Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apo

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
Apo 2016.04.13 13:12:46
A fiatalkori botlás illetve a Kossuth is gazember volt párhuzamra:

designcolumn.nl/wp-content/uploads/2014/12/hitler24.jpg

Ezt egy fiatal festő készítette anno régen XX. század elején. A műértők szerint a festő nem volt rossz, csak épp nem volt kiemelkedő sem.
Később volt egy időskori "megbotlása" ami miatt a festményei elfelejtődtek.
Nyílván többen is ismerik a festőt, bizonyos Adolf H. ...
Szóval ha már kettős mérce, hol a határ ami még beleesik az elfogadható bűnök körébe?
Pár millió ember megölése már sok, egy péntek esti csoportos erőszak még oké?
"Vak kommondor, veri az asszonyt de amúgy rendes embör" - egy enyje-benyje meg kis zsebpénz levonás, esetleg 10 miatyánk és minden okés?
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
Az utóbbi években rengeteget jártam Szegedre, azt nézni, hogy hogyan lesz a szokásos magyar szinten lepukkant tömegközlekedésből olyan, amire akár tőlünk nyugatabbra is irigyek lehetnek (én Budapestről rengeteg dolgot irigylek, az tuti!). A vonalak felújítása és a 2-es villamos…..
HamPLÓ Szeged elveszett vágányai 2012.04.11 18:00:00
Március elején ünnepeltünk, hogy megindult a szegedi 2-es villamos, most viszont harmincöt évvel korábbról fogok egy másik szegedi 2-es villamost mutatni: Ez a 2-es villamos a Felső-Tisza-parton járt Tápé felé,  amíg 1977-ben a Bertalan-híd építése kapcsán meg nem szüntették. Eredetileg egy, a…..
Apo 2012.04.11 21:09:43
@milliliteratura:
Igen, ha meg elég ügyes volt az ember azt is belőtte jó eséllyel hogy ez most jön vagy megy :)
De engem valahogy nem zavart, ebben nőttem fel.
Viszont amikor építették ezt a fránya 2-es vonalat és szombat/vasárnap reggel 7-kor betont törtek légkalapáccsal, na az kiverte a biztosítékot. Aztán hétfőtől péntekig sehol senki.
De elkészült legalább, még ha nem ilyen mostohán is.
A Coca-Cola 125. születésnapját ünnepli. Ezt azzal teszik emlékezetessé, hogy négy legendás üveget dobnak megint piacra, köztük az 1899-es Hutchinson üveget is. Az üvegek egyesével is megrendelhetők a Segafridgesnél, darabját két fontért (plusz a szállítási költség). Vagy…..
Apo 2011.05.13 10:53:47
@csahos: ennek az oka nagyon egyszerű, ugyanis a kóla, amit iszol, itteni vízből készül
amilyen a víz nálunk olyan kóla is (de az összes többi is fanta/sprite stb.)
amerikából a gyár egy szirupos cuccot küld ki (értsd koncentrátumot) így spórolva a szállítási költséggel, lévén a vízet nem szállítja
azt mindenhol helyileg adják hozzá, ezért van kicsit más és más íze országonként a kólának, noha elvileg ugyanaz
Amikor meghallottam, hogy az SG-1 és az Atlantis után egy újabb spinoff-fal folytatódik a Csillagkapu-franchise, csak legyintettem egyet, mert bármennyire is jó volt az Atlantis, tulajdonképpen ugyanazt nyújtotta, mint a nagy előd: más helyszínen és más főellenséggel, de alapvetően a…..
Az Electric Man 2 nem kifejezetten szép, nem is különlegesen izgalmas, vagy változatos. Hogy akkor mit keres itt? Egyszerűen szórakoztató játék, sok verekedéssel. Szépek benne a mozdulatok, kellemesek a hangok, a grafikát meg meg lehet szokni. Ja, és a Véres játékot néztem…..
Apo 2009.08.07 02:12:04
@azoxign:
B3L4.|BGFU

ez meg ennek a mentésnek a befejezése =)
A kommentekben már ki lett vesézve kicsit az Upgrade Complete, de van annyira jó játék, hogy egy külön posztot érdemeljen. Ránézésre csak egy egyszerű disztroj, ahol űrhajónkkal lőjük az ellenséget, az érte kapott pénzt pedig felszedjük, ebből fejlesztve járművünket. Azonban…..
Itt a Wx3 Lab másik, szerintem remekül sikerült játéka, a Planet Defender. A stílusát tekintve leginkább a lövegtornyos stratégiákra hajaz. A grafika ismételten nagyon tetszetős, a zene is rendben van. A fejlődési rendszer egy kicsit gyenge, de azért van. Az idegenek több hullámban…..
Apo 2009.06.19 19:27:28
www.kepfeltoltes.hu/view/090619/victory_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

