Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bosses

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bosses 2020.01.09 08:37:10
Mennyivel értelmesebb dolognak tűnik a hajókat így orral előre vízre bocsátani, mint manapság oldalukkal előre (aztán ha jól elkottázzák a dolgot, esetleg fel is borul, mindjárt a vízretételnél). Mondjuk az biztos, hogy helytakarékosabb oldalazva becsúsztatni a vízbe, gondolom ezért térhettek át erre a módszerre.
Ilyen hajócsavar sárülés után fel nem foghatom, hogy maradhatott fent a hajó a vízen. Ekkora résen annyi víz törhet be pillanatok alatt a hajótestbe, ami egy óceánjárót is relatíve gyorsan elsüllyeszthet. (Szerintem 1900 ban még vízzáró rekesszek sem nagyon lehettek a hajótestben, mert pl. a Titanicnak is az volt a nagy újdonsága/szenzációja 12 évvel később.)
15 ember összezárva egy 37 méter hosszú acélcsőben a víz alatt úgy, hogy még a technikának is kell hely……azt hiszem, ehhez képest egy büntetőszázad is felüdülés lehetett.
Nagyon szép, rendezett, tiszta a műhely és az étkező is a gyárban, nem olyan „olaszos” :-) A kereszt az étkező falán ma már kiverné a haladó, progresszív balos szakszervezeti vezetőknél a biztosítékot.
A vontatóhajó kiemelésénél nem sokat szarakodtak, különösebben nem érdekelhette a szakikat, hogy a sodrony leszakítja a fedélzet palánkját…..mondjuk elég viharvert a felépítmény is.
’35-ben az olasz flotta nem kelt valami félelmetes benyomást, első blikkre akár kirándulóhajók is lehetnének.
A gondolakészítőknél nemigen lehettek még szigorú biztonsági szabályok. Fa, faforgács, fűrészpor, ragasztó, hígító, festék, lakk között dolgoznak, de a bagó azért ott figyel a szájakban.
Köszönöm az összeállítást, ha eljutok még Velencébe, mindenképpen próbálom majd megnézni, nagyon szeretem az indusztrális műemlékeket, látnivalókat.
1918. június. A Hagenbeck-Wallace cirkusz vonatbalesetének áldozatait temetik Hammondban (Indiana, USA). A brutális utoléréses balesetben a cirkusz 86 művésze és alkalmazottja halt meg, és további 217-en sérültek meg..
Bosses 2020.01.07 08:40:45
Jégtörők: Olyan cuclista munkamorálnak tűnik, hogy 10-12 ember dolgozik (köztük gyerekek is), 50-60 meg nézi :-) Amúgy lehet, hogy jobban járnak, ha odavisznek egy NKVD kivégzőosztagot, akik kézifegyverekkel szétaprítják a feltorlódott jeget.
Az Oktoberfest kép brutális, fel nem foghatom, hogy nem halt ki a német nemzet. Tényleg csak a jobb hátsó mutat női nemre jellemző vonásokat.
A new york-i kép mai szemmel már értelmezhetetlen. Akkor még bőven élt az USA ban a szegregáció és a faji elnyomás, de könnyebb volt egy németbarátba rúgni (aki amúgy valószínűleg maga is német származású), mint a saját kormányukba. A Time magazin még az Év Emberének is megválasztotta Hitlert (bár lehet, csak trollkodás eredményeképpen), simán vonulgathattak még Angliában vagy az Államokban is, úgyhogy nem volt egyértelmű a nácik megítélése még akkor sehol.
Valahogy nem vagyok meglepve, hogy az etiópok nem iskolákat szereltek fel, nem utakat, gátakat, öntözőrendszereket, erőműveket, kórházakat, ipart építettek ki a hazájukban, hanem fegyvereket vásároltak. Arra valahogy mindig jut pénz, még a legcsóróbb országokban is. Jó lenne, ha egyszer Afrika és a Közel-kelet kikerülne ebből a spirálból (soha nem fog).
Nagy böszme többhengeres motorokkal jártak még a futárok is LA ben, miközben egy 50-100-150 ccm es robogóval is el lehet végezni ugyanazt. Az olaszok ezt jobban tudták :-)
Egy magasabb embernek már igen derékfájós lehetett a pedálos Moszkvicsokat szerelni.
Carter elnök már ’77 ben sem volt fiatal és több, mint 40 év elteltével is még él. Pedig még csak utána jött Reagan a Bush család, Clinton, Obama….
A DeLorean ok gyönyörű autók, egy ogai kortalan szépség. Érdekes módon állítólag még mindig kapható hozzájuk minden. Amúgy a cégalapító kalandos élete is film vagy legalább egy alapos poszt után kiált.
