Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mette

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég éreztem azt egy kampánnyal kapcsolatban, hogy úgy ahogy van, minden elemében tökéletes. A Hot Wheels új kampányát látva viszont minden alkalommal elfog a sárga irigység, mert azt érzem, hogy a kirakós minden eleme pontosan a helyén van. Tökéletesen éreztek rá arra, mivel…..
mette 2012.09.23 19:15:13
@Dandie: Ha rákattintasz a nagy piros gombra, felugranak a menüpontok, benne a nagyítási lehetőséggel. Jó szórakozást!
addict Ennél nincs gusztustalanabb 2012.07.19 10:20:00
Nincs annál zavaróbb, mint ha valakinek a foga közt marad egy kis ételcafat a reggeli lecsóból vagy éppen az ebédre elfogyasztott péknéből csülök módra. Ezzel még a kispadon fikát evő német szövetségi kapitány, de még Alekosz alsógyatyája sem versenyezhet. Hogy mi erre a…..
Ti tudtok olyan masnit kötni, ami egy mozdulattal lágyan leomlik a dobozról, és mindemellett tökéletesen komponált, arányos, guszta és kecses? Én nem. De megtaláltam, hogyan kell csinálni!    A négyperces videó végére már ti is tudni fogjátok! Sokkal egyszerűbb, mint…..
Úgy látszik, az angliai T-Mobile továbbra sem száll le a flashmobokról, és még mindig látnak benne fantáziát. Amíg az eredmények visszaigazolják ezt, talán igazuk is van. A Liverpool station-ön megszervezett össznépi tánc, majd a nálunk is bemutatott, Pinket is felvonulható…..
A mozgászszegény életmód sok egészségügyi probléma okozója, ezt felismerve az Oktatási Minisztérium rendszeresen indít egészségmegőrző, aktív mozgásra felhívó akciókat. A budapesti Xántus nevelőtestülete szerint a biciklizés nem tartozik az egészségmegőrző…..
mette 2009.12.22 14:54:10
@kolbászoszsömle: Az hogy nem támogatja az iskola, azt jelenti, hogy tiltja. Csavarhatod, ahogy akarod, ez nem egy értelmezési probléma, hanem a magyar valóság.
A tanárok gyakran élnek a verbális agresszió eszközével, ami különösen akkor okoz nagy kárt, ha egy védtelen, visszahúzódó lány lesz a céltáblája a mindennapi szekálásnak. Levélírónk lányát az irodalom tanárnő fogta ki magának, aki nem éppen irodalmi stílusban beszél a…..
Szerdán a blogon megjelent, Lehet-e egy tanár gárdista című poszthoz kapcsolódó egyik kommentet találtunk érdemesnek arra, hogy önálló posztként is megjelenjen, természetesen a kommentelő beleegyezésével. Nem olvastam végig az összes kommentet, mivel gondolom a nagy részük…..
Hát, itt van. Eddig kellett rá várnunk. Évek óta kongatják a pedagógusok a vészharangot, hogy baj van, gyorsan valamilyen megoldást találjunk ki, fékezzük  meg az erőszakot, ne engedjük be az életünkbe, a gyerekeink közelébe, de hiába. Lövések dördültek a Pécsi…..
mette 2009.11.26 15:12:23
@Krajcs: Hát, igen, egy egészséges társadalomban. De hol van a világon olyan? Szerintem azt kellene megakadályozni, hogy iskolába, óvodába, bölcsődébe bejuthassanak fegyvert viselő emberek.
mette 2009.11.26 17:05:27
@Tim28: nem tegnap volt, hogy az Újpesti lőtéren meglőttek valakit? Semmi köze az egészhez, nem akarok párhuzamot vonni, csak eszembe jutott.
mette 2009.11.26 17:36:36
@Quarius_: hát, ha valaki azért lesz tanár, hogy karriert építsen, ott már valami nagyon nagy gond van. Egyébként pedig én egyetértek a poszttal, aki ma iskolában tanít és elégedett az állapotokkal, az tutira nem komplett.
