Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fánkevő Fáncsi

0 bejegyzést írt és 1333 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért jobbak a huszonévesek? Posztolónk szerint azért, mert önzetlenek, energikusak, nincsenek azok a problémák, mint az idősebb korosztállyal. Valamint függetlenek, nem kötik őket szabályok, lelkesek, van életük, sosem fáradtak, nincsenek kiégve, kíváncsiak és mindenre kaphatóak.   Ha esetleg…..
fáymiklós Virág vagy te 2022.03.14 06:35:47
Nyilván mind megbuggyanunk, csak idő kérdése, legfeljebb a később születettek egy ideig örülhetnek, hogy nem annyira buggyantak, mint ősapáik, de őszintén meg vagyok döbbenve Tolcsvay László bánatán. Mert hogy el van kenődve, amiért a Nemzeti dal új videoklipjében azt éneklik az új márciusi ifjak,…..
Fánkevő Fáncsi 2022.03.17 08:04:55
A kiválasztott "magyarszívű" művészek akik a konzervatív illiberális hatalom kiszolgálói, előadnak egy híres nemzeti verset. A műfaj a gyűlölt U.S.A.-ból importált "All Star" és az aaaww-yeaaah gyakorlatilag az amerikai és angol zenében szokásos (és kicsit uncsi már) elem.
Arról van szó, hogy ezeket a nagy magyar embereket a videóban már régen legyűrte az amcsi és angolszász kultúra, és őket majmolják mert ezt kajolja a nép, és ettől lesznek ők népszerűek. Nem segít még az sem, hogy szép sújtásos atillát visel mind. Persze, hogy szemet szúr a szép mentében éneklő kurucz a
www-yeahhh ! Esetleg ez előfordulhatna egy rockoperában vagy egy színpadi műben, mint az István a király, de nem Petőfi forradalmi versében, amit március alkalmából szokás elszavalni a 48-as forradalom évfordulója alkalmával. Ünnepeljük március 15.-ét amcsi stílusban, amcsi- és nyugatgyűlölő orbanisták előadásában kurucz atillában. Nem tudja valaki, hogy van a videónak angol verziója esetleg ? Azt még szívesen megnézném.
  Orbán Viktor minden volt már. Opportunista, gerinctelen, kaméleon, skizofrén... Legutóbb, Mérő László könyvében dörzsölt szélkakas. Hogy mindezekben mennyi igazság van, arra a későbbiekben feltétlenül kitérünk. Ám kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk politikai környezetét! Ha valakit ugyanis…..
Fánkevő Fáncsi 2022.01.21 18:32:59
@arthurthedent: "Csak szólok, hogy a "vidéki idősebb generáción" gúnyolódni nem más mint "igénytelen érzelmi politizálás". Miért, azt hitted, hogy most megfontolt, logikusan érvelő, értelmiségi, racionális politikát nyomtál amikor levidékezted az ország nyolcvan százalékát? :D"

Ez egy hülyeség Arthúr. Az, hogy a vidékieknek alacsonyabb az iskolai végzettsége az egy egyszerű statisztika, nincs benne érzelem és gúnyolódás. Ha kivánssi vagy rá akkor keress rá "pl. ...iskolai végzettség ... terület eloszlás... vagy hasonló a googlen, nem nagy ügy. Abban van érzelem, hogy ez "gúnyolódásnak" kívánod beállítani te buta. Sértésnek, amiért meg kell haragudni minden vidékinek. Te buta. Egyszerűen a nagyvárosok, különösen Bp. szívja magához az értelmiséget, a jelenséget úgy hívják agyelszívás. Nagyvárosokban diplomáznak az emberek, ott vannak az egyetemek, ott maradnak végzés után, és ott kapnak jól fizető magasan kvalifikált munkát. Nem kívánok és ezzel kapcsolatban diskurálni veled, hiszen itt feje tetejére állítod a világot azonnal, pedig ezek teljesen nyilvánvaló és köztudomású tények, de könnyen utána is lehet nézni annak aki kiváncsi rá. Ugyanolyan buta vagy mint a cikk szerzője. Gimit végeztél és azt hiszed nem látszik meg és azt beszélszhetsz amit akarsz.
