Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heimdall

0 bejegyzést írt és 375 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén tavasszal végre bemutatja a Viasat 3 a Great British Bake Off magyar változatát. Még tavaly szeptemberben írtunk róla, hogy a csatorna Hajós András műsorvezetésével bemutatja az egyik legnépszerűbb formátumot, amit eddig valamiért még egyik tévécsatorna sem akart magyarítani.  Az eredeti…..
Sorozatnak ugyan sorozat, de csak 100 perc összesen, azaz egy közepes hosszúságú mozifilmnek felel meg a Stargate-framchise 20. évfordulójára forgatott előzménysorozat, ami a Csillagkapu mozifilm kezdetén látott ásatás után történteket köti össze a film többi részével, tökéletesen figyelmen kívül…..
A Big Bang Theory/Agymenők főszereplője, Sheldon Cooper (Jim Parsons játssza a BBT-ben), akinek a gyerekkorát mutatná be a Sheldon című új sitcom, mely stílusában a Már megint Malcolmot (Malcolm in the Middle) idézné. A 12 éves csodagyerekről szóló sorozathoz a CBS a Deadline információja szerint…..
Ez egy olyan bejegyzés lesz, ami remélhetőleg (akár megosztásokkal) a lehető legtöbb emberhez fog eljutni, és ezáltal a címzetteknek is lesz lehetősége átértelmezni a dolgokat. Ugyanis a Facebookon exponenciálisan terjednek azon emberek bunkó megnyilvánulásai, akik lehet, hogy a való életben tök jó…..
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
heimdall 2016.07.18 08:53:23
A ketogén diétára való átállás legnagyobb kihívása azt jelentette, hogy gyakorlatilag mindent el kellett hagynom, amit korábban rendszeresen fogyasztottam. Nem is ment rögtön, az első két hétben fokozatosan tanultam meg, hogy mit szabad enni és mit nem. És amit tilos, azt tényleg ne is egyem. Be…..
heimdall 2016.07.12 11:37:47
@Meleg Sándor: az érintett kommentelő nem felhívta a figyelmet a kockázatokra, hanem tett egy kulturálatlan és általánosító megjegyzést. Tehát buta volt.
Az pedig hogy nekem nem lett bajom természetesen nem bizonyíték arra, hogy nem lehet másnak problémája.
heimdall 2016.07.12 11:38:39
@nikita: nyilván :)
A mondás igaznak bizonyul: a globális szolgáltató központok (SSC-k) és a magyarországi Regionális Központok elterjedésével a nyelvtudásnak egyre nagyobb szerep jut a munkaerőpiacon, az angol nyelv legalább középszintű, kommunikációképes szintű ismerete alapelvárássá vált. Óriási előnyre tehet szert,…..
heimdall 2016.06.15 10:43:50
@sncf: szerintem aki tud skandinávul, az a brazil nyelvvel is elboldogul :)
heimdall 2016.06.16 06:28:51
@Fekete Mamba: köszönöm, tisztában vagyok a fentiekkel. :) Ettől még nincsen skandináv nyelv, mint önálló nyelv. Egyébként leginkább a svédek és a norvégok értik meg egymást, a dánokat már kevésbé és fordítva.
Na de mi van a finnekkel? :) Ők is skandinávok, aztán köze nincsen a nyelvüknek a többiekéhez. Persze van svéd oktatás a finn iskolákban, szóval ha úgy vesszük, egy finn is megérti a svédet... :))
heimdall 2016.06.16 10:10:09
@Leslie67: több szempontból is beletartoznak a Skandináv halmazba.
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
A sztár virslinácikra vadászó, krumpliorrú fejvadászt alakít Kevin Smith új vígjátékában, a Yoga Hosersben. Igen, ez a Robert De Niro-fejű, jambósapkás alkesz a Szeszélyes évszakok egyik random kocsmajelenetéből tényleg Johnny Depp!!! Az unalmas Kanadát halálra cikiző Yoga Hosersben fog így…..
