Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enrico palazzo

0 bejegyzést írt és 577 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történetem valószínűleg nem egyedi, viszont fényesen példázza a hazai gépjárművezető-oktatás sajátságos helyzetét. Mint közismert, a gépjárművezető-oktatásban zajló évtizedes korrupciót azzal a remek ötlettel próbálták felszámolni, hogy kiszervezték azt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy…..
enrico palazzo 2019.10.15 17:51:48
@hungarisztan: bármikor lehet felvételt rögzíteni és felhasználni, ha az törvénysértést rögzít...
enrico palazzo 2019.10.15 17:51:49
@hungarisztan: bármikor lehet felvételt rögzíteni és felhasználni, ha az törvénysértést rögzít...
A levél 2 napja érkezett, írója láthatóan feldúltan jegyezte le a vele történteket. Dehát ki ne ragadtatná magát mondatokon átívelő caps lockra, ha kiderülne, hogy 3x vonták le tőle a bevásárlás árát? Az ügy kapcsán elég helyes döntésnek tűnik, hogy olvasónk nem szándékozik többet többet ebbe a…..
  Nem győzzük elégszer mondani, hogy webshopból csak alapos tájékozódás után vásároljon mindenki, különben óriási csalódás és jó sok macera szakadhat a nyakába, az meg kinek kell, ugye. Az alapos tájékozódás pedig az online áruházra ÉS a kiszemelt termékre IS vonatkozik. Ez persze nem egy óriási…..
Nem ez az első eset, ami alapján érdemes az Euronics-ban árult extra garancia megvétele előtt alaposan tájékozódni és véggondolni, hogy ilyen lovat akarunk-e. Kedves Homár! 1,5 évvel ezelőtt vettünk egy Orion T32 DLED televíziót a Euronics-ban. Vettünk hozzá 5 év extra garanciát az eladó…..
"Minimum 10 ügyintézővel folytattam tartós beszélgetést, 2 üzletben voltam fölöslegesen, és órákat hallgattam Telekom szignált. Ezek után 3000 forint hihetetlenül kevés."- ha érezted már így magad, olvasd el, hogy mit tehetsz hasonló esetben! Kedves Homár! A legújabb…..
A kakas csípje meg! Hát már az egyházi szakemberekben sem lehet megbízni? Vagy a levélírónk ítélőképességében, mert a sztori összes elemét tekintve, azért nagyon naivan kell  a világ dolgaihoz állni ahhoz, hogy ezt így összehozza valaki. De tekintve, hogy a hozzánk érkező levelek alapján az ország…..
enrico palazzo 2017.09.20 09:49:58
@Terézágyú: "Németországban ez nem lenne naívság."