Fánkevő Fáncsi 2022.01.21 19:09:44
@arthurthedent: "Ilyet a statisztika nem mond...." - már hogyne mondana, most mondtam, hogy rá lehet rákeresni a googlen. Még szép színes térképeket is fogsz találni, különböző színekkel jelölve a diplomások arányát. És az alacsony végzettségűekről is van külön térkép. Mit nem lehet ezen tudni vagy érteni Arthúr? Mit kell ezen kötekedni, meg sértődözgetni?
Az pedig, hogy a Fidesz szavazói (és Gyurcsányé is) többnyire idősek azt meg a közvélemlénykutatások mutatják. A Fidesz szavazói többnyire idősek, vidékiek és alacsony iskolázottságúak. Az ellenzéké pedig a fiatal városi értemiség inkább. Bizony a közvéleménykutatások ezeket az adatokat is felveszik mielőtt kérdéseke tesznek fel neked. Korod, nemed, iskolai végzettség, lakhely...stb.
Budapestet nem fogja a Fidesz vinni azt mindenki tudja már Arthúr :) A vidéket viszont lehet, hogy nagyon.
"Speciel több diplomám is van." - az emberek olyan murisak, azt hiszik, hogy nem derül ki két mondatból az, hogy valakinek milyen iskolai végzettsége van. Nálad egy dolog biztos, hogy nincs dipi, és mégis ugyanolyan jónak hiszed magad mint a dipisek. A szokásos átlagember, a "papír nem számít, az élet az igazi tanítómester". Utálod a felvágós pesti értelmiségi ficsúrokat mint én is.
Ahogy már többször is írtam az elmúlt hetekben, rekordmértékben emelkedett a használt autók ára, a Vezess.hu adatai szerint most 43%-kal kell többet fizetni egy ugyanolyan autóért, mint tavaly. A pandémia, az új személyautók gyártási nehézségei mind szerepet játszanak a használt autók…..
Fánkevő Fáncsi 2022.01.09 14:43:11
@Laptop7712: Én ezzel értek egyet. Ez buta bulvár, nagy része kitaláció, műdráma és hazugság. Teljesen igazad van, ez egy alapvető katonai védelmi probléma lenne, már ha igaz lenne. Az amerikai hadsereg hányó fosó beteg emberek gyülekezete lenne. Púder.
A barátokkal otthon folytatott, elhúzódó kártyapartik során biztos sokan gondolják fárasztónak a paklik állandó keverését (vagy nem). Szerencsére az elfáradt kezek pihentetésére már régen megalkották a megoldást, amely nem más, mint az automata kártyakeverő gép...
Fánkevő Fáncsi 2021.12.05 22:24:46
@lenörd hofstadter: Ma már lehet akár kicsi készülékekbe és computerekbe is igazi véletlenszám generátorokat tenni, ha éppen az a cél. Perszen nem a legolcsóbb megoldás. Régebben pszeudo-random generátorokat használtak, mert normál esetben nem lehet észrevenni a különbséget, nem lehet megsaccolni könnyen az eredményt. A valós véletlen generátorok azok az alapjelnek valamilyen elektromos, atmoszferikus zajt vesznek plussz a pillatnyi abszolút időt. Egyik sem igazán kiszámítható vagy megjósolható, és mindekettő erősen változik pillanatról pillanatra.
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
Fánkevő Fáncsi 2021.07.14 23:20:59
"„Cristiano homosexual”, illetve „Buzi franciák bonjour”, továbbá „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmusok többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt) - Nos, ezek tényleg valódi suttyóságok. Amolyan óvodás nívójú csúfolódások."
Hahaha, hát a bünti is az. Kisfiam nem csináhatod ezt meg azt két hétig. Mit kell ezen ennyit hőbörögni. A magyarok vagy megtanulják, hogy legközelebb ilyet nem csinálnak UEFA rendezvényen, vagy jön a bünti megint, valószínű súlyosabb. Egyébként pedig mindenki ismeri Magyarországon a kopasz fejű kigyúrt Fradi B-közepet, akik balhézni járnak meccsekre. Nem kell itt képmutatóskodni, meg úgy csinálni, hogy azok a nagy börtönviselt emberek fekete pólóban csak olyanok mint az aranyos kisovisok, mosolyogjuk meg őket.
Nekem úgy tűnik, hogy még állami szinten is támogatják a B-közép morálját, viselkedését.
Ez jelenleg egy kormányzati szinten is támogatott elfogadott viselkedés. Ez a nagyobbik gond, nem pedig az, hogy néhány nagyon buta ember mint te meg Szebeni István hőbörög.
