Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peacefroggg

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új világrend...
peacefroggg 2021.03.21 23:41:38
@Kage kyōi: De, nyilván kap pénzt, említi is a kormányzati alkalmazást, de ez simán lehet, hogy a szigorított banki feltételeken nem megy át. Samnek vélhetően van saját lakása, azt is fent kell tartania, meg azért mégiscsak aktív katona, szóval van rizikó bőven, hogy egyszercsak már nem tud törlesztést fizetni...
Rövid pihenő után újra itt veletek, de mindenekelőtt: nektek. Mindjárt egy Napi érdekessel kezdünk, és kérünk, hogy olvassátok a következő bejegyzéseket is, mindennél jobban kell kitüntető támogatásotok ezekben a hetekben hogy így maradhassunk, és itt maradhassunk. Ha ritkábban néztek az indexre,…..
peacefroggg 2020.08.24 16:46:12
@MostKomolyan???: Nem a korát előzte meg a bikini, a világ fejlődött vissza. :(
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
peacefroggg 2019.03.10 12:03:20
@Billy Hill: grat, sikerült jó nagy hülyeséget írni!
Vannak csomagolások amik indokoltak, vannak amik feleslegesek, és vannak azok, amiktől az embernek még a bicska is kinyílik a zsebében ha nem vigyáz. 1. Narancsok szépen és gondosan elkülönítve egymástól, nehogy összevesszenek: 2. Ezek már barátságosabb citromok, ők mehetnek kettesével: 3.…..
peacefroggg 2018.08.07 18:40:22
@BéLóg: De miért van ez párba állítva azzal, hogy ötször annyi élelmiszert vesznek az emberek? Nincs kapcsolat. Attól, hogy a számomra szükséges egy szem paradicsom/banán/akármi nincs becsomagolva még nem veszek 5 darabot.
Sóher Soma azzal nyitja az adást, hogy nekem van ebben a szarban félmillám, nem Pumpednek, geci az, hogy itt hagyott. Miközben persze pontosan tudja, hpgy Pumpás válla kiugrott, gondolom fényképet is kapott róla, ezek mindent megörökítenek, még a kulájukat is. Sebaj, Soma főnöknek, keresztapának…..
peacefroggg 2017.09.14 01:21:08
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
peacefroggg 2017.08.31 00:03:09
@Lily1218: Szerintem azt, hogy a legelső részben Robert konvoja mennyi idő alatt ért oda azt kár viszonyítási alapnak tekinteni. Tuti, hogy út közben még megállta pár másik várban egy kicsit vendégeskedni és nem célirányosan ment, mint egy hadsereg - főleg ha amazok erőltetett menetben mennek. Ettől még persze igazad van, elég érdekesen kezelik az idő múlását.
2012 decemberével megszűnt a RoLa forgalom Magyarországon, pedig a szolgáltatás csúcsán évi 100 ezer kamiont raktak vonatra, hogy biztonságosan és környezetkímélő módon szeljék át az országot, tehermentesítve a közutakat és a határátkelőket. RoLa vonat Kecskeméten még 2009-ben, a fotó ma már…..
peacefroggg 2017.07.07 14:16:19
@Csipyke: Feldkirch és Bécs között van vasúti autószállításra lehetőség.
nachtzug-schweiz.ch/nachtzug-nach-osterreich/autozug-feldkirch-wien/
Március 11-én tér vissza Samurai Jack az Adult Swimen, a Cartoon Network egykoron kifejezetten népszerű rajzfilmje, amihez ráadásul érkezett egy nagyon kis pofás előzetes is. A legendás Genndy Tartakovsky (Dexter laboratóriuma, Pindur pandúrok, Star Wars: Clone Wars) animációs sorozata 2001 és 2004…..
A napokban kezdetét vette a riói olimpia, mi szurkolók pedig alig várjuk azokat a számokat, amelyekben hagyományosan sikeresek vagyunk. Számolgatjuk vajon hány arany jöhet össze úszásban, kajak-kenuban, vívásban. Mikor játszik már a vízilabda válogatott? Mikor úszik Katinka?Ilyen és hasonló kérdések…..
peacefroggg 2016.08.09 17:34:07
@Ylim: Sakk?? De hat ott seregek csataznak!!!
Végre megint itt a strandidő, a Balaton vize pedig már 26 fokos! Ezért ma azt mutatom meg nektek, hogy idén hova mehetek ingyenesen strandolni a magyar tengernél. Szerencsére nem drágultak idén a fizetős strandok, de azért mégis jobban jártok, ha egy ingyenes strandon hűsöltök.…..
