Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(már csak) sikolyok

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta szerettem volna írni egy cikket, mely bemutatja a Kecskemét-Puchberg közötti utazásomat, hogy a barátoknak és az ismerősöknek is megmutathassam, milyen is ingázni Magyarország és Ausztria között. Eddig azonban, február óta még nem sikerült kétszer ugyanúgy kijutnom…..
(már csak) sikolyok 2015.09.09 11:48:37
Ne csüggedj, az empátia tanulható. Neked még nincs. Ez onnan nyilvánvaló, hogy miután elmondod, hogy milyen szar volt órákig magyar nyelvet beszélő, magyar állampolgárként várakozni, téblábolni stb hiteles tájékoztatás és egyebek nélkül (meg pláne a külföldieknek!), el sem tudod képzelni, hogy ugyanez milyen feszültséget okozhatott annak a párezenek a Keletiben, esetleg egy órák óta veszteglő vonaton, akik még a magyart se beszélik. Ja, tudom, nem kellene itt lenniük, de, végül, te se úgy tervezted, hogy ott leszel, ahol végül voltál, de megtörtént. Neked nem kent senki szendvicskét, aranyom, de beugorhattál volna a restibe, vagy megállhattál volna Pesten egy gyroszosnál, hogy az arcodba tolj egy dürümöt. Ja, nem, az veszélyes volt, mert hófehér magyar fiúk éppen szétverték a fővárosodat. Ugye.
Egy lehetséges verzió a jövődről. Azoknak az országoknak, akik most befogadják a menekülteket, a státuszok rendezése után nem az lesz a céljuk, hogy segélyezzék őket életük végéig, hanem az, hogy munkát találjanak nekik, és elkezdjenek adózni. Simán belátható, hogy egy nyelvet nem beszélő afgán éppen olyan jól el tud mosogatni, mint egy nyelvet nem beszélő magyar. Arról nem is beszélve, hogy a szírek közt sok a diplomával, jó szakmával rendelkező, legalább angolul beszélő, ráadásul pokoli motiváltak arra, hogy megcsinálják a normális életüket, és az ottani nyelvet is meg fogják tanulni seperc alatt. A német, osztrák stb állam pedig támogatni fogja az ő munkavállalásukat, mert neki az jó. A munkaadók pedig, lehet, hogy előbb ódzkodni fognak, de business is business, meggyőzhetők lesznek. És előbb vagy utóbb, de a főnököd kitárja a karját azzal, hogy ő nagyon szeret téged, meg minden, dehát pénz beszél... Még egy darabig kapni fogod a segélyt, kereshetsz munkát, de nem lesz. És akkor majd azt fogják neked javasolni, hogy tuképpen, itt van ez a te kies országod, ahol folyik a két folyó, háború sincs (az ultrák vs rendőrök nem számít háborúnak!), és menjél szépen haza, te kis megélhetési munkavállaló. (Persze, ha állampolgár vagy valahol máshol, akkor ez nem vonatkozik rád.) Ne legyenek kétségeid, kéjes gyönyörrel fogják mindezt megtenni, mert kicsit megorroltak ránk az utóbbi időben, látván Pártunk és Vezérünk hozzáállását, együttműködési készségét, egyebét. "Gyerehazafiatal" program megoldva, kéz összedörzsöl, és akkor lehet csak igazán utálni a migránsokat, akik tényleg elveszik a munkádat. Nem itt, hanem Németországban, Ausztriában, Angliában stb.
Szóval, ez a kis utazási mizéria semmi ahhoz képest, ami még várhat rád a migráns-kérdés kapcsán. Egy lehetséges jövőben. Sok sikert.
Boross Péter aggódik. Aggódik, mert "az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába", ráadásul ezeknek az embereknek másak "a biológiai, genetikai adottságaik is". Sok minden miatt lehet okkal aggasztónak találni a napi többezer menekült érkezését…..
(már csak) sikolyok 2015.08.22 16:13:23
@Medgar: Bocs, hogy beleszólok, de nem igazán.
Tegyük fel, hogy kiraknak téged valahol az Amazonas mellett egy szál ágyékkötőben, azzal, hogy majd két hét múlva találkoztok ugyanitt, addig bírd ki valahogy. Feltehetőleg nagyjából a harmadik napon megmarna valami mérgező, vagy megenne valami nagyobb, esetleg te ennél meg valamit, amit nem kellene.
