Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grigorij (törölt)

0 bejegyzést írt és 1047 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármennyire is szerettük volna azt hinni, hogy a konteóblog független a napi aktualitásoktól, az utcán járva, emberekkel beszélgetve rá kellett döbbennünk, hogy nem tudjuk kivonni magunkat a közvélemény nyomása alól. Megszakítjuk tehát a konteóblog nyári pihenését, s mai…..
A tipikus "mindenki tudja, hogy így van"-téma a vidéki buszsofőrök feketejegy-biznisze, bizonyítani nehéz, a jelenségről ugyanakkor sokan beszámoltak már, ezúttal Tilosaz Á. Hanga panaszolja be az érdi buszvezetőket. Helyi olvasóink egyetértő vagy cáfoló leveleit…..
Pár hete, az internetre kikerült belső anyagokban a Twitter vezetői egy egész jó biológiai metaforát használtak a szolgáltásukra: azt szeretnék, ha a Twitter lenne az internet 'ütőere' ("The Pulse of the Planet"). Egy éve még mosolyogni lehetett volna egy ilyen…..
autózz! Traffipax márpedig kell! 2009.08.09 12:29:00
Nevada korábban sokáig dolgozott baleseti helyszínelőként és sokmindent látott, amit valószínűleg egyikünk sem nagyon szeretne nap mint nap nézegetni. Érthető, hogy azon háborodott fel, hogy a halálos baleseteket okozó gyorshajtók helyett a kommentelők többsége a sebességmérő…..
Az ideológiai tévék azért is jók, mert ott nincs ez a gusztustalanul hosszú nyári szünet. De azért a politikai újságíró is szabadságra megy néha, így Kálmán Olga is.Az utóbbi időben rákaptam az Egyenes beszédre, ezért ezen a héten is nézem. De sajnos most Bánó András…..
w 1981 2009.08.06 07:00:00
1981-ben kezdtem meg óvodai tanulmányaimat Budapesten. Akkor még a szuperbabaképzők nem léteztek, sőt az óvodai tanterv is elég laza volt. Hetente egyszer-kétszer voltak kötött foglalkozások, de az etetésünkön és délutáni altatásunkon felül az óvoda főleg úgy működött,…..
Majdnem száz dollárral lesz olcsóbb, mint a rivális Kindle, illetve kijelenthetjük, mint a legtöbb ebook-olvasó. A Sony bejelentette, hogy a Sony Reader Pocket Edition kétszáz dollárba kerül majd, augusztus végétől lesz kapható. A olvasónak 512MB-os memóriája lesz, öt inches…..
grigorij (törölt) 2009.08.05 14:57:34
Belsőség Jé, szoba! Jaj, gurul! 2009.07.29 23:10:00
Sajnos a belógó motortól az utas lábtere elfogyott, így Pista eléggé összezárt lábakkal utazott a Római-partig, ahol a forgatást megejtettük. A kocsi gazdája mondta is, hogy ott senki nem szokott utazni, inkább a második sor forgatható foteljeit foglalják el.Nehéz érvet találni,…..
 A valódi magyar terroristák kísérletező diákok. Ők állították össze ugyanis azt a bombát, amelynek felrobbantásáról Draskovics miniszter felvételt adott át a sajtónak a napokban. Ezt mondta: „a bombát valódi magyar terroristák robbantották fel, és a felvételt is…..
Modorosblog Hazaáruló! 2009.07.26 17:31:00
-Na apafej, láttad a meccset? Most aztán nagyon elegánsan visszavágtak az újpestiek a román szurkolóknak, komolyan mondom, megint szégyellem, hogy magyar vagyok. Ott volt a lehetőség aranytálcán, hogy bebizonyítsuk szellemi és kulturális fölényünket, ne ereszkedjünk le 1-2 hülye…..
A Magyar Bloggerszövetség múlt pénteki sorsfordító összejevetele kapcsán (Uj Péter Elnök teljes beszéde elolvasható itt) lapszemlézzük a beérkezett reakciókat.  A legelső reakció Angelviától jött órákkal az esemény után: Bloggervizsga és igazolvány. Sajnos…..
grigorij (törölt) 2009.07.23 13:18:33
Nem tudom, hogy ez most vicc vagy komoly?
Ha komoly, akkor mélységesen el vagyok keseredve!
Teszem ezt úgy, hogy soha nem vetemednék ilyen baromságra!