Szex a lelke mindennek. Egyidős téma az emberiséggel, és amióta világ a világ, főszerepet játszik az életünkben. Mint a robot technológia nagy tisztelője, elgondolkodtam azon, hogy a tudomány és az élvezetes tevékenység vajon hogyan és mikor fogja egymás útját keresztezni? Lelövöm a poént:…..
"Ugyan, mit kell ezen annyit agyalni? Amelyik nyakkendő éppen jön a sorban, azt veszem fel." Nos, egy rosszul megválasztott kombináció elrontja az összhatást, és teljesen más benyomást ad viselőjéről. Segítünk, hogy ezt elkerüld! Sok férfi munkahelyén elvárás a nyakkendő viselése, heti 5 napon…..
Pénteken este hétkor vetíti a Food Network az Kövesd Donalt Európába! című sorozat első részét, melynek nyitó epizódja éppen Budapestet mutatja be. A Nagy-Britanniában és Írországban nagyon népszerű, - egyébként Dublinban élő, és népszerűségét egy ír fiúbandával megalapozó - Donal Skehannak már több…..
peacefroggg 2016.02.26 13:26:54
@Yooha: Ha megnézed a kínaiakat, azok is csak kínaiba mennek enni külföldön. Láttál már nem kínai étteremben kínait? Aligha, vagy nagyon elvétve. Budapesten a Blahán lévő kínaiba naponta több busszal jönnek a turisták. És ez így van Svájcban is...
Az okát nem tudom, ha valaki tudja, megírhatná. Kösz :)
peacefroggg 2016.02.26 15:25:30
@Void Bunkoid: @Attilajukkaja: Kösz a válaszokat, a kettő együtt jól kiegészíti egymást.
peacefroggg 2016.02.26 15:26:32
@karandash: Mármint Neked kösz a választ, nem Void Bunkoidnak, félrenyomtam..
Megunta, hogy a pasik a farkukról küldenek neki képeket. Így vágott vissza! Részletek a tovább mögött!..
peacefroggg 2016.02.04 11:52:52
@Leylandi: Ha ezzel oda akarsz kilyukadni, hogy nem a saját oldala, hanem egy Instagram-profil, akkor szőrszálhasogató vagy eltérsz a tárgytól. Az Instagramnak az a profilja, hogy saját felületet hozhat rajta létre bárki, aki regisztrál, ezzel technikailag saját honlapja van.
peacefroggg 2016.02.04 13:46:21
@Leylandi: te kezdted..
Ha netán leírnád, hogy mire gondolsz, nem csak ennyit dobsz be, hogy:
Ugye te nem olvastad el a cikket, csak a képeket nézted meg?
akkor én sem kezdek találgatásokba, hogy vajon őkelme mire gondolt???
peacefroggg 2016.02.04 14:03:38
@Lapcsánka: ahaaa, szóval zaklatás..
Az első kommentemben ugye az állt, hogy durva, hogy egyesek szerint "aki k*va ne csodálkozzon ha d*ják" elve forog fenn. Ezek szerint ne panaszkodjon, ugye.
Mivel te erre azt reagáltad, hogy fel kellett volna jelentenie őket, mert zaklatják, akkor most mi legyen?Panaszkodhat vagy sem?
1905. Edward Drake Roe matematikus, csillagász professzor a Yerkes obszervatórium teleszkópjánál.  ..
peacefroggg 2015.11.02 10:28:42
@Punxsutawney Mormota: csak írd be a google-be, hogy "send shit", meglepően sokan foglalkoznak azzal, hogy globális terítsék a szart :) és nem csak hagyományos háztájit, akár elefántszart is lehet rendelni
peacefroggg 2015.11.02 10:34:40
@peacefroggg: *globálisan
peacefroggg 2015.11.02 10:37:25
@JTom: igen, pont erre és társaira gondoltam
mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy vámoláskor nem szokott-e probléma lenni (behozatali korlátozások pl.), főleg olyan helyeken mint Ausztrália, ahol még a svájci csokidat is ki kell dobnod a reptéren...
Az életrajzi ihletésű filmek fontos sarokköve a főszereplő kiválasztása. Tökéletesen csak akkor láttatható a film alanya, ha megformálója kellőképpen hasonlít is rá. Az alábbiakban erre láthatunk néhány remek példát, amikor sikerült megtalálni a megfelelő színészt a figura megformálására. Eddie…..
