Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hazse

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A boltok egy hónapja tele voltak a kétnapos megemlékezési verseny kellékeivel: ízléses tobozkoszorúkkal és olcsóbb, bilikék klónjaikkal; vágott, cserepes, és PET-palackokból készült krizantémokkal; szolid, filléres mécsesekkel, és mindenféle bibliai figurával telikovácsolt,…..
Gabesz levele rövid és lényegretörő. Olyasmiről szól, amiről azt gondolnánk, hogy aki járt már valaha városban, annak egyértelmű józan paraszti ésszel végiggondolva is. Ahol jobbra mutató zöld nyilacskás kiegészítő lámpa van, az önmagában nem jelenti azt, hogy a szélső…..
9. éve dolgozom egy cégnél, most üzemi baleset miatt betegállományban vagyok. Talán sorsszerű? Elsőre a jegyzőkönyvet – a rosszindulattól sugározva – nem úgy írták le, ahogy az valóban történt, ezt a tényt azonnal e-mailon jeleztem a vezetőség felé és kértem a…..
hazse 2010.08.12 10:13:03
@kisa: ez elég könnyen meglehet, hiszen most pont nem tudnak neki felmondani

egyébként az egészről csak az a véleményem, hogy ismerni kell a határokat, és ha meg akarok tartani egy munkahelyet, akkor nem világítok ott rá semmi olyanra, amiről a főnökeim nem akarnak tudni

egyébként ha érezhetően megromlott a munkavállaló és a munkáltató viszonya, és a munkavállaló elmegy táppénzre, első gondolat, hogy a kirúgás elől
Csatlakozás     Nemrég olvastam az az egyik álláskereső oldalon, hogy egy felháborodott fejvadász nő, leírta lépésről-lépésre, hogyan dolgozik; Elsősorban a referenciákat nézi, ha a jelentkező munkavállaló csak az évszámot adta meg, akkor az előbb említett…..
hazse 2010.08.11 13:18:05
@Strici: jó de ez elég szomorú és tudjuk, hogy nem szabályos, ilyen helyre nem kell pályázni

másról beszélünk, vannak itt olyanok, akik tévhitben élnek

egyébként amikor személyesen találkozom ismerősökkel, akik állást keresnek, érdekes mód egyik sem kijelentő mondatokban beszéla kiválasztásról, hanem ezer meg ezer kérdésük van róla, hogy mit miért és hogyan írjanak bele a cv-be

de itt arc nélkül mindenki olyan okos

amit te írsz az egy egyértelmű szitu, be nem adnám a pályázatom olyan helyre

EGYÉBKÉNT egy példa a lakcímhez!!! figyelem: sok munkakörben van készenléti, ügyeleti idő is, ami azt jelenti, hogy abban az adott időben a kollégának otthonról X időn belül be kell tudnia érni a munkahelyre!

szóval továbbra is javaslom, hogy ne a lakcímkártyás címet írjuk a cv-be, hanem azt, ahonnan be fogunk járni (tényleg semmi köze és nem is érdekli normál esetben a munkáltatót a pályázó lakcíme)

ha felvételre kerül a sor, majd úgyis bekérik az iratokat...jobb helyen:))
Ha BzS személy szerint csak engem kérdezett volna meg, határozott nemmel feleltem volna. Amikor elkezdtem vezetni, felelősségteljes kezdő módjára kitettem a T betűt az autó fenekére, egész pontosan két hétig volt ott. Ha az emberek meglátták, valami ellenállhatatlan késztetést…..
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a Modoros vagy a Görbe Sminktükör már réges-régen kivesézte a férfias sportokért rajongó nőket, de ettől függetlenül én most megteszem. Környeztemben ugyanis egyre több az olyan fiatal nő, aki rettenetesen felkészültnek tűnik (!)…..
Sziasztok!   Sajnos elég szomorú tapasztalatom volt egy multinacionális vállalatnál.   Bevitték az önéletrajzom mielőtt megjelent az álláshirdetés , majd mikor megjelent a HR-eseken keresztül, behívtak interjúra, (középvezetői állás) ,a cicababa Hr-es, lézer szemekkel…..
hazse 2010.05.10 16:51:45
@Male39: köszi, sikerült meglátnom az üzenetküldés fült :))
hazse 2010.05.10 17:06:56
@Male39: nálunk ez az adott vezetőtől függ, hogy mit kér: 15 cv-t, amiből ő választja ki az első körösöket ami csak hr, vagy ugyanígy kér 15-t és kevesebbet választ aki, amin ő is ott lesz, vagy van aki cv megnézést kihagyva az interjúztaottakat kéri csak...vezetőtől függ
hazse 2010.05.10 18:30:28
@Male39: nem ugráltat, de valamennyire igazad van, mert mi a szolgáltató elvként működünk
Igazán tréfás húzás volt a külföldön élők elsőkörös szavazását Húsvétra időzíteni, amikor senki nincs otthon odakint, mert például épp hazajött: A külföldön lakó magyarokat akik még a közelben Európában élnek rendesen megszivatták. Én most itthon vagyok mert…..
hazse 2010.04.07 12:28:34
@Mr.Brooks: én nem mentem el sehova, de megértem azt, aki az itteni helyzetet mérlegelve inkább kint próbálkozik. azért ment ki, mert rossz itthon, VAGYIS, ha nem lesz rossz itthon, visszajönne, csupán csak ezt a logikát akartam bedobni :) szerintem ezért jogos, hogy beleszólhassanak, hiszen az ő hazájuk is, és ezt a fogalmat nem tudod megváltoztatni egy kiköltözéssel
hazse 2010.04.07 12:31:08
@Mr.Brooks: ez a baj egyébként, hogy itt mindenki mindent feltételez a másikról - rosszul - mint ahogy te is rólam, hogy kint élek:) itthon szívok veled együtt, ha ez megnyugtat
hazse 2010.04.07 12:33:34
@szcsongor: aki nem szándékozik hazajönni, az tényleg ne szóljon bele. csupán csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy >miért legyen joguk hozzá< :)
A következő történet mindenkinek - kivéve persze a pórul járt Sz.-t - nagyon vicces. Hősünk parkolt a Belvárosban, a jegye lejárt, megbüntették, fizetett. 4125-öt akart, de, szó mi szó, csúnyán megbukott szépírásból. Az esernyőnyél egy kettes akarna lenni, de a folyóírásra…..
hazse 2010.01.20 16:40:32
@Der Beste: én meg tudom oldani, de el tudok képzelni olyan szituációt, amikor nekem is nehezemre esne
csak azért írtam meg a véleményem, mert szerintem nem biztos, hogy támadni kéne ezért az illetőt
így alakult neki akkor, nem biztos, hogy ettől egy nemtörődöm tróger alak, ennyi :)