A meztelen kőkorszakiak meg fejcsóválva állnák körül a hulládat, és azon morfondíroznának, hogy ez a fehér rassz, mint alfaj, genetikailag milyen egy selejt, még annyi intelligenciája sincs, hogy ne zabálja meg azt, amiről minden épeszű ember tudja, hogy mérgező.
Naná, hogy nem lenne igazuk, mert nem rasszod határolja be a (túlélési) képességeidet, hanem a környezetről szóló információk. És ha velük töltenél pár hónapot, akkor már nagyobb eséllyel élnél túl, mert tanulnál.
A nagy európai bevándorláskor az ameszok minden érkezővel IQ-tesztet töltettek ki, és arra jutottak, hogy a magyarok (és vigasztalásul: az olaszok) legalább nyolcvan százaléka értelmi fogyatékos. A tesztek, természetesen, angolul voltak, és ha valaki nem ismerte fel pl a Capitoliumot, vagy nem tudta a Colt fotójához társítani a logót, akkor attól rögtön levontak egy pontot. (Most csak mondtam valamit, ebbe nem kell feltétlenül belekötni :) ) Nos, ezért kell az IQ teszteket kultúrákhoz adaptálni, és ezért nem jogos egy eszkimó értelmi képességeit az alapján megítélni, hogy tudja-e társítani a kávébabhoz a kávécserjét.
Röviden, a "mások" nem hülyébbek, csak mások, és a saját környezetükben valószínűleg még okosabbak is nálunk.
Itt egy írás, pszichológusoktól, az intelligenciáról, és a tesztekről.
www.tankonyvtar.hu/en/tartalom/tamop425/2011_0001_520_altalanos_pszichologia_3/ch18s08.html
Én megpróbáltam, remélem nem sértődnek meg, azok, akiket véletlenül kihagytam a listából! Nagyjából 12 éves voltam az első alkalommal. Buszon, fényes nappal egy idegen és nagyon felnőtt férfi egyszerűen alám nyúlt és megmarkolt. A legutóbbi pedig egy "ártalmatlan"…..
(már csak) sikolyok 2015.01.04 12:58:19
@-JzK-:
Mindig meglep, hogy vannak hímnemű lények, akik képesek lemondani az emberi mivoltukról, és magukat nyolcvan uszkve százkilónyi Idnek beállítani, csak azért, mert így könnyebb. Van Egód, Szuperegód, használd őket bátran! Ahogy a markodat is, az mindig kéznél van a feszültségek levezetésére. A bánatodat meg nyugodtan fojtsd szublimálásba, építs egy házat, ültess egy fát, könyvet inkább ne írj, helyette fuss maratont.
A szex tényleg nem vicc. A szex két ember közötti intim, örömszerzést cékzó testi kapcsolat, amit mind a ketten akarnak. Kezdd el magad kondicionálni a gondolatra, hogy a dugás nem alapvető férfijog. Amíg ezt nem érted, addig maradjon a markod, vagy fizess be egy pohár vízre olyan nőknél, akik számára a szex munka. Tegyél rendet a fejedben, hidd el, kevésbé leszel frusztrált.
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
(már csak) sikolyok 2015.01.03 17:20:36
@nniicckk:
Közismert?! Te észnél vagy, amikor ilyeneket firkálsz?!
(már csak) sikolyok 2015.01.03 17:23:49
@Bergyilkos Bohoc:
És gyönyörűen megfogalmaztad és leírtad, hogy miért szexista a maksa poéntalansága. Olvasd magad újra, hátha rájössz. Ha meg nem, akkor nyugodtan csapkodd a térded a röhögéstől, jó szórakozást.
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
(már csak) sikolyok 2014.12.04 09:27:35
@Peter Ronay:
No offence, szövegértésből neked egyes.
"[Hungary] ... is on the verge of ceding its sovereignty to a neo-fascist dictator (who is) getting in bed with Vladimir Putin"
Ez kimaradt, mert kihagyható, és így is egyértelmű. "Putyinnal ágyba bújó neofasiszta diktátor". Nem lehetetlen, hogy megmarad állandó jelzőnek, mint a "tehénszemű Héra". :)
Ha azt akarta volna mondani, amit te szeretnél, akkor, például, így mondta volna:
"[Hungary] ... is on the verge of ceding its sovereignty to a neo-fascist dictator with getting in bed with Vladimir Putin"
Amúgy meg, megerősítette, hogy Viktorra gondolt.
