelően a Biblia - megtiltotta volna a szexet vagy a házasságot a papoknak. Hol van ez ? (Szokás ugyan Szent Pál leveleire hivatkozni, de ő azért nem ezt írja, elég kitekert belemagyarázással lehet csak beleérteni.)

A katolikusoknál létező cölibátus eleinte csak a szerzetesrendeknél volt kötelező, és rém egyszerű gazdasági oka volt : hogy a rend örökölje a vagyont, és ne a család.
Később - már a X. század körül - ugyanez a motívum vezérelte az egyházat, hogy ezt kiterjessze minden papra. (Amikor már a vallás és az egyház, mint szervezet már eléggé külön utakat kezdett járni.)
De semmiféle isteni előírás nincs erre - nincs benne a Bibliában, ez kifejezetten emberi, vagyoni, hatalomgyakorlási machináció.
rozsomák 2020.02.12 14:38:27
Én azért nem venném ennyire szó szerint a pap véleményét, szerintem nem ártana kicsit elvonatkoztatni a házasság konkrét fogalmát illetően.
Egy példa:
Ha mondjuk találkozik két ember - egy 40 körüli nő és hasonkorú férfi, akik tegyük fel,szerencsétlenségükre mindketten már gyermekes özvegyek - együttlétükből valszeg már nem nagyon származik majd gyermek, ettől függetlenül lehetnek szerelmesek, együtt élhetnek és élvezhetik egymást házasság nélkül is.
Nos, nem hiszem, hogy az általad idézett papnak ez ellen lenne kifogása, tehát nem gondolnám hogy tényleg szó szerint kell érteni a "házasság" szót, amikor arról alkotott véleményét idézed. Szerintem ez is bőven belefér a világképébe..

Amiről ő szólni akart szerintem - persze nem tudom, csak én gondolom ezt - az inkább az, hogy "Te férfi, ne kúrj félre", "Te asszony, te meg ne legyél ribanc"...mert nem éri meg..

Nem éri meg minden nap mással dugni, mert kiégsz, ha nincs mögötte valami más, valami ezen felüli kötelék is.

Hogy a Nietzsche-i apollóni és dionüszoszi dichotóma kapcsán ő - Nietzschével ellentétben - az apollóni magatartás mellett áll ki, hogy a pillanatnyi mámor rövidtávon jó, de hosszútávon nem. (Legyen az szex vagy alkohol vagy drog vagy likegyűjtés vagy egyéb)

Na ezen azért én is vitatkoznék, és én is amondó vagyok, hogy időnként kell a rövidtávú mámor, mégha nem is az vezet a tartós boldogsághoz ( egy elvont fogalomhoz.:) )
Mennyiben befolyásolja a személyiség alakulását az, hogy valaki egyke vagy testvérek között nőtt fel? Erre keressük a választ!..
rozsomák 2020.02.05 16:30:26
Hasonlítasz Immanuel Kantra, aki úgy alkotott egyfajta világnézetet, hogy gyakorlatilag sose lépte át szülővárosa - Königratz - határait.
Mert te úgy írod ezt a posztot, hogy bár hivatkozol mindenféle tanulmányokra, de egyet se idézel fel belőlük, tehát nem lépted túl saját magadat. Inkább tűnik saját spekulációdnak, mint tényekkel alátámasztott értekezésnek.
(Miután egyetlenegy forrást se linkeltél be, eléggé úgy tűnik, hogy a saját önigazolásodat próbálod most előadni...)

De bizony, az egykék eléggé elkényeztetett, narcisztikus hajlamúak - "köröttem forog a világ, nekem mindig igazam van, vagy ha most nem is, majd az lesz".
És emiatt lustábbak is.

Elég könnyű belátni, hogy az a magasztos szózat, hogy az anyai szeretet végtelen, az a gyakorlatban nem igaz. Amikor két vagy három gyereked van, akkor igenis meg kell azt osztani az időben, és egyszerre nem tudsz mindegyikkel foglalkozni, ezért mindegyik gyerek megtapasztalja, hogy nem csak körülötte forog a világ, hanem mások is vannak a környéken.
És ez alapvető különbség egy egyke és egy testvérei között felnövő gyermek között.

Természetesen erről az egyke nem tehet. Nem tehet róla, hogy neki nem kellett "versenyeznie" másokkal, nem tehet róla, hogy a szülei túlóvták. Természetes, hogy kizárólag ő a "védett célszemély", nem kell ezen megosztoznia.

De mikor kilép a világba, ez senkit se érdekel..

Ha majd tudsz olyan - tényleges ! - statisztikát hozni, hogy az egykék márpedig tényleg annyira jók - és nem annyira rosszak, mint ami a valóság - akkor majd folytathatod.