Daniel Craig tényleg nem akarhat James Bondozni. A Showtime csatorna tegnap több fontos bejelentést is tett, a Homelanddel kapcsolatos bejelentésekről itt lehet olvasni. Ennél is nagyobbat, mikor kiderült: ők mutatják be Daniel Craig főszereplésével készülő Purity című sorozatot. Erről már korábban…..
heimdall 2016.06.03 09:15:26
@belert: érdekes, hogy ezzel ellentétben B/C kategóriás sorozatszínészek próbálkoznak a moziban, inkább kevesebb mint több sikerrel.
heimdall 2016.06.03 10:39:37
@szociál: a legtöbb sorozatszínész karakterszínész-szinten képes lehet filmezni, de az lehet a csúcs. Ha jól megnézzük, a legtöbb mai A kategóriás mozisztár is már "csak" karakterszínész. Vagy a régiek váltak azzá, mint Pacino, De Niro például.
heimdall 2016.06.03 11:39:55
@szociál: én nem bírom elviselni De Niro-t vígjátékokban. Meg amúgy másban sem, amit jó ideje csinál. Nem véletlenül őket kettejüket hoztam fel, mert mindketten rettentően modorosak lettek és nagyjából az eredményezte azt, hogy kvázi egy figurát hoznak évek óta.
Bár van De Niro-nak valami filmje, amit már meg akartam nézni, de nem kerítettem sort rá. Talán abban változik valami. Gyilkos szezon a címe, azt hiszem. Bár Travolta festett szakálla még visszatarthat. :D
Az idei Media Hungary-n jelentették be, hogy a TV2 egész pályás letámadást indít a magyar kábeltévé piacon és 10 új csatornával hódítanak. Ezekből nyolcat jelentettek be, 2 meglepetés lesz majd. Bővebb részleteket nem lehet tudni, de a csatornák hamarosan elindulnak, a DTV News először hozta…..
Az álláskeresők közül sokakat akár közösségi oldalon való megnyilvánulások miatt is kiszórhatnak a szóbajöhető jelöltek közül. Hogy jó-e, ha utánajárnak a leendő munkáltatók a Facebookon a jelölteknek vagy sem (én spec. nem tartom fair-nek a jelölttel szemben ezt), azt egy másik poszt témája…..
Az Elviszlek magammal című websorozatban szerepelt legutóbb Jakupcsek Gabriella, abban, amiben D. Tóth Kriszta minden alkalommal elvisz valakit melóba, és közben beszélgetnek. A legutóbbi adásban természetesen előkerült Jakupcsek emlékezetes kirúgása - a sminkszobából hívták fel, a Ridikül egyik…..
Rascasse F1 Blog Red Bullshit 2016.05.05 20:56:58
Ami Daniil Kvyattal ma történt, aljas, undorító és világbajnok, hovatovább profi csapattól méltatlan húzás volt. A vak is láthatja, hogy a mai sztorinak a lehető legkevesebb köze van magához az alanyhoz. Csapata, mit csapata, nevelőegyesülete már nem először bizonyítja, hogy bárkit lecserél, akinél…..
heimdall 2016.05.06 07:51:38
@ComLo: Ricciardo a legnagyobbak között? Ne nevettess. Ha másért nem, hát nem fog top csapathoz kerülni. A Ferrari ziher, hogy nem viszi Vettel mellé. A Mercedes pedig hiába szerezné meg Rosberg mellé, Hamilton meg Ricciardo-t veri bucira.
Marad a Red Bull-nál, ahol (bár ellenszenves kis köcsög) Verstappen szépen lassan majd átveszi az irányítást.
Újabb nagy név távozott, na nem jószántából, az MTVA-tól: az a Zelinka Ildikó, aki 17 éve dolgozott a köztévénél. A nagy nyári hajtás (labdarúgó-Európa-bajnokság, nyári olimpia) előtt a döntés elég furcsa, de hát mi nem az ennél a cégnél, ugye. A hírt a Story magazin hozta le elsőként, nekik a…..
A Trónok harca hatodik évadának az lesz az egyik nagy erénye, ami egyben a legnagyobb problémája is. Nincs ugyanis könyv, aminek alapján haladni kell, és mivel az ötödik kötetből még kimaradt, fontos történetszálak közül már csak hármat kell úgy-ahogy az asztalon tartani (Arya, Vas-szigetek, Samu),…..
Ha 90-es évek, akkor Nickelodeon - legalábbis nálam. Mivel az évtized elején születtem, túl fiatal voltam a téka-kultúrához, moziba pedig bár gyakran eljutottam, csak az életkoromnak megfelelő filmeket nézhettem meg. Habár egyszer bekeveredtem a Csillagközi invázió feliratos változatára, amiből…..
heimdall 2016.04.13 09:01:29
@LúzerMan: az már 2000-es évek.
Az M4 Sport a köztévé utóbbi 25 évének legsikeresebb vállalkozása, a több tízmillió forintért vásárolt sportjogokkal valóban olyan tartalmat tudnak képernyőre pakolni (nem az NB1-re vagy a Megye II-re gondolunk), ami érdekli a nézőket, a BL-meccsek, a magyar válogatott selejtezői és a Forma-1 a…..