"Kapok pofont érte mindkét oldalról - ezért aztán egyensúlyban maradok."Gáspárik Attila Ma Magyarországon középen lenni kétféleképpen lehet. Egyik módja a reflektálatlan létezés, tehát úgy élni, hogy a "hallottál-e a 4k nevű pártról" kérdésre egyértelmű "nem!" választ…..
(már csak) sikolyok 2014.02.14 09:40:46
Bár szanyikapitány nem a szívem csücske, ebben sztem igaza van. Ideális esetben ugyanis a pártok elvek és ideológiák mentén szerveződnek. Ha van társadalmi igény az elveikre és ideológiáikra, akkor megmaradnak, esetleg bejutnak a parlamentbe, esetleg kormányra kerülnek, ahol bebizonyíthatják, hogy az általuk kultivált elvek a gyakorlatban is működnek-e. Ha nem, vagy az adott helyzetben nem, akkor bukják a történetet. Vagyis, egy létező pártnak valóban nem az a dolga, hogy kiszolgálja az éppen aktuális igényeket, hanem az, hogy képviselje az elveit, a választó meg majd eldönti, hogy nevezett párt mond-e neki valami érdemlegeset, vagy nem. Mondom, ideális esetben, egy olyan társadalomban, ahol az emberek nagyobb része tisztában van a jogaival, felelősségével, meg egyáltalán. Magyarországon a választópolgárok jó része annyira tudatos, mint egy szem krumpli. Az a típus, aki inkább megvesz a piacon tíz kukacos, apró és savanyú almát, mert az olcsóbb, mint kettő szépet. A Fidesz ezt ismerte föl (és lássuk be, brillesen), és hosszú helyezkedéssel elérte, hogy azt tudja kínálni a népnek, ami a legolcsóbb: a "mi jók vagyunk, mások (és mindig mások) rosszak, és mivel mi jók vagyunk, bármit is teszünk, az jó". Kezdetben csak meglovagolta az éppen aktuális hullámot, mostanra, a fenti ötlet alapján, már irányítani is tudja. (ld. oroszok-Paks-Putyin). Röviden, hagyta magát irányítani az éppen meglévő választói akarattól. Így lett liberálisból extrémjobb, vallástalanból hívő, oroszellenesből pincsikutya stb. Ezt más szóval úgy hívjuk, elvtelenség.
Ezért, bár rossz szájízzel, be fogom húzni a másik oldalra az ikszet úgy, hogy most a szoci képviselőre kell szavaznom, és ilyet még nem tettem soha. Egyszerűen tudomásul veszem, hogy ezek nem azok az idők, amikor az ember (legalábbis egy szavazási helyzetben) középen tud állni. Dönteni kell: elmész vagy otthon maradsz. Múltkor otthon maradtam, aztán nézd, mi lett belőle :) Persze, lehet faszt rajzolni a szavazólapra, de mit gondoltok, ki a bánatot fog az érdekelni, mint vélemény? Kidobják, mint érvénytelent, és szarnak a pofátokra. A szocik soha nem váltottak oldalt, balosok voltak, és most is azok. A Fletó mindig is ilyen nagypofájú volt, a Fodor meg, amióta csak feltűnt a palettán, mindig is ragaszkodott az elveihez, a Bajnai meg mindig is ilyen kis apolitikus technokrata volt. Ha úgy tetszik, most az elvekre szavazok az elvtelenséggel szemben. És közben reménykedem (bár van egy olyan félelmem, hogy alaptalanul), hogy nem azt tanulták az elmúlt években, hogy"jé, így is lehet!", hanem azt, hogy "na, így aztán nem!". Idealista vagyok, naná, főleg azért, mert az lenne a legjobb, ha ibolyám nem lenne arról, hogy éppen ki a miniszterelnök, csak négyévente kéne lecsekkolnom a pártokat, hogy melyik is az, amelyik a legközelebb áll azokhoz a dolgokhoz, amiket én gondolok a világról.