De úgy gondolom, hogy a (bér)blog már önmagában egy kultúraromboló valami, a (bér)blog pontosan azt a folyamatot teljesítette ki, ami a nyomtatott sajtó színvonalának lealacsonyodását jelentette az online kiadások megjelenésével!!!

Volt szerencsém közel két évtizedet eltölteni a sajtóban, láttam és dolgozhattam VALÓDI újságírókkal, láttam az újhullám érkezését, akik az "ide nekem az oroszlánt" jelszóval pillanatok alatt söpörték félre a tudást, a szakismereteket, a tipográfiát, a sajtó legelemibb szabályait!

Láttam, ahogy a külföldi kiadók idetelepített bukott káderei a "fiataloké a jövő" kiáltással baszták ki a képzett újságírókat, mert elmúltak 35 évesek - persze, mert a zselés gyerekek még arra sem voltak képesek, hogy "lekérdezzék" az új kiadóigazgató eddigi tevékenységei, hogy hol, mennyi milliós veszteséget termeltek...

Aztán jött a netes újságírás, láttam anno az internetto készítését... Hát... Hogy a "szerző" ellenőrzés nélkül tette fel az anyagokat, sehol egy felelős szerkesztő, esetleg egy korrektor...
Aztán ez mára általánossá vált, akik szokták olvasni az Index Tech rovatját, abban a txbx Tóth Balázs az elemi példa arra, hogy ma már egy mind a szakmához nem konyító, sem írni nem képes lény sikeres "újságíró" lehet...

És a mélypont a blog!
Természetesen, ha privát, akkor OK, magánügy!

De így, hogy gyakorlatilag rovatként üzemel...?
Tényleg ez az jövő? Az Appleblog a rendszeres csúsztatásaival, mellébeszéléseivel? Vagy a többi kiemelt? Melyek közül egy-egy még olvasható, de a legtöbb egy megrendezett provokáció!

Szóval, ha ez komoly, akkor csak abban reménykedek, hogy mind megbukik itt az Indexen és végre nem kell kerülgetni őket!
Nyilvánvaló, hogy Andrea esetének akkor kellett megtörténnie, amikor éppen sietett volna valahová. Persze egyértelmű, hogy akkor probléma, a kapu elé parkolás, ha épp mennél, természetesen időre. Ilyenkor pedig indulhat a tulajdonos felkutatása, miközben a fejünk egyre inkább…..
Szkeptikus blog Ember a Holdon? 2009.07.20 07:10:00
Harminchét éve nem járt ember a Holdon! Soha nem járt ember a Holdon! A ma élők milliárdjai – a negyven év alattiak – számára a két állítás közötti különbség nem tűnik nagynak. A Hold ma is ugyanolyan távolinak és elérhetetlennek tűnik, mint a hatvanas években. Ez mintha azoknak az elméletét…..
grigorij (törölt) 2009.07.20 11:28:07
Franc tudja, talán ez az év olvasói levele a "komplex kisebbségtudat biturbó" kategóriában, csütörtök éjjel futott be az Index postaládájába, és én órák óta álmélkodom rajta, óriási élvezettel. A magyar zsidó olvasó felháborodik, hogy az MTI spanyolországi…..
Egyszerre csak egy irányban lehetne átkelni, max 30-as sebességgel, ha jön egy hajó, egy óra zárás, vízszint-változáskor további barkácsolás. Lenne egyáltalán értelme?Budapest, 2009. július 14., kedd (MTI) - Megkezdődött az egyeztetés az esetleges pontonhídról, amellyel a…..
grigorij (törölt) 2009.07.14 14:39:18