Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Basementman

7 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holtág reklám 2010.03.02 23:10:00
Gyere el, ha van kedved! Nem ígérem, hogy jó lesz, de megihatunk utána egy sört: MEGHÍVÓ    Szeretettel meghívjuk Önt és családját 2010. március 4-én, este 6 órától a Nagybőgő-basszusgitár tanszak házi koncertjére! Helyszín: Kispesti Alapfokú…..
Holtág Olyan blogszerű 2010.02.21 14:21:00
Halihó! Most ez olyan blogszerű lesz, saját élményekről, csak hogy jelen maradjak az éterben. Voltam Bécsben. Péntek délkörül kimentem, szombaton 2-re értem vissza. Az apropó: Dave Matthews Band koncert. Sajnos a sógoroknál keletebbre nem jött az európai turné, így amikor…..
Holtág Tudatos választás 2010.01.27 10:26:00
   Napjaink problémás kérdése az erkölcsi felelősség vállalás. Fontosnak érzem, hogy a magazinunk komolyabb témákról is beszéljen. Ahhoz, hogy az általam komolyabbnak titulált témáról bezséljünk, nem kell az erkölcsiség legmélyebb katakombáiba ereszkednünk,…..
Aki a cím alapján egy standard fesztiválfilmre számít, csalódnia kell. Ez a film inkább hangulatfillm, bár tény, hogy a woodstocki zenei fesztiválok ihlették.A történet főszereplője Elliot, aki próbálja életbentartani szülei üdülőtelepét. Eladja mindenét, jelzálogot vesz fel…..
Az első zenekar, amit ajánlanék a Pluto. Nem tudom, hogy ki ismeri, ki nem. Én nem rég ismertem meg a zenéjüket, de már most kedvenc. A második a Biorobot, amiben egy régen-látott arcot is felismerhetünk. Igen, az ott Bérczesi Robi. Éljen soká! A harmadik pedig Péterfy Bori…..
Mai bejegyzésem inkább ajánló akar lenni, mint önálló post. Egy nagyon érdekes weblapot szeretnék ajánlani, ami szerintem mindenkinek okozhat kellemes meglepetéseket. Ez az oldal pedig, a learnsomethingeveryday.co.uk. Itt minden nap posztolnak egy képet, amely egy vicces és/vagy…..
Holtág Halál? 2009.12.16 22:20:00
Hali! Meghaltunk, fiatalok? Olyan szépen indult a dolog, írjatok. Nekem sajnos nem nagyon jut téma eszembe, amire még van így erőm esténként, de most (csak egészen érintőlegesen), nézzünk egyet: A magyar népzene helyzete. Sajnálatos módon lényegében ilyen nincs. Sokan már egy…..
Mert van popzene Magyarországon, de az ignyesség nem tartozik az erősségei közé. A popzenei előadók (nem nevezném azokat zenésznek, akik nem maguknak írják a dalaikat...) nagy része a különböző tehetségkutatókból kerül ki. Ez egyrészt pozitív, mert így a tehetségek a…..
Holtág ajánlás.. 2009.11.25 21:03:00
Minden nap elolvasom a blogot, hogy valaki írt-e valami újat. Van amelyik elgondolkodtat, de ami írásra sarkallt, az a mostani Cseh Tamás-os bejegyzés. Én ahogy végighallgattam a dalokat, nem lett rosszabb kedvem, inkább talán büszkeséget érzek, hogy vannak még Zenészeink, akiket fel…..
Holtág Szüleink zenéje 2009.11.24 00:49:00
Ejj, szépjóesét! Nem tudok nagyon aludni, keresgélek a YouTubeon és hova lyukadok ki? Olyan zenékhez, amik még nekem is a 70-es éves kocsmáit juttatják eszembe. Pedig hát... Semmi több, 3 zene, tessék:   Cseh Tamás Olyan előadó, akit itthon rengeteget hallgatnak, de valahogy…..
Holtág Ririposzt 2009.11.18 21:25:00
Hali! Influenzálódok én is egy csöppet. Van ez a dolog, hogy H1N1 Kérdezzük meg az utca emberét. 10-ből 1 ha tudná, mit jelez ez a betű-szám-betű-szám dolog. Ezt: "A H1N1 az A típusú infulenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Nevében a…..
Holtág Másnaposok 2009.11.16 07:52:00
"Az év vígjátéka"... Hírdetik a mozik kapujában. Természetesen nem a filmet akarom lehúzni, de egy ilyen cím nem feltétlenül a minőséget jelenti, és jelen esetben, a 2009-es vígjátékfelhozatal elég gyengére sikerült. De... Nem sok film mondhatja el magáról, hogy a…..
Holtág Világbetegség (?) 2009.11.13 11:25:11
    Mai gondolatom az influenza, de kicsit más szemszögből mint, ahogy mindenhonnan halljuk. Először is az jutott eszembe, hogy az emberek nagyon szeretnek rettegni.Igen ám, de csak úgy, hogy közben tudják, biztonságban vannak. Sötét van, vadul villódzik a TV-ben valami jó…..
A hajdamákok már egy ideje itt vannak, egészen pontosan 1991 ferdruárjában alakultak. 2002 óta CD-n is fellelhetőek, a neves EMI jóvoltából. A Haydamaky érdekes keveréke a ska-nak, a szláv, azon belül is ukrán népzenének, és a rock-zenének. Rendelkeznek egy igen jó…..
Gondolom mindenki ismeri az MTv icon-t. Amikor a zenecsatorna összehív fiatal tehetségeket, hogy adják elő egy régi (lehetőleg éss jubileumát ünneplő) együttes dalait. Tankcsapda, LGT, Neoton Família, Demjén, Hungária, és idén az Edda is sorrakerült. Nem vagyok Edda rajongó…..
Holtág A kopasz énekesnő. 2009.10.20 22:42:00
Hali! A trükk az, hogy a téma nem zene. :) Eugene Ionesco a XX. század eleji jelenség, az abszurd dráma egyik szülőatyja. 1949-ben írt egy darabot, melynek címe: A kopasz énekesnő. Ionesco egy hánytatott sorsú román származású francia író, aki ebben a művében az angol…..
Holtág Én is itt vagyok 2009.10.13 23:56:48
Én is bemutatkoznék egy kicsit.Réka vagyok, és bizony már 19 éves, úgyhogy azt hiszem én leszek itt az öreg róka. Engem is Zoli hívott meg, és nagyszerű kezdeményezésnek tartom ezt a blogot (hát persze, különben nem írnék ide...). Kezdő egyetemistaként még nem sokmindenhez van…..
Basementman 2009.10.14 00:05:25
Hali!Smeo hívott és még én sem egészen érzem, hogy mi fog ebből kijönni.Például, hogy miről fogok ide írni? Ezen sokat gondolkoztam, nehéz kenyér. Az például nagyon tetszik, hogy filmeket mutatunk be és értékelünk 10-es skálán. Biztosan fogok filmekről írni. Biztos fogok…..
Basementman 2009.10.14 00:03:58
@Smeo: Igazad van, de szerintem ahhoz, hogy a megérdemelt helyüket elfoglalhassák a nagy zenekarok közt, nem kell széles körben eladni magukat. Soha nem lesznek tinilányokat sikoltozásra bíró zenekar, de lehetnének több annál, mint amik jelenleg. Ennél mindenesetre reméljük nagyobb ismertségre tesznek szert a közeli jövőben.