Sajnos, ez nem a közép ideje. Itt dönteni kell, aztán meg lehet szorgalmazni megint a közepet. Hatással lenni. Esetleg alapítani egy pártot, amelyik majd, ha elég ember lesz a középen, meg is tud élni. Tőlem mindenképpen lesz egy szavazat oda.
(már csak) sikolyok 2014.02.14 11:07:43
@kisa: Amúgy én ezt nem engedném egyáltalán. Egyéniben csak helyiek indulhassanak, különben miért is nevezhetnénk ezt az egészek képviseleti demokráciának? Miben is képviseli Semjén Kalocsát? Ezért van az, hogy egy képviselőt nem lehet számonkérni, hogy mégis, mi a redvás francot csinál ott a parlamentben.
Ez egy 2007-es levél, amit lányom osztályfőnökének írtam. A neten kerengő ellenőrző-beírás (lásd alább a képet) feletti döbbenetemben közlöm le, meg azért, mert napi rendszerességgel kapjuk a híreket az egyre borzasztóbb tekintélyuralmi ostobaságokról az iskolákban: az…..
(már csak) sikolyok 2014.01.30 08:58:01
@ponindex: Teljesen igaz, de ez azt is jelenti, hogy az iskola kezéből nem szabad kivenni az összes fegyelmezési eszközt. Azt sem, hogy (a gyerekekkel együtt) meghatározhassa a saját szabályait. Pl. legyen-e kötelező az iskolaköpeny? Amennyiben a srácok nem akarnak iskolaköpenyt az alternatíva az, hogy mindenki vállalja, hogy figyel arra, milyen ruhában megy suliba. Vagy iskolaköpeny, vagy öltözködési szabályok, lehet dönteni. Mi legyen a nótórius későkkel? Mit vállal a gyerek? (viselkedés) Mit a szülő? (odafigyelés) Mit az iskola? (tájékoztatás) Stb.
Nemrégiben a környék egyik iskolájában az sikolpszichológusok és a tanárok megegyezése alapján bevezették az amerikai típusú "detention"-t. Biztos láttátok már filmekben, ez az, amikor bizonyos vétségek miatt órák után bent kell maradni a suliban. A srácok vihogtak, mert nem volt intő, nem kellett aláíratni a szülőkkel semmit (vagy aláírást hamisítani), az az 1-2 óra viszonylag jó biznisznek tűnt. Aztán pár hét után elkezdték szívből utálni, és mindent megtettek, hogy ne kerüljenek "detention"-be. Miért? Mobilokat, tableteket, laptopokat le kellett adni. Beszélgetni nem lehetett. Viszont lehetett könyvet olvasni, leckét írni, tanulni. Két óra ingerszegény, FB, Twitter meg satöbbimentes környezet? Maga volt a pokol. A kísérletet, ami fényesen sikerült, abba kellett hagyni, mert a szülők felháborodtak, és tiltakoztak a jogcsorbítások miatt. A srácok meg így nem tanulnak meg egy szeletet a való világból, történetesen, ha valamit teszel, annak következményei vannak. A tanulság nem az, hogy a szülők rosszak, hanem inkább az, hogy bele kell őket vonni a szabályhozási folyamatokba. Ha nem vesznek részt benne, az is oké, de akkor ne tiltakozzanak. Sem az iskola, sem a gyerek, sem a szülő nem képes mindenért felelősséget vállalni. Ezért kell tisztázni, hogy az együttműködésben kinek mi a dolga. Szerintem.
(már csak) sikolyok 2014.01.30 09:33:53
@ponindex: Nem is ellenkeztem, inkább magamnak magyaráztam és példával illusztráltam a te mondandódat :) Pillanatnyilag az a helyzet, hogy az iskola szidja a szülőt, a szülő szidja az iskolát, a gyerekek meg ellavírozgatnak valahogy a zavarosban. És ezen nem segít se a hittan, se az erkölcstan. A jó példa és működőképes minta többet tehetne az ügyért.
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..
(már csak) sikolyok 2014.01.29 12:46:43
@Húsleves: Milyen kedves! Tök jó, hogy megértetted a lényeget.