20 evesen terhes lettem, volt nagy boldogsag. Mar az nem volt egyszeru, hogy akkor terhes vagyok-e, mert a teszt amit vettem eloszor negativ volt, majd ket nap mulva mar pozitiv. Gondoltam biztos mert meg korai, sebaj, menni kell a dokihoz. Anyukam javaslatara az o dokijahoz mentem, mar en is nala…..
Gina levelét adjuk közre, amelyben leírja elkeseredett harcát azért, hogy megvédje 5-es gyerekét az iskolai atrocitásoktól. Többször szólt a tanároknak, beszélt az igazgatóval, próbált beszélni az egyik érintett gyerek szüleivel, de végül az iskolaváltás mellett…..
mette 2009.11.16 08:54:26
@nsocsi: Hát, nem tudom. Egyet is értek, meg nem is. Dolgoztam alapítványi iskolában, az vigye oda a gyerekét, aki már lemondott róla. Ütik-verik egymást a sajátos nevelési igényű gyerekek, 10-n vannak ugyan egy osztályban, de így is szörnyű a helyzet. Az anyuka egyébként azt írta, hogy oda akarta eleve, de nem vették be, mert nem volt papírja a gyereknek, anélkül meg nem ad az állam több pénzt érte.
Kedves levélírónk elküldte nekünk a, blogunkban korábban már felvázolt problémára kapott levelét. A felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályaitól már megszokott lekezelő, bunkó stílust úgy látszik, a Felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár oktatja, levele…..
mette 2009.11.13 20:42:55
@hErpEsz: Ha neked ez elfogadható stílus, akkor lehet egy életed. A szakállamtitkár nevében érkezett a levél, az ügyintéző legfeljebb begépelte és elküldte.
Fontos-e a történelem tanítás napjainkban? Mit és mennyit kell tudnia egy gyereknek a világtörténelemből, az emberiség gaztetteiről? Okolható-e a Himnusz lehangoló szövege a magyarok népbetegségévé vált depresszióért? Ezekre a kérdésekre keresi a választ levélírónk, a…..
Gyakran panaszkodunk a fiatalok érdektelenségére és tájékozatlanságára, de amiről Méda leveléből értesülünk, az a legvadabb rémálmainkat is felülmúlja. Felnő egy nemzedék,  akinek már semmit nem jelent a náci Németország, és sokan vagyunk még, akik azt hiszik, hogy…..
mette 2009.11.07 13:34:15
@danaz: azért kell tudni ezekről a dolgokról, hogy még egyszer ne történhessen meg. Az írás-olvasás elsajátítása nem zárja ki a történelem ismeretét, sőt.
Az iskola beavatkozásának következményeként, levélírónk nevelt lánya majdnem intézetbe került, egy nagyon rosszul sikerült és egyébként is otromba diák tréfa miatt. Az iskola vezetése úgy gondolta, hogy most aztán megmutatja, tudja ő, mi  is a gyerekvédelem.Bár ne tette…..
mette 2009.11.06 10:02:15
@PanelProli: Ez egy levél. Bárki beküldheti, a bloggazda nem köteles kijavítani a leveleket, sőt! Amúgy iszonyat kusza, én sem nagyon értem, de hát ez van, ilyen nemzedéket nevelünk.
Ezúttal egy nagyon érdekes könyvet ajánl figyelmünkbe kedves levélírónk. Gyakorlati útmutatót, amely alapján könnyebben igazodhatunk el az iskolai mindennapokban, segítséget kapva olyan problémák megoldásában, mint a diákok motivációja, illetve a szülőkkel való…..
mette 2009.11.01 11:04:36
@Caeiro: Miért baj az, ha valaki felismeri a hiányosságait és hozzáolvas? Nem másabb ez sem, mint a tanárszakos szemináriumok, ahol kiadnak egy szöveget, dolgozd fel, és mehet belőle a kiselőadás. Ennek legalább van értelme.
A SzFP-HEFOP meg pont az ellenkezőjéről szól, olyanok mondják meg, hogy hogyan kellene tanítani, akik soha nem próbálták. Az tényleg értelmetlen. Ez egy gyakorlatban kipróbált -igaz kísérleti- módszernek tűnik, és én nem olvastam olyat, hogy azt írta volna a posztoló, hogy ő aztán tudja a tutit. Szerintem inkább örülni kellene annak, hogy vannak olyanok, akik nem sűlyednek bele a letargiába, és a pályaelhagyáson gondolkoznak, hanem újítani próbálnak és megoldást keresnek.