Addig ez egy semmivel alá nem támasztott spekuláció marad.
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
ReAd-blog Hova lettetek barátok? 2019.11.13 10:29:53
A barátság összetett, támogató emberi viszony.  Egy olyan kapcsolat, mely emberek között alakul ki. Örömteli találkozás, közös beszélgetések, azonos érdeklődési kör által alakulhat ki vagy a véletlennek köszönhetően. Rengeteg minden jellemezheti, mert egyéni. Mindenkinek mást jelent a barátság. Szó…..
rozsomák 2019.11.14 11:41:54
Tetszik a poszt, mert őszintén belátja, hogy ő se tett meg mindent a barátság fennmaradásért...
De egyet nem értek...
Mi köze ennek az anyasághoz ? Szerintem semmi. Ha egy anya tisztában van azzal, hogy a barátnője nem azért a barátnője, mert odavan az anya kisbabuciáért, hanem más miatt, akkor arra oda kellene figyelni.
De ez nem anyaságfüggő.
Egy példa...
Nőismerősöm felhívta egy "barátnőjét" állásügyben. Eldumáltak vagy két órát, aztán kiszaladt a száján, hogy "te barinőm", mire az ismerőse : - Azt azért tudod, hogy már nem vagyunk barátnők, csak ismerősök.... 10 év alatt beszéltünk vagy 20-szor, de mindig én hívtalak fel, TE engem soha !! És most se miattam hívtál, hanem az állás miatt, vagyis magad miatt."

Vannak önző és önzetlen emberek.
A barátság is érdekek mentén szerveződik - az egyetlen emberi kapcsolat, ami nem kölcsönösségen alapul, az az anya-gyerek kapcsolat - az összes többi kölcsönösséget feltételez.
Akármi akármit mond, igenis mindegyik kapni is akar... segítséget, érzést, odafigyelést, váratlan meglepi vagy telefonhívás legyen az, tök mindegy.
Különösen érzékeny ez egy olyan személy esetében, aki addig a társaság központja volt, mert csinos, emiatt királynői attitűdjei voltak, aztán egyszercsak kezd megöregedni és rájön - először megsértődik, aztán talán leesik neki - hogy a külső se minden.

Szóval semmi köze ennek az anyasághoz.
Anyaként is lehet kapcsolatokat ápolni.
A fiatalok jelentős része már nem saját lakásra vágyik, hanem utazna, élményeket szerezne? Vajon miért?..
rozsomák 2019.09.05 19:03:53
@Gyorgy007:

Pontosan erről van szó, ahogy tetszik írni... hogy ez választás kérdése, kinek mi kell.. aztán lehet habogni, mint a tücsök meg a hangya Andersen meséjében.

A fő probléma az a szülő, hogy mire nevelte a gyereket...
rozsomák 2019.09.05 19:07:29
@MAXVAL bircaman közíró:
A kötelesrész megszűnik a kitagadáskor vagy megtámadható okból is, de most ne menjünk bele a te habókos fantazmáidba, hogy te valaha is örökölni fogsz...
rozsomák 2019.09.05 21:52:34
@daniel.g:
"Szeretnék lakást és nagyon sok barátom és ismerősom van így."

Na erre írta egy régi ismerősöm, a Rolling Stones haverom, még a születésed előtt nagyon sokkal, hogy

"No, you can't always get what you want "

Höhö.. szóval ahhoz szopni is kell....
Te hogy szopsz ?
persze ez nem volt benn a versben, mert az akkor ilyenolyan cenzúra vagy mi.volt,. de a lényeg a szopás
Aki azt hiszi, hogy minden ingyen van - fiataloknak lakás, idősebbeknek ingyen kurvák, középkorúaknak ingyen sikerek, a még ilyenebbeknek mindegy ingyen van......

Na a még ilyenebbeknek tényleg ingyen van..

Te beletartozol, öcskös ???

Szerintem nem... sose fogsz... !!!!

Ez a lényeg, kispajtás... sose fogsz !!!
Több intimkehely dobozán is azt olvashatjuk, hogy a jó méret a testmagasságtól vagy a szülés tényétől függ. Tehát hogy kinek melyik méret a megfelelő, azt szerintük vagy a nő testmagassága dönti el, vagy pedig az, hogy szült-e már vagy sem. Segítsetek, nem tudok németül, de erről a címkéről nekem…..
rozsomák 2019.08.20 10:54:48
@Eugene Horse:
Bizonyos nőknek mindenfélére szükségük van - ne kérdezd meg, hogy miért - ez van. fogadd el.. ennyi...
Minden eddiginél több ruhát vásárolunk globális szinten: a népszerű fast-fashion láncok rohamos tempóban cserélik minőséginek nem nevezhető, de legalább elérhető árú kollekciójukat. Ezek a ruhák, illetve ezek nagy mennyiségű előállítása azonban elképesztő módon terheli a környezetünket. Ezen a héten…..
rozsomák 2019.07.26 21:52:17
"A munkavállalóknak a legtöbb esetben ugyanis nincs más lehetőségük, éhbérért kell robotolniuk embertelen körülmények között."