(már csak) sikolyok 2014.01.29 12:51:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Kezdesz agresszív lenni. Amiről én beszéltem, az szimbólum. Szünekdoché akkor lenne, ha pl. Auschwitz-ot akarnám a népirtások jelölésére használni. De most már unlak, és egyébként is, dolgom van. Csövi
(már csak) sikolyok 2014.01.29 12:54:02
@Húsleves: 1. Olvass 2. Érts 3. Írj Sorrend nem összekeverendő.
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy háromkirályok. Éldegéltek maguknak a Balkán sarkán, vitatkoztak naphosszat, tépték, marták egymást ahol és ahogy csak lehetett, érték alapon nyilván, mert az egyseggű háromkirályok másképp nem is tudják. Fogadkoztak erősen, hogy ők…..
(már csak) sikolyok 2014.01.09 14:55:27
@Fabius:
Három dolgot nem fogok megbocsátani Orbán Viktornak és társainak a bűnben.
1. Azt, hogy a "csuhásoktól" eljutottunk odáig, hogy nálunk immáron "Isten a történelem ura" (+ az ebből fakadó, járulékos geciségek)
2. Skiccpalit
3. (Figyelem, itt van a változás!!!) Hogy életemben először fogok az MSZP-re ikszelni, esetleg a DK jelöltjére, aki eccerű, mint a faék. Majd hazatérvén leköpöm a tükröt. De meg kell tennem. Az ikszet is, a csulát is. Ennyi. Kössz, Orbán. Menj a francba.
A locsogás most arról folyik, hogy ezek a bides kézivezér diktátorok bizonyos egyetemi képzéseknél eltörölnék azt az adminisztratív korlátot, mely szerint a diploma csak akkor adható ki, ha a tulajdonosa fel tud mutatni bizonyos számú és kritériumú nyelvvizsga-bizonyítványt. Ez…..
(már csak) sikolyok 2013.09.28 11:06:58
@jooasszony: Egyetértek :)
(már csak) sikolyok 2013.09.28 11:42:51
@igi1: Diplomáciai körökben valóban, üzleti körökben ez már kétségesebb. Amúgy tényleg naiv vagy, vagy annak köszönhetően, hogy fiatal vagy, vagy annak, hogy még éretlen. Nagyjából háromszáz kilométerrel nyugatabbra már dívik a pc viselkedés, és komolyan is veszik. Konkrét info, hogy angol multitól top-1 pozícióból vágtak ki valakit, mert nem tudta a farkát alapállásban tartani és a női kollégák/tárgyalópartnerek ezt zokon vették.
Komoly üzletember titkárnője egy tárgyaláson max jegyzetel. (Nem állami, diplomáciai szféra) Mellesleg, Angliában élő ismerősök mesélték, hogy elmentek OV előadására, és teljesen nyilvánvaló volt, hogy csupa faszságot beszél (angolul). Hogy miért? Mert nem voltak meg a nyelvi eszközei az érzelmek felkavarására, ahogy a magyarban megvannak. Maradtak a sivár mondatok, amelyek egyáltalán nem voltak meggyőzőek. Ennyit a nyelvről, meg annak a tudásáról.
(már csak) sikolyok 2013.09.28 12:50:46
@maroz: A rendszer csak számodra értelmetlen, mert eleve ilyen szemüvegen át nézed. Nem azzal van baj, hogy a tudást valamilyen módon mérik (hiszen mindenhol mérik, jegyekkel, érettségi vizsgákkal, SAT pontokkal, felvételi vizsgákkal, az egyetemeken/főiskolákon kurzusvizsgákkal, beadandó esszékkel, diplomamunkákkal, azok védésével stb.) Fölösleges azon rinyálni, hogy miért kellenek a mérések. Ha tudsz rá jobbat, dolgozd ki, szabadalmaztasd, kapj rá Nobel-díjat, akármit, és ha jó, esküszöm, támogatni fogom. Van egy szabályozás, ami a többi szabályozáshoz képest (pl, én akkor számítok egy családnak, ha ... stb) bír némi realitással. Tényleg ez a lenagyobb problémánk, hogy egy diplomás, elvileg valamilyen szinten művelt embertől elvárják, hogy beszéljen 1 darab idegennyelvet valamilyen szinten, és erről kérünk egy igazolást? Aki tud, annak nem kell tanár. Megcsinál 1-2, a neten elérhető tesztet gyakolásként, aztán