Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szigor

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdte a jótékonyságot a pénzemből Schmitt Pál bukott köztársasági elnök. A hangsúlyt nem a "pénzemből" szóra helyezem, hiszen Göncz Árpádtól Kövér Lászlóig minden államfő az én pénzemből (meg a többi állampolgáréból) jótékonykodott. A gond Schmitt Pállal…..
szigor 2012.08.31 15:22:44
@Hajdú Peter:
nem tudom hogy téged sajnálni vagy kiröhögni kellene. Vagy elképesztően naív, vagy a nap legkorlátoltabb Orbán hívője vagy (pedig a kommentek alapján erős a mezőny)

Jóreggelt jobbos trollok! Néha ki kellene dugni a fejeteket a narancsligetből. Szegény Plagibá bizony egy büdös csaló és a tény hogy a Fletó is valószínűleg szintén az, nem mentesíti ez alól.
Véleményem szerint mind a kettő a magyarok szégyene, a különbség hogy a Fletó az megkapta ami jár (elbukta nem csak a választást, de az egész "nemjobboldalt" is lejáratta 10 évre, meg is büntették a szavazók) a zelnö kúr meg még mindig urizál mintha mi sem történt volna. Na ez az ami a nép szemét csípi, pártállástól függetlenül.

Legyen jó a napotok!
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
szigor 2012.06.08 09:09:56
@Brendel Mátyás:
Tudom, sőt azt is tudom hogy te tudod :) Csak ezt el kell magyarázni, különben belekötnek...
szigor 2012.06.08 09:45:25
@Poglonc:
Tér és idő egymástól elválaszthatatlan egymástól, ezért is hívjuk téridőnek. Az ősrobbanás "előtt" (bocsi a paradoxonért) az univerzum tömege pontszerű volt, tehát nem volt tér. Tehát idő sem volt, méghozzá "időtlen időkig" :D
Mondjuk mi van ha tényleg stimmel a hab-multiverzum modell? (Vannak arra utaló jelek hogy ez így lehet)
Vagy ez egy fekete lyuk aminek az eseményhorizontján belül vagyunk? Álom az álomban...

Hawkins óvatosan fogalmaz istennel kapcsolatban, sokáig egyszerűen nem zárta ki a lehetőséget isten létezésére. Egészen tavalyig, ugyanis legutóbbi munkájában már feketén fehéren levezeti, hogy miért nem volt szükség bármilyen istenre a világegyetem keletkezésekor. Persze a vallásosok egyből azzal jöttek hogy a betegsége miatt "fordult el istentől"

Nem valami kreacionista műsort néztél? :D
szigor 2012.06.08 09:51:23
@szigor:
Addig járt Dawkins a fejemben amíg szépen elkevertem Hawking-gal
bocsi
Mennyire szubjektív az igazságérzetünk? Mennyire bocsáthatjuk meg a tudatos csalást az egyik közéleti szereplőnek és nem a másiknak, pusztán azért, mert az egyik a "mi kutyánk kölyke", a másik meg nem? Mikorra nő ki ebből a gyermeteg, képmutatásból a magyar…..
szigor 2012.05.01 02:53:14
@Nils. H:
Ne etesd a trollt, még visszajár...
Pláne az ilyen elmebeteg turbómagyar alfajba tartozót. Jó lenne itt is a tahótlanító gomb amit a minap láttam vhol, nekem kimondottan irritálja a szemem az ilyen virtuális furunkulus.
Subba UMBROLONDSDALE 2012.04.26 11:29:00
Mindenkinek megéri kimenni mosogatni Londonba!  Ez meg loli: ..
szigor 2012.04.27 05:58:41
@۝merta-X: hát ja angol beosztottnál csak az angol főnök rosszabb. Bár még ha csak péntek este basznának be...
  Voltak már megverve? - kérdezte udvariasan az őr, mikor a Tüskecsarnok előtt, kerítésen kívül, közterületen akartunk forgatni az RTL-lel — Urbanista (@urbanistablog) March 7, 2012   - nagy hirtelen csak ennyit twiteltem ki a múlt heti forgatásról, amikor az RTL…..
szigor 2012.03.13 22:30:46
Én is egész alakos fotókat reméltem a hölgyről, ez így nem teljes.

