Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csehgabi

16 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha létezik ember, akinek az élete regény, vagyis inkább fergetegesen szórakoztató novellafüzér, akkor az Bodolai László nemzetközi horgász, vitorlázórepülő-pilóta és utazó, az Index ügyvédje. Ő az, akit egyszer majdnem megölt Gyurcsány Ferenc akivel együtt ettünk borzot…..
Egy dolog a mókusok elleni harc tollal, hangosbeszélővel és nyomdagéppel: legyünk a szenyókisállat-ellenes harc Kőszeg Ferencei, naná, de a fegyveres megsemmisítés rizikós dolog. Semmi sem mutatja ezt jobban, mint James Nichols példája, akinek mókusvadászat közben eszébe jutott,…..
csehgabi 2008.03.11 12:24:29
A login oldalt mindenki ismeri, az is aki még nem tag, ezért arra sok szót nem pazarolnék:  http://zhoriben.net/pages/user/login.jspA kezdőlapon viszont már sok érdekes dolog van. A bal felső sarok nyilván a logo helye a jobb felső azonban értékes információkat tartalmaz. Itt…..
A Zhoriben indulása óta eltelt két hét egyik fontos tanulsága számunkra, hogy a lovári nyelv kapcsán a cigányság és a cigányokkal foglalkozók is kiemelik, hogy egy internetes (ráadásul un. webkettes) szolgáltatás megjelenése lovári nyelven történelmi jelentőségű is lehet.…..
Webisztán Elindult a cigány iWiW 2007.05.18 16:17:00
Ma este jön itt, a Webisztánon az iWiW-sztori negyedik, egyben utolsó része. (Előzmények: 1-2-3.) Ezt kicsit megelőlegeznénk a beszélgetés utolsó epizódját azzal a hírrel, hogy ma hivatalosan is elindult az iWiW egykori fejlesztőinek, vagyis a Virgónak az új nemzetközi szájtja, a…..
Zhoriben.net Küldetésünk 2007.05.14 14:52:00
A Zhoriben egy kapcsolatépítő oldal az Interneten, lovári nyelven, nem csak romáknak. A Zhoriben létrehozásakor nem csupán azt a célt tűztük ki, hogy felgyorsítsuk a roma társadalom bekapcsolódását a világhálón működő, egyre szaporodó társasági, közösségi portálok…..
iWiW_GH Szem nem marad szárazon 2006.05.04 20:02:00
T. Mindenki! Most nyílik rá először alkalmunk, hogy jelezzük mennyire hálásak vagyunk Nektek. Köszönjük, hogy az elmúlt fél évben ugyanúgy hittetek az iWiW-ben, mint mi. Vittük, amíg bírtuk – nem könnyű a válás. Reméljük, jó kezekbe adtuk az űrhajót. Külön…..
iWiW_GH Hétfőn találkozunk 2006.04.22 22:11:00
UPDATE(2006.04.24.):Sajnos nem problémamentes az átállás. Holnap (kedd) reggelre ígérjük most, hogy ha máshogy nem, a régi gépre visszaállva újra megnyitjuk az iWiW-et.Nem mentegetőznénk, viszont köszönjük a türelmet.Az iWiW működését garantáló szerverek egy részének…..
iWiW_GH Simonyi konferencia 2006.04.03 00:35:00
Mint azt testvérblogunk már korábban jelezte, az iWiW-ről tart előadást két nem is olyan rég végzett diák a BME Simonyi konferenciáján holnapután kiskedden.Előadáshoz prezentáció dukál, méghozzá ilyen settingben nyilván kemény technológiai lingóval. Szóval aki elmegy,…..
Újságírók ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, amiket már más újságírók is feltettek. Eltérés általában csak a fókuszban van, mindenki máshova akar kilyukadni. Van egy kérdés, amivel kapcsolatban mindenkinek van már kész válasza is és mégis mindig előkerül. Valahogy így…..
iWiW_GH Ki látta a vasakat? 2006.03.09 11:41:00
Az iWiW alatti infrastruktúrát olyan partnerek biztosítják, mint a Sun Microsystems és a T-Online. Mint egy korábbi postban szerepelt, nem egy gépről vagy pár unitnyi rack space-ről beszélünk, hanem valószínűleg egy vagy több szekrényről. Viszont mikor felvetődött a kérdés,…..