bemegy és levizsgázik, ennyi. Aki nem tud, az tanuljon. Nem azért mert kell a vizsga. Hanem azért, mert ez egy művelt embertől a minimum, hogy legalább megértsen valami hétköznapi gagyogást egy másik nyelven. Meg tudja magyarázni, hogy ez nem erre, hanem arra van. És itt van a nagy különbség: én ezt magamtól várom el. Hogy ne álljak ott hülyén, ha egy külföldi, aki egyre gyakrabban bukkan fel a környezetemben, kérdez valamit. Ja, amúgy hallottál arról, hány magyar ment ki mostanság külföldre melózni? Hány szeretne? Hányat löknek vissza azzal, hogy legalább alapfokon kéne a német? Nem hiszem, hogy azt a frontot kéne erősíteni, még egy blogban sem, hogy menjen mindenki a vérbe, mi itt tök jókat dumálunk magyarul (ami a világ egyik legnehezebb nyelve, már csak azért is, mert nem nagyon van benne rendszer), és vagy tanulják meg mások, vagy húzzanak a sunyiba. Hozzáteszem, annyiban tényleg igazat adok, hogy a nyelvoktatás módszerei, céljai nem a legmodernebbek, ezen nem ártana változtatni en block, bár már találni nagyon uptodate módszerekkel dolgozó iskolákat és tanárokat is.
Anekdotikus a tantid, az a gyöngysoros. Konkrétan egy 16 éves, többszörös tanulási deficittel küszködő gyerekről van szó, akitől ugyanúgy elvárják Svájcban a minimum francia és angol nyelvtudást.
Hogy van-e korreláció a nyelvvizsga és a tudás között? Igen. Egyértelműen van. Egy valamiben lehet probléma: hogy ez a tudás aktív (tudod-e használni) vagy passzív. Vagyis meg tudsz-e szólalni, vagy nem. De a nyelvvizsgán, persze, még megszólalni is kell. És innen indul az, hogy egy nyelvet, ha van alapozásod (képes vagy letenni egy nyelvvizsgát), van motivációd (kint élsz, olyan tanárod volt, aki azt is megmutatta, hogy ez milyen élmény, vagy eccerűen érdekel, és hallgatsz, olvasol) nagyon gyorsan el tudsz juttatni egy megfelelő élőnyelv-tudásra. Hogy miért kell vizsgázni? Mert kell. Elvárás. Sokkal manifesztebb, mint hogy szedjem össze a kutyám után a kakát, de én az utóbbit is megteszem. Nem kell feltétlenül minden szabállyal szembe menni. Volt olyan tanítványom, aki azt mondta, ő faszán tud angolul, csak a nyelvvizsga kell, mert angol egyetemre akar menni. A próbateszten (TOEFL, pedig ez nyelvi intelligenciát mér inkább) a százhúszból csinált tizet. WTF? Cambridge hasonló. Nálam, ha valaki megcsinál egy középfokút, biztosan nem fog zavarba jönni, ha valakivel társalognia kell a globális felmelegedésről vagy egy múzeumi kiállításról. Mert képes, ha nem is túl bonyolultan, kifejteni a gondolatait. Ha ezt nem tudja, nem megy át a nyelvvizsgán. A probléma ott van, hogy az emberek megcsinálják a vizsgát, aztán húsz évig hátradőlnek, hogy ők beszélnek. Hát nem. Ha nem használod, eltűnik, vagy jó esetben háttérbe húzódik a tudás, amit megszereztél. A nyelv él. Ha nem használod, vége. Egy diplomás ember pl használja, mert szakirodalmat olvas. Nem olyan nagy ügy az, hogy kérnek egy nyelvvizsgát.
Röviden szólva: igen. Miért? Röviden szólva: mert eddig minden politikai játszmájába belebukott.  És most sem áll túl fényesen, sőt, igazából már politikai kómában van (lásd: Bajnai kómában van, a gépek tartják életben). Bajnai tulajdonképpen Fletó és Kóka útját…..
Tegyük fel, hogy van nekem egy tévém. Mindegy, hogyan jutottam hozzá, van és kész. Én vagyok a góré, az én pénzemből vágnak a vágók, sajtóznak a sajtósok és főznek kávét a titkárnők. Én mondom meg, hogy ki mennyit keres, és ha valakinek nem tetszik a pofája, hát kirúgom,…..