@Kekeckokec:
Úgy érted Koppánymonostor? Én Komáromban nőttem föl, rengeteget eveztem anno a füzitői kajak klub tagjaként (éves tagsági 500 forint, csak kértük a kulcsot azt vittük amelyiket jólesett).
Sokszor felmentünk Monostorig azt bogrács, sátor sör :). Hmmmm régi szép idők...
Snake Dajcstomi díszkötésben 2012.02.03 15:26:00
Matolcsy Gyuri ide, Schmitt Pál oda, az év poénját a Csongrád Megyei Közgyűlés jegyzi azzal, hogy a harmadjára kiosztásra kerülő „Csongrád Megye Díszpolgára” címet az idén Deutsch Tamás kapja.Azt írja az önkormányzat felhívása: "A Csongrád Megye Díszpolgára…..
Többheti kórházi kezelés után, pénteken hazatért londoni otthonába George Michael, aki saját szavai szerint épphogy túlélte súlyos betegségét. A 48 éves énekes világsztárt november 21-én szállották be egy bécsi kórházba tüdőgyulladással, és hírek szerint egy ideig…..
Jajj,de csúnya! A mélyföld átka 2011.10.05 16:15:50
A hollandok bizony érdekes népség. Legális drogok, legális prostitúció, és még a tengerszint alatt is vannak. Ez a három összetevő (nem, az X-Vegyszer nem) épp elég ahhoz, hogy beteg átépítések szülessenek. Mint például ez az Astra.Elölről bizony kicsit ingolstadti lett.A…..
Az elmúlt néhány nap történéseinek és kormányzati bejelentéseinek ismeretében az ember eltöpreng azon, hogy vajon pártunk és kormányunk, s élén Szeretett Vezetőnk vajon összevissza beszél ökörségeket, kékeslila fogalma sincs arról, hogy mit is kellene csinálni, vagy simán…..
Mindenki látott már tahón parkoló idiótát, aki egy kispolszkira szabott helyre akar beállni a nagyfelnis Cadillac Escalade-del, mert lusta húsz métert sétálni. Természetesen nem sikerül,  ezért a vége általában az, hogy az összes autó mozgását akadályozva lekúrja az…..
Sipos Péter blogja Fogják meg! 2011.06.19 15:20:00
Értetlenül nézem a melegekkel szembeni gyilkos indulatokat. Elfogadom, hogy  egy csókolódzó meleg pár látványa egyeseknek zavarba ejtő lehet, de úgy tudom, hogy a smárolók bámulása amúgy is illetlenség, tehát a kérdés egyszerűen megoldható a fej elfordításával. (Csak…..
szigor 2011.06.20 00:41:37
@popocatepetl: bocs én szittyafób vagyok de az ilyen betyárkörtének mint amilyen te is vagy teljesen fölösleges elmagyarázni hogy nem minden magyar kirekesztő szűklátókörű neoprimitív. A te fajtád hoz szégyent az országra.
szigor 2011.06.20 15:25:01
@popocatepetl: milyen fajtám te fajmagyar? (vagy reflektálva a te írásmódodra: milyen fajtás, pajtás?). Még írni sem tudsz csak a nyál fröcsög a pofád közepén lévő nyílásból. Valaki helyretesz csak zsidózni bírsz kispatak? Még ha igazad lenne de sajnos ezt benézted. Ha egyszer felnősz, talán felfogod h nem a származás a lényeg, hanem a viselkedés. Javaslom vegyél még egy tubus vazelint azt hokizz picit a tárogatódra hátha attól lenyugszol
1972-ben aláírták, majd 1975-ben hatályba lépett a Biológiai- és Toxinfegyver Egyezmény (BTWC). Ezt a megállapodást az Egyesült Államok és a Szovjetunió közösen harcolta ki, és ők is voltak a leszerelés fő ellenőrei is. A szerződést számos más ország aláírta. Megtiltotta…..
szigor 2011.06.12 00:23:57
@molnibalage: hidd el hogy simán lehet tervezni olyan mechanizmust, ami x generáció után megsemmisíti magát. A genetika elég precíz dolog. Egy dolog b*szhat be nagyon az okosságnak: mutáció. Azt még a végén többen halnak ki mint az tervezve volt (vagy lesznek infertilek vagy amire a cucc tervezve volt).
Az meg hogy rassz-specifikusan öljön az nem nagy kihívás, ha találsz olyan szekvenciát a targetpopuláció genomjában, ami csakis és kizárólag náluk fordul elő. Ha a mainstream polgári genetikai kutatás ott tart ahol tudomásom szerint van, el bírom képzelni, hol tart a top secret katonai móka
