Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HLaci

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alapkőletételnek már több mint tíz éve, de körforgalom máig nem épült a 10-es főút és az Ürömi út találkozásánál lévő lámpás kereszteződés helyére. Hosszú évek óta mondják, hogy a helyzet tarthatatlan, megoldás helyett azonban máig csak ígéretek…..
Most van kedvem és időm is írni. Megpróbálom összeszedni, hogy mennyi egy pörgősebb prosti kiadása és bevétele. Fontos kiemelnem, hogy ezeket a számokat nem feltétlenül kell szó szerint érteni, hiszen embere válogatja, hogy ki, mire, mennyit költ. Lehet, hogy valaki belvárosi…..
HLaci 2013.09.22 09:01:49
@rpflora: igen, nekem is kamuszagúnak tűnt első blikkre, csak a sok guglis találat után elbizonytalanodtam, hogy mégiscsak igazat mondhat...

de a megtérülés része a dolognak valóban gyenge lábakon áll (emiatt is kérdeztem rá...), különösen, hogy elmondása szerint a forgalmának 2/3-át törzsvendégek adják, így a marketing csak a forgalom 1/3-át hozza...

(na jó, a visszajáró állományban is bizonyára van fluktuáció, így annak szintentartásához/bővítéséhez is szükség van némi marketingre... :-)
comment:com BB Évi romokban 2012.02.27 10:00:00
VV Attila győzelmének árnyékában nem árt megemlékezni az első valóságshow-győztesről, BB Éviről, akit egy olvasó jelentett fel a Blikknél.Eszerint BB Évit újra egy pszichiátrián kezelik, a kaposvári kórházban lassan egy hónapja él. A lány az elmúlt éveket különböző…..
HLaci 2012.02.27 19:59:04
@Na gyere ide, játsszuk le !:
te anyád mejje helyett apád faszát szíttad?
vagy hogy került beléd ez a sok jóindulat?
Két tévés műsorvezetőt is megszállottan kukkol egy (feltehetően) férfi rajongó, írja a mai Bors. Az interweben fellelhető valahol egy oldal, ahová a beteges lelkületű rajongó nem átall olyan felvételeket feltölteni, amiken főleg Demcsák Zsuzsa lába és Ördög Nóra szoknyás…..
HLaci 2012.02.22 17:25:07
@johevi: énmeg lassított ejakulációt láttam...

azmeg igazi spermaspektíva volt...
A Viasat3 tavaly kezdte ezt a jófejségből 5-ös szériát, amiben szegény családok kapnak új esélyt az életre egy új lakás/ház formájában. Megrázó pillanatokban, könnyzacskó-feszegető jelenetekben nem volt hiány a reality első évadában, csütörtök este 22:10-kor pedig…..
HLaci 2011.11.30 15:56:36
@marla.singer.: "Talán mert ugye annyi pénz nincs mint amennyi luxust ott összehoznak a szorult helyzetűeknek, hanem csak úgy magyarosan tisztába teszik a házat/lakást, átlagos jó körülményeket alakítanak ki. "

szerintem még így is kicsit túlzásba viszik...

mintha nem lakóknak készítenék, hanem egy lakberendezési divatmagazinba fotózáshoz...

a kevesebb néha több: flanc helyett inkább a praktikumra kellene a hangsúlyt helyezni...
Van egy elég rossz hírem. Hétfő este az Országgyűlés elfogadta a plázastopról szóló módosítót, ami gyakorlatilag előrevetíti, hogy 2015-ig ne lehessen 300 nm2-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi építményt létesíteni. Igen, valóban építési tilalommal pörgetjük fel az…..
Mindennapi szmötyi A trójai faló 2011.10.27 08:40:00
Menjenek a picsába a görögök. Csak így, röviden. Ki kell írnom magamból. Reggel hallgattam a híreket a rádióban, hogy megmentették a görögöket, nagyságrendileg 100 milliárd euro (nagyjából 140 milliárd USD) értékben írnak le adósságokat jellemzően a bankok. Csak…..
HLaci 2011.10.27 20:02:19
@Gogol: olyan, hogy "nem van" nincs

ne okoskoggyámá...