"Úgy szeretném, ha lenne szerencsém" - énekelték 1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk. Úgy látszik, a másik két taggal ellentétben a kopasz Real Actionnek (civil nevén: Szűcs Zoltán, bár nem rokonom) tényleg szerencséje…..
Az elmúlt hét eseményeit elnézve nem irigyellek téged, Áder János. Mert a Jövő gyilkosa című Brúszvilisz mozi jut eszembe a helyzetről amiben vagy. Ha nincs meg a sztori, röviden: főszereplőnk Joe, a fiatal jómunkásember, hivatására nézve lezáró, akinek annyi az élete, hogy a…..
(már csak) sikolyok 2013.03.11 15:42:55
@Penivaldes: Világos, ezért cirkuszolunk. különben kivárnánk, míg a sok hülye halandó jáccmázik, mer mitszámítaznekünk, párezer év. De nekem is véges az időm, szeretnék normálisan élni, és ha lehet, itt. Ha nem, hát kisnyúl.
(már csak) sikolyok 2013.03.11 15:51:15
@veracity:
"-Én így nem vitatkozom! Megyek szavazni! Ott mutassátok meg, hogy mit akartok!"

Meglesz, ne aggódj.

"De a külföld adja a hiteleket! Ha nem tetszik az alkotmányunk, majd jól megszorítják a kötelet a nyakunkon! Tessék olyan alkotmányt alfogadni, ami nekünk tecci, meg másnak is jó!"

Még mindig nem érted: nem hiteleket adnak, hanem krva sokat a saját pénzükből. Amit esetleg ők is elkölthetnének saját magukra, a saját országukban. De ideadják, mert erre szerződtek. Mi meg arra, hogy tiszteletben tartjuk a közös értékeket. Mindkegy, úgyse érted. Mert nem akarod. Mert akor borítani kellene a jó kis világképedet, ami olyan biztonságos és egyértelműen egybites. Lelked rajta.
Mondják, Jókai Anna ifjú korában jó költő volt. Hát, most nem az... Valahányszor a való életből próbál párhuzamokat keresni erőltetetten kimódolt égi konstrukcióihoz (amiknek része egyebek közt egy, az egyistenhitet tagadó kereszténység), mindig kiderül, hogy erről a…..
(már csak) sikolyok 2013.02.10 19:20:47
GFG Blog Gyurcsány a kapuk előtt? 2012.10.18 07:25:10
“A FORRADALMÁROK HAZAMENNEK KIVESZIK AZ / OLAJFÜRDŐBŐL A KARABÉLYOKAT MEGTÖRÖLGETIK / KIFÉNYEZIK ÉS ÖSSZESZERELIK ŐKET FŰVEL MOSDANAK / ÁTÖLTÖZNEK MEGVACSORÁZNAK KIBIZTOSÍTJÁK A / KÉZIGRÁNÁTOKAT ÉS ELINDULNAK.” (Szőcs Géza: A forradalmárok…..
Legjobb védekezés a futás. Ezt az alapvetést minden önvédelmi tanfolyam első óráján a delikvensek fejébe erőltetik valahogy. Addig a képzelt ellenség sem kezd fojtogatni, nem támadnak meg egyik oldalról sem fabicskával amíg ezt nem tudod. Ez lehet az alapelv a politikai önvédelmi…..
(már csak) sikolyok 2012.09.05 10:11:28
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Jó, hogy a gyerekem kinőtt már az általad "szocializálandó" korosztályból. Különben hallgathatnám délutánonként, hogy milyen állatok is próbálják "tanítani". Mucikám, kisszívem, jobb, ha megjegyzed: normális családban nevelkedett, normális értékek mentén működő, normális kölkök csak kiröhögnek téged, ahogy a mai srácokat ismerem, egyenesen arcba, a kicsit félénkebbek legfeljebb a hátad mögött. De azért kösz, hogy megnevettettél. XD
Három éve írtam egy posztot arról, hogy egy Shavgulidze nevű matematikus "bebizonyította", hogy az ún. Thompson-csoport amenábilis. Van itt két másik cikk: az azeri Azer Akhmedové, illetve az örmény Leva Beklaryané. Mindketten, egybehangzóan állítják, hogy a Thompson-csoport NEM…..