Egyébként az sem igaz, hogy a magyarok a legsuttyóbbak, az angolok is nagyon balhésak. Egy ideig ki is voltak tiltva a kontinensről. Ráadásul az összes angol klub ki volt tiltva a európai kupasorozatokból. Van még hová fejlődnünk, és az UEFA-t biztosan nem fog meghatódni attól, hogy te küzdesz a szólásszabadságodért, és szeretnél banánt bedobálni a négereknek, meg huhogni, mert az neked jólesik és jogod van hozzá.
Fánkevő Fáncsi 2021.07.15 20:23:14
@Glokta: "Az UEFA jelenlegi szabályzata egyszerűen baromság." - Az UEFA szabályzata mindig is ilyen volt, ötven éve. A magyar miniszterelnök személye változott azóta sokszor. A probléma az, hogy az a néhány ember, (az nem annyira néhány azért hanem néhány tucat inkább) nem igazán büntethető, mert az UEFA nem egy nyomozó szerv és azok az ürgék nem követtek el bűncselekményt. A másik gond meg az hogy annak a néhány ürgének a cselekedete az nagyon is támogatott Magyarországon, maga a külügyminiszter kelt ki magából, hogy az semmi sem volt amit mi csináltunk, bezzeg a szivárványzászlós beszaladás a magyar himnusz alatt az igen az undorító atrocitás. De a francia himnusz alatt lehet fütyülni, azt nem is veszi észre Szijjártó "úr", de ha az UEFA igen akkor milyen gecik, meg biztos azért mert kommunisták és besúgókat alkalmaztak. "Buzi franciák bonjour" - hát még az a szerencsétlen buta cikkíró is azt mondja, hogy ez csa egy mosolyognivaló gyerekcsíny. Ez a MAGYAR KORMÁNY álláspontja, hát akkor hogyne gondolná azt bárki, hogy újra és újra megismétlődhet, hiszen csak egy jó balhé és a fekete trikós fradi szurkolók is azért vannak ott, hogy egy jót balhézzanak, meg Orbán Viktor és Szijjártó Péter is abban érdekelt, hogy valami balhé legyen, és ők a MAGYAR NÉP hős védelmezői lehessenek az EU-val szemben. Ha van valami balhé akkor ők tudnak harcolni a népért, ez a lényeg. Az a szolga Szebeni István egyenesen kimondta, hogy UEFA = EU tehát máris egybe volt boronálva mert a kettő ugyanaz szerinte. Közben a büntetés nem igazán nagy, inkább nudli, pár meccs közönség nélkül. Otthon a TV előtt most mindenki azt kiabál majd amit akar.
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
Fánkevő Fáncsi 2021.06.21 10:27:10
@kárárámaispj:"Rohadt unalmas a stadionozás." - én nem említeném egy szóval se, ha nem közpénből menne, ha nem mindenki adójából, csak a fociszeretőkéből. Le kellene állni vele, sokkal fontosabb dolgok vannak a világon mint sok-sok milliárdos stadionok megtelve minden héten egyszer 3...5000 szurkolóval. Ez attól lesz politika, hogy a miniszterelnök hogy így legyen, és az oka is megvan rá, ugyanis valakiknek fel kell építeni ezeket a beruházásokat. Mindenki tudja kik építik őket. Még te is. Viktor pontosan tudja mi a fontos az együgyű népnek. Az, hogy a COVID egy főre jutó halálozási listáját sokáig vezettük (már csak másodikok vagyunk, Peru előzött, de Európában még elsők) az nem nagyon ütött szíven senkit. Stadion kell ide nem kórház. Nem a halálozások első helye a fontos és tragikus, hanem a csoport utolsó helye számít nagy győzelemnek a fociban. Szerintem nem jól van ez így.
Fánkevő Fáncsi 2021.06.21 11:58:56
@kárárámaispj: "Színházba se megyek soha,..." - Én ezt elhiszem rólad, és nyugodtam lehet is az a véleményed, hogy nem kellenek színházak. Egyébként a stadionokkal pedig nem az az elvi gond hogy épülnek egyáltalán. A preferenciával van a gond, azzal, hogy mi a fontos és mi nem az embereknek. És a kihasználatlansággal.