A mai poszt azért elgondolkoztató, mert felhívja a figyelmet arra, mennyire félrevezethet minket az, ha egy-két esetből általánosítunk. Ezért arra kérlek titeket, ti se általánosítsatok Luna írása nyomán, ugyanakkor (bár a poszt nagy részével a magam részéről nem értek egyet)…..
peacefroggg 2015.03.02 15:39:39
@Badeni_lakos: Genfből is megy Budapestre fapados, azt hiszem az is Easyjet, és Genf közelebb van Lausanne-hoz, mint Basel... ha még nem nem modta volna senki
Nem kell mindig a szenzáció, néha az átlagos hétköznapok sokkal jobban bemutatják egy ország életét, mint a nagy események. Így van ez Tamás esetében is, aki bő másfél év elteltével vette fel svájci életének fonalát. (A képeket természetesen köszönöm ezúton…..
peacefroggg 2015.02.17 09:48:24
@Jancsiszeg1980: igazad van, nem is tudom, hogy sikerült ezt benéznem, kösz a javítást
peacefroggg 2015.02.17 10:33:56
@Dragonlady (now in Thailand): jól gondolod, én ist azt hittem, hogy lángol a szerencsétlen
peacefroggg 2015.02.17 10:36:30
@Herr Géza:
Két idős ember beszélget a szobában.
- Képzeld, olyan jó gyógyszert írt fel nekem az orvos a memóriazavaromra!
- Igen? Miféle gyógyszert? Ki az orvosod?
- Hogy hívják azt a kis lila virágot, ami az erdőben nő, nagyon alacsony, és jó illata van?
- Ibolya?
- Igen, igen, ibolya... Ibolya, drágám! - szól a konyhába a feleségének - Hogy hívják az orvosomat?
A határátkelésről ma már nem elég beszélni, intézményesített segítséget is kellene nyújtani az útnak indulóknak. Ezért is született meg egy, a Nagy-Britanniában munkát vállalókat segíteni hivatott ingyenes jogi útmutató. Az útmutató uniós országok szakszervezeteinek…..
peacefroggg 2015.02.13 09:44:13
@Határátkelő: Én is küldtem egy posztot, azt megkaptad? Ha igen, meg tudod esetleg mondani, hogy mikor kerül ki?
Kösz!
Ez nem az első írás lesz Iván tollából a blogon (aki kíváncsi a korábbiakra itt és itt olvashatja el), azt hiszem, azt el lehet mondani róluk, hogy minden esetben felkavarták az „állóvizet”. Most Ausztriáról, közelebbről Bécsről írta meg tapasztalatait, praktikus részekkel,…..
peacefroggg 2015.02.10 10:48:27
@Shebelle: akkor jó eséllyel innen van, de hogy hogy kerül a felvidékre egy francia eredetű szó, mikor a környéken nem azt használják... nekem ezek izgalmas kérdések :)
peacefroggg 2015.02.10 10:49:25
@Herr Géza: szerintem az "nem ügy", "nem gond" akart lenni
peacefroggg 2015.02.10 13:56:25
@Herr Géza: jól van, hát ez most átment az iróniaszűrőmön...
Ma folytatódik Dóri angliai története (a kezdetekről ebben a posztban olvashattok, szerintem érdemes a mai előtt elolvasni annak, aki anno nem tette, vagy elfelejtette már), melyből megtudjuk, nehéz kenyér az au pairé, lesz benne egy, az angol humort idéző kutyás kaland, és az is…..
peacefroggg 2015.02.09 12:48:29
peacefroggg 2015.02.09 14:24:20
@Herr Géza: Mindig tanul az ember :) A Wichsert szinte napi szinten hallom itt a kollégáktól, mondjuk nem kérdeztem pontosan a jelentését, de ezek szerint elég jól tippeltem..
peacefroggg 2015.02.09 15:23:41
@Herr Géza: van pár raktáros körülöttem, de igazából nem szép dolog rájuk fogni, az irodai kollégáim is használják néha (mondjuk néha csak vicc)
Lehet, hogy Svájcban mást (is) jelent?
Mint ahogy pl. a Puff szót is óvatosan kell használni, attól függően hogy DE vagy CH. :)
Nehéz behatárolni a mai posztot, az biztos, hogy Ausztráliáról szól, nagyon élvezetes, és szerzője, O finoman szólva sem hagyományos módját választotta a határátkelésnek. Amiről egyébként most még nem is tudni, hogy meddig tart majd. Na, ennyi konkrétum talán elég is,…..
peacefroggg 2014.11.14 14:30:09
@Dragonlady (now in Indonesia): hallottam egy hasonló történetet, fordított végkifejlettel:
Egy idős amerikai házaspár Európában járt körúton és a bácsi meghalt Budapesten. Az utazásszervezők intézkedtek, gondoskodtak a halott hazaszállításáról, majd mikor mondták a néninek, hogy akkor itt van haza a repjegye a "papával", a hölgy kijelentette, hogy hát ő nem megy haza, csak majd ha vége a körútnak.
Persze lehet, hogy megbeszélték, hogy akármi történjék az egyikkel, a másik végigcsinálja, mert ez volt az álmuk...