Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ideasz

0 bejegyzést írt és 436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A DC univerzum szénája meglehetősen rosszul áll a Marvellal szemben. Hiába igyekeznek a saját kis franchise-ukat felépíteni, a filmek rendre negatív kritikákat kapnak, és a mozipéntárakban is rendre alulmúlják a Marvel aktuális blockbusterének bevételeit. Mit lehet ilyenkor kezdeni? Hát elővenni…..
ideasz 2019.12.27 12:47:33
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
ideasz 2019.07.10 12:32:28
ideasz 2019.07.10 12:36:26
@gmarc:
es a pali valamin felette ul.. Mi lehetett az?
Remélem rengeteg hazai finomságot szoktatok enni/venni! Ha nem akkor ez a sorozat segít majd megismerni pár olyan itthon készült terméket, amik nem nagyipari gyártásban, hanem odafigyeléssel és szeretettel készülnek, nekünk!  "Itthon készült, nekünk készült!" interjúsorozatomban hazai gyártókat…..
ideasz 2019.07.09 09:43:33
A Wizzair 2019. március 7-én átvette első új generációs hajtóművekkel felszerelt Airbus A321neo (new engine option) repülőgépét, ami a nem túl jól hangzó HA-LVA lajstromjelet kapta. Ez az első fecske, amit a következő pár éven belül 255 követ még. A Wizzair középtávú céljai között a 300 gépes…..
Évekig teljesen hanyagolták Budapestről a francia útvonalakat a szolgáltatók, most meg hirtelen olyan boom lett, hogy csak pislogunk, mint hal a szatyorban. Nantes után Toulouse is közvetlenül elérhető lesz olcsón. Már az is öröm volt pár éve, hogy a sokáig egyetlen Párizs mellett befigyelt Nizza a…..
ideasz 2019.02.25 13:35:30
Február 19-én indul az RTL Klubon az Alvilág című új magyar sorozat, aminek alkotói névsora olyan, mint egy magyar filmkészítési szupergroup: egyrészt van a rendező Ujj Mészáros Károly (Liza, a rókatündér), van az egyik forgatókönyvíró Köbli Norbert (A vizsga, Félvilág), és a másik forgatókönyvíró…..
ideasz 2019.02.01 12:46:13
A Future Man a Hulu nagy találmánya, amit kábé úgy készíttethettek Seth Rogannel, hogy ami drog volt a székházban, azt elé borították, rámosolyogtak, valamelyik még egy "semmi baj nem lesz, szívd el mindet nyugodtan"-t is elereszthetett, majd két két hét múlva visszanéztek, és megkapták a…..
ideasz 2018.11.24 09:43:27
Mármint nekem, meg a kis családomnak, meg a nagy családomnak, meg a barátaimnak, meg még sokaknak, ha már kóstolták. Mitől is tökéletes? Nem száraz, brutál adag fahéjas almatöltelék van benne, nincs elázva, mégis lágy a tésztája, nincs halálra cukrozva és ennek köszönhetően pillanatok alatt tűnik el…..
ideasz 2018.10.22 12:54:48
@solampa 2:
oke, akkor:
-milyen alma?
-milyen morzsa-
-mennyi?

köszi!
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Van annak valami egészen diszkrét bája, ha veszel egy repjegyet mondjuk Bordeaux-ba, aztán egy szép napon csak azt veszed észre, már nem is oda szól, hanem Milánóba. Tudtodon kívül átíródott, senki nem is szólt róla, csak véletlenül bekeveredtél a foglalásaid menüpontba és így derül ki a dolog. Van…..
A mozdony (egy offset smoker) megérkezése a háztartásomba felerősítette a füstölési vágyaimat. Tavaly még a grillre applikált hengerben füstöltem, de oda relatíve kevés húst tudtam tenni, meg macerás volt, hogy minden begyújtáshoz szét kellett szerelnem. Már január másodikán nekiálltam a húsok…..
ideasz 2018.08.23 23:41:34
Az adalékanyagok egyik prominens képviselője a nitrites pácsó, amely a felvágottak, szalámik, kolbászok 95 százalékában megtalálható. Többnyire gyorspácolásra használják, azaz a nitritet tartalmazó sóoldatot befecskendezik a húsba, amely elmélyíti a hentesáru színét, szép, piros színt kölcsönöz a termékeknek. A nitrites pácsó erősíti a pác aromáját, füstölésnél pedig a füstölt ízt, hatása annál előnyösebb, minél kevesebb húsból és minél több vízből és zsírból áll a felvágott. Így a pácolás során a húsféle nem veszít a súlyából, hanem még nyer is valamennyit.
A nitrites pácsó nitritet és nitrátot egyaránt tartalmaz. Pácolásra a XVI. században használták fel először, és bár időről időre előfordultak tömeges mérgezések – amelyeknek a hatására többször is betiltották –, néhány éve a biogazdálkodásban is engedélyezett szer lett.