én pl elég sokat tudok bénázni ilyen szitukban, pl táskával a kezemen/vállamon kell írnom, kitudja hol, esetleg tömegben, félig lehajolva a pulthoz vagy otthon rohanás közben, nem lehet tudni hogyan sikerül:D
amúgy kérdezzetek meg egy grafológust, hogy lehet-e változtatni egy kialakult kézíráson, ha szerintetek ez ennyire felháborító
Sziasztok!   Én viszonylag régen dolgozom „fejvadász” cégnél, megosztok veletek néhány kulisszatitkot. Gyanítom, a legtöbb ide járó embernek nem fogok tudni újat mondani, de talán lesz akit érdekel. A legtöbben az taglalják, hogy miért nem veszik fel őket a…..
hazse 2010.01.19 08:43:30
@csizkek: akkor csak nekem lehet ilyen szerencsém, hogy hasznosnak érzem a munkám és egy jó cégnél dolgozom :) rendezvényszervezés egyébként a kommunikáció feladata
a vezetők szava meg a mi véleményünktől függ, nálunk meghallgatják a hr-es tanácsokat
hazse 2010.01.19 08:52:45
@Négy Keréken: én nem szoktam idegen ember véleményén megsértődni, arról meg nem én tehetek úgy érzem, hogy nektek ez a véleményetek, annyit mondok, hogy sztem nálunk jól működik a hr, ennyi :)
A tanuló ifjúság még annál is több erkölcsromboló kísértésnek van kitéve, mint azt eddig gondoltuk volna. Bence, ez a papírforma szerint romlatlan ifjú például gyógyíthatatlan agyfertőzést kapott, amiről az alanti, megrendítői sorai árulkodnak. Mielőtt lapozna, álljon meg…..
2010-ben legyen vége a magyaros panaszkultúrának! nem kell mindig rinyálni, egészséges libidójú ember a budapesti tömegközlekedés szétesésének is tud örülni, ha akar. És T. akar, mert egy csajjal préselték össze. Egy Boldog Ügyfél meglepő vallomása a 139-es buszról, az év…..
Mint bizonyára már mindannyian tudtok róla, a Vodafone elbocsátotta egyik, frissen felvett online marketingesét. Az ok pedig az volt, hogy a múlt pénteki nagy T-offline idején ki merte írni Twitterre ezt az üzenetet. A kirúgás híre egyöntetű visszatetszést keltett az Index…..
hazse 2009.12.10 09:25:01
@baskiria: teljesen igazad van :) egyébként meg ha volt ehhez joga, egyszer vki bizalmat szavazott neki, és szerintem teljes joggal, zseniális volt az üzenet :) vodás vagyok, jó érzés volt egy ilyen kreatív, fiatalos, lendületes, humoros szolgáltatóhoz tartozni, most már kevésbé az, ráadásul hr-es szemmel én ezek után nem megváltam volna a kollégától, hanem igyekeztem volna megtartani :)
pikkpakk lesz új állása, ahol megbecsülik majd
hazse 2009.12.10 10:12:16
@Pete Gorilla: gondolom ha a gyerekeknek már van mobilja, haza tudnak menni egyedül is. még sosem merült le a telefonjuk amúgy? vagy nincs meg a suli száma? vagy mivan. nem is értem az én szüleim hogy tudtak felnőni mobil nélkül :)
Azt hiszem, Ganyager kicsit kevésbé látja objektíven a lenti helyzetet, mint egy ismeretlen kívülálló, de azért van abban valami, amit írt. Nem tudom, ti hogy gondoljátok, én most inkább adnék igazat a rendőröknek, mint levélírónk ismerősének, ha mindenképpen egy vétkest kell…..