az unortodox nyelvtanba van.
oszt lyónapot.
Egyre több hiba üti fel a fejét a népszámlálás során, ezek közül a legtipikusabb, hogy a biztosokat senki sem számolja meg, hiszen a számlálás időpontjában maguk is számolnak. A KSH szerint ez csak a postaládával nem rendelkező vagy család nélküli biztosokat érinti, ám…..
HLaci 2011.10.06 12:28:05
@CatMother:

sztem itt csak a számlálóbisztos bisztos.
minden más biszonytalan...
Kettős Mérce 2014 után 2011.10.04 09:20:54
Amikor majd elmegyünk szavazni 2014-ben nem is 2015-re, hanem valahova 2020 környékére kéne fokuszálni a gondolatainkat, bár majdnem biztos vagyok benne az 2011-12 környékén fog maradni. Egy viszont biztos, ha 2014-ben leváltjuk Orbán Viktort (márpedig leváltjuk), nem 2010-hez, nem…..
HLaci 2011.10.04 16:41:43
@Kompli:
neve: Magyarország
államformája: orbánság
A téma ugyan nem kapcsolódik szorosan a diákság életéhez, mégis úgy érezzük, hogy érdemes beszélni róla.Romakerdes.blog.hu: 'A HVG 2009/18. számában található az itt látható grafikon. A piros színnel a magukat magyar nemzetiségűnek vallók, kékkel pedig a magukat romának…..
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
Nívó Zöldségek a faluról 2011.08.23 08:09:00
Bogáncs írta, hogy csináljunk már egy vitahetet a falvakról, mert érdekes téma. Éééén? - kérdeztem vissza. Több éve külföldön élek, haza csak látogatóba megyek, milyen alapon osszam itt az észt a magyar falvakról? De aztán előjöttek az emlékek, mivel falun nevelkedtem,…..
Gyakran tapasztalom - főleg lakott területen kívül - hogy a megengedett 90 km/óra sem elérhető, sokan messze nem annyival mennek. És az is tipikus, hogy több sáv esetén a belsőben ragadnak a sebességtől félő autósok. Holott lakott területen kívül már tényleg szabálytalan.…..
Megpróbálok érzelemmentesen értekezni az új MÁV vezér(ek) újabb felháborító húzásán. Nem lesz könnyű. De mielőtt mondandóm lényegére térnék, egy kis kitérő: a magyar közlekedéstörténet, gazdaságtörténet és az idegenforgalom szempontjából is igen jelentős jubileumot…..
A közelmúltban egy külföldi lapnak nyilatkoztam. Orbánról akart kifaggatni az újságíró, mert mostanában a magyar miniszterelnök jól eladható sajtótéma a nyugati világban. Döntései feszültséget keltenek, szavai meghökkenést okoznak, elképzeléseire értetlenül tekint Európa…..
És ez még nem minden, de a többit már olvassátok el ThomAce tolmácsolásában.2010. február 16-án, történt velünk olyan, melyre még talán sokáig emlékezni fogunk. Ilyet eddig legfejjebb akciófilmekben, vígjátékokban láttam, a való életben még csak hasonlót sem. Nőt…..
HLaci 2011.02.21 14:38:42
@GYUSZI BACSl:
"amúgy, nem tudom, hogy a mobilozás miért számít cikisebb ügynek a dohányzásnál, ha valakinek a leeső hamu kiégeti a gatyáját a golyójánál, az bármilyen mobilozónál veszélyesebbé válik, cigizni mégis szabad

meg enni is szabad, meg térképet nézegetni is

szóval szerintem nagyon szarok a szabályok..."

hát lya: www.youtube.com/watch?v=ZtKxrYp0pC0
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
HLaci 2011.02.19 15:12:17
@majomkutya: "Igen, csak az a baj, hogy akik fizetik a méregdrága vonatjegyet, azok finanszírozzák az ingyen(élők)utazók utazását."

milyen méregdrága vonatjegyről beszélsz te szerencsétlen??

kb. 40Ft-ba kerül 1 km vasutazás, ehhez képest a felét fizeted...

nyújj mán magadhoz...
no emisszió A lézerblokkolók ura 2011.02.19 16:17:56
Lázár János Audis, lézerblokkolós, rokkantparkolós ügyében mára teljesen egyértelművé vált: itt korántsem egy magányos hősről van szó, aki egyszerűen képtelen felfogni, hogy közpénzből nem járunk környezetszennyező luxusautóval, még véletlenül sem parkolunk rokkantak…..
HLaci 2011.02.19 19:23:03
Valamikor tavaly november végén vettük Hajninak a háromajtós Balenót. Az osztrák származású, alig 14 éves kocsi hozzánk kerülését már leírtam egy korábbi posztban, de az ünnepeken kívül is közbejött több minden, ami hátráltatta a forgalomba helyezését. Többek között a…..
Minden évben készülnek megkérdőjelezhető hitelességű statisztikák a világ legnézettebb sorozatairól, melyekkel nekem csak annyi a bajom, hogy India és Kína nézettségi adatai konkrétan nem szerepelnek benne, így a jóég tudja, melyik helyi szappant nézik nagyságrendekkel többen,…..
HLaci 2011.01.18 14:39:52
^^ ja, láttam: www.youtube.com/watch?v=nRS66I8oEtU&feature=related

de nekem se az a ruci, se az a frizura nem jön be, sőt: kifejezetten katasztrófa...

