Regisztráció Blogot indítok
Adatok
g.b.show

29 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfogult vagyok Palikával. Sok oka van ennek: mert nagyon szeretem a filmjeit, mert miatta hiszek még mindig a "Kell egy csapat!" romantikájában, mert ő vitt el először Mándy Ivánhoz, aki aztán "befogadott" és atyai barátommá lett, mert nagyokat bírunk veszekedni,…..
Ő a kedvenc művészettörténészem és galéria-tulajdonosom - hogy ez milyen abszurd, amikor a neten foglalkozásként ez áll: galéria-tulajdonos, mintha az nem csupán egy állapot lenne, mert Judit művészettörténész, aki nagyon ért a képekhez, aki páratlan kedvességgel és…..
Azt hiszem, Sándor Pál révén ismerkedtünk össze Káel Csabával. Szellemes volt és okos. Ja, és tehetséges. Meg még munkamániás is.A neten található hivatalos életrajza meglehetősen szűkszavú: "A miskolci születésű rendező, Káel Csaba 1989-ben végzett a Színház-és…..
NYOMIK Akikre büszkék vagyunk 2010.07.17 19:26:00
  A pasi a falnak dőlve nézelődött. Kezében söröskriglit tartott. Már legalább a hatodikat. Lelkes fiatalember beszélt hozzá, újra meg újra elmondva, hogy mennyire tiszteli és nagyrabecsüli. Aztán felajánlotta szolgálatait. Akármiben. A pasinak persze fogalma sem volt…..
g.b.show 2010.07.18 16:09:44
@ReggieHammond: Mindenkinek szép napot és hetet, Hölgyeim és Uraim!
g.b.show 2010.07.18 17:25:48
@zachar: Köszönöm. és ha már ilyen jól összemelegedtünk, megtarthatjuk a tegezést is, szervusz!

Egyébként már évek óta semmi közöm sem a sorozathoz, sem a kereskedelmi tévéhez. Mostanában dokumentarista, szocio-sorozatot próbálok készíteni, mesét írok, és mint oly sokan, próbálok emelt fővel megélni. A magam köreiben, kedves és szenvedélyes, okos és hibázó emberek közt, a város peremén.

Hogy milyen az értelmiségi kör? Hogy tényleg kulturált-e? Hogy abból is csak egyfajta volna, ahogy feltételezed? Hogy érdekel-e engem, hogy miért illik rajongani? S hogy tényleg mindenki az "illik" után menne?!

Lehet, hogy legközelebb ez ér majd meg egy új blog-bejegyzést...
g.b.show 2010.07.19 20:31:21
@zachar: próbálkozom, hidd el! az a baj, hogy nekem mac-em van, és azon tökre másként látszik - de próbálkozom, és kösz, hogy szóltál!!!