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
Miki Tímeát, az Echo Tv korábbi vezérigazgatóját nevezték ki a Tények felelős szerkesztőjének. A hírt az érintett telefonon megerősítette a comment:comnak. Miki Tímea 1985-1997 között a Magyar Televízió Híradójának rendezőjeként dolgozott, 1997-2006 között már volt a TV2-nél, hasonló feladatot…..
heimdall 2016.04.04 15:26:20
@Osztályfőnöki Intő: a vicc az, hogy nincsen semmilyen összeomlás. Ha egy kicsit belehúznak, reális lehet az újabb kétharmad 2018-ban, legalább is elemzések szerint.
A legnagyobb kérdés: hol az ellenzék? Bármiféle ellenzék.
A Kökény-Szalai Vivien-éra újabb áldozata az az Amin-Váczi Virág, aki korábbi értesüléseinkkel ellentétben közös megegyezéssel távozott a TV2-ből. Tapasztalt tévésről van szó, az Aktív főszerkesztője volt, a Babavilágot ő indította el 2006-ban, végigjárta a tévés szamárlétrát a…..
heimdall 2016.03.31 14:36:56
@nomolesztiren: annál nagyobb gyökérséget nem ismerek, mint kemény munkával szart csinálni.
heimdall 2016.03.31 14:57:29
@nomolesztiren: valóban az én dolgom, de sokan nem tudják, hogy ez vagy az a dolog szemét és csak saját magukat mérgezik meg vele.
Most arra veri mindenki, hogy Vajna megvette állami hitelből a TV2-őt. Azt, amit amúgy évek óta egy szintén jobboldali kötődésű ember tulajdonolt és ami mellesleg mindig is szemetet gyártott.
Ahogy mondani szokták, a segg új, de a szar a régi.
De a sok képmutató barom annyira komolyan veszi magát, hogy elhiszi hogy most valami sajtó-, meg demokráciaellenes dolog történik.
Pedig csupán egy MAGÁN cég vándorolt innen-oda. Aminek a tulajdonosa azt tesz, amit ő akar.
Bármely céget, ha eladnak, utána változtatások és elbocsátások lehetnek. Így működik. De persze megértem én, hogy a halott politikai baloldal vinnyog Sixxszel és az Indexszel együtt, hiszen most nem ott lopnak, hanem a "jobbos" csőcselék.
Vagy gondolom már minden lóvé elment a 2002 és 2010 közötti időszakból.
heimdall 2016.03.31 15:07:16
@Hátrányos helyzetű kaviár: "állami hitelből" keresd meg, benne volt. Mert az közpénz ugye.
Az a nagy büdös igazság, hogy onnantól, hogy kiderült, a képregény Negan nevű, egyébként zseniálisan megírt karaktere megjelenik a sorozatban is, van egy olyan érzésem, mintha az írók is úgy lennének vele, hogy mindegy mi lesz addig, míg eljő Negan, majd csak kibekkelik valahogy,…..
Dagad a botrány a frissen kormányszócsővé alakított TV2 körül, legalábbis a Blikk mai cikke alapján erre lehet következtetni. A napilap arról ír, hogy 2014 novemberében azután szűnt meg a majdnem két évtizedig futó közéleti műsor, mert politikai nyomás érte a stábot és a csatornát. Naná, hogy a…..
heimdall 2016.03.23 14:52:00
@pamut: áruld már el, hogy egy Index.hu-t, 444.hu-t vagy ATV-t hol cenzúráz vagy manipulál a kormány? Az meg a tulajdonos magánügye, hogy mit kezd a saját újságjával, rádiójával vagy televízió csatornájával. Ezt hívják kapitalizmusnak, többek között.
Utálom a Fityiszt, de most akkor hol is van a híres "demokrata" baloldal? Nincsenek sehol. Persze nem véletlenül, hiszen pont ugyanolyanok, mint a most regnálók, csak Orbánék még nem kerültek abba a süllyesztőbe, ahol már a földet húzza magára az MSZP és Co. Egyelőre nem kerültek.
A Hvg.hu úgy tudja, hogy a kedd reggeli értekezleten bejelentette felmondását Kőrösi Gábor, a Tények szerkesztő-műsorvezetője. Kőrösi dolgozott az esti Tények szerkesztőjeként, a reggeli hírblokk műsorvezetőjeként és a Napló munkatársaként...