Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deepbeat

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Több évszázados hagyománya volt Magyarországon is február 14-e megünneplésének, ugyanúgy, mint más országokban - csak a szokások voltak mások. Ahogy kezdtek kikopni a népszokások és a bálok, ám még nem voltak új hagyományok, úgy tört be 25-30 évvel ezelőtt a szívecskés Valentin-nap. Bár február…..
deepbeat 2015.02.14 12:57:06
@cybericius: Nekem összeállt a kép. Tudatosan vagy nem tudatosan, de ugyanazt ünnepeljük, illetve ünnepeltük. Valentintust vagy Szent Bálintot, az ő napját. Csak más szokásokkal. Mint a Télapónál (Mikulásnál), aminél a lényeg, hogy volt egy jótevő, és azt eleveníti fel minden európai nép/ország valamilyen formában.
Montenegrói nyaralásunkat megszakítva egy Muharrem nevezetű kedves helyi pacákkal Albániába indultunk. Szakadt egyterűjében hat albán társaságában utaztunk. Maga az út, és Muharrem (alighanem útlevél nélkül is át tudna vinni a határon) kalandos felkutatása is megérne egy…..
deepbeat 2012.07.11 09:57:17
@neccharisnyás útonálló: ettől a szerpentines beszámolótól belül sikoltottam. Horvátországban egyszer jártam, a Délszláv háború utáni első választások idején. Kiégett házak, rommá lőtt épületek... Mindenütt a háború nyomai. A helyiek pedig lelkünkre kötötték, hogy SOHA, de SOHA ne térjünk le a főutakról, és ne sétáljunk sehol a mezőn, mert még felrobbanunk.
deepbeat 2012.07.11 09:59:58
@Donna-CatOnAHotTinRoof: a húgom tolmácsolt már albánoknak. (Ott sokan beszélnek olaszul, az volt a közvetítő nyelv a magyarok és albánok között a megbeszéléseken.) Nem tűntek szívbajosnak, nagyon kedves, nyitott embereket ismert meg bennük a tesóm.
Pánbalkáni kalandozás a turbofolk nyomában – 1. rész Míg moldáv népi énekesek a mű dolgokért őrülnek meg... Jó hatásvadász címet találtunk, ugye? Nekünk is tetszik. Még mielőtt valaki megsértődne: a hazai politikai szcénának ezúttal tényleg semmi keresnivalója a…..
Egy Szerbiával, és egyéb volt jugoszláv államokkal foglalkozó blog burek nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül. Korábban is voltak burekos posztok [a "burekot/bureket" probléma már korábban, kommenetelői bevonással kivesézésre került; a csata a "burekot" javára dőlt el].…..
A Toll Brothers Metropolitan Operaszezon és a Bloomberg HD közvetítéssorozat közös operaprodukciói alatt a Bartók Rádió az Uránia Nemzeti Filmszínház ideiglenes nyitott stúdiójában a rádióhallgatóknak és a helyszínen tartózkodó mozilátogatóknak ad interaktív programot.A…..
Geekblog The Quiet Earth 2010.01.02 08:00:00
POSZT-APOKALIPSZIS MOST! - SOROZAT, 1.Félőrült fickó üvölt a templomban, a krisztusszobor előtt, női ruhában, puskával a kezében: „Ha nem jössz elő, lelövöm a kölyköt!” Mindez a valaha volt legcsendesebb apokalipszis után: nem volt globális járvány, sem…..
deepbeat 2010.01.02 12:24:13
@redrick:
Számomra a történet, illetve a történet története is fontos. Hogy honnan indul egy ötlet, milyen utat jár be, ugyanazt a témát, vagy alapötletet ki és hogyan dolgozza fel, milyen előzményei voltak az irodalomban és a filmművészetben, kinél mivé válik. (Lásd: Dűne.) Szeretem követni a nyomokat. :) Aztán majd kiderül, vezetnek-e valahová.