"SŐt, mondd már meg, volt olyan aki az ellátatlanságba halt bele? Tudtommal se gyógymód, se gyógyszer nem volt a covidra" - másoknak sem volt több, mégis mi vezettük a COVID halálozási listát és még most is másodikak vagyunk. Viktor mondta, nem én: "...Mi a védekezés sikerességét a halálozások számával mérjük..." Ez is demagógia mi ? De nem is én mondtam :) A egy főre eső GDP hátulról a harmadik az EU-ban, az egy főre eső fogyasztás vásárlóerő paritáson hátulról a második az EU-ban. Mondtam is az előbb, hogy mindent ki lehet magyarázni, és minden kudarcról más tehet nem mi. A csoportban az utolsók leszünk de arra büszkék leszünk, az a mi sikerünk lesz, nem kérünk a fanyalgókból, akiknek semmi sem jó.
Fánkevő Fáncsi 2021.06.21 13:24:45
@MEDVE1978: Hát ebben sok igazság van. De azért maradnak megmagyarázhatatlan dolgok is, pl. egyes országok ugyanazokkal vagy akár rosszabb adottságokkal miért sokkal jobbak mint mi ? Horvátország, Chile, Wales, Szenegál... stb ? A másik az, hogy miért 2.5 milla a magyar NBI-esek átlagfizetése ? Ez a nagy átlag, van aki inkább tizes felé jár. Nem mintha irigyelném, de nem tűnik a teljesítménnyel sem a piaccal arányosnak.
Nemrég jelent meg az általam egyébként rendkívül sokra tartott Charaf Hassan, a BME VIK dékánjának interjúja, amelyben azt mondta a dékán úr, hogy: “Diploma nélkül nem informatikus az informatikus, legfeljebb kékgalléros asszisztens.” Elsőre ezen igen felhúztam magam, aztán eszembe jutott,…..
Fánkevő Fáncsi 2021.05.20 21:12:18
@Unerwünschter Gast: De mást is le lehet szűrni belőle. Ellison állítása szerint a Yale-en cégzett Cum Laude diákok, 200-at fognak keresni. Ezen az oldalon hozzászóló "szakemberek" szerint a dipi nem ér semmit, az élet majd megtanít. Fogalmam sincs melyikőjük keres $US 200k = 60milla HUF = 5milla/hó a magyar "világszínvonalon" álló szoftvercégeknél, de az biztos hogy jelentős részük. Legalábbis úgy tűnik első pillantásra.
Fánkevő Fáncsi 2021.05.20 22:08:16
@Unerwünschter Gast: "mire kellene alkalmasnak lennie egy frissen végzett diplomásnak" - szerintem ez egy vakvágány, nekem az egyetem azt tanította meg, hogy a világon milyen sok dolog van amit nem tudok, és mennyire sokat kell még tanulnom. És hogy mennyire hihetetlenül sok kiváló elme van egy egyetemen. És megtanította azt, hogyan kell tanulni, hogyan kell "tudományos alapossággal" kivesézni a dolgokat, módszereket adott. De messze nem valami fantasztikus kész tudást amit hipp-hopp alkalmaztam a való életben egy cégnél, és lenyűgöztem mindenkit. Nem ... pancserként kezdtem mint minden kezdő aki először dolgozik alkalmazottként valahol az életében, mégis hatalmas előnyben voltam a gimnazistákkal, meg szakmunkásokkal szemben. És azóta is fejlődök folyamatosan, szinte minden nap tanulok valami újat. Az egy hatalmas tévedés, hogy az egyetem az valami hatalmas tudásanyagot tesz a fejedbe, egy könyvtárat vagy mit. Ezt a középfokú végzettségűek képzelik így és közben mesélik a horrorsztorikat (fentebb) arról, hogy a frissen végzett informatikus kisürge azt sem tudta, hogyan kell egy PC-t összeszerelni. Még azt sem !!!
Nekem egy fiatalkori ismerősöm okleveles gépészmérnök lett, az apja taníttatta, eltartotta az egyetemi évei alatt. Az apa esztergályos melós volt és amikor a srác végzett akkor azt mondta neki, na most akkor mutasd hogy tudsz esztergálni, a srác mondta, hogy azt sajnos nem tudok ... az apa nagyon mérges lett köpött egyet, hogy akkor mire fizette azt a rengeteg pénzt, hát ilyen semmirekellő lett a gyereke...
