Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thai Thai

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thaiföld nagy előnye, hogy a pálmafákkal és olcsó sörrel szegélyezett fehér homokos tengerpartjai csak pár órányi repülésre vannak Európától. Ettől közelebb csak az arab tengerpartokat és a megkérdőjelezhető tisztaságú Indiát találjuk. A Karib-szigetek ugyanolyan…..
Profi szerelőtől vettem, teljes volt a bizalmam hozzá. Én hülye. Életem egyik legnagyobb fejtörőjének bizonyult, de persze, a lehetőségek is szűkösek voltak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Thai Thai 2012.02.05 12:07:24
@Doubledecker: Szerinted a terhelt terheletlen oldalt miért kérdeztem? Igen a csapszeg eltolás miatt. Sőt tisztában vagyok azzal is miért van eltolva. Azzal is tisztában vagyok, hogy a hajtókar szimetrikus. De mégsem mindegy merre fordítod. Amennyiben raktál már össze négyütemű motort nyilván tisztában vagy vele miért. Azt még simán elképzelem, hogy a csóka fordítva felrakta a lendkereket. még azt is, hogy befűzte mind a 4 dugót fordítva. De ahhoz, hogy ezt a motort utána beindítsa? Na ahhoz kellett szakmai tudás! :))))
Én nem posztoló vagyok, csupán a blog olvasása közben felfigyeltem a "thai lányok: semmi cicó" bejegyzésre, és az érdekelne, hogy valahogy meg lehetne-e tudni annak a masszázsnak a címét, amiről a cikk szólt? Mert én szeretnék elmenni egy ilyen ropogtatós masszázsra,…..
Két szóval bővítettem a Totalcar/Totalbike-falkában tiltott kifejezések listáját. Mielőtt még egyszer, utoljára leírom ezeket, megjegyzem, a felelős nem én vagyok, hanem Kőbájker. Lassan két hónapja öljük egymást a Robogóblog főinkvizítorával egy rendkívül fontos kérdés…..
Levelet hozott a posta. Ahogyan az MNASZ határozatát, úgy Asi fellebbezését is kommentár, változtatás és kiegészítés nélkül közöljük. "Az MNASZ szabályellenesen, a megkérdezésünk nélkül  nyilvánosságra hozta az elsőfokú határozatot. Úgy gondolom, hogy ezek után az…..
Thai Thai 2011.10.06 22:04:32
@JacekVacek: Igazad van. De az eltiltás azért mutatja, hogy változtatni akarnak nem. Az előzőt is csak komoly zsarolás által úszta meg.
Arról mi is beszámoltunk, hogy a hírek szerint egy versenyzőpárost másfél évre eltiltottak. Az imént jelent meg az MNASZ honlapján az alábbi közlemény. Ezt és a határozatot változtatás és kommentár nélkül közöljük.Az MNASZ Fegyelmi Bizottsága első fokon határozatot…..
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
Belsőség Mi van a Mergákkal? 2011.07.17 06:00:00
Valahogy így működnek a vulkánok – évtízezredeken át dolgoznak a gigászi erők a mélyben, aztán egyszer csak gőz, füst, robaj, repül a hamu, szökell a láng, ömlik a láva, remeg a föld, és óriási dolgok történnek. Persze túlzás lenne a fentiekhez hasonlítani azt, ami…..
Thai Thai 2011.07.17 22:40:34
@Csikós Zsolt:
A kocsit alá kellene tenni egy bakot amikor a gyerek szereli. Jó lenne ha ezt már most megszokná, ha már az apja laza mint a rigalánc. Valamint fékcsövön nem lógatjuk a nyerget. Talán ezt is jobb megszokni ilyen fiatalon.:))))
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)  Közép- és hosszú távú közlekedési vízióval rukkolt elő az Európai Bizottság, amely szégyenszemre újfent évtizedekkel tolja ki a városi közlekedés…..
Thai Thai 2011.04.29 11:00:34
@felucca: Te szerinted ez Magyarországon megoldható? Jártam már Londonban, Brüsszelben is, meg sok más európai nagyvárosban. Nagyon sok ázsiai nagyvárosban,ahol mindez megoldható. Budapest nem ilyen.Lehet,hogy valamelyik vidéki nagyvárosunkban még megoldható,de én ezekben mindig csak autóval voltam. Viszont a világ más nagyvárosaiban simán közlekedtem tömegközlekedéssel. De addig amíg Budapesten és gyanítom vidékenis a tömegközlekedés katasztrófális addig ez csak álom marad itt, Magyarországon.
Odamentem hozzá arcon köptem 2x,majd hozzámvágta a poharat,majd otthagytam. Annyit se mondott ne haragudj, inkább kinevetett. A kép csak illusztráció innen   Szia. Szeretném ha az én történetemet is megosztanád az oldal látogatóival! Nem rég történt, nagyon durva és…..