De.. majd lesz más választásuk, ha az ilyen írások miatt egyik-másik óriás rádöbben, hogy nem kéne ennyire kihasználni a helyi munkaerőt, hanem inkább bezárják az üzemet.... (Hogy ti hova mentek, hogy éltek ezentúl ? Kérdezzétek meg a Chikánt. mert ő olyan okos. munkát ugyan nem ad, de fikázza azt, aki munkát ad.)
Mert Te se kínálsz nekik álláslehetőséget, ha jól veszem ki...

De ez már átvezet egy olyan témához, ami régóta közismert.

A népet már régóta hülyítik azzal, hogy nem számít a jelenkori élete, majd jön a mennyország. érdemes sutba dobnia a földi életét, koncentráljon a mennyországra, ami majd eljön... ( Keresztény vallás)

Aztán jött egy olyan, hogy érdemes harcolni, ha másért nem, de majd eljön a kommunizmus, amit unokáink unokái élvezni fognak, ezért meg érdemes feláldozni ezt a földi életet, ami adatott, mert majd az unokáid élvezik majd.. és hát az mennyire jó is lesz majd... Szóval megint jött az "áldozd fel a magad egyszeri életét, mert akkor majd az unokáidnak jó lesz"....

És most megint ott tartunk, hogy mindenki fogja vissza magát - ne dolgozzon éhbérért, inkább haljon éhen - és majd az unokáinak jó lesz.... ezt most a "fenntartható fejlődés" zászlaja alatt írják... óóóó...ez kurvára ugyanúgy hangzik, mint az előzőek !!!

Szóval ez már kicsit uncsi... így egymásután megint.... hogy az a lényeg, hogy én mint jelenkori létező, áldozzak fel, haljak éhen, ne legyen munkám, hogy majd az unokáim bezzeg majd....

Azokat majd mivel eteti megint az akkori dagadt disznók társasága ?
Mert ugye mindig kiderült, hogy az ilyen tanokat hirdetők, akik önmérsékletet kértek másoktól, azok kurvára megszedték magukat akkor épp ott, amikor ezt hirdették másoknak... a visszafogott életet...

Szóval érted a problémát.... miért ne élhetnénk, mi nép ! a mának ? A jövővel kapcsolatban már annyiszor átvágták a népet a mának élők, akiknek az volt az érdekük !
Amikor a barátnő a saját lakásodat sem tiszteli, nagyjából elképzelhető, mit tesz majd a közös fészketekkel. Posztolónk letesztelte a csajt, és három napra rábízta a lakását, de amikor hazajött egy kisebbfajta szeméttelep várta. Utána nem sokkal vetette fel a csaj, hogy össze kéne…..
rozsomák 2019.07.22 16:54:52
@Daenerys Targaryen:
Eszméletlen csacsiságotírtál..

Tegyél fel egy kérdést magadnak...

A csaj esetleg bérlőtárs, tulajdonostárs akármi más...
Van-e kulcsa a csajnak a poszter lakásához...ezt nem olvastam

Addig a csaj csak vendég.. nem más !

CSAK VENDÉG !! (Akit egyébként iehet dugni.)

("Semmi jogom a lakáshoz, csak ha a Béla dugni akar velem, akkor vagyok itt, de azért elvárja, hogy ami a lakástulajdonos dolga - rendrakás, mosogatás azt én csináljam.. Hát a lófaszt fogom ezt csinálni. Még kulcsom sincs ehhez a rohadt lakáshoz..majd ha egyenrangú leszek vele ebben a lakásban, akkor elvárhatja a felét...")
„Elnéztem, hogy más nőknek írogat,... nyugodtan: chaten át teherbe ejteni valakit igen nehéz, meg amúgy is bízom benne” - A szakítás sosem könnyű, de amikor a másik fél fölöslegesen nehezíti meg a folyamatot, abba könnyen bele lehet roppanni. Posztolónk arról panaszkodik, hogy az exével most…..
rozsomák 2019.07.19 21:50:41
@Daenerys Targaryen:
"... spirituális lényként meglevő felsőbbrendűségét, ami az élet adását jelenti."

Hm.. Érdekes felvetés... és ha megfordítom ?

Lelki szemeim előtt van a menstruáló nők garmadája, ahogy "életet" adnak....
Ja mégsem.
Ahhoz kellene egy férfi ivarsejtje, hogy új élet keletkezzen. Anélkül nem adtok Ti semmiféle életet.
Spirituálisan felfogva tehát Ő adja az életet, a nélküle semmire se jó petesejt tehet egy szívességet (Ez utóbbi a menstruáció.)
Haladtunk tovább északnak, így pont útba esett a Glacier nemzeti park. Ez egy nyáron is havas környezet közel kanadai határhoz. Hatalmas csúcsok, és szikrázó napsütés fogadott minket. Alig találtunk parkolóhelyet, csináltunk itt egy jó túrát. Az összekeményedett, de még mindig vastag havon lehetett…..