Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nomad

407 bejegyzést írt és 1113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csomagolóanyagok hasznosítása a barkácsolás egyik legjobb formája.A hullámpapír új szerepe a varrókeret. Egy falevél alakú ablak kivágásával már készet is van. Pár centinként kilyukasztott körvonala mentén. A lyuk akkora legyen, hogy a tű átférjen rajta. Egy nem hegyes tűvel már készülhet is az…..
SzKaresz Blogiroda 2008.07.06 16:23:00
,Miután sok írás eltűnt, beleértve az iroda leírását is, nem írom újra. Minek? Így legalább látni mit ér a net valójában. A nagyapám 100 évvel ezelőtti vasúti igazolványát akkor nézem meg, amikor akarom. Netalán felülök a vonatra és elolvashatom Miskolcon az 1705 ónodi országgyűlés jegyzőkönyveit.…..
"A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)" Túlkínálat van az információ átadás mai világában. Általános tanácsokkal Dunát lehetne rekeszteni. Az alacsony vérnyomás  ismerete azonos szintűen alacsony a balkezesség és a hiperaktivitás…..
SzKaresz Vicc, vidámság 2021.11.13 18:07:36
"Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új."  Orvosnál: Doktor úr vizsgáljon meg elélhetek-e 100 évig.- Iszik? Nem- Kártyázik? Nem- Nőzik? Nem- Meccsre jár? Nem- Akkor mi a fenének akar száz évig élni:)  Az öreg dokik már tudják mit nem tudnak.  Anno…..
A mesebeli királylány pont a só szeretete miatt került fekete listára, pedig pontosan tudta, hogy jót mond. A hiperaktivitás az élet sója, nélküle az emberiség szegényebb, tehetetlenebb lenne. Mint született hiperaktív, úgy érzem közzé kell tennem a tapasztalataimat, mert jelenleg…..
SzKaresz A kisherceg katonái 2009.02.20 05:47:00
Egy kedves motoros vándor képeivel találkoztam a Panoramion. Az általa készített kép előhozta belőlem a régi emlékeket. Volt szerencsém 1973 - 75 között nekem is itt tölteni az időmet. A szerencsésebb út azzal indult, hogy immár sokadik sorozásomon én voltam a kartonhordozó…..
SzKaresz Tea, méhek és a méz 2019.07.26 15:55:14
2011.02.13. 21:31 nomad A teafőzés, az erre alkalmas edények feltalálása óta, a legszerencsésebb emberi találmány. Valószínűleg több emberi életet mentett meg és ment meg ma is, mint az orvostudomány. A víz forralása olyan minőségjavító lépés, amely biztonságosan ihatóvá teszi a vizet. A komor…..
A napokban szinte rémhírként futott át a média világán egy idézetszerű valami, amely szerint az oroszok szívesen állítanák helyre a térségünkben a Monarchiát. Mi történt valójában?..
Ceruzatartót sokféle csőből lehet készíteni Fóliák, papírtörlők, stb. hengereiből, vagy villanyszerelési csövekből. A ceruzatartó alapanyaga jelen esetben a pezsgőtablettás doboz.  Mivel a ceruzák hossza is változik, így dobozokat is több méretre vágtam egy gérládában. De előrajzolva sima fémfűrész…..
Gondolom mindenki ismer hasonló life hack és DIY videókat, amelyek nagy részében csupa használhatatlan böszmeség van. Ez most kivételesen olyan, amiben több jónak tűnő ötletet találtam: hogyan használjuk fel tasakzárónak a szívószálat (5:04) hogyan használjuk kis dobozos üdítőknél a szívószálat…..
A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)..
Bevezető: A tábortűz az ember barátja. Ha barátunknál üldögélünk, előbb-utóbb dalra fakadunk. A barlangkutató társadalom sem kivétel ezen jó szokás alól.  Jelen szakdolgozat témája ennek a fejlődésnek a feltérképezése és időrendi bemutatása a rendelkezésre álló anyagok feldolgozása és személyes…..
A hullámpapír témák mellé jól jön egy kis változatosság. Számtalan kifestő alap érhető el az internet jóvoltából. Mivel van nyomtatónk, így jobban járunk, mint a kifestő könyvekkel, amelyek sokszor csak unatkoznak a polcon. Külön jó, ha leendő játék kifestése és elkészítése is közös munka. A lelke…..
SzKaresz Köszönj őseidnek! 2007.12.23 16:51:00
A mindenkori hatalmi marketing fáradtságot nem ismerve igyekszik magát léted kizárólagos letéteményesének feltüntetni. Sőt a szemtelenebbek ezt még a múltra is igyekeznek kiterjeszteni. Pedig akiknek igazán köszönhetsz, az egy a múltból elővezető élő lánc, aminek te fityegsz a végén. Sok nép…..
Kerti bogrács bázis felniből 4 személyre. Alapvetően a felni mérete határozza meg a dolgokat. A képen látható egy vastag anyagú acélfelni. A csövek hozzá vannak hegesztve, így könnyebb beépíteni. A két cső furataival a bogrács magasságát lehet szabályozni. Az egymástól való távolsága pont olyan,…..
SzKaresz Diófa a jövő fája. 2023.07.18 07:43:36
Talán ez a kis gyerekvers szemlélteti legjobban a leeset dió útját: Megy a dió vándorútra,egyik helyről a másikba.Aki tudja, meg ne mondja,Merre van a dió útja. A kert szorgalmas lakói is gyűjtenek belőle, rejtegetik ide-oda. Sokszor el is feledve a rejtekhelyet.  Ezekből a diókból lesznek a…..
Az első verzió betöltötte feladatát. Mivel az érdeklődés töretlen maradt, elérkezett a bővítés ideje. A méret alig lett megnövelve, így pont belefér egy kisebb szerszámos ládába. A fa elemek egy részét le is lehet festeni. Az alkatrészek száma a menetes orsókkal és a toldó anyákkal lett bővítve. A…..
Először kezdjük a dominóval. Mint a papírdobozoknál, itt is felmerül a kérdés: Mire alkalmas még a gyártó által elképzelt feladaton kívül ez az igen ősi játék?  A teremnyi borogatás asztali verziója az első lehetőség. A torony, kerítés építés és rakományként való használata is jó ötlet :)…..
Az időjárás csapadékos volta kicsit megnehezíti a bodzavirághoz jutást. De szerencsére sikerült egy adagot szednem. A feldolgozás sem okoz gondot, mivel egy egész lap.hu oldal foglalkozik ezzel a növénnyel és hasznosításával. Választottam is belőle egy szimpatikus receptet,…..
Egy magára adó óvodásnak a mágnes fizikája már a napi rutin része, sőt a befőttes gumiban rejlő energia sem idegen tőle. Sőt tud bánni a hullámpapír játékokkal is. Itt az ideje tovább lépni a hidraulika mezejére :)  Első feladatnak ez a kis daru is megfelel. Ennek a kialakítása jól követhető  a…..
nomad 2023.05.18 20:34:46