Meg kellene végre hozni ezt a férfias döntést a teszetosza heti emelések helyett. Nagyot változna a világ, imádnánk. Vitaindító cikkünk blogposztja...
Praxis Kisfiunk halála 2011.01.25 06:00:00
A mi történetünk 2009. februárjában kezdődött és 2009. október 6.-án ért véget a 6 napot élt gyönyörű kisfiúnk halálával. A terhességem rendben zajlott, majd a 32. héten volt a kötelező ultrahang vizsgálat, amin kiderült, hogy elzáródott a köldökzsinór és nem…..
Thai Thai 2011.01.26 17:48:01
@rikavagyok: Nem volt rendszerhiba, kirúgták őt is, meg a választott orvost is. Nem azért írtam meg mert vádaskodok. Azért mert igaz történeten alapul! A gyerekem életét nem hozta vissza. De remélem más tanul belőle.
Kezdeményezésünk - úgy látszik - mgmozgatta az országot, autóst, motorost egyaránt. Innentől kezdve nincs megállás, ezt végig kell és végig is fogjuk csinálni. Ha kell vért szívunk, ha kell intézünk, de nem adjuk fel. Most, hogy az X-edik nagyhatalom, a média is felkapta az…..
Thai Thai 2011.01.08 10:07:27
@ommm: 125GP
Belsőség Hiszed, ha látod 2010.11.13 08:00:00
Néha már magam is meglepődöm, hogy a kezdeti, lagymatag tempóhoz képest mennyire felpezsdült a Scuderia Patkány (n+1 név) istálló élete. Mondjuk nem nehéz, hiszen a személyzet száma meglehetősen redukált: egy. Azaz én. A pezsgést persze javarészt az olvasói leveleknek,…..
  Az előző poszt megjelenésének estéjén egy furcsa, kopogó zajra lettem figyelmes hazafelé, mikor Mike Patton ordította a memóriakártyáról, hogy Don't look at me, I'am ugly in the morning. Remek szám, de sajnos ez a zaj nem illett oda. Félreálltam, és beindult a heti…..
Meglehetősen régen volt hír a lengyel patkányról (hányadik név már?), ennek oka több, mint egyszerű: nem történt vele semmi. Erről persze több tényező is tehet, ráadásul ezek kombinációja olyan együttállást eredményezett, melyet már jegyeznek a csillagászok is. Márpedig…..
Thai Thai 2010.10.19 21:22:15
@ommm: Szia! Bem olvastam végig minden hozzá szólást. Lehet, hogy már valaki leírta. Nem jártok a Polski Fiat átépítéssel járatlan utakon csak fiatalok vagytok, a 80-as évek közepén tele volt a város 2000 Fiat motoros Polski Fiat-al. Ha szükségetek van 1-2 névre akik mindent tudnak erről írj egy mail címet és megírom. Szerintem szívesen segítenek.
Kedves blog! A pécsi I. számú Belgyógyászati Klinika A Sürgősségi Ambulanciára szállítottam be a férjem, aki egyébként végbélrákos. Délelőtt 10 órától délután 4-ig tartott a várakozás, mire beszólították, megvizsgálták, Miután kijött az orvosi szobából,…..
Thai Thai 2010.08.16 12:38:04
@adamantium: 1. Minek menne a sebészetre? Honnan kellene tudnia, hogy a fájdalom amit érez mitől van, hogy operálni kell vagy elég ha gyógyszert kap?
2.Ha megvizsgálta, látta, hogy katéteres. Miért nem vetetett egyből az aszisztensével friss vizeletet?
3.A bánásmód azért embertelen mert egy nagy fájdalmakkal küzdő embert, reggel 10-től délután 16 óráig várattak.
4. esetleg azért adhatnának neki a kórháziból mert egy életen keresztül fizetett tb.-t.Vagy azért, hogy esetleg ahozzátartozónak aki ápolja, ne kelljen a körzetinél sorba álni receptért, mert a kórházban majd nem írják fel gyógyszert. És azért nem adnak, hogy a hozzád hasonló orvosok a TB-vel nem rendelkező haverjait el tudják látni soron kívül.
Az írásodból ugy néz ki orvos vagy,de a rossz fajtából. Remélem lassan eljön az az idő amikor a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek eltünnek és átveszik a helyüket az orvosok között ma még csak ritkán fellelhető példányok.
Thai Thai 2010.08.16 14:38:08
@radiologus.hu: Nem sértődök. A probléma csak annyi, hogy ha én nem fizetek, és megbetegszem fizetős ellátást veszek igénybe. Vagy lehet, hogy van valami más betegbiztosításom? A kollégád meg nem fizetteti ki a haverjával, hanem ráírja egy másik beteg TB számára mert akkor nem kell spórolni a gyógyszerrel a kórháznak.(Ez egy másik posztot megérne)
De az egészben inkább a hozzáállása a rémisztő. Az, hogy normálisnak nevezi ami történt a posztíró férjével. Nem az a vita tárgya, hogy megmentették az életét, vagy nem. Hanem a körülmények ahogy ezt megtették.