ami a "reszketést" illeti: féljen az, akinek van félnivalója! én mélyen egyetértek az elszámoltatással - nem kenyerem a leszámolás. ha az előbbi történik, annak nagyon örülök! mert a szabadság záloga a tisztesség, azt hiszem.
NYOMIK Békakirály, királybéka 2010.07.11 17:33:00
 Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy békakirály. Jó, még nem volt király, de már majdnem. Merthogy arrafelé épp nem volt királyság. Még. Mert mint minden, ez is csak átmeneti állapot, előbb-utóbb valaki teletömi a bendőjét, és álmodik egy merészet. Hiszen tudjuk:…..
g.b.show 2010.07.18 13:15:31
@m e o w: igyekszem megoldani a dolgot... néha sikerül, néha nem... mac-gépen sosincs vele probléma, talán ezért nem érzékelem... bocs!
Hétfő este a sikeres teen movie, az Álom.net rendező-írója, N. Forgács Gábor lesz a Kottazűr vendége. Akinek ez a habkönnyű fantázia-film tulajdonképpen nem is a debütálása, mert előtte már leforgatta a Pillangók című moziját, mely a mélyszegénységben játszódó dráma.…..
g.b.show 2010.07.17 20:30:22
@merkart.: Bocs, hogy csak most válaszolok, de rengeteg dolgom volt... Tehát: egy 2002-es felvételt hallottál, Martino Tirimo ciprusi születésű zongoraművész volt a szólista. Az 1942-ben született művész több verseny győztese, és egyik kedvence Chopin - bár legnagyobb sikerét Tippett zongoraversenyével aratta...
g.b.show 2010.07.18 11:45:44
@merkart.: Igen, jól emlékszel - ha én is jól emlékszem... Tudod, van olyan, hogy az utolsó pillanatban szerkesztődik be egy zene, és még én se tudtam visszahallgatni a műsort - de úgy emlékszem, hogy jól emlékszel! Szép napot, szép hetet! Hétfőn találkozunk?
Török Imre 1970-ben végzett a budapesti közgazdasági egyetemen. 1971 és 1995 között a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.-nél dolgozott különböző pozíciókban, előbb Budapesten, majd 1986-tól Angliában. 1990-től a Hilltop Neszmély Borászati Zrt. ill. jogelődjének alapítója,…..
   Egyszer be kéne ülnünk a saját életünkre. Befizetni, mint egy mozielőadásra. Vagy kényelmesen letelepedni egy fotelbe, tévékészülék elé, aztán kezdődhet a nagyfilm. Peregnének a kockák, megannyi ismerős arc, esemény. És néznénk, ami velünk történt.…..
g.b.show 2010.07.04 20:15:11
@Tatu Monk: Áll egy pasi a liftben, már csukódna az ajtó, amikor berobban egy hölgy. Hogy élét vegye földindulásos érkezésének, a férfihez fordul: - Ön hanyadikra megy? - Mire a pasi: - Á, én csak azért utazom, hogy felejteni tudjak...
g.b.show 2010.07.04 21:56:06
@arphetamin: sajnálom. a nyomik nevében is. de - mint tudjuk - nem lehet mindenkinek tetszeni. és én ezt nem most tanultam
g.b.show 2010.07.05 14:36:44
@Tatu Monk: ezt csak arra a megtisztelő jelződre reagáltam, hogy "drága, fellengzős nemzedéktársam"... tényleg örültem neki, és akkor eszembe jutott ez a vicc, ami a hetvenes években volt trendi...
Július 5-én, hétfőn este Alföldi Róbert lesz a Kottazűr vendége. Alföldi igencsak sok kötöttségű hős: színész, nemzedékének egyik legizgalmasabb karaktere - rendező, sziporkázó szellemmel, újító kedvvel, mégis hatalmas alázattal a nézők felé - a Nemzeti Színház…..
NYOMIK Működik 2010.06.28 15:43:12
Boldogan csap a tenyerembe az autószerelő, biztató mosolya végigsimogatja gerincemet és a kocsi ezüstösen csillogó testét: Működik! A rövid és mégis oly hatásos mondat teljesen egyértelmű. Azt jelenti, hogy újra használhatom az autót, nem kell rettegnem, melyik…..
g.b.show 2010.06.29 07:14:42
@Megszívtuk-Waze: Tudod, ez olyan, akár egy állatorvosi autó... Persze hogy nem romlik el egyszerre: de ami elromolhat, az általában el is romlik...éppen erről szól a beépített félelem... Akár autóról van szó, akár nem!
g.b.show 2010.06.29 07:15:47
@BajszosErik: Ez tetszik! Igazad van! Kösz!
Az egyik legkitünőbb, legjobb stílusérzékű jazz-énekesnőnk lesz a június 28-i adás vendége. Amikor először hallottam tőle Kodály feldolgozásában az A csitári hegyek alatt c. népdalunkat - Márta Pista mondta, hogy neki Verdi Requiemjének Lacrimosa tétele jut eszébe mindig…..