na 5-dik nekikezdésre meglett
főboss a végén nem semmi, alázott rendesen, mgé jó hogy volt elég lóvém
jó kis játék volt :)
Ideje posztolni az új Nitrome-játékot, a Power Upot. A fejlesztők hozták a formájukat, és szokatlan logikai-ügyességi játékot készítettek, aranyos grafikával. Ezúttal dobozokból és tetriselemekből kell úgy építkeznünk, hogy összekössünk két robotot – ekkor az…..
Az Evacuation az egyik kedvenc játékom lenne, ha kicsit jobban megcsinálták volna, nagyobb pályák is kellettek volna bele, illetve jó lenne, ha nem csak Internet Explorer alatt indulna el. A program egyébként nagyon ötletes: egy űrhajóban vagyunk, amiben különböző színű…..
Két kis egyszerű, de nagyon ötletes játék a mai penzum. Kezdjük a Sugar Core-ral, amit Benő küldött be. A cél a több irányból érkező lövedékeket a megfelelő körcikkekre (amik cukorkadarabok) irányítani úgy, hogy a kört elforgatjuk. Van, ahol az elemek okos lebontása a cél,…..
A Warzone Tower Defense nem mutat sok újat a többi lövegtoronyjátékhoz (aka. tower defense) képest, de mivel régen volt ilyesmi a blogban, ezt most postolom. Korrekt grafika, ígéretes, még a műfajhoz képest is pörgős játékmenet, bevethető bombák – nem egy Gemcraft, de átlag…..
Apo 2009.04.02 09:34:35
@balint94:

150-160-dik pályánál már kell az a csiki-csuki
160-an haltam ki múltkor, de ott már úgy dobáltam a nuke-ot mint hülyegyerek az almát
meg se látszódott rajtuk a 25k sebzés
A Music Catch egyszerűsége ellenére nagy siker volt anno a KMK-n, és biztos vagyok benne, hogy a most megjelent második rész is sokak kedvence lesz. A feladat ugyanaz, mint az elődben: a kellemes zongorazene ütemére megjelenő színes bigyókat kell összeszedni a pirosak kivételével. A…..
Apo 2009.03.12 20:18:39
www.kepfeltoltes.hu/view/090312/music2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

elsőre :)
aztán meglássuk mi lesz még
első is hatalmas volt, ebbe is beleszerettem
Hosszabb lélegzetű cucc a Super Energy Apocalypse: RECYCLED!, ami ötvözi a klasszikus real-time stratégiai játékokat a várvédős marhaságok játékmenetével. Adott egy bázis, amit meg kell védeni a zombiktól mindenféle őrtoronnyal, a tornyok azonban különböző energiatípusokat…..
„A magam részéről a mellékelt képpel szeretnék üzenni a közösségnek” – írta Ádám, és küldött egy hekkelt fejlécet. Ezt fel is tettem a következő pár hétre, mert a blog nemcsak a munkahelyi íróasztal előtt szenvedőké, hanem a kollégiumi szobákban tornyosuló…..
Orosz programozók flashjátékkal cikizték ki az elmúlt napok gázválságának másik főszereplőjét, Ukrajnát. A Gas Lord című játékban Putyint irányítjuk, akivel medvéket lőhetünk ki, elpusztítva a Tyimosenkóra és Juscsenkóra bizonyára csak véletlenül hasonlító zombikat.…..
Nem variálták agyon a Franticot: kellemes kis űrhajós shoot’em up, amiben örvendetesen magas az egy másodpercre eső disztrojok száma, a pályák végén pedig jön egy nagy főszörny és teleszórja lövedékkel a képernyőt (na jó, van benne némi fejlesztési lehetőség is). A…..
Érdekes logikai játék az enDice, amiben dobókockákat kell tologatnunk. Egy kockát annyiszor tolhatunk el, amennyi a rajta levő érték, az érték minden tolásra eggyel csökken. A cél a szaggatott vonalas mezőkre tologatni a kockákat, de úgy, hogy minden szám elfogyjon róluk.…..
Kedves exkollégám, a jó Navarro küldte el az Auditorium linkjét, és nem kellett csalódnom az ízlésében. Az utóbbi idők legzseniálisabb, egyben legszebb játéka ez a logikai program, aminek a lényegét talán a fenti képen lehet a legjobban megérteni. Adott egy fénycsóva, amit…..
Vezessük le a hetet egy egyszerű, de addiktív kockajátékkal, ami a Zilch névre hallgat. Két játékos (vagy egy játékos és a gép) dob hat-hat kockával. Bizonyos kockakombók pontokat érnek (érdemes az első parti előtt megnézni a helpben, hogy mi mennyit, szólóban például csak az…..