ezta mocis szerkót viszont nehéz lenne űberelni... :-)
Sajnos sokan még abban az illúzióban ringatják magukat, hogyha visszaadják a bankhitelre vásárolt autót, akkor megszabadulnak a hiteltől is. Az alábbi levél is ékes bizonyítéka, hogy nem így zárulnak ezek az ügyek.Tisztelt Zugügyvéd, 2008-ban vettünk igénybe autóhitelt,…..
HLaci 2010.12.29 18:45:16
@trollforgató:

nekem meg buszra nincs pézem, ezért járok ótóval... :-))
Egyelőre óvatosan kezeljük, vagyis nem vesszük készpénznek, amit Attila leírt a Gastroyalról, hiszen végül is kidobták a cégtől egy beszélgetés végén, ami abból a szempontból nem csoda, hogy felvételi beszélgetés volt, ő meg alaposan beszólt a reménybeli munkaadónak.…..
Autósszótár Betolni 2007.01.17 18:13:00
A lemerült akkumulátorú autó indítására szolgáló módszer. Helyes végrehajtása: egy vezetésre alkalmas személy bent ül az autóban, sebességváltó kettesben, kuplung benyomva. Néhány kedves segítőtárs lelkesen tolni kezd. Ha az autó felgyorsult, a kuplungról leugrunk, a motor…..
HLaci 2010.11.25 17:56:22
@pifpaf:

no, ez engemet is érdekelne... :-)
15 éve, 1995. október 30-án adták át Lágymányosi hidat. Építését a Fővárosi Közgyűlés 1992. márciusi, majd az Országgyűlés 1992. május 10-i határozata rendelte el, de a híd helye már a XIX. századi városrendezési tervekben is megjelent. Sokáig folyt a szakmai vita, hogy a…..
HLaci 2010.11.04 09:39:03
@Ekko:
>Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a kapacitások növelése önmagában nem szünteti meg a dugókat, mert mindig lesz bőven forgalom ami kitölti a helyet.

a kapacitásnövelés csak akkor nem szünteti meg a dugót, ha túl kis mértékben növelték a kapacitást... :-))

és pesten többnyire ez a helyzet: messze az igények után kullogva fejleszt-getnek...
...miközben vidéken iszonyat felesleges kapacitások épülnek horrible pénzekért...

>("Húú, erre nincs is dugó, akkor én is kocsiba ülök!")

2ségtelen: ez is bejátszik a forgalom volumenébe, de messze nem olyan mértékben, mint azt gondoljátok...

>Annak meg gondolom te sem örülnél, ha a Lágymányosi hídon a 2 sávból 1 buszsáv lenne.

nem hát.
különben is: otta 3. sáv, aszfaltozzák le, és mindjárt lesz hely a buszoknak...
HLaci 2010.11.04 18:25:08
@Ekko:

>Például egy irányonként 3 sávos autópálya kapacitása kb. 10-11 ezer gépkocsi/óra. Ezt viszonyítsd ahhoz, hogy hányan indulnak munkába reggelente Budapesten.

minek?

én nem mondtam, hogy olyan kapacitást építsünk, ami lehetővé teszi, hogy mindenki autóval kolbászoljon....

sőt: azt mondtam, hogy ettől mégcsak tartani sem kell, mert nagyon sok közlekedőnek nincs is rá módja, hogy így tegyen...

>Amerika jó példa rá, hogy bizony a 12-16 sávos autópályák is be tudnak állni, ha mindenki kocsiba ül.

azé van 1 olyan sanda gyanúm, hogy ezek a 12-16 sávos pályák nem 1,5M-s városokban állnak be...

szóval: az almát ne a körtével, ha lehet...
HLaci 2010.11.10 10:08:54
@xiau.ling:

meraz M2 és M3-nak ugyan milyen alternatívája van?

vagya pesti élet nyugodtan megállhat, csak a budai nem?
Voltak akik leírták és bukott, leszerepelt embernek tartották. Voltak akik várták, hogy visszatér a közéleti rabságból, mint modern Sándor Mátyás, hogy harcot vívjon a jogállamot tutira megingató PatásÖrdöggel. Talán csak egyvalamire nem számított senki: hogy ez ilyen hamar…..
HLaci 2010.11.07 19:25:07
@ca2: hüje.