"... a kommunizmus nem a szocialista törvényesség győzelmét jelenti, hanem a szocializmus győzelmét a törvény felett."Pjotr Sztucska Amint hogy az orbánizmus is. Kartelleztünk, és akkor mi van, mondta Budai. A rendszer marad, mondta az izmus névadója, és ebből legalább értett…..
(már csak) sikolyok 2012.08.14 16:00:54
@aszekelyek:
Elmagyarázom: a Vezíred és a bagázsa megsértett, semmibe vett egy hatályban lévő törvényt. Még arra se vette a fáradtságot, hogy a kétharmadával újat csináljon. Ki szívta meg? Te, bazmeg, aki a 27%os ÁFA mellett nem hatvanér, hanem százér veheted meg a dinnye kilóját. De neked jó ez, te támogatod a magyar termelőket, ok.
A Vezíred rálegyintett egy Alkotmánybírósági határozatra azzal, hogy a rendszer marad és passz.
Mit gondolsz, innen hány lépés addig, hogy a Vezíred legyintve aszondja, az aszekelyek nicknevű egyén nem nyalta elég fényesre a seggét, a nyelvcsapások száma ugyan elérte a szerződésben meghatározottakat, ám számára valahogy nem tűnt eléggé intenzívnek a nyalási intenzitás, kőbányába aszekelyekkel, húsz év kényszermunkára!
Ne áltasd magad, TE nem számítasz. Konkrétan leszarnak.A dinnyetermelőket is. Hiába támogatod a Vezírt ezerrel, hiába vagy hűséges, mint egy fakanál, hiába adod a Vezír kezébe életedet és véredet. Te nem számítasz. Ha nem ért el a szopóhullám, majd el fog, percig se aggódj. A szopóhullámnak ez a természete. Hitegetheted magadt, hogy te jó vagy, te hiszel, te istennek tetsző vagy, rossz dolgok csak másokkal történnek, csak AZOKKAL. A Vezír először az ellenségeket tarolja le, majd amikor azok elfogytak, te is megkapod a magadét. Ne mondd, hogy nem szóltam.
Orbán Viktornak, Puskás fiának, Pelé fiának nemzetségéről való könyv.Árpád nemzé Istvánt; István nemzé Imrét; Imre nemzé Wass Albertet;Wass Albert nemzé Lincoln Ábrahámot; Lincoln Ábrahám nemzé Pelét; Pelé nemzé Bebetot;Bebeto nemzé Puskást; Puskás nemzé Hathármat;…..
(már csak) sikolyok 2012.08.10 17:47:10
@problémamegoldó:
Te tényleg problémamegoldó vagy. Röviden és velősen. Drasztikus problémára drasztikus megoldásokkal. XD
 " Magyarországon a kommunizmus idején politikai cél volt, hogy megutáltassák az emberekkel a futballt. Ez nem összeesküvés-elmélet. A kommunista vezetés ’56 után általában veszélyesnek ítélt mindent, ami nemzeti összetartozást és – mint 56-ban – közös cselekvést…..
Tom Jones énekel.  Ókovács Szilveszter  énekel. Tokody Ilona énekel.  Barbra Streisand énekel.  Janis Joplin énekel.  Montserrat Caballé énekel. Na, kicsoda a kakukktojás ? Orbán Viktornak nem jött össze a másodosztályú futballkarrier, ezért és csak ezért kell…..
Mandiner blog Mi a neved, zsidó? 2012.06.27 11:01:00
  Visszanyalt az árpádsávos fagyi, saját vezéreik vérségi viszonyaiban turkálnak a radikális szubkultúra tagjai. Úgy tűnik, a jövőről való mondanivaló híján 2012-ben tényleg a múltban való vájkálásról szól a magyar közélet, bár a származás taglalása tényleg egy új…..
(már csak) sikolyok 2012.06.27 17:56:25
@bröckel: Te édes ember! Ha jól lövöm be a tartózkodási helyedet az ékezetes betűid alapján, akkor gondolom, csak (félig) magyarul lövögeted a poénjaidat. Ha jelenlegi környezeted nyelvén ontanád ezeket a baromságokat, könnyen lehet, hogy valaki keményen orcán baszna egy szívlapáttal. Mert ők már megszégyellték a szégyellnivalókat, ugye.