Azt hiszem, az előzményeket mindenki ismeri: a március 11-ei földrengés által keltett cunami a mellett, hogy több tízezer ember életét követelte, erősen megrongálta a fukushiamai atomerőművet is. A meghibásodások következtében több reaktorban is megolvadtak a fűtőelemek,…..
Kövér László házelnök úgy döntött a minap, hogy azon képviselők, akik az alkotmányozás idején nem vettek részt a parlamenti munkában, azok a távolmaradásuk idejére nem kaphatnak fizetést. Ez a lépés példaértékű lehet minden képviselő számára, abban az értelemben, hogy…..
szigor 2011.06.03 02:08:14
@brekkk: menjél vissza zabálni egy kis narancsot, ennél jobban már úgysem fog az agyadra menni.
Én sem proli, sem a másik nem vagyok mégis rühellem az álszent műkomcsi fidex kormányzatot, pusztán az ilyen kicsinyes kispöcsű húzások miatt. Mondjuk nálam már akkor leszerepeltek, csak erre gondolom a te fajtád ifjú troll nem emléxik, mikor a nagy liberálból behúztak jobbközépre azt Orbi meg a sleppje elkezdtek keresztet vetni pedig előtte általuk zengett a parlament a csuhások takarodjatoktól. Csak a sok birka ezt már elfelejtette. Az ilyen viselkedés hiteltelen, kár hogy a sok tanulatlan bedől neki. Nem volt véletlen h a középkor végén feltalálták a szekularizációt (a kedvedért: egyház és állam szétválasztása) elég ciki h magyarban meg visszafele kell haladni ez ügyben (is).
Orbiék kaptak egy esélyt h csináljanak egy komoly változást, erre beváltják apróra meg szenteltvízre a kétharmadot. Szánalmas bagázs, remélem elnyeli őket a süllyesztő a te fajtád narancs fan klubosokkal együtt
XII. Vazelin Pornóapátiban celebrál castingot, majd áldást oszt az análrózsa minden irányába. A Magyar Análitikus Egyház híveinek sokasága várja a hazánkba érkező análpápát. XII. Vazelin nem először jár Magyarországon, az előző körútjáról készült „Full Anal…..
szigor 2011.05.28 20:35:18
@benceb77: jah manapság csak a seggbekúró-gyerekrontó csuhások (pl. pécsi megyés püspök) fedezéséig jutnak ami tényleg nem egy szent inkvizíció de azért a 21. században elég ciki.
Így van rugdosni őket amíg szét nem hullik a korrupt korhadó egyházuk. A sok bigottnak meg lengessétek csak a vörös posztót olyan édesek ahogy pattognak ;)
Belsőség A Mladoniczky 2011.05.22 09:26:10
Ez a sztori mindenkinek kötelező. Akinek volt autója a rendszerváltás előtt, annak emlékezni, akinek nem volt autója, vagy talán nem is élt, annak tudni. Mai cikkünk blogposztja...
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
szigor 2011.05.17 16:05:31
@jonatanxx:
Először is: a püspök nem a szobalány, max az inas száját rakja tele anyaggal. Másodszor: ahhoz hogy gyűlöld a sok teleszart szentfazekat, nem kell seggbekúrjanak a plébánián, elég ha konyítasz valamit a természettudományokhoz és fel tudod fogni, mi a különbség feudalizmus meg demokrácia között.
Ezek a büdös csuhások legszívesebben visszavonnák a szekularizációt (magyarban már a legjobb úton haladnak efelé sajna). Nem tudnak betelni a lélekgyűjtögetéssel még ma sem és MEGÚSSZÁK! Lásd pécsi pedóbear püspök esete a felfelé bukással. Kíváncsi vagyok a Zsombón kisajátított gyerekeket mikor abuzálják először, és még lehetne sorolni.
21. században mit akarnak ezek??? Mondjanak le szűnjenek meg.
Árpádnak igaza van, (jól működő)demokráciában hamarabb lebuknak a fajtalankodó/hatalommal visszaélő arcok és akkor jön a beton. A te püspököd legfeljebb azt üvölti amikor jó hogy: VEGYETEK EBBŐL MINDNYÁJAN...
Sérti az emberi méltóságot, ha az állam olyan bevételekre vet ki adót, amelyeket korábban bevallással lezárt adóévnek tekinthettek az adóalanyok – ezt mondta ki az Alkotmánybíróság, és ezért visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a különadóról szóló törvény…..
szigor 2011.05.06 17:59:06
@troll ellenpólus: téged meg valaki vigyen el a vadászhoz mert reménytelen eset vagy...