Ott is laknak magyarok...
Hát ebben a büntetéssztoriban sehogyan sem jön ki a matek: - Az Elvira szerint a Keletiből Tápiószelére a vonatjegy ára 1300 ft,- közalkalmazotti igazolvánnyal 650 ft. - A pótdíjas táblázat alapján a menetjegyen felül fizetendő büntetés 500 forinttól 8000 forintig terjed, attól függően, hogy milyen…..
enrico palazzo 2017.09.14 15:42:30
@Terézágyú: Csak olvasnia kell tudni.
Vannak a nagyon gondos, előrelátó népek, akik tavasszal, még a szezon előtt szereltetnek klímát maguknak. Vannak a Pató Pálok, akik nyáron próbálnak kapkodni, persze, hiába. És vannak a tudatosak, akik azt gondolják, hogy a szezon lecsengésével kényelmesen megoldható a beruházás. Ilyenkor egy baj…..
enrico palazzo 2017.08.11 11:59:30
@Darth Revan: De abban ő a hibás, hogy panaszlevelet ír ahelyett, hogy garanciát érvényesítettne. Arra a jegyzőkönyvre 5 munkanap a határidő. Persze ettől függetlenül a cég a saras, de ha ilyen szarul intézi az ügyet, akkor ne csodálkozzon.
A cégek előszeretettel mutogatnak a szabályzatra panasz esetén, ami egyrészt tök oké, hiszen az a működési biblia. Másrészt ezek a legszűkszavúbb kiadásokban is 30-40 oldalas olvasmányok szinte behozhatatlan előny garantálnak az ügyfelekkel szemben, hisz szinte reménytelen  pontosan tudni, mi van…..
enrico palazzo 2017.07.19 13:15:59
@GhostBusters: Hogyne, egy ekkora cégnél dolgozik azért legalább egy ember, aki ezért felelős és jót röhög az ilyen hülyeségeken. Gondolod nem repül bűncselekmény hiányában vissza a feljelentésed?
A fizető parkolás elsődleges célja elvileg a forgalomszabályozás, annak elérése, hogy a korlátozottan rendelkezésre álló helyet ne sajátíthassa ki senki egész napra, hanem amint végzett a dolgával, a lehető leggyorsabban hagyja el a terepet. Ez a pörgetés különösen fontos a kórházak környékén,…..
enrico palazzo 2017.06.15 14:19:50
@CID..: Azért bonyolult, mert félreértettem a P+R miatt. Azt hittem, hogy egy nagyobb placc. Így valóban elég szopó. Mondjuk, ha jól látom, a kórház területén bőven meg lehetne ezt oldani, mmint hogy legyen placc. Valaki, aki rendszeresen külföldön parkol, meséljen már, hogy arra hogyan megy ez? Mi van akkor, ha elromlott az ótomata?
Tékozló Homár Tipikus magyarok 2017.06.14 09:47:00
A világ legfurcsább szerződésével kezdődött, és 2 személyeskedéstől sem mentes, oda-vissza magyarozós levél egymáshoz baszkódásával végződött egy használt autó biznisz.  A legnagyobb tanulság megint az, hogy a szerződés nem egy kötelező fecni, amin mindegy, hogy mi van, hanem tök fontos irat a…..
enrico palazzo 2017.06.14 09:56:22
Azt nem teljesen értem, hogy Zsófiáék miért egy közvetítőn keresztül kerestettek maguknak hétvégére szállodát, ahogy azt sem, hogy ha már megvolt a cím, miért nem csekkolták a neten indulás előtt, de biztosan megvolt minderre az okuk, akárhogy is: a penészes matrac sehány csillag esetén sem lehet…..
Jön a nyár, és vele az utóbbi években egyre brutálisabb kánikulaszezon, ami főleg a városokban csinálja ki az embereket. Nem csoda, ha egyre többen adják fel a küzdelmet a hőséggel, és a hagyományos módszereket (vizes lepedő, huzat) sutba dobva feccölnek nem kevés pénzt a nyári rezsit is alaposan…..
Villanyóra-ellenőrzésre hivatkozva jutott be 2 férfi a szolgáltató nevében olvasónkhoz, és már csak benn árulták el valódi céljukat: tartozás miatt kikapcsolni jöttek az áramot. Sírással, rendőrségi jelenléttel és akciófilmes elemekkel dúsított elképesztő történet következik. Vajon mi történt…..
enrico palazzo 2017.05.29 17:19:08
@borso: A villanyóra az ELMŰ tulajdona. Ha azt mondják, hogy ellenőrzik valamilyen indokkal és igazolják, hogy valóban ELMŰ (vagy ők küldték őket), akkor érdemes beengedni őket. Az a baj, hogy ha ellenőrizni nem engeded be, már jön is valamilyen szankció, vagy pótellenőrzés. Itt egész másról van szó. Btk.-t kimerítő módon viselkedtek és ez a nagy baj. Ezt nem szabad tűrni. A villanyóra leszereléshez persze, hogy én is hívnék hatósági tanút, de az ellenőrzéshez nem. Jó, nekem egyszerű, mert kivágtam volna őket, mint a taknyot, ha a pofámba hazudnak és feszegetni próbálnak bármit. Amúgy remélem van valami telefonos felvétel az esetről. Az ilyen férgek nehogy mégegyszer élő ember házába betehessék a lábukat.
Kétes dicsőséget hozott az Univernek a májusi, falvédősként elhíresült kampánya: gyakorlatilag minden sajtótermék beszámolt a szexista felhangjuk miatt eléggé félresikerült társadalmi üzeneteket kommunikáló feliratokról, a kitaláló ügynökség elhatárolódott tőle (nem oda és nem úgy szánták az…..
Ember tervez, Mömax-beszállító nem végez. 2 hét helyett 5 hét eredmény nélküli várakozás nem túl jó ajánlólevél. Tisztelt Homár! 2017. április 1-én rendeltem meg egy konyhabútort a Mömax budaörsi boltjában. A megrendelt és még aznap kifizetett bútor "Best Price" akció…..
Van az úgy, hogy egy ideig az ember küzd meg bízik, rálegyint problémákra és nagyvonalúan túlteszi magát csalódásokon, aztán történik egy apró, a korábbiakhoz képest nem is látványosan súlyosabb eset, ami egyfajta katalizátorként alapjaiban renget meg egy viszonyt. Na, pont így járt olvasónk az…..
enrico palazzo 2017.05.18 15:08:49
@melaena: De komolyan, mi a tököm ez a divat kb. 5 éve, hogy senki nem használja a helyragokat? Régebben még jót nevettünk a "voltunk olaszba" dolgon, de ne legyen már ilyen szánalmasan beleszarós mindenki.
enrico palazzo 2017.05.18 15:21:35
@Terézágyú: Akkor mindenki menjen az anyjának!
Fontos tudni! Kedves Tékozló Homár! Nem szoktam ilyen jellegű leveleket írni, de azt hiszem, érdemes lenne a lenti történetre felhívni az emberek figyelmét, hogy mással ne fordulhasson elő. Egy internetes áruháztól 2016. augusztusában vásároltam egy "GA-100519 Gabol gurulós fedélzeti táskát",…..
A hazai gasztroforradalom részeként az utóbbi években egymást érik a különféle akciókkal megünnepelt vendéglátós napok. Torkos ez, Falánk az csábítja a kis- és nagyobb pénzűeket, nem beszélve a Kézműves Minden Dolgok napjairól. Ezen a héten a fagyinak volt ilyenje, ami nyilvánvalóan extra terhelést…..
enrico palazzo 2017.05.13 09:51:41
@Dikusz: @aptikjampó: Apti leírása pontos!