 Nagyon úgy tűnik, hogy hazánkban is gyarapszik a Bolognai rendszert ellenzők tábora, erről ír következő levelünk szerzője is. A 9 éve szerzett tanári diplomája nem egyenértékű a bolognai rendszerben megszerezhető tanári képesítéssel, újra el kell végeznie a tanár…..
mette 2009.10.29 09:13:01
@dr. Wilbur Swain: Szia, Egerben nem számítják be. Hová jársz?
mette 2009.10.29 19:02:34
@dr. Wilbur Swain: Aha, így még durvább. Én már leboxoltam a dékánhelyettessel, annyiban maradtunk, hogy nem számítanak be semmit és átgondolatlan a rendszer, de törvényellenes elfogadni. Most a OM válaszát várom, de sejtem, hogy elutasító lesz az is. A röhej az egészben az, hogy nem is kell nekem ez az MA, mivel megvan az egyetemi végzettségem, oszt slusz.
Kontár A hét reklámdilemmája. 2009.10.23 01:50:00
Tudom, hogy nem mai zsenge, de megfejtést azóta se olvastam az ügyben.Kérem ülljenek be Vágó István székébe, és meredjenek a kijelzőre.Megpróbálom megtalálni az összefüggést. Kommentben kérem a helyes választ megjelölni. ' A közös hűtőből mindig ellopták a tejet. Ezt…..
Ellenőrző A szülő is ember 2009.10.22 08:17:00
Rövid vitaindító levelet kaptunk Brektől, amelyben a szülő-tanár viszonyt próbálja más oldalról megközelíteni. Nyitni kell mind a két félnek a másik felé, hiszen közös érdekünk lenne, egy következő kiegyensúlyozott, nyitott generáció felnevelése. A kissé irónikus hangnem…..
mette 2009.10.22 10:47:22
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: mindenesetre a tanár a legkönnyebben helyettesíthető szereplője a mai magyar iskolának.
mette 2009.10.23 07:41:29
@sorstárs: Teljesen egyetértek, :-(( maradt le a hozzászólásom végéről. A helyettesíthetőség alatt annyit értettem, hogy nem ha az igazgatónak választania kell, hogy egy konfliktus kapcsán kinek a javára döntsön, ritkán dönt a tanár javára, a tanár úgyis marad -hová is menne-.
  Idén ünnepli a még mindig zseniális sorozat a 20. szülinapját, ennek alkalmából a készítők rengeteg meglepetéssel készültek. Ezek közül az egyik legizgalmasabb az a pályázat, amelyen bárki részt vehet, aki egy röpke angol leírással be tud mutatni egy általa kitalált…..
mette 2009.10.21 21:15:31
Több levelet is olvashattunk a diákok idegen nyelv tanulásával kapcsolatban, PT is erről ír nekünk. Egy szódolgozat alkalmával az egyik fiú a fent idézett szavakkal adott hangot nem tetszésének, mivel egyest kapott a szavak helytelen írása miatt. Szakiskolásoknál nem nagyon…..
mette 2009.10.12 20:03:52
@noirA: Szakmunkásnak hallás után leírni egy német szót?! Szerintem nagyon nehéz. Feltételezzük, hogy megvan az alap, de nincsen, hiába látta már azt a szót, akkor sem bírja leírni hallás után, csak, ha megtanulta a szóképet is. Hogy tudná már leírni, hogy sehen, amikor azt hallja, hogy zéen. Néma h, meg szóeleji s ejtése?! Akkor sem tudná alkalmazni, ha tudná a szabályt. Nem is beszélve a Sehenswürdigkeiten-ről, bár az nem is szakmuki anyag.
mette 2009.10.12 20:54:37
@noirA: Ne már! Már megijedtem, hogy én tudom rosszul és éppen postázni akartam vissza a diplomámat, de: magánhangzó előtt [z] sehen [ˈzeːən], hát, itt hát nem látok. Más kérdés, hogy lassan, szinte betűzve megjelenik a há, de nem a normás sebességű beszédben.