@Psyman: úgy látszik a vallásosság együttjár az irónia immunitással :s

Kész csoda hogy ezek a csuhásbérencek egyszer a sarkukra mertek állni. Eddig még nem sokszor pattogtak olyan dologért aminek haszna is volt. Csak tudnám hogy az egyház miért üti bele folyton az orrát a politikába! Najó sejtem...
Azért az elképesztő, hogy miközben ennyi marxizmuson nevelkedett ex-káder - és egyszerű elszenvedő alany - üldögél remegve a plazmatévé és a monitor előtt, alig van valaki, akinek eszébe jutna, hogy amit ma Orbán-féle politizálás címszó alatt látunk-hallunk-érzékelünk, az a…..
szigor 2011.02.13 21:54:48
@MLaszlo: azért nem térdel a kedves bloggazda árokparton, ahogy írod, mert ez ilyen magyar bolsevizmus: pici, (narancs)sárga, savanyú... De a miénk.

Hja én is lepattantam Orbánlandból igaz én már az előző regnálása alatt és biza eszem ágában sincs hazatérni amíg a patás bohóc és baráti köre osztja a lapokat. Meglehet utána sem
szigor 2011.02.13 22:02:53
@ninimimi: hasonló szituban Orbiék simán a tömegbe lövettek vóna oszt jóvan.
Sok majom jobber menjen faragni rovásírással ékesített nemzetiszínű dildót azt jól rájdolja meg.
Köztetek meg a "libsik" között az a különbség hogy a liberálisoknak a fidesszel van baja nektek meg a liberálisokkal.
Az alábbi értekezést egyik olvasónk, Tanalete bocsátotta rendelkezésünkre, melyet a tóriumos reaktorokkal kapcsolatos, kommentekben érkezett kérdésekre és felvetésekre válaszul írt. A szerkesztőség ezúton is köszönetet mond a fáradozásáért!A nukleáris energia annak fokozott…..
szigor 2011.02.12 22:19:33
@folti_: Tokai Mura után azt is megtanultuk hogy lelkes japán emberek túlórában 16 kiló urániumoldatból is képesek ici-pici neutronbombát csinálni. Soha, de soha ne öntsél vödörszámnyi hasadóanyagot (kézzel!!!)rossz kialakítású tartályba :D
Viccet félretéve: jó ez a tóriumos cucc, elvileg nem csak tóriummal, hanem elég sok hasadóanyaggal lehet etetni, akár más rendszerű erőművek hulladékával is. Csak nem egyszerű a kivitelezése pl az agresszív korrózió meg hasonlók miatt.
Magyarba meg nem szélizéket kellene telepíteni, hanem geotermikus erőműveket (persze a fenntarthatóság miatt olyat ami visszapumpálja a lehűlt vizet). Nem is drága, MO elég gazdag hőforrásban, csak akarat meg beruházás kellene.
Grinpisz meg hát... menjenek tanuljanak kis fizikát, kémiát, gondolkodjanak azt kussoljanak ha atomerőműről van szó, húzzanak inkább bálnát védeni.
Orbán Viktor összes eddigi évértékelő beszéde, szófelhőkben. (bár beszédekből úgy általában bármi konkrétat is leszűrni leginkább a madárjósláshoz áll közel, pláne, ha kontextusból kiragadva és leegyszerűsítve tesszük, a korszellemet azért visszaadják, tekintve, hogy…..
szigor 2011.02.10 01:10:01
@Jonas-R: de jók is a regényei! Az öreg nagyon képben volt társadalomtudományokból, fizikus létére. Asszem ismét kedvet kaptam az Alapítvány ciklus olvasásához, ott legalább mindig pofára estek a törtető nagyurak, vagy belátták mekkora marhák is voltak. Kiadnám a kedves képviselőknek házi feladatnak a komplett Asimov életművet :D
