Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nbence

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami tetszik... Dalok 2014.10.24 00:53:25
..
Ami tetszik... Mi a baj? 2013.01.12 16:49:09
Édesapám adta kezembe Bagdy Emőke Utak önmagunkhoz című könyvét, a 44. oldalon kinyitva, azzal a megjegyzéssel, hogy ő még sehol nem látta ilyen pontosan leírva, mi a baj ezzel a világgal. Elolvasva én is hasonlóan értékeltem, és úgy érzem, igazán érdemes ezt másoknak is…..
Ami tetszik... Mennyit ér? 2011.04.29 00:30:56
Az Ismerős Arcok egy dalszövegével térek vissza hosszas szünetelés után. Mint minden számukban, ebben is igazán mély gondolatok vannak, amikkel nagyon egyet értek. A szöveg többi része pedig jól illusztrálja mostani belső világomat. Alul pedig egy koncertfelvételen hangzik el a…..
"A papok azt próbálják elhitetni az emberrel, hogy a pokol meg a mennyország az valahol a túlvilágon van, valami ismeretlen helyen, (...) pedig bolondság ez, bolondság bizony. A pokol is, meg a mennyország is itt van bennünk, életünk minden napjában. Ha az elfogultság útját…..
Ami tetszik... 90 év 2010.06.05 00:12:56
"Tíz órakor növénytan óra kezdődött, és Kovách Demjén tanár úr magas, szikár alakja pontosan jelent meg az ajtóban, mint mindig. Felment a katedrára, beírta az osztálykönyvet, de nem kezdte el a feleltetést, mint szokta, hanem lehajtott fővel meredt maga elé egy hosszú…..
Ami tetszik... Üveggolyók 2010.05.16 00:28:13
Egy kedves ismerősöm versbe szedett gondolatai következnek. Egy pályázaton is elindult, ha tetszik, a pályázat oldalán értékelni is lehet regisztrációt követően.ÜveggolyókNem tudja, mi van, ő csak úgy van. Létezik.Kötelességtudó, hűséges, szerelmes.Hm, igazi…..
Lehet, hogy a kígyó szúrta el tényleg azzal az átkozott alma-trükkel Vagy lehet, hogy csak Ádám volt papucsférj, és nem figyelt arra Éva mikor bliccel Vagy lehet, hogy csak én vagyok egyszerű, hogy az okot inkább magamban látva Hogy hogy kerültem a Földre, minek fognám másra?…..
Minden renben van,Eltűnik minden nyomtalan, Mindenből, amennyi jó, mindig megmarad. Nem lesz semmi gond,Eljön a vége és egy pont, Mindenből, amennyi szép, majd újra szirmot bont. Csak a most és nincsen más,Néha szállni tudjunk és Jót hozzon a sors majd mindig ránk,Amíg tudsz,…..
Ami tetszik... Gazdagság 2010.04.13 13:18:15
"Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre. Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra, és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem…..
Számos történet mutat rá, hogy még ha nem is tudunk róla, valójában emlékszünk életünk legkorábbi pillanataira is. Egy ezek közül Papp Lajos professzoré, mellyel Virágvasárnaptól Nagypéntekig - Csodák és tragédiák életemben című könyvét indítja.Némileg rövidített…..
Ami tetszik... A hét parancsszó 2010.03.24 07:03:00
Rakodás közben váratlanul előkerült néhány apróság, amit egy olyan tanártól kaptunk útravalóul utolsó óránkon, aki maradéktalanul teljesítette az Ismerős Arcok dalából ismert "dolgát": "A tanító dolga, hogy tanítson, a lelkemen valamit javítson". Ritka…..
Ma 102 éve született Wass Albert. Nem írok most hosszas sorokat, csak egy versén és egy prózai szövegén keresztül idézem meg. De előbb megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam mindenki figyelmét egy közelgő eseményre. Február 26-án pénteken este 6-tól 27-én szombaton este 7-ig…..
Ami tetszik... Kőtollú madár 2010.01.08 03:11:41
A nemrég bemutatott Herbszt Zoltán egy újabb verse következik, a címe fent olvasható.Százkaromnyomú ének- titkos madár -ágon viaskodószép madaramha énekelszolló-szára csőrödfeldaraboljaa levélszúró napsugártha őrzöd az erdőtnyugodtan alszanaka vadak vigyázrájuk egy…..
Ami tetszik... Felülmúlhatatlan 2010.01.06 03:19:40
..
Herbszt Zoltánt nem sokan ismerik, személyesen pedig már nekem sem volt esélyem rá. Azonban korai halála ellenére - 22 évesen vitte el egy hirtelen jött betegség - nagyon érett verseket hagyott ránk, rendkívüli tehetségről tanúságot téve. 1959-ben született Sopronban, első…..
Ami tetszik... Magyar cirkusz 2009.12.30 00:19:00
Cirkuszról álmodtam az éjszaka. Emberek, az álom szörnyű volt! Még le sem ment a nap egészen s már följött véresen a hold! Indulót kürtölt frakkosan a Halál! Körben a világ valamennyi népe megtöltötte a páholysorokat s minden szem az arénát nézte. Ott gyilkolták egymást a…..
„Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,nekem szülőhazám itt e lángoktól öleltkis ország, messzeringó gyerekkorom világa.Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ágas remélem, testem is majd e földbe süpped el.”Ezeket a sorokat Radnóti Miklós írta a Bori…..
Ami tetszik... Magamról 2009.10.23 01:16:15
Húsz éven át, csak körbe és körbeMindent elrontva, álmodokEgy olyan életről, mely nincs összetörve(Nyerges Attila - Ismerős Arcok)(...) halálra ítélt vágyakat húzok Magam után, de már alig bírom És várom, hogy vegye már valaki észre, hogy sírok(Bódi László - Republic)..
Nyerges Attila újabb szövegei következnek, csokorba gyűjtött intelmek, gondolatok, kissé hosszasan.PrológusNem az a baj, hogy bármit mondasz, nem igaz,A baj az, ha azt mondom: igazság - és te nem tudod, mi az.Hogy harminc ezüstér' a lelkedet teszed a pultra,És amíg csak élsz, ezt…..
Kezdjük a sort néhány Ismerős Arcok szöveggel! Elsőként az egyik legfontosabb:A DOLOGKinek mi dolga? - Szerintem a gyermeké az, hogy szülessen, a Napé, hogy megsimogassa, s a Holdé, hogy álomba ringassa. A tanító dolga, hogy tanítson, a lelkemen valamit javítson. A diák dolga,…..