Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TMM

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van annak valami gyermeki bája, amikor egy szervezet rácsodálkozik, hogy a tagjai hús-vér emberek, akiknek szabad akaratuk meg hasonló faszságaik vannak, és ha teszem azt, ügyvéd létükre szeretnének kőművesdekoltázst villantva hülyét csinálni magukból egy tévéműsorban, akkor…..
TMM 2011.10.29 01:04:25
Egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne reagáljak egy-két hozzászólásra.

Igazából @Virág et. szavai adták a végső löketet. Régi név, sok blogon, értelmes - vagy legalábbis általam annak tartott - kommentekkel, melyekkel általában egyet is értettem.
Ezt csak a kötelező tiszteletkörök miatt.

De egyszerűen nem tudom megérteni, hogy jogban jártas emberek, szakemberek, hogy képesek elfogadni ilyen hülye játékszabályokat?

Kit védenek ezek az etikai megkötések?

- Az ügyfeleket?
Az az ember, aki pénzt ad ki egy szolgáltatásra, ügyvédhez fordul, csak el tudja dönteni, hogy megbízik-e az adott személyben, tudásában, hitelében, stb., vagy sem. Ezek mellett pedig vállalja, hogy amennyiben a társadalom nagy része nem így viszonyul az általa választott ügyvédhez, ezért - egyébként elítélendő módon - hátrányos megkülönböztetésben, elbírálásban részesül.

- A jogász társadalmat védik?
Konkrét esetekben megvannak a konkrét szankciók? Igen. Ha tiszteletlenül beszél, viselkedik a bíróságon, akkor megvan a hivatalos út, eljárás, ami alapján megütheti a bokáját, elvesztheti az ügyét, ezáltal az ügyfeleit, a munkáját, így tovább.
Miért nem lehet a piacra bízni, hogy eldöntse, kire van igény, és kire nincs?

Vagy arról van szó, ahogyan azt persze mindenki tudja, hogy az ügyvédek öltönyben alszanak, és szigorúan eltartott kisujjal isszák az ötórai teájukat, és ebbe a már kialakult képbe csúnyán belerondított a kishölgy?
Hagyjuk már ezt az álszent dolgot..

Miért kell ez a hamis kép?
Miért akarjátok istennek láttatni magatokat? Mindenkinél felsőbbrendűnek?
Ki mondta nektek, hogy azok vagytok? Mitől lennétek? Nem vagytok.

Amennyiben még mindig úgy gondoljátok, hogy de, azok vagytok, és ez a lány mindenképp kizárandó, úgy épp most harap a farkába a kígyó, és bizonyítja, hogy márpedig nem vagytok!

Miért nem vagytok büszkék a szakmátokra, foglalkozásotokra, hivatásotokra, hogy szellemi munkásként, jó esetben önállóan, önálló praxist vezetve, szabad akaratotok szerint dolgozhattok és élhettek?
Nem vagytok rákényszerítve, hogy márpedig a péntek "vicces nyakkendő nap", vagy 40 fokban is 100 denes harisnyában kell ülnötök (nőként), ha a fene fenét eszik is, mert a svéd anyánál is ez a policy.

A generációs szakadékokra, ebben a körben nem térnék ki, mert sosem érek a végére, de pl az udvarlási szokásokban bekövetkező változásokon talán érdemes elgondolkozni. És itt hangsúlyosan a normális kapcsolatokra gondolok, nem az ordenáré diszkós menetekre.
Szóval nem feltétlen jó az, ha az ember lányát a közel 100 éves nagypapa ítéli meg - az áthallás itt és most megengedett.

Szóval összefoglalva, szerintem az embernek jár a tisztelet, és nem az iskoláinak, végzettségének. És ezt semelyik etikai kódex nem képes felülírni.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy saját magából hülyét csináljon, és szakmailag ellehetetlenítse magát. Kivívhatja a kollégái ellenszenvét, utálatát, de ettől még a bíróságon elvileg csak az ügy van, meg Justitia bekötött szeme.

Elvileg. A valóság nyilván más. Nem jobb, csak más.

Állami intézmény alkalmazottjaként valóban más megítélés alá esik a dolog. Ügyészként, bíróként, vagy akár kirendelt ügyvédként joga van megkötni a munkáltatónak, hogy kit, milyen feltételekkel alkalmaz. És ez nagyon helyes. Ne rontsa már az államról kialakult képet mindenféle paprikajancsi.

De ha nem az államtól érkezik a fizetés, akkor ilyen jellegű ügyekben hadd ítélkezzen már a megbízó.

Zárszóként:
Semmilyen kapcsolatban nem állok VV Eszterrel, a műsorban tett megnyilvánulásait nem ismerem, csak annyira, amennyire a híradóban és a neten látni, olvasni lehetett.
Szeretem mindennek megadni a módját; sosem jelentkeznék ilyen műsorba - sem.
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
TMM 2011.10.12 10:47:18
Már a cikk elején feltárul a probléma, csak az a baj, hogy a rossz megoldás született rá.

Tehát a vevő hülye. Igen. Lehet.