Bosses 2020.01.07 11:04:45
@Wacunao: Köszi a linket! Nem tudtam erről a cikkről, nem olvastam még, de meg fogom tenni.
1886. Idilli családi fotónak tűnik, nemde? A képen a többszörös gyilkos Dennis Dilda látható, akinek megengedték hogy kivégzése napjának délelőttjén még találkozhasson családjával és egy közös fotó is készülhessen. Három órával később felakasztották..
Bosses 2019.11.25 14:37:29
@dr. mesterséges színezék: Igen, biztos voltak forrófejűbb emberek az angolok között is, akik nem sokat kérdeztek.... Nekem a kép láttán a spanyol köztársaságiak, francia vagy jugoszláv partizánok jutottak eszembe, akikről gondolom nem sok olyan kép készülhetett, ahol fogságba esett német katonákat kísérgetnek. Persze a reguláris erők, mint ezen a képen a britek, azért szabálykövetőbbek lehettek, mint a fent említett katonai miliciák.
Matt Weber - aki taxisofőrként kezdte pályafutását az éjszakában - és az ukrán származású Miron Tsovnir fotóit láthatjátok a Big Apple, azaz New York egykori sötét oldaláról. A fotósok - akiket munkájuk során többször megvertek, letartóztattak és rájuk is lőttek - a nyolcvanas évek világvárosi…..
1935. J. Edgar Hoover, az FBI igazgatója (b) demonstrálja a gépfegyver használatát a washingtoni igazságügyi minisztérium löterén Mickey Cochrane-nek, aki a Detroit tigers csapatának vezetője volt akkoriban..
Huawei P20 Pro telefonom van. Azért kezdem ezzel a ténnyel, mert elég fontos információ ahhoz, hogy miért is jutottam el egy apró USB méretű DAC-hoz. Hogy mi az a DAC? Digital analóg konverter, ami a digitális jelforrást analóggá alakítja, tehát tudjuk hallgatni a biteket. Magyarán olyan, mintha…..
Bosses 2019.08.26 10:27:24
@Legelő Őse:Nekem ugyanebből a sorozatból X3 van és ezeknél a füleseknél tényleg nincs kérdés, bődületesen jól szól akár vezetéken, azán BT-on (utóbbival persze minden audiofil vitatkozna, de ez nem érdekes). Lényeg, hogy 100 ezerért már van Sony WH-1000XM2 / XM3 és akkor nem kell szarakodni vezetékekkel, vezetéken lógó pendrive méretű dobozkával, hanem kényelmesen meg van a csodás hangélmény (A Sony saját Connect alkalmazásával ráadásul totálisan finomhangolható az aktív zajszűrés mértéke, a virtuális terem nagysága, a hang irányultsága stb.)
Egyébként pl. az LG G7 vagy G7 fit telefon alapból tartalmaz az audiokimenetén 32-bites Quad DAC-t (ESS Sabre ES9218P) ami szintén kiválthat egy ilyen kis kütyüt és az egész telefon meg van 60 ezerből (a G7 fit).
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
Bosses 2019.07.23 11:00:27
Berlini Olimpia: Mennyi hasznos, előremutató, humánus dologra fel lehetett volna használni azt a sok mérnöki tudást, amit a németek (és az összes többi nemzet) a hadiipari fejlesztésekbe ölt.
Balillik: Erősen nemzeti jellegzetességeket mutatnak a fiatalok…el tudom képzelni, hogy a fényképész keresett egy tipikus szőke német és olyan jellegzetes fekete olasz fiúkat a kép megkomponálásához.
Valahogy nagyon adja magát a kontraszt az amerikai pálmafás beach és az orosz tél között, ahol nagy szám volt, ha egy faluban volt egy darab televízió (akkortájt még Magyarországon is).
Bill Gates olyan kis strébernek tűnik a képen. Akivel nem nagyon barátkoznak a vagányabbak az iskolában, így inkább otthon bújja a könyveket, írogat algoritmusokat. Az biztos, hogy semmilyen dombra, de még egy vasúti felüljáróra sem tekert fel ezzel a keróval :-)
Szerintem iszonyú aggasztó, hogy Indiának és Pakisztánnak van atomfegyvere. Ha mindkét országban egy időben keveredne hatalomra valami félőrült, annak beláthatatlan következményei lennének az egész emberiségre nézve.