Nézd meg a Facebook oldalukat, a lehúzósra is normálisan reagálnak és tök véletlenül a lehúzásban benne van, hogy a Thököly úton jobb a fagyi... a Pelikán egy ezeréves hely és jó híre volt mindig is, ami természetesen még nem garancia, de nekem nem szimpi, hogy azelőtt kikerül a poszt, hogy azt minimális igazságtartalom keresés megelőzte volna.
Olyan panasz még nem nagyon érkezett hozzánk, hogy véletlenül a kiválasztott és kifizetett termék helyett nagyobbat, szebbet, okosabbat küldött egy webshop, de egyes esetekben - például olvasónkéban, aki ajándékba vett egy laptopot - nem is feltétlenül könnyű ezt észrevenni. De mi van, ha rájön a…..
A Pelikán Bababolt szerepelt már a Homáron másfél éve, akkor a stílus és a jómodor hiányzott néhány egyéb dolog mellett az üzlet repertoárjáról. Az, hogy valaki lelkileg amúgy is sokszor labilisabb terhes nőkkel és kisbabás anyákkal gorombáskodjon látszólag minden ok…..
enrico palazzo 2017.05.10 15:28:04
@KaTe: Ez így egy tök korrekt okfejtés a részedről. Ha egyedi terméket rendel, akkor sem variálhatnak amúgy a vételárral, szóval még akkor is elállhatna. De a csúcs akkor is az, hogy ők telefonban igazolnak vissza? Egy magasabb árat? És ezután akarnak "kötbérezni"? :) Anyjuk picsáját...
enrico palazzo 2017.05.10 15:56:17
@KaTe: Ez nem eladó, hanem olyan kicsit, mint a "100-ér a paradicsomot" kereskedelmi csoportosulás. Egyetértünk amúgy, de még eccer leneírdhogy: ÉPP ESZŰ" :)
Tékozló Homár Nekem a Balaton... 2017.05.02 14:56:57
Jön a nyár, és vele a nyaralással összefüggő Homár-posztok időszaka. Repülőjegy, utazás, biztosítás, hotel, étterem, ezerféle módon lehet megszívni a dolgot. Alábbi olvasónknak például azzal, hogy a már januárban gondosan lefoglalt szállását áprilisban visszamondták. Tisztelt Homár Blog! Tavaly…..
enrico palazzo 2017.05.02 15:54:15
@Cycmen: A régi tulajdonos fogadta el a pénzt, nem igazán jófej módon.

