Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kürtösch

44 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jodie Whittaker, a Broadchurch című sorozat főszereplője lesz az új doki a nálunk a Ki vagy, doki? címen futó Doctor Who című, legendás sorozatban. A Doctor Who történetének 50+ évében (oké, 2005-ben kis kihagyás után futottak neki megint, de az eredeti '63-ban indult) ő lesz a tizenharmadik Doki.…..
Az európai kontinens messze földön legnagyobb tahója ma Magyarországra látogat, a Nemzeti Ügyek Kormánya pedig haptákban állva fogadja. Az orosz első útja egy olyan felújított emlékmű megkoszorúzásához vezet, amely az 1956-os szabadságharcot ellenforradalomnak nevezi. via 444.hu Nem tartozom…..
Fotelforradalmár Elég volt 2014.12.16 07:19:03
Rettenetesen dühös és elkeseredett vagyok, és szégyellem magam amiatt, hogy mindaz megtörténhet akár egy nap alatt is az országban, ahova születtem, aminek a nyelvét beszélem és ahol élek (egyelőre legalábbis), amik tegnap történtek. Hogy ennek az országnak a politikai elitje (kormánytól…..
Vida Ildikó bevallotta. Na persze nem a korrupciós vádakat, hanem, hogy tényleg nem utazhat be az USA-ba, mert kitiltották. Mindezt két és fél hét után sikerült megtennie a kormányközeli Magyar Nemzetben. Az interjú tele van gyöngyszemekkel, érdemes elolvasni. Garantáltan felmegy a jóérzésű…..
Ki gondolta volna, hogy a húgylangyos önkormányzati választási kampány után nem sokkal már is robbannak a közéleti bombák szépen sorjában? Ráadásul elég gyilkos kombóban. Egynek ugye itt van az egész amerikás kitiltásos botrány (ez mint kiderült az év elején meglengetett áfacsalási ügy egyik…..
Kedves mélykeresztény családszakértők, elmentek ti bizony a halál retkes faszára! Hogy miért? Na, figyeljetek! Gyakori téma ugye, hogy az európai demográfiai folyamatok kedvezőtlenek, öregszik a kontinens blablabla, és Magyarország ebben az értelemben Európa egyik éllovasának számít. Éppen ezért…..
Személy szerint elég szkeptikusan szoktam kezelni az EU-val kapcsolatos szélsőséges megnyilatkozásokat. Az Uniót mint olyat szükségszerűnek tartom, a modern Európának egyszerűen nincs más útja, ha meg akarja állni a helyét a 21. században. Azzal már kevésbé tudok egyetérteni, amilyen irányba halad…..
Az, ami az Origo háza táján történik, több mint felháborító, ez vitán felül áll. Nagyon sok újat ezért nem is lehet a dologhoz hozzátenni (megteszik helyettem mások, én pedig csak egyetérteni tudok a legtöbb véleménnyel), viszont ami miatt az egész kirúgósdi kialakult már megér egy-két plusz…..
Az előző indulatirományom után úgy terveztem, hogy bepótolom a választások előttre szánt négyévértékelő posztomat (posztjaimat?), és immáron a választási eredmények tükrében értékelem ki az egyes politikai pártok és mozgalmak elmúlt négy évét. Erre beesik egy Schiffer-interjú Kálmán Olga műsorából,…..
Fotelforradalmár A vég kezdete? 2014.04.07 07:27:50
Őszinte leszek: kibaszott nehéz bármi is írni agy a választások másnapjának reggelén. Pedig nem történt semmi meglepő, igazából a papírforma érvényesült. De átélni azt, amibe eddig csak belegondolt az ember, egészen más tapasztalat. Forrás: választás.hu A helyzet azért vicces, mert relatíve…..
Naiv voltam, mikor szűk két héttel ezelőtt optimista posztot írtam az új jelöltállítási rendszerrel kapcsolatban. Sajnos a valóság rácáfolt az akkori gondolataimra: akkor még úgy láttam, hogy ennél jobb esély arra, hogy valódi politikai alternatíva (reményeim leginkább a 4K!-ra vonatkoztak) jelenjen…..
Részben aggodalommal, de még inkább elszörnyedve figyelem az ukrajnai eseményeket. A „véres csütörtök” több szempontból is aggasztó híreket hozott. Egyrészt az ukrán belügyi alakulatok olyan eszközökkel léptek fel a tiltakozók ellen, amilyeneket semmilyen állampolgári erőszak nem indokolhat…..
Hivatalosan is elkezdődött a választási "dili", a héten pártaktivisták kezdték el járni a magyar otthonokat, hogy támogató aláírásokat szerezzenek az választókerület szerinti egyéni jelöltjük számára. Nagyon sokan utálják ezt az időszakot, hiszen a politika szó szerint a lakás küszöbén áll, pedig…..