Ekkor mi a helyes válaszreakció?
Nem. Véletlenül sem tanítjuk.
Inkább adjuk alá a lovat. Bizony, a Föld lapos. Még mindig.

Pedig, ha a piacon csak almát lehet venni - és a vevő éhes - almát fog venni. Sőt, a hangsúyt máshová helyezve: Meg fogja venni az almát!

Ha az autókereskedők nagy része nem terekné/tekertetné vissza az órát, ha nem venne át láthatóan, vagy akár bizonyítottan visszatekert órájú autót, ha a piacon csak ilyen, legalább a futásteljesítményben tiszta autók lennének, már nagyobb lenne a bizalom, és nepper helyett még a kereskedő jelzést is kiérdemelnék.
Persze plusz 100-200-500e. Ft biztos sokkal inkább motivál, mint a megnevezés.
Ugyanakkor ez nem lenne anyagi kérdés, csak erkölcsi. Mivel hasonló km-t futott autók eddig is hasonló árakon mentek, ezután is így lesz.
És akkor arról még nem is beszéltünk, ha a fentiek miatt a fejekben is megváltozik - autót csak magánszemélytől - az eddigi frázis, talán új vevőket is lehet nyerni.

Ennyi lett volna az alap.
De két gondolatot hadd tegyek még hozzá.

1. Ha én olyan autót szeretnék venni pl, aminek nem törték meg az oldalát - és itt határozottan nem karcról beszélek - akkor azt tessék már tiszteletben tartani. Ha épp van ilyen, mutatni, ha nincs, akkor békében elköszönni.

2. A fenti mentalitás egyébként minden területen megfigyelhető.
Közös jellemzője, hogy minden terület művelője röhög a markába, hogy mekkora spíler már, mindenki más meg hülye.

Igen, te értesz az autókhoz, átvertél - vagy csak nem világosítottál fel - másik 10-100 embert, miközben visszatekert órájú autót adtál el.
Kerestél.

Aztán este elmész a közértbe, pékhez, és megveszed a kenyeret.
Azt a kenyeret, amiben a liszt egy kicsit nagyobb mértékben tartalmaz mérgező anyagot. Hogy mennyi az a kicsi? Négyszerese a megengedettnek. A malomipar összezár. A hivatal is falaz.
Kerestek? Kerestek.
És akkor még hol van a pékség, ilyen gyorskelesztett vackokkal, amik már az estét sem bírják ki, nemhogy a másnapot.
Ők is kerestek.

És akkor hosszan lehetne folytatni a sort. Mindenki átbasz mindenkit, és közben bontószökevényekkel járunk (zöldkártya biznisz), vagy hamis illúziókkal, egymást mérgezzük, étellel, itallal, átverjük a másikat a különböző fogyasztási cikkekkel, szolgáltatásokkal és közben mindenki vidám, hogy mennyit keresett. Közvetlenül a másik, közvetve a saját kárára.
Az alábbiakban megkísérlem összefoglalni az egykori állambiztonsági szolgálat gépi nyilvántartását tartalmazó 18 mágnesszalag lementésének technikai történetét, tehát azt a 8 hónapos projektet, aminek a feladata egész pontosan az volt, hogy a szalagokon található még…..
TMM 2010.01.26 14:51:46
@karandas: @Barczi Imre: @tiboru:

karandas épp azt próbálta elmondani, hogy mi van akkor, ha vki módosít az adatokon.

A válasz egyértelmű, nem is azzal vitázik, tehát a hash nem egyezik majd meg.

De ez nem csak ennyi következménnyel jár szerinte - és ez szintén megalapozott félelem -, hanem azzal is, hogy ha esetleg 5 éven belül nyilvánosságra hozzák az adatokat, akkor az érintett személyek joggal hivatkozhatnak arra, hogy kérem, a fájlokat módosították, hiszen
nem egyeznek a hash fájlok
tehát én nem voltam se ügynök, se semmi, stb.

Ha jól értettem, tiboru is ezt a gondolatmenetet követte a hivatkozott résznél.

Egyébként baromi érdekes lehetett ez a munka :)
Gratulálok az eredményekhez!
Szép év végi szokás, hogy a sajtó és a bloggerek összeszedik mi volt jó az elmúlt évből. 2009-cel egy évtized is véget ért. Összeszedtem azt a tíz fejleményt, ami szerintem a legjobb volt a hoki elmúlt évtizedében. A számozás nem sorrendiség. Talán csak az elsőnél. 1.…..
TMM 2010.01.04 11:45:04
8. Honosítások

Ahogy ki is mondod, saját hazájukban sosem lehetnének válogatottak, márpedig ők is szeretnék azt a pluszt, amit egy válogatott torna, vb, olimpia, ezek selejtezői nyújtanak.
Valahogy ezt össze kell hozni, ha ló nincs, jó a szamár is alapon.

Mindezek mellett persze semmi bajom a hazai honosítottakkal,sőt! Mikor szurkoltam a válogatottnak (a "kis Holéczynek"), eszembe nem jutott ez az egész kérdés. Viszont ez sokkal bonyolultabb téma, hogy pár sorban el lehetne intézni.