A „hot dog headache” vagy „virslifejfájás” éppúgy a mellékhatásai közé tartozik, mint az, hogy a kísérleti állatok élettartamát jelentősen csökkenti, veszélyezteti a szervezet vitaminellátottságát, gyermekeknél károsíthatja a méregtelenítő enzimrendszert és a hormonháztartást, károsíthatja a szívet, a tüdőt, a vesét, az agyat, a heréket, emellett erős mutagén, azaz az örökítőanyagot is károsítja, valamint növeli a vetélés rizikóját.
Ezzel azonban még nem érnek véget a nitrit bűnei. A gyomor savas közegében, a serpenyőben, de akár már a füstölés során is nitrózaminok keletkezhetnek belőle, amelyek a ma ismert legveszélyesebb rákkeltő vegyületek közé tartoznak. Ezek az anyagok a természetben gyakorlatilag nem fordulnak elő, ugyanígy a friss húsban sem. Német felmérések szerint azonban minden harmadik átpirosított felvágott tartalmaz kimutatható mennyiséget a legkülönbözőbb nitrózaminokból.
Állatkísérletekben már igen kis mennyiségben rosszindulatú daganatot idéznek elő. Vemhes anyáknak adott egészen csekély, egyszeri dózis elegendő ahhoz, hogy az utódokban rákot okozzon, miközben az anyaállatokon semmilyen elváltozás nem figyelhető meg. A gyermekek körében a rák ma a közlekedési balesetek után a második leggyakoribb halálok, előfordulási aránya jelentősen növekszik az utóbbi időben. A nitrózaminok az utódok utódain, tehát a harmadik generációban is képesek daganatot előidézni.
Mit mást lehetne erre mondani: hajrá, Kitartó WizzAir utas! Tisztelt Tékozló Homár! Egy érdekes történetet szeretnék Önökkel megosztani, ami szerintem nemcsak velem fordulhatott elő, de én biztos, hogy végig is fogom vinni azt a megoldásig. 2017. februárjában az a gondolatom…..
ideasz 2018.08.14 21:18:48
@ételizésítő: van türelmed...
comment:com Nem időgép, HírTv 2018.08.01 13:41:11
Hat percig tartott a HírTV 2.0 (vagy HírTV Oridzsinál?) első hírműsora. Nem volt benne belpolitika, és önreflexió sem. Még napokig kitart a kánikula. Leállt a hajóközlekedés az Elbán a szárazság miatt. Megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról. A becsültnél kevesebb pénzből…..
ideasz 2018.08.02 12:57:04
@Habony Arpi : :-) Te szegeny ostoba....
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
Augusztus 11-én új sportcsatorna indul Spíler2 néven. Ahogy a 2016 óta működő Spíler, ez is a TV2 Csoport része. Műsorán az UEFA-val kötött hosszútávú szerződés értelmében 2018 és 2021 között a Bajnokok Ligája mérkőzéseit is követhetik a nézők, írja a csoport. Ugyanitt a spanyol labdarúgó-bajnokság…..
A kovász készítéséről részletesen itt olvashatsz. Fontos, hogy az anyakovászod mindig tettrekész legyen, ezért hetente legalább egyszer, de inkább kétszer etetni, frissíteni kell. Alábbiakban egy-két szabály és jótanács az anyakovász frissítéséhez. A kovász frissítésének egyik legfontosabb…..
 Az élet tele van rejtélyekkel, nem tudhatod mivel találkozol a következő utcasarkon. Lehet összefutsz a kedvenc zenészeddel, a kedvenc youtubereddel, vagy csak egy rég nem látott volt osztálytársaddal, aki elől olyan ügyességgel próbálsz elbújni, mintha életed legkeményebb bújócskáját…..
ideasz 2018.05.25 08:45:33
Ezen az oldalon napi frissítéssel találjátok meg a GearBest áruházában található kuponos Xiaomi akciókat...
Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Itália csodálatos színes városokban (is) bővelkedik. Szebbnél szebb képekre bukkan az ember szinte nap mint nap. Sok esetben viszont nem is tudjuk, hogy mit látunk. Ebben a bejegyzésben próbáltam összeszedni Olaszország legszínesebb városait,…..
ideasz 2018.04.23 14:50:37
Mi is tudjuk jól, hogy a legtöbb férfi irtózik a táskáktól, mert azt gondoljátok az csak a nőknek való. Szerintünk ez egyáltalán nincs így, de ha már táskát nem, legalább pénztárcát használjatok...
Úgy hívják: Budapest...
ideasz 2018.04.09 08:19:36
Mészáros Lőrinc lovasstadionja még mindig épül, de cserébe a patakmedret is lebetonoztatja ugyanazon a természetvédelmi területen...
Danialves kritikáját itt olvashatjátok. Szerintem ha Martin McDonagh tudná, milyen katasztrófális címekkel tudják megajándékozni a magyar fordítók a filmjeit, tutira írna róluk bosszúból egy olyan forgatókönyvet, hogy sírva nevetnénk rajta. Így viszont marad a bosszankodás, hogyan sikerült ilyen…..