A 2014-es választási kampány nem a programokról fog szólni. Pedig akár szólhatna arról is. Mondjuk akkor kis hazánk nagy pártjai igencsak gondban lennének. Éppen ezért vettem a bátorságot, és ha ugyan nem is olvastam végig, de belelapoztam az eddig napvilágot látott választási programokba. Amennyire…..
Múltkoriban a Paksi szélkakas c. posztomban már írtam arról, hogy mennyire szánalmas a politikai elit véleményváltozása az oroszokhoz való viszonyhoz. Mostanság kezdem azt kívánni, hogy bárcsak ez lenne a legnagyobb probléma az üggyel. De nem ez. Hanem az, hogy hogyan is akarjuk elkötelezni…..
A múlt hét Nagy Ellenzéki Összeborulásán kívül a másik legtöbbet tárgyalt közéleti téma Orbán Viktor moszkvai útján aláírt "Paks II." szerződés volt. Ennek rendje és módja szerint egymásnak is esett a két nagy politikai oldal. Részemről nem kísérlem meg a téma boncolgatását, mert rendkívül sokrétű…..
Fotelforradalmár Út a pokolba 2014.01.13 07:37:43
Alig három hónap van a választásokig, a múlt héten pedig "végre" felállt a magát Fidesszel szemben meghatározó politikai blokk is, benne Mesterházyval, Bajnaival és mindenki kedvenc Gyurcsány Ferencével. Ebben a posztomban nem kívánok már azzal foglalkozni, hogy ki honnan jött, erről már volt bőven…..
Fotelforradalmár Vezéráldozat 2014.01.08 23:25:52
Nem is tudom, hol kezdjem. Azzal, hogy na ugye? Hogy összenő, ami összetartozik? Hogy újra 2009-ben vagyunk? Na igen. Én tényleg azt hittem, hogy a hétfői napnál hevesebb érzelmi reakciót jó ideig nem fog tudni kiváltani belőlem közéleti hír. Pedig a mai Nagy Ellenzéki Összeborulás mondhatni nem…..
Ha azt hitte valaki, hogy az új év január 1-én kezdődött, hatalmasat tévedett. A múlt hét a legtöbbek számára még a pihenés, a bejgli emésztése meg a szilveszteri sokadnaposság kiheverésének jegyében telt. Január 6-án viszont szinte mindenki visszatért a "normális" kerékvágásba. Így van ezzel a…..
Ahogy közelednek a választások, úgy irányul egyre nagyobb figyelem a közvélemény-kutatások eredményeire. Minden hónapban lehet olvasni a sajtóban, hogy melyik intézet, éppen "mire méri" az egyes pártokat, melyekhez sokszor nehezen értelmezhető vagy éppen teljesen félrevezető kommentárokat fűznek.…..
Sokszor hallott közhely, de attól még igaz, hogy Magyarországon a leggazdagabb és legszegényebb társadalmi rétegek közt hatalmas (és nem csak jövedelmi) szakadék tátong, a kettő között pedig szinte alig van "középosztálynak" nevezhető csoport. Az elmúlt időszak bizonyos történései csak tovább…..
Egyre érdekesebben alakul Horváth András volt adóellenőr harca az áfacsalások ellen. Tegnap ugyanis végleg kiderült, hogy a jelenlegi az Országgyűlésben biztos, hogy nem lesz vizsgálóbizottság az ügyben, ahhoz ugyanis 78 képviselő aláírása kellene, ezt pedig 125 ellenzéki képviselő nem tudta…..
A Horváth András volt adóellenőr által indított NAV-ügy napról napra dagad, a kormánypárti (köz)média pedig szinte kínos módon próbál nem foglalkozni vele. Sőt, ha az mno.hu-n rákeresünk a NAV szóra, akkor az utolsó kapcsolódó hír 2 napos, amiben épp a HírTV-n magyarázza egy navos fejes, hogy a volt…..
A marihuána legalizációja nemcsak itthon, de külföldön is évtizedes vita. A legtöbb országban drogként kezelik, ám az utóbbi időben egyre többen jönnek rá, hogy érdemesebb inkább az alkohollal hasonló módon szabályozni a fogyasztását (és persze az "előállítását" és értékesítését is). A téma újbóli…..
Fotelforradalmár A magyarugarizmus 2013.10.30 22:11:35
Tóta W. Árpád tehetséges publicista. Sok dologban van igaza, még több dologban meg nincs. Elég magas az ingerküszöböm, már ami a hülyeségek olvasgatását illeti, de azért az előbb linkelt cikk ezen bekezdésen fennakadtam egy kicsit: "Magyarországnak ezért kifejezetten érdeke, hogy ezeket a fiúkat…..