A J-20-as lopakodó vadászgéppel kapcsolatban is elcsodálkoztam azon, hogy a róla kiszivárgott fotók kikerülése mennyire az amerikai védelmi költségvetési vita egy fontos stációjához volt látszólag időzítve. Most itt vannak kikerült felvételek a kínai haditengerészet…..
szigor 2011.02.02 16:09:17
@molnibalage: úgy tom az még legalább 10 év mire lesz decens Kínán kívüli bányakapacitás. Ez eléggé el lett qrva sajnos :(
szigor 2011.02.02 16:20:14
@xstranger: igen, újra lehet indítani a termelést, már most el is kezdték (visítanak is a környezetvédők), csak az hosszú években mérhető, míg felfuttatják a bányászatot. Addig az előny keleten van.
szigor 2011.02.02 16:32:06
@molnibalage: úgy látszik Kína mégis csak okot szeretne adni azoknak a gyártósoroknak a beindítására. És nekik jelen pillanatban ez nem olyan megerőltető mint az usanak. De ezt már írtam, mint ahogy te is leírtad már amit az előbb. Én várható tendenciákról írtam, te meg az aktuális állapotról. Egy biztos: a statisztikák nem nekünk kedveznek és azok ott türelmes népek. Majd meglátjuk
Endi küldte még az óévben ezeket a fotókat. Köszönet!Részemről No Comment...
szigor 2011.02.01 02:30:34
(A szerző a Magyar Külügyi Intézet munkatársa, a Sinológiai Szemle vezető szerkesztője.)Nincs is nagyobb öröm a magamfajta külpolitikai elemző számára, mint látni, hogy lassan már a csapból is Kína folyik. Különösen így van ez a nemzetközi pénzügyi- és gazdasági válság…..
szigor 2011.01.24 16:09:58
@Compucius: nem azt mondtam hogy nem ad, csak azt, hogy a rendszer tehetetlensége miatt akár tetszik akár nem, kénytelen környezetszennyező technológiákat alkalmazni, az autóforgalom gyarapodásáról már nem is beszélve, de sztem amint lesz rá lehetősége, próbál zöldebb technológiákat alkalmazni, nem csodálkozom az általad említett erdőtelepítésen.
A múlt heti Renault-botrány mögött sem lenne csoda ha ők állnának, úgy kell nekik a villanyautó mint egy falat kenyér. (bár ebben a balhéban is sok érdekes körülmény merül fel, az egész túl kispályás és amatőr ahhoz hogy rájuk tippeljek)

Jah és ők nem keresztények. A vallásnak semmi keresnivalója egy tudományos korban; az USA meg menjen tossza meg a bigott Sarah Palin féle szenteskedő hippokrita bohócokat.
szigor 2011.01.24 16:33:40
@naresh:
3 fő okát látom a ksz-nek Kínában:
- mernek nagyot álmodni, bizony túl nagyot ld az elmebeteg vízierőmű projekt. Ez tipikusan diktatúra-tünet, majd kigyógyulnak ha elúszik a lefolyóba a Sárga folyó alsó szakasza
- a vidéki többség még nem kellően iskolázott, eltart egy darabig amíg környezettudatosra kondícionálják őket, de hidd el, igyekeznek
- környezetvédelmi know-howban le vannak maradva, ld. embargók stb.
Ezért mondom, ez egy fázis. Majd elmúlik. Vagy elmúlunk, de ez akkor is inkább lesz a "fejlett nyugat" hibája mint Kínáé...
Megy itt a nagy verseny pedig csak addig kellene kooperálni amíg lepattanunk a sártekéről de ez már másik blog :P