A lambós képnél azt hittem, hogy a napszemüveges, kissé pufók Maradona villantott az utcán a verdájával amikor a Napoliban focizott :-)
Anno a lovi it or leave it kijelentést letudták tömörebben azzal, hogy : This is Sparta :-)
Az aukciós fényképen szereplő egyik képpel sem csúnyítanám el a lakásom. Totális őrület ilyen összegeket fizetni mázolmányokért. Még a Van Gogh valami (bár olyat is fest egy tehetségesebb 10 éves gyerek), de a huszadik század un. festőművészete kalap szart sem ér (itt éppen látszik két ilyen remekmű is). Akkor sem ha bárki bármit belemagyaráz ezekbe a művekbe.
Bosses 2019.07.24 08:46:40
@fairlane: Igazad van, kissé sarkosan fogalmaztam. Az impresszionista irányzat szerintem adott remekműveket a világnak.
Nem olyan régen bemutattuk a Trónok Harca című sorozaton alapuló gitársorozatot, melyet a Fender dobott piacra. Természetesen az elég egyedi (és borsos árú) lantokat a nagyok kezébe is odaadták egyfajta promóció gyanánt, az alábbi videóban azt leshetitek meg, hogyan nyomja három ász, Scott Ian, Tom…..
Használtan okostelefont venni jóval olcsóbb lehet, mint újonnan. Vagy mégsem? A kérdésre tiszta lesz a válasz, ha egy kicsit belenézünk a számokba. A logika még ma is egyébként érvényes, tehát jó választásnak tűnik újonnan vásárolni valamilyen terméket (nem csak okostelefont), mivel valószínűleg…..
1881. Az arizonai Tombstone városkája. Aki szereti a westernt, az biztosan hallott róla, esetleg ismeri O.K. Corral  vagy Boot Hill történeteit..
Bosses 2019.05.13 11:09:21
@pitcairn2: Szerintem a medve őshonos a Kárpátokban, Erdélyben. Lehet, hogy tévedek, de úgy hiszem, már a kommunisták és a Kárpátok Géniusza előtt is szép számmal éltek ott macik. Így Nyikoláj azzal, hogy lelövöldözte őket, nem tudom,hogy járulhatott hozzá ahhoz, hogy Romániában több legyen a mackó :-)
Bosses 2019.05.13 15:32:22
@pitcairn2: Köszi a válaszokat, alaposan utána néztél. Tanultam ma.
Tiszaföldvár-Martfű rémei   Hiába gyilkolt a "kis" kéjgyilkos több mint három és fél évtizeddel a "nagy" előtt, mégis simán túlélhette őt. Még nyugdíjas sem lehetett, amikor felkötötték a nagyot, akit tiszaföldvári rémként kezdte és martfűi rémként végezte...
1865. A meggyilkolt Abraham Lincoln koporsóját szállító vasúti kocsi. Három évvel korábban ugyanezzel a kocsival szállították Lincoln harmadik fiának, a 12 évesen elhunyt William Wallace Lincoln holttestét is..
"Rémregény, amelyhez fogható Magyarországon az utóbbi évtizedekben nem történt" - így minősítette a Magyar Nemzet 1980. február 26-án a Soós Lajos és társai által elkövetett gyilkosságsorozatot. A nyomozás méretei egyedülállóak és elképesztőek voltak. Soós kivégzése után 13 évvel árulta el Valenta…..
Bosses 2018.11.22 11:58:44
@Tökönrúgott Feleségek: Tudom (amennyire tudni lehet) mit tett Mansfeld Péter 1957-ben is (amikor még mindig csak 16 éves volt), de tudtommal nem ölt előre megfontolt szándékkal, valószínűleg különös kegyetlenséggel embert (azon belül hivatalos személyt), ellentétben Németh-tel. Így lehet csűrni-csavarni a tényállást, de teljesen aránytalan, a két büntetés amit kiszabtak. Amúgy meg ugyanazok voltak hatalmon 1959-ben is, mint 1980 ban....sőt, egyes vélekedések szerint még sokkal később is...
Bosses 2018.11.22 12:56:14
@tamask: Sajnos mindig benne van a pakliban, hogy félresiklik a nyomozás, avagy valamely részét szakszerűtlenül végzik, így borulhat minden érv a vád részéről. Szerintem ez (nagyjából) úgy védhető ki, mint ahogy az USA ban csinálják. Azaz a halálos ítélet kimondása után még akár 20-25-30 évet is eltölthet a halálsoron az elkövető mielőtt kivégzik. Azért ennyi idő idő alatt jó eséllyel előkerül(ne) ha valami nem szabályos, vagy van olyan tényező ami alapjaiban változtat a tényálláson (nemigen szokott ilyesmi előfordulni). Szóval nem kellene azonnal kivégezni azt akit halálra ítélnek (persze az EU ban ennek semmi realitása), de van az a bűncselekmény (pl. gyerekgyilkos) akinél simán indokoltnak látnám azt, hogy ne etessék még évtizedekig az én adómból.
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..