"Egyúttal tájékoztattak bennünket, hogy profilváltás miatt értékesítették az ingatlanjaikat, de az új tulajdonos a korábbi feltételek alapján természetesen fogad bennünket."

Szerintem megpróbálták lenyúlni őket, mielőtt lelépnek (mármint a tulaj) és vagy bejött, vagy nem. Ez már az új tulaj ügye a régivel, max. őt érte kár a pénzvisszafizetéssel.
enrico palazzo 2017.05.02 16:05:57
@Csokis: Miért lenne ez kár? Persze, ha az utolsó pillanatban csinálják ezt el velük, akkor valóban. De itt időben szóltak, új tulaj van, megváltoztak az árak. Nekik ez mibe került? Mármint visszakapták a pénzt, hol a kár? Sajnos ilyen ez a kááápitalizmus.
enrico palazzo 2017.05.03 17:37:12
@Csokis: Te hol olvastál kedvezményt? Tulajdonosváltás volt. A régi tulaj olcsóbban adta, az új meg drágábban.

"És ez nem kapitalizmus."

Mire tippelsz, miért volt tulajdonosváltás? Talán, mert túl jól ment a bolt?

"A kapitalizmus az, hogy átveszek egy céget, akkor az a terheivel és a hasznaival együtt teszem."

És itt mit kellett volna átvenni? Az előző tulaj szar árképzését? Nagyon elegáns, csak nem jövedelmező. Nem érte kár a posztert, csak kellemetlenség. Kurvára nem ugyanaz a kettő.
Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az ember tudja, hogy jog szerint igaza van, mégsem tudja azonnal érvényesíteni az akaratát, mondjuk nem bír az istennek se kipaterolni valakit a frissen vásárolt lakásából. Az meg naná, hogy idegállapotba hozza, ha elképzeli, ahogy a kakukktermészetű…..
enrico palazzo 2017.04.27 13:15:25
@Tony Almeida: Így:

"még az előző tulajdonos "állítólag" megengedte neki, hogy saját nevére kábeltTV szolgáltatást kössön."

A UPC ügyfele az, akivel szerződést kötött. Az új tulaj akarja felbontani azt a szerződést, amihez jogilag (még) nincs köze. Mivel ő a kezdeményező és a UPC számára "idegen", ezért sajnos neki kell igazolnia, hogy megváltozott a tulajdonviszony. A jegyzőt pedig azonnal meg kellett volna keresni két szomszéddal, aki tanúskodik (a leírtak alapján, ez társasház) és azonnal birtokvédelmet kérni. Ezzel párhuzamosan pedig ügyvéddel kártérítés követelése, mivel nem tudja használni a lakását.