Ok, durva elméleti képzelgés, de mondjuk ha idejön egy amerikai, kanadai, meg orosz válogatottság közelében lévő, de oda soha el nem jutó keret, megvan a teljes létszám, honosítjuk őket. Akkor az általuk elért eredmények a magyar hoki eredményei? Tudnál nekik úgy szurkolni, mint a mostani válogatottnak?
Vagy 1-2-5-8-x honosított játékosig még ténylegesen magyar a válogatott? Mennyi az az x?

Jó, hogy ez elmélet, de azért el lehet gondolkozni ezen is.

Ha már honosítás, nézzük a másik oldalt.
Semmi köze a hokihoz, ez kézilabda, csak már valahova nagyon le akartam írni.
Nagy László.
Adott egy elég jó magyar válogatott (van múltja, eredményei, olimpiai 4., stb).
Adott egy magyar játékos, aki külföldön, légiósként biztos nem két forintot keres. Valószínűleg megkeresi azt pénzt, ami sportkarrierje után biztosítja majd a megélhetését.
Aztán itt van egy jelenleg valamivel jobb spanyol válogatott.
1 millió euróról beszéltek.
9 éve játszik kint, nem hiszem el, hogy hasonló összeget nem szedett össze. Az világos, hogy 100 milliónál jobb a 200. És az a legszomorúbb, hogy igazán más okot nem látok arra, hogy ő át akar igazolni. 1-2 helyezéssel előrébb végezni, még ha az egy olimpiai arany is lenne akár..
Volt olyan hír is, hogy nem foglalkoznak vele eleget, és nincs helyén kezelve. Mindegy, bocs, ez már rég nem hoki, csak szomorú. És hogy ezen gondolkozik, meg kihagy meccseket, hogy meglegyen az átmeneti idő, ha váltani fog. Én megköszönném az eddigieket neki, és elköszönnék tőle. A magyar férfi kézilabda válogatottnak nincs szüksége ilyen emberre. A játékosra lenne, de ilyen emberre nincs.
Szerintem.

Vízvezetéket szerelni, meg énekelni bármilyen állampolgársággal lehet. Ez nem jó érv.
Terhes tinikkel foglalkozó, dokumentumfilm stílusú valóságshow-t készített az MTV zenecsatorna. A Várandós tinik (az angol cím frappánsabb: 16 és terhes) arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük azoknak a fiatal anyáknak, akik szinte még…..
TMM 2009.11.14 00:07:41
@barb:

Engedd meg, hogy egy tökéletesen témába vágó történetet idézzek.
Klasszikushoz kell visszanyúlnom.
Természetesen South Park.

Tolerancia.
A tolerancia nem egyenlő azzal, hogy hülyék vagyunk, és helyeslően bólogatunk, hogy igen, így is lehet.
Én tökéletesen tolerálom őket, a helyzetüket, pontosabban nem érdekel. Az ő dolguk, de attól még ugyanúgy meg van a jogom hozzá, hogy ezt nem kívánatos dolognak tartsam.
Subba A legális cucc 2009.11.09 12:00:00
Végre! Nem kell többet parázni a rendőröktől, az egészségkárosodástól, nincs több felütött koksz vagy homokos fű: itt a legális drog! Bármi is legyen az, a binaurális agyhullám stimulátor állítólag ugyanazt a hatást váltja ki, mint az illegális szerek, ehhez csak a…..
TMM 2009.11.09 14:05:16
@Dr. Körömlakk ®:

Akkor találkozunk a Csöcsöldében!
A Klassz FM sem akart lemaradni a neo mögött a reklámozásban, ők viszont nem dobták be egyből a logójukat, inkább egy betyáros húzással időt próbálnak nyerni, ezért egy teaser kampányt indítottak. Az erdményessége persze kérdéses, hiszen ebből aztán az égvilágon semmi nem…..
comment:com Az igazság éjszakája 2009.11.06 16:30:00
Péntek esti családi mozifilmünk legyen A herceg menyasszonya (19:40 film+2), ami William Goldman tollából született meg, és ha hihetünk a kritikáknak, akkor igen kellemes élmény lesz. Egy szájról szájra hagyományozódó mese egyszer csak életre kel, és a szép hercegnőt szó…..
Volt már itt szó erről, amikor még csak készült a turnéra Michael Jackson, de most, hogy kijött a film, megint aktuális. A címe "This is it"; kb. "ez az", "erről van szó", vagy valami hasonló. Az "ennyi" (mert így fordították zárójelben a…..
Tetszenek még emlékezni a Z+ emlékezetes botrányára, amikor jókedvű és minden bizonnyal jó szándékú technikusok kiszivárogtatták azokat a videókat, amiken a tévé akkori üdvöskéi, köztük az azóta egész szép tévés karriert befutott Lilu meg Sebestyén Balázs illetve a…..
Subba Trükkös kódisok II. 2009.10.19 07:00:00
A múltkori poszt alatt már szóbakerültek az őszinte, jópofa koldusok, akiknek szívesen adunk némi aprót. Nézzük meg, hogy a tengerentúlon hogyan menedzselik magukat a formák, bár ők már továbbléptek az unalmas "Piára kell!!"…..