Csak azt akarom mondani, hogy a köznépnek nagyon elfajzott véleménye van a tudományról, és a tudományellenességnek, MTA ellenességnek nagyok a magyar hagyományai. Ők őszintén hiszik, hogy nem kell egyetem ők is tudnak annyit a szakmáról. Aztán mikor megkérdezem, hogy Pista bá, maga tudna-e űrhajót építeni, akkor csak tátják a szájukat, hogy ez hogy jön ide. De még rosszab mikor azt hiszik, hogy persze hogy tudnának.
Fánkevő Fáncsi 2021.05.20 22:22:10
@fofilozofus: +1
Ez nagyon így van, nem is lehet belekötni sehol.
Talán csak azt fűzöm hozzá a felsoroláshoz "A jó élethez való kellékek:..." , hogy van akinek a tudás nagyon fontos (csak úgy önmagában, mert kíváncsi fajta) és van akinek az utazás és a világ, országok, emberek, megismerése (kalandor fajta). Ez a kettő még nagyon-nagyon fontos, bele kell tenni a listába.
Egy gangos házban nőttem fel az ötvenes években 6. rész A hűtőszekrényt még nem ismertük azokban az években, de elődje, a jégszekrény a nyári hónapokban jó szolgálatot tett. A fából készült, bádog bélelésű szekrényszerűségbe fölülről lehetett betenni a jégtáblát, elől nyílt az ajtó a polcos…..
  A 10 legjobb, legnépszerűbb Star Wars karakter, szereplő meghatározása nem egyszerű feladat, főleg, hogy ahány ember, annyi kedvenc. Ami azonban biztos, van egy sor olyan egyén, amely kiemelkedik az átlagból, s sokak listáján szerepel előkelő helyen. Egy szimpatikus, megragadó karakter, akinek…..
Fánkevő Fáncsi 2021.05.14 17:56:24
@midnight coder: állítólag őt utálta legjobban a közönség.
  A jelenkor egyik fő perverzitása, hogy - beteljesítve George Orwell disztópikus jövendölését - új jelentést kölcsönzünk szavainknak. E törekvés többnyire sunyi, álcázó funkcióval bír, és jelentősen előmozdítja, hogy az embereket olyan cselekedetekre vegyük rá, melyeket egyébként soha el nem…..
Fánkevő Fáncsi 2021.05.04 11:22:10
"Ha a 21. század nyugati korszellemét simán neomarxizmusnak neveznénk, úgy a józan többség talán visszahőkölne, s háromszor is meggondolná, hogy a felkínált ideológia követendő-e" - kedves barátom, aki azt állítja, hogy Nyugat-Európában a marxizmus az uralkodó világnézet az egy retardált hülye, nyilván nem tudja sem azt mi a librealizmus, sem az marxizmust nem ismeri, se a nyugatot. Tehát a meghökkentő talán az lehetne, hogy mekkora nagy marhák léteznek a világon és hála az internetnek ezek most terjesztik mind az igét.
"Természetesen semmi baj azzal, ha sokan vonzónak tartják a skandináv típusú jóléti államot." - miről beszélsz öregem ? Orbán Viktor megrögzötten neoliberális gazdaságpolitikát folytat, a jóléti adakozó állam messzebb áll tőle mint Makó Jeruzsálemtől. Nem véletlenül egész Európában Magyarországon a legrövidebb a munkanélküli segély (a hivatalos neve változó most talán "álláskeresési segély") hossza. Azt hiszem most 3 hónap. Orbán úgy mondja "munka alapú társadalom" - (vagyis aki nem dolgozik ne is egyék) ami önmagában egy nonszensz baromság. Egyébként Magyarországon soha nem volt jóléti kapitalizmus, hogy a fenébe vágynának rá az emberek, ha nem is tudják mi az. Az itt élő embereknek jó az ami most van (legalábbis már 10 éve erre szavaznak) a kőkemény thatcheri (neoliberális) szociálpolitika.