A fények és a képek mesterével beszélgetni hangokról, zeneművekről: szép utazást ígér. Megidézni nagy kedvenceket - az utolérhetetlen Callast, a behízelgő Giglit, az alfahím Del Monacót vagy épp az isteni Carusót -, szóra, akarom mondani zenére bírni barátokat - Kocsis…..
NYOMIK Fűnyíró 2010.06.20 10:29:00
Kezdjük rögtön a tanulságokkal – egy mai magyar mese esetében tán nem felesleges az idegek megnyugtatása végett a másik végén megfogni a dolgokat. Tehát azok a bizonyos tanulságok: nagyon jó, ha az ember beszél nyelveket – annál már csak az a jobb, ha van…..
radiocafé: KOTTAZŰR A műsor... 2010.06.18 09:47:00
Sokan jeleztétek, hogy éppen nem volt időtök meghallgatni a műsort, vagy bizonyos részekre megint kíváncsiak lennétek, úgyhogy folytatom a már elhangzott műsorok hanganyagának ide idézését! Nagyon érdekes és szép beszélgetést folytattunk Vitézy László film- és televíziós…..
NYOMIK Mágus 2010.06.17 09:00:00
 Már megint nélkülünk zajlik. Mint oly sok éve, évtizede. Már megint csak nézők vagyunk a lakomán. Pedig megváltó varázslók jöttek, mentek. Jönnek. Mennek. /Mennek?/ Ha mást nem: blogon osztják az észt. Pedig azt hittük, már megszabadultunk. De nem. Mert mágus az kell…..
NYOMIK Lőlap 2010.06.15 00:34:00
 Az egyik kerületi rendőrkapitányság alagsorában-pincéjében állítólag lőteret hoztak létre. Azért alakították ki, hogy a rend őrei gyakorolhassanak, de vendégül látnak civileket is. Olyanokat, akik rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, és szeretnének megtanulni…..
Nagyon érdekes műsor volt ez a mai: Márta Pistával bejártuk az afrikai kezdetektől az európai barokkon, romantikán, szecesszión és atonalitáson át az ázsiai zenékig a zeneglóbusz megannyi izgalmas földrészét! Még folytatjuk!(Elnézést, volt néhány technikai malőr a mai…..
radiocafé: KOTTAZŰR A műsor... 2010.06.14 23:43:00
Ahogyan ígértem... ... mostantól időről időre feltöltöm a már lement műsorok hanganyagát azok kedvéért, akik vagy nem tudták meghallgatni hétfőn este, vagy szeretnének újra belehallgatni a beszélgetésekbe meg a jobbnál jobb zenékbe... Íme tehát az első, melyben Kamondy…..
Igen, a június 14-i adás vendége Márta Pista lesz, a kitűnő zeneszerző, az Új Színház igazgatója, a Művészetek Völgyének megálmodója. Akinek ősszel bemutatják a mobilvilág ihlette operáját.A beszélgetés apropóját ugyan ez a készülő ősbemutató adja, de sokkal…..
NYOMIK Vébéláz 2010.06.07 14:41:40
Olvasom, hogy a kapusok utálják a focivébé hivatalos labdáját. A mezőnyjátékosok sem szeretik, de atavisztikus gyűlölet csak akkor ébred bennük iránta, amikor a kapusuk gyűlölni kezdi. Mert például gólt kapott.Amióta a világversenyekre új és újabb labdákat találnak ki…..
NYOMIK Helyesbítés 2010.06.05 12:27:55
Varga Mihály helyesbített. Kicsit el is határolódott. Bár nem mondott sok konkrétumot. Most olyan a történet, mint egy Helyszínelők-epizód a főcím előtt. Most akkor van csontváz? És mennyi? És mekkora? És ha van, mi mégis? Mi mégis tartjuk a hiánycélt? Elkapjuk a bűnöst? El…..
NYOMIK Baki 2010.06.05 09:46:30
Baki volt-e, hogy előbb Kósa Lajos, majd a vágtában csatlakozó Varga Mihály, legvégül meg az elnöki kormányfői szóvivő legörögözte a magyar társadalmat és gazdaságot, arra próbálva felhívni a művelt világ figyelmét, hogy csődben vagyunk?!Sok magyarázatot olvashatni. Hogy…..
NYOMIK Kompetencia 2010.06.05 09:21:00
NyomiAnyunak három gyereke van, mindhárom iskolás korú. De csak egyikük esett bele idén az országos kompetencia vizsgálatba. Ezt a mérést az ország minden iskolájában elvégzik a 4., a 6. és a 8. osztályosok körében. Nyilvánvalóan az a célja, hogy időről időre felmérje a…..
NYOMIK Kik azok a nyomik? 2010.06.05 01:00:00
 A Nyomik azok a lények, akik NYOMOT HAGYNAK A TÖRTÉNELEMBEN! A Nyomik a mi családunk. Jó, ha valakinek nem tetszik: akkor az enyém. Vállalom. Mert szeretem őket. A Nyomik azok a lények, akikről a nyomik.hu website szól. Van róluk mese - folytatásokban, minden nap újabb és…..
Hétfőn, azaz június 7-én este 9-kor a Kottazűr vendége a radiocafé-n CSONKA ANDRÁS, a MÜPA vezérigazgató helyettese!- mert a MÜPA elképesztően jó komolyzenei programokat kínál- mert az Operaházzal közösen világszínvonalú Wagner-előadásokat produkál- mert egy…..