Ma reggel regisztrált az ötszázezredik tag az iWiW-en.Persze ez manapság sokmindent jelenthetne. Itt és most azt jelenti, hogy ma reggel regisztrált az a tag, akinek érkezésével az aktív tagok száma félmillióra emelkedett. Ebben tehát nincsenek benne azok, akiknek a tagsága megszűnt,…..
iWiW_GH iWiW a térképen 2006.02.27 10:40:00
A Kopint-Datorg ZRt. és különösen Bódi Antal stratégiai igazgató jóvoltából térképen is láthatjuk az iWiW felhasználók eloszlását. Felhasználók száma megyénként és a fővárosban (a körök átmérője arányos a felhasználószámmal) Felhasználók a lakosság…..
iWiW_GH Respect (iWiW partnerek) 2006.02.17 23:22:00
Itt a blogon eddig nem hangsúlyoztuk, de az iWiW minimum nagy köszönettel tartozik az alábbiaknak: T-Online Virgo Systems prOud.media e-spell Sun Microsystems Varga Dániel Mindenkit üdvözlünk ezúton is...
Sokan érdeklődtetek, hogy min is futunk, ezért itt az IWIW blogon elindítunk egy kis mini-sorozatot, amiben ismertetjük a szoftveres és hardveres architektúránkat. Hogy lássátok a méreteket: A rendszer több, mint 200 ezer (UPDATE: 280 ezer) egyedi látogatót szolgál ki napról…..
csehgabi 2006.02.10 17:00:04
www.iwiw.cn www.iwiw.at www.iwiw.de www.iwiw.be www.iwiw.ro www.iwiw.sk www.iwiw.it etc. etc.

szoval azert nincsenek a domainek konszolidalva, mert nyelvekhez kapcsolodnak.
2 és fél órával azután, hogy minden iWiW tag kapott egy darab meghívót az alábbi eredményekről számolhatunk be: 13.000 meghívót küldtek el a tagok több, mint 3.000 új taggal gyarapodott az iWiW az oldalletöltések száma negyedóránként 220.000 fölött van, ami…..
iWiW_GH Mi változott? (06.02.10.) 2006.02.10 07:33:00
Eddig annyi, hogy a korábbi "Szolgáltatás nem elérhető" feliratot felváltotta a "Nincs rendelkezésre álló meghívód!" felirat.Amennyiben ma délelőtt minden rendben fut, senki nem bukkan kritikus bugokra és nem derül ki, hogy a rendszer az új felállásban sem bírja a terhelést,…..
iWiW_GH Indul a leállás 2006.02.09 19:57:00
Elindult a munka, amit átszervezésnek nevezünk. Nem valószínű, hogy érdemes ébren maradni, inkább egy korai fekvés utáni korai keléssel lehet majd az újat a leghamarabb kipróbálni. Ha minden jól megy...
Lassan elkészülünk pár dologgal, aminek a legkézzelfoghatóbb eredménye az lesz, hogy újra lehet meghívót küldeni. Az alábbi lépések várhatók valamikor a közeljövőben: a rendszer leáll és kikerül a karabantartás oldal (itt a blogon azért lehet pörögni) a…..
Sokan szeretnék az összes ismerősük nevét és mail címét egy oldalon látni, különösen mióta nem lehet körüzenetet küldeni az iWiW-en belül. Szorgos kezek munkája nyomán elkészült a lista.Persze egyből felmerül, hogy milyen ez az oldal 500, 1000 vagy 1500 ismerős fölött.…..
iWiW_GH Üzenőfal és körlevelek 2006.02.05 14:07:00
Meglepő, hogy mennyien használják privát üzengetésre az üzenőfalat, miközben ott a privát levél vagy privát topik. Közben meg a privát levelekben üzenőfalra való dolgokat kapok. Azt is érdekes látni, hogy a kényszer (több címzett letiltása) hogyan változtatta meg az…..
iWiW_GH Hibajelentés - magyarul 2006.02.03 19:03:00
Vállalkozó kedvűeknek van egy kicsit űrhajó műszerfal hangulatú hibakezelő rendszerünk. Nagyon sokat segít nekünk követni a hibákat, észrevételeket. Szavazni is lehet rajta, kommentezni az észrevételeket és értesítést kérni a javításukról. Eddig angolul vártuk az…..