"A fenti fejtegetésre persze lazán legyinthetnénk, mondván: marginális, teoretikus okoskodás." - nem igaz, egyáltalán nem volt teoretikus (nem is tudom ismered-e a szó jelentését egyáltalán) sem nem volt okoskodás. Ahhoz hogy "teoretikusan okoskodjon" valaki ahhoz tudás kell, sok-sok tanulmány és ismerni kell a teóriákat is hozzá, (pl. a marxizmust, vagy liberalizmust) és okosnak is kell lenni hozzá. Szinte filozófusnak. Olvastad te pl. a Kommunista kiáltványt ? Nem akarlak megbántani, és nem személyeskedésből mondom, de neked ezek a tanulmányok hiányoznak, a társadalomfilózófiáról csak távoli elképzeléseid vannak, egyedül a magabiztosság és az önbecsülés nem hiányzik. Miért pont erről kell itt értekezned. Persze az emberek 99%-a ugyanazon a szinten van mint te, a zéróhoz közel és ezzel jól elvitatkoztok a világról. Elnézést a hidegzuhanyért, nem a megbántásod a lényeg, de egy kicsikét fejleszteni kellene az önismeretet/önkritikát. Az egész cikkben és a hozzászólásokban is ez a legmegdöbbentőbb, az önismeretet/önkritika hiánya, az a hallatlan magabiztosság amivel az emberek mindenhez értenek, legyen az társadalomtudomány, nyelvészet, történelem, de még Einstein relativitáselmélete is zsebből megy.
Aligha érdemes a történtek teljes kronológiáját feleleveníteni, hiszen jóformán mindenki tudja, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolata az utóbbi időben - a magyar kormánypárt pávatáncos politizálásának és a már a konzervatívoknak is kellemetlen radikalizálódásának következményeként - erősen…..
Fánkevő Fáncsi 2021.03.03 23:44:30
@Leonard Zelig: Teljesen igaz, az angolban nem akkor kell vessző amikor a magyarban. A magyarban lenne ott egy "... , hogy ...".
Legalább tolmáccsal átnézethetné a levelet mielőtt elküldi. Bár az annak a beismerése lenne, hogy nem professzor valamiben.
Kis híján balesetet okozott az a járművezető, aki a megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó „farvizén” haladt lendületesen a szombathelyi Vörösmarty utcában. Az esetről videót is készített a szemközti sávban közlekedő gépkocsi fedélzeti kamerája. A szirénázó mentő a kórház irányába tartott,…..
Mozinapló Top 10 film - 2020 2020.12.31 14:39:57
Az idei esztendő garantáltan nem a mozgókép legdicsőségesebb éveként vonul be a történelembe. A járvány-helyzet nagyban kihatással volt a mozis bemutatókra is, így sajnos számtalan ígéretes projekt lett elhalasztva jövőre. Ha mindent bemutatnak, akkor ez a kis lista garantáltan nem így nézne ki,…..
     A hazai politikai élet konzervatív oldala ma elkötelezett patriótának mondja magát, a liberális jelzőt viszont szitokszóként használja. Az ellenzék ugyanakkor kacérkodik a szabadelvűséggel, ám ők mintha a hazafiasság eszméjét engedték volna el. Már-már ott tartunk, hogy elhisszük: e két érték…..
Fánkevő Fáncsi 2021.01.20 08:15:46
"Ami sikerült is, mára egyre többeknél ez szitokszó." - ja Magyarországon az. Nyugat-Európában nincs ilyen tendencia, a libsik meg a zöldek nincsenek ugyan többségben, de senki nem tekinti őket a világ ellenségeinek. Amerikában most éppen ők nyertek nem vetted észre ? Orbán Viktor velejárója az, hogy ellenséget kreál magának aki ellen küzd, és ezt az ellenségképet, minden egyes nap az emberek szájába rágja. Na de mi a valóság, ki ez az ember aki szapulja a libsiket, és mit ért ő el eddig az illibsi állam építésével. Milyen eredményeket hozott az ő uralma, ami eddig több mint 14 év volt, ezzel EU-ban magasan a leghosszabban hatalmon lévő miniszterelnök, ráadásul ő egy ú.n. autokrata vezető, gyakorlatilag minden az ő akartata szerint történik az országban. Tehát nem egy tesze-tosza Gyurcsány Ferenc aki azt se tudja fiú-e vagy lány. Magyarország gyakorlatilag egy politikailag elszigetelődött, majdhogynem kiközösített állam lett az elmút 10 év alatt. A magyarországi fogyasztási index (egy főre, és vásárlóerő paritáson) az Eu-ban hátulról a harmadik, már olyan országok is előttünk vannak mint Románia. Az ország eladósodottsága 20 éves csúcson van, már Medgyessy-Gyurcsány balfaszok "teljesítményét" is felülmúlja, pedig akkor is volt egy gazdasági világválság, nem csak most van. Az adósság visszaszorítás csakis addig ment, amíg nem volt gond, konjunktóra volt egész Európában, ahogy beütött a baj máris ugyanott vagyunk mint Gyurcsány, sőt még lejjebb. Magyarország GDP-je az EU GDP-jének töredéke (0.7%), egy nulla teljesítményű és nulla versenyképességű ország, Németország összeszerelő üzeme és csicskása.
