Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manya48

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az…..
Bkv dolgozó vagyok és az alábbi eset történt velem: A bokatörésem márc. 22-én történt a Batthyány téren... dugulás volt a ffi mosdóban, így mindenki a nőibe járt, s az előtér falikútjából a víz kispriccelt a kőre. Általában feltörölték, de akkor nem volt ott a…..
    Az apropó pedig a következő:     Napra pontosan 7 évvel ezelőtt zárt be végleg.   A Külső Váci úton (a jellegzetes Megyeri csárda mellett) elterülő 30.000m2-es vízi sporttelep és strand 1938. július 10-én nyílt meg UTE-Dunafürdő néven. Az Egyesült Izzó (később Tungsram) legendás…..
Akvarium install címmel tartanak kiállítást a XIII. kerületi Kika lakberendezési áruházban. Gyönyörű, egzotikus halakat lehet megcsodálni, viszont az egyik akvárium könnyen lehet, hogy bűncselekményt valósít meg. A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és…..
Egyszerűen nem vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy egy ellenzékben lévő párt előterjeszt valamit, amit aztán ellenszavazat nélkül elfogadnak, pedig most pont ezt történt: az LMP rájött, hogy a metróépítés miatt a forgalom elől elzárt Móricz jó úgy, ahogy van, nem nőtt meg a…..
Öt új adónemet vezethet be Budapest, miután a Fővárosi Közgyűlés minapi ülésén a képviselők elfogadták a főváros 2011 és 2014 közötti gazdasági tervét. A terv öt új adónem bevezetését is felvetette, így Budapest vizsgálja, hogy bevezethető-e az úgynevezett…..
Aki először jár IKEA-áruházban, biztosan nem talál ki rögtön a legrövidebb úton - egy angol kutatás szerint ez nem véletlenül van így. Ian Penn, a University College London professzorának számításai szerint az IKEA-vásárlások 60 százaléka a pillanat műve, vagyis…..
Könnyítsük meg egymás életét, oszlassuk el a félreértéseket. Készítettem egy részletes szószedetet ingatlanhirdetők részére, hogy mi NEM AZ. Itt az első rész. A galéria, az nem egy szoba. Nem is félszoba. Pláne, ha egy alig 2m széles fekvőgaléria.A sarokban egy…..
Korrektorblog Schmitt Pál Manyesi 2011.03.30 14:10:00
Számomra nem természetes, hogy Magyarországon ma nincs olyan testület, amely főállásban, napi rendszerességgel figyelné a hivatalos és nyilvános nyelvhasználatot, és ajánlásokat, javaslatokat tenne az igényes nyelvhasználattal kapcsolatban. Számos más helyen – most csak…..
manya48 2011.03.30 18:36:07
@Bűvös Vadász: A képmagnó se jó: magnó, magnetofon, ezek sem "ősmagyar" szavak. Talán inkább képfelvevő-lejátszó, ha már...:)
Az NMHH Médiatanácsa hivatalos blogján tette közzé a közszolgálati médiakódexről folytatott társadalmi egyeztetés eredményét, ami tömören annyi, hogy több értéket a közszolgálati tévébe! Pedig ugye már évek óta az az MTV szlogenje, hogy értéket közvetítenek. A vázlatos…..
manya48 2011.03.21 20:02:22
A közszolgálati TV-csatornák jelenlegi műsorprogramja kissé szegényes, archív magyar filmek és régi TV-film sorozatok állandó ismételgetése, száraz vitaműsorok töltik ki fő műsoridőt. Természetesen most is vannak értékes műsorok, de - gondolom - a szűk pénzügyi keretek nem tesznek lehetővé változatosabb programot. A tervezett műsorokkal elvben egyetértek, ezek kivitelezéséhez azonban nyilvánvalóan jóval nagyobb pénzügyi támogatásra van szükség. Jó lenne újra látni színvonalas TV-játékokat, és igenis van helye a színházi közvetítéseknek is. Nagyon sokan vannak ma olyanok az országban, akik bizony nem engedhetik meg maguknak a rendszeres színházba járást, de szívesen megnéznének jó színdarabokat - legalább a TV-ben. Szolgáltatónk alapcsomagjában éppen mostanában szüntették meg a Mezzo-t, azóta nemigen van olyan csatorna, ahol komolyzenei programokat lehetne találni. Persze azért a színvonalas könnyűzenének sem ártana egy befogadó csatorna, mert a Viva, Muzsika, és egyéb "zenei" csatornák jelenlegi műsorprogramja enyhénszólva kritikán aluli, igénytelen. Jó lenne, ha a közszolgálati TV-k műsorában művészfilmek is helyet kapnának - esetleg késő esti időszakban, filmklubos rendszerben. Szívesen látnék különféle kulturális eseményeket bemutató műsorkalauzokat is.
Természetesen egy közszolgálati TV alap-programjából nem maradhatnak ki az objektív és pártatlan (!) híradások, és riportműsorok sem, hiszen egy "közszolgálati" TV célja a "köz szolgálata" kell, hogy legyen. A legkevésbé az ún. "beszélő fejekre", az unalmas és céltalan kerekasztal beszélgetésekre vágyom. Ilyesmiből van egyéb adókon is épp elég.