Az OTP-ügyben vagy más holokausztperben az amerikai bíróság döntése lavinát indíthat el. Magyarországon ugyanis a zsidók után a nem-zsidó polgárságot és a parasztságot is kifosztották. Holokausztper az OTP ellen? Az OTP pergátló kifogást nyújtott be abban az Egyesült…..
Tán emlékeznek még rá, milyen - szinte már közfelháborodást - okozott nyereményjátékunk, melynek végén öt olvasó nyerhetett egy Ariel Atom tesztvezetést cserébe azért, hogy megrendelte tőlünk jubileumi dupla DVD-nket egy ajándék bögrével. Voltak páran, akik azonnal, hangosan…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én kábé havonta eljutok arra a pontra, hogy a hátamon érzem, nem stimmel valami. Az izmaim merevek lesznek, a vállam is igényli a masszázst, de a barátnőm sajnos kevés ahhoz, hogy megfelelően kezelje a problémát. Voltam már hagyományos…..
Thai Thai 2010.08.02 09:45:27
@Kerek Perec: Szerintem ha intenzíven sportolsz, masszőrre biztos szükséged lesz. Gondolod az élsportolók nem járnak?

De 1 biztos. Mégpedig az, hogy a jó masszőr első ismérve, hogy az anatómia a kisujjában van. Ebből kis hazánkban nem túl sok van, mert a gyógymasszőr iskolában nem sokat tanítanak belőle. Az első diplomás képzés a gyógytornász.
Simon írt a Thai masszázsról. Sajnos eről itthon megint komoly tévhitek vannak itthon, mert ugye honnan is ismerjük? Kintjártunk Thaiföldön, megmaszíroztak a parton, vagy jobb esetben egy masszázs szalonban. A valóság azomban a következö. Ezeknek a helyeknek semmi közük nincs az igazi tradícionális Thai masszázshoz, amik szalonok itthon vannak azoknak még kevésbé. Bár az is igaz nem ismerem midegyiket. Az igazi Thai masszázst csak olyan helyen ismerhetjük meg ahova csak a Thai emberek vagy az országot jól ismerők járnak. Ezt nem kapod meg 100-200 Bath-ért itt 1200-6000 az ár attól függ milyen tipusú masszázst ill.kezelést akarsz. Valamint hozzátartozik a dologhoz, hogy azok a Thai masszázs iskolák ahonnan a masszőrök töbsége akár Thai akár Magyar, vagy bármilyen nemzetiség tanulja nem ér semmit! A Tradícinális Thai iskolákban csak és kizárólag diplomával rendelkező gyógytornász, vagy orvos tanulhat. A képzés 600 000-1 000 000 Ft. Plussz a kint tartózkodás költségei. Szerintem Magyarországon elvétve találsz ilyet, ha egyáltalán találaz. Úgyhogy én a Magyarországon keleti gyógymóddal foglalkozó emberek felkészültségét elég szkeptikusan fogadom minden tekintetben.
Tudom, hogy elkárhozom, és nem is vagyok túl jó hazafi. Az ölembe hulló egyházi és állami ünnepeket nem arra használom, hogy lelkemet ünneplőbe öltöztetve méltósággal lengessem a zászlót, kövessem a Szent Jobbot, vagy gyertyát gyújtogassak. Én inkább felveszem a játszós…..
Thai Thai 2010.07.27 19:47:11
@streetsta: Látom Te valóban jól értessz az autókhoz. A gáz még igazából hasznos is a motornak. Ázsiában valóban gázos sok taxi Thaiföldön, de TILOS!Rajtakapják megbüntetik. Malaysia-ban Indoneziában meg még a szar forintal is csak 80Ft, a benzin ot tesznek az ilyesmire. A presztízs autók tulajdonosai(nem azok akiknek hitel van az életükön is, hogy abban üljenek).Ezek vannak töbségben az országban. Azért van dízel az autójukban mert esetleg jobban tetszik a menetdinamikája vagy mert az a divat a köreikben. Hidd el egy bizonyos vagyonon túl az ember nem úgy vesz autót, hogy nézi a fogyasztást, biztosítást stb. Remélem egyszer megtapasztalod.