Na ez az ember, aki mindezt összehozta 14 éves uralkodása alatt akatja megmondani Nyugat-Európának, hogy mi a kaffa. Természetesen ott ő egy senki és nem veszik komolyan. Bármit mond az a magyaroknak szól valójában. Például neked Midnight Coder, te tényleg elhiszed neki, hogy a liberalizmus egy szitokszó Nyugat-Európában hanyatlik, csak azért mert Orbán ezt állítja. Nézd már meg jobban ki állítja ! Lassan már tényleg bohózat lesz ez az egész, és már ott tartunk, hogy Szíjjártó üzen Bidennek, hogy jobb lenne, ha elszámolna a fia gyanús ügyleteivel. Ezt üzeni egy fiatal kis seggnyaló az Amerika Egyesült Államok 80 éves elnökének, és ettől nagyon sok és nagyon buta magyar erősnek hiszi magát, azt hiszik, hogy Magyarország pariban van az USÁ-val, már ilyeneket is merünk nekik üzenni, mert mi tökösek vagyunk. Szánalmas ami itt megy.
Több mint három éve már, hogy megírtuk nektek segítségképpen, milyen szempontok alapján válogatjuk a blogposztokat a blog.hu (korábban i2) címlapjaira. Azóta változott egy-két dolog, úgyhogy itt az ideje egy naprakészebb írásnak, reméljük, hasznosnak találjátok majd! A működésünk alapvetően…..
Folytatjuk az első atombomba történetét. A sikeres teszt után egy hadihajó szállította a bomba alkatrészeit Tinian szigetére, ahol az akkori legnagyobb amerikai katonai légibázis működött. 1945. augusztus 6-án hajtották végre az amerikaiak a világ első atombomba-támadását; ledobták a bombát Hirosima…..
Fánkevő Fáncsi 2021.01.02 22:41:16
@el qurro de georgchian: úgy hívják háborús bűntett, és a II. világháború óta soha el nem évülő bűntettnek számít. És kimagyarázni sem lehet, hogy a "háború befejezését segítette elő". Bármilyen nemes is a cél azt bűnnel, népirtással nem lehet kieszközölni. Nem értem, hogy miért nem indult soha eljárás az elkövetők, kiagyalók ellen, vagy tévedek talán ?
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Az egyetlen jó, amit Bayer Zsoltról el lehet mondani, hogy őszinte. Nincs kétségem afelől, hogy amiket mond, azt valóban úgy is gondolja. Az esetek 99 százalékában ez talán hasznos a Fidesznek, hiszen kell egy nagydumás szélsőséges, akivel meg tudnak fogni néhány tíz, vagy rossz esetben százezer…..
Fánkevő Fáncsi 2020.12.07 06:58:31
@Veszéjben a lyogállamiság !: "Nem a bűnös embert kell gyűlölni,hanem a bűnt." - hát ez ugyan eléggé gagyi állítás, bár nagyon bölcsnek hangzik.

Bűn önmagában nem létezik, azt valaki, egy személy elköveti, személy által ölt testet és attól elválaszthatatlan. Nincs semmi értelme a leírt vagy kimondott szót "GYILKOSSÁG" gyűlölni, mint valami elkülönült önálló gonosz absztrakció. Mit fogsz te tenni, ha elkapsz egy gyerekgyilkost aki megerőszakolt és megölt egy 5 éves kislányt ? Leírod az aszfaltra krétával "KÉJGYILKOS" - aztán elkezded rugdosni korbácsolni köpködni a feliratot a fogalom megtestesítőjét ? Eléggé skizofrén gondolat.

Én inkább a gyilkost gyűlölöm aki elkövette a bűnt, Isten bocsássa meg nekem. Én nem vagyok pap aki feloldozást ad, sem Jézus aki megpuszil és megbocsát, csak egy egyszerű halandó, és én a bűnös embert gyűlölöm.
Nem kéne ennyire elvontnak lenni nem vagy te filozófus.