(A szerző közgazdász, a komplex térdégfejlesztéssel foglalkozó HappyBike Kft. projektvezetője.) Több mint tíz éve dolgozunk projektvezetőként számos, az NFÜ, az MVH és az NKTH által támogatott projektben különböző területeken. Munkáink jelentős részét térségfejlesztési…..
A Sorozatjunkie-n olvastuk tegnap, hogy Bordán Lili, számos magyar mozifilm és külföldi sorozat (Law&Order SVU, Robin Hood, Painkiller Jane, Silent Witness, stb.) után jelentős szerepet kaphat a BSG Blood and Chrome című spinoffjában. Ő lehet Beka, akibe majd az ifjú Adama szerelmes…..
manya48 2011.02.08 17:56:59
@M, az állat:
Ugyan ez nem a reklám helye, de kicsit meglepődtem, hogy mit keresünk ebben a szövegkörnyezetben, miután a cégünket BSG Merkantnak hívják (ahol BSG a 3 tulaj nevének kezdőbetűjéből származik)....:)
A minap jártam az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Urológiai ambulanciáján. Vesekő miatti vesegörcsöm volt, járni és ülni is alig bírtam, de több mint egy órát kellett várnom az ügyeletes orvosra, mivel az éppen "ismeretlen helyen" tartózkodott a…..
Kellemetlenül érintheti azokat, akik az Aerovivával mentek volna szilveszterezni, hogy az utazási iroda a hétvégén megszűnt:A cég közlemény szerint minden egyes külföldön tartózkodó utasuk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utasunk sem marad…..
Igen vicces lenne, ha közel hatvan átvert online vásárló jól beperelné a Galéria Savaria nevű online piacteret és nyernének tőle közel hatvan gyémántgyűrűt. A legviccesebb, hogy ez első blikkre nem is tűnik akkora képtelenségnek.A szájt most éppen igen szórakoztató…..
Imre szembesült a válság egyik új fejlesztésével, a passzív ügyfélszolgálattal. Lényege, hogy nem közlik vele, miért korlátozták a nézhető csatornái számát, majd úgyis jelentkezik, ha észrevette. A korlátozás hátterében a UPC műholdváltása áll, aki magától nem…..
manya48 2010.09.24 15:49:25
Kíváncsi leszek, mit találunk, amikor ma lemegyünk a Balcsira. Nem lakunk ott, de gyakran megyünk le, akár hosszabb időre is. Ezért igényeltük meg a UPC tányéros-beltéri egységes-kártyás szolgáltatását.
Még nyáron egyszer jött egy pacák, azt mondta, jött átállítani a tányért. Kicsit visszahőkölt, amikor meglátta a kétszintes parasztházon a nádtetőt. Azt mondta, ő aztán ide nem mászik fel, majd hozza a kollegáját meg egy hosszú létrát. És lőn - úgy egy hónap múlva, még nyáron megjelent két úgy cca. 2 m-es, egyenként 100 kg-os legény, természetesen létra nélkül. Csóválták a fejüket, közölték, hogy ez most se megy, de írjuk alá, hogy megcsinálták, mert különben letiltja a UPC a csatornákat - aztán majd jönnek pár hét múlva, ha megint lemegyünk, egyeztessünk. Hát ez az ami eddig még nem jött össze, mi nem tudtunk mindig lemenni, ők pedig pont nem értek rá, amikor mi. Azóta voltunk lent párszor, a régi csatornák láthatók, semmi gubanc. Viszont a jóemberek azt is közölték, hogy ha átállítják a tányért, akkor jóval kevesebb csatorna fogható majd, mint most. Szuper! A pár éve eredetileg megkötött szerződéshez képest azóta már emeltebb áron kevesebb csatorna, Ez csúcs:(( És akkor még azért is külön kellene rimánkodni, hogy végre kijöjjenek, ráadásul olyan valaki, aki fel is mászik a tetőre, aki erre alkalmas létrát is hoz, na és aki az átállításkor nem ....sza szét a drága pénzért megcsináltatott nádtetőt:(( Ha most lemegyünk és a csatornák mégis letiltva, akkor visítok:((
Szívatós Szívás a Vaterán 2010.05.19 10:17:00
A Vatera.hu-val kapcsolatban tapasztaltakat szeretném megosztani az olvasókkal: "2010. január 8-án a Vatera.hu portálon eladtam egy könyvet cca. 3.000 Ft értékben. Az eladást követően hosszú ideig figyeltem, hogy mikor jelenik már meg az, hogy mennyi jutalékot kell befizetnem,…..
Parázs vita alakult ki köztem és egyik ismerősöm között. Én határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a Kinder Maxi King reklámjánál idegesítőbb szart per pillanat nem lehet látni a tévében. Ebben lehet, hogy az elfogultságom is benne van, mert mindenféle tejes édességet…..
Kiefer Sutherland, a 24 című sorozat kőkemény főszereplőjét, a világot eddig legalább hétszer megmentő Jack Bauert megszemélyesítő színészről azt hittük, hogy legalább annyira racionális és kemény faszi, mint sorozatbeli alteregója, bár a sorozatos ittas vezetések és/vagy…..
manya48 2010.01.28 21:40:32
@pazola: detto