@prokee: 2 autóval 50e KM-t mentél amióta megvannak. Akkora spórolás volt? Nem tudom, mert nem írtad meg hány év volt megtenni ennyi kilómétert.Ha egy év az egy érv.De ha több, az már kétséges.Erre írtam(hátha így jobban megérted)Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér. Hidd el fog problémát okozni a gáz, főleg a BMW-nél amennyiben nyúzod még.Ismerted az előző tulajt? Tudod hogy eddig mennyi baj volt a gázzal? De mivel bírom az irásokat a TC-n érdeklődéssel fogom olvasni azt is. Vagy tehetnél a Kawába is gázt az is egy jó poszt lenne.
Thai Thai 2010.07.27 21:53:13
@streetsta: Ezeknél a megoldásoknál a környezet tudatosság inkább jtszott szerepet mint a spórolás. Az évi 500e Ft-t spórolás összehozásához egy Suzukival éjjel nappal menned kéne. A motor élettartamáról nem szálok vitába veled, mert úgy érzékelem írásodból ezirányú ismereteid hiányosak. De mivel imádod a netet túrni, valamint úgylátom a nyelvekkel sem állsz hadilábon. Esetleg nézz utánna. A gázos autókkal kapcsolatos tapasztalataim meg nem felhasználói oldalról származnak, Valamint igen hosszú időre nyúlnak.
Valamint talán a nickbő kitünik Ázsiát nem a térképen szoktam látni.
Thai Thai 2010.07.29 10:35:08
@Rocko-:Milyen bizonyítékok? Müszaki alapdolgokról beszélünk. A dízel autóért is többet fizetsz. A megvételkor is drágább meg ha beszarik valami akkor is. De egy dolog biztos eddig soha nem volt annyi pénz a zsebedben, hogy vegyél hitel nélkül egy felső kategóriás autót. Én meg már 94-ben 850-es BMW-vel jártam. Mert ebben az esetben lenne arról fogalmad, hogy a fent tartás mennyire nem játszik szerepet az autó megvételében. Igen gondolkoztam hosszú távon, tele is tudom tölteni a nem kicsi fogyasztású kocsim közel százliteres tankját.
@streetsta: A taxi társaságok flotta üzemeltetők nem használják 10 de mág csak 3 évig sem az autókat. Nyilván szerepet játszik az üzemeltetési költségek csökkentése, de a környezet tudatosság ugyanannyira.Itthon pl. miért kevesebb a gáz üzemü taxi mint a dízel? A tapasztalatról meg annyit. Mire vagy kiváncsi? Mennyi karburátoros, mennyi befecskendezős autót javítottam meg külömböző hibákkal az elmúlt húsz egynéhány évben. Rengeteget. Ugyan is a gáz száraz. Semmit nem ken. Rengeteg K meg L-jetronikos autót tett tönkre a gáz.Rengeteg karburátoron szárította ki a tömítést, majd folyt orrán száján a benzin, rengeteg szelepet kellett cserélni. Régi autókról beszéltünk mikor okoskodni kezdtetek. De nem is érdekes.
Az ázsiai ismeretről annyit. Ellégé ismerem mivel 2002 óta minden évből 1/2 évet kint élek utazgatok. Az internet jó dolog meg minden, de azért azok az emberek akik ott élnek talán jobban tudják a dolgokat. Veletek ellentétben én személyesen szoktam megkérdezni Őket amikor Ti ketten itthon a havat lapátoljátok. Azért írtam általánosságban mert nem akartam személyeskedni. De csak nem bírtok magatokkal. :)))
Legutóbb ott hagytam abba, hogy a fekvőrendőrökön leér a kipufogó, meg a termosztáttal valami nincs rendben, mert nem melegszik fel a víz – akarommondani hűtőközeg - rendesen. Ez a két probléma határozta meg az elmúlt időszakot. Ezek a termosztátcsere eszközei…..
Kimaradt az életemből a sarokról dobozban hozott kínai kaja. Nem volt ilyen. Gyerekkoromban, Dél-afrikában ugyan ettem olyan kínait, aminek a származásáról semmit sem tudtam, de az ízére nem emlékszem, nem befolyásol tehát semmit. Csak annyi rémlik, ahogy a szüleim mondták, hogy…..
Thai Thai 2010.07.19 21:38:53
@simon mondja: Akkor sokkal előrébb jársz mint én. Még soha nem próbáltam meg itthon elkészíteni Thai ételt. Bár 1 jó papaya salátáért ölni tudnék!:)))))
Alapanyag ügyben minden tanács jól jön. Lehet, hogy rosszul emlékszem de úgy tudom a tradícionális Thai konyha is a kínai konyhára épül egyébként.
Thai Thai 2010.07.19 21:56:18
@A szerelő: Egész Ázsiát bejártam, soha semmi bajom nem volt a csumpi kajájdákban pedig olyan helyeken kajáltunk, ahol minden volt. Egyetlen alkalommal volt bajom amikor beültünk egy "tisztább" étterembe,
Thai Thai 2010.07.20 15:47:11
@simon mondja: Köszönöm