Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blog.hu-s nickname

0 bejegyzést írt és 299 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg az angolt világszerte mintegy 335 millióan beszélik, addig kínaiul több, mint egy milliárd  ember társalog. Bár árnyalja a képet, hogy a kínai nyelv nem egységes, ugyanis a nyelvjárásoknak tekintett nyelvváltozatok olyan jelentős eltéréseket mutatnak, amely alapján külön…..
Mit tegyen az, akinek nem tud Magyarországon elhelyezkedni a szakmájában, pár tízezer forintból tengődik, de dolgozni akar? Vágjon bele a határátkelésbe, kezdőtőke nélkül, csak úgy toronyiránt, bele egyik bizonytalanságból a másikba? Ezek Opcsi kérdései, aki ahhoz a…..
2013. november 29-én tartották Budapesten a 269life Hungary szervezésében a "Fur Free Friday"-t, azaz szőrmementes pénteket. Az esemény nemcsak a magyar fővárosban került megrendezésre, hanem világszerte közel 200 helyszínen vonultak/vonulnak ki állatvédők napokban az utcára, hogy…..
Blog.hu-s nickname 2013.12.02 13:05:52
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyszerűen a stílusa nehezen emészthető számomra. Kötözködik, érvelni nem érvel. (Mindenki hülye effektus, csak én nem).
Kettőnk közötti vitát lezártam.
Blog.hu-s nickname 2013.12.02 13:12:16
@ZöldElla: Koldusnak régen adtam kenyeret. Vidéken lakom, lehet máshogy is segíteni az embereken. (Nem a 7-dik emeletről írom a kommentjeimet, nem csak állatkertben és állatsimogatóban láttam állatot.)

A célom az volt, hogy leírjam, én hogy látom a dolgokat. Lehet vele egyetérteni, és vitatkozni. Ha csak egyvalakit elgondolkodtatott a kommentem, már megérte.

Úgy érzem, kicsit kiragadtál a mondanivalómból. Nézd azt is kinek, mely kommentjére írtam.

Az élet nem fekete és fehér, ahogy a posztban lévők elképzelik.
Csak azért írunk házitelefont, és nem vezetékes telefont, mert a vezetékes vezeték nélküli telefon kifejezés mindig is afféle stilisztikai zsákutcának tűnt. Szóval most arról a telefonról van szó, ami madzagon jön a lakásig, egy miniatűr bázisállomásba csatlakozik, és a…..
Semmilyen átvitt értelmet nem kell keresni a cím mögött, az szó szerint értendő, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol az okostelefonok költsége egyre gyakrabban ró elviselhetetlen terheket az emberekre – akik persze végül is maguk tehetnek róla. Egyre kevésbé tudjuk elképzelni az…..
A címben feltett kérdésre nemrégiben a Popular Science folyóirat keresett választ, megjegyezve, hogy a tudósok vitatkoznak ezen. Ahelyett, hogy Quentin Tarantinóhoz vagy Uma Thurmanhez fordultak volna (Lásd a videót!), inkább elvégeztek egy bizarr számítást, amelynek végén arra…..
Blog.hu-s nickname 2013.11.06 20:28:06
@MikeBoy: "Te merre jártál matekórákon?"

Akkor kifejtenéd bővebben, mire gondoltál? Nem vagyunk gondolatolvasók!
Mit gondolsz arról az emberről, aki nem tud helyesen írni? Igen, nagyjából mindenki azt gondolja. Persze vannak akiknek felmentésük van helyesírásból - ők a diszlexiások - de őket leszámítva, mindenkinél alap elvárás, hogy ismerje a szabályokat, különösen ha az önéletrajzról…..
Blog.hu-s nickname 2013.10.29 08:15:28
@nagymenő: "Köszönjük a hozzászólásokat. Még van helyesírási hiba a szövegben, szándékosan van, hiszen erről szól az írás"

Hehe... szerintem erőlködhetnél még egy kicsit.
Nem baj, ha van benne helyesírási hiba, de ne dugd el (pl: rakd idézőjelbe, húzd alá), és akkor azt elfogadjuk.

A fenti indokot rajtad kívül senki sem hiszi el. :-)
Ezen belül pedig a multimédiás tabletekre és nem pedig a könyvolvasásra specializálodott e-readerekre gondolunk. A belépő modelt, a 7"os kindle fire HD-t, már 139 dollért lehet megvásárolni az államokban. Ennyi pénzért azt hinné az ember, hogy csak egy középkategóriás hardware-t…..
Blog.hu-s nickname 2013.10.01 18:00:00
A Magyar Posta felsővezetői szinten foglalkozik a Tesco ajándékutalványainak eltűnésével. Egyre több ugyanis a panasz, hogy nem érkeznek meg a Tesco Clubcard program keretében a több száz vagy több ezer forintról szóló ajándékutalványok a címzettekhez. A Tesco tudhatja…..
Legutóbbi napelemes posztunk kapcsán a komment-arénában a napelemes rendszerek megtérülési ideje körül alakultak ki a legizgalmasabb csörték - így ezúttal ezt a témát járjuk körül egy kicsit alaposabban - szigorúan valóságalapon, gyakorlati megközelítésben. Nem számolunk…..
Blog.hu-s nickname 2013.08.17 11:34:20
@zaza42: Nézd, én abbahagytam a dolog feszegetését.

Nem tisztán látszik, hogy milyen a rendszer, hogy vette, árakat nem írt. 5,5 kW-os a rendszere, de 6,6 kW-os a napelem. Melyek utólag derülnek ki, stb... "apróságok"

Hogy számol megtérülést, amikor csak 1 éve működik neki, és sorolhatnám még a számos kérdésemet (mennyi volt előtte a villanyszámlája, stb...)
Blog.hu-s nickname 2013.08.17 11:42:05
@Bogoly: igazából, ha lopom az áramot is miért probléma? 1-1 embernek nemhogy 1 fillérjébe, te tized-század fillérjébe, ha kerül. És még a környezetet sem terheli (napelemek, előállítása, megsemmisítése, stb...)
Blog.hu-s nickname 2013.08.17 21:19:46
@Bogoly: No látod, ez a kommented (is) rávilágít arra, hogy nem olvastad/értetted meg Szzz kommentjét.
Mindkét megoldás problémás! (Ha mindenki lop és ha mindenki telepít.)

De azt hiszem nem magyarázom tovább a vaknak, milyen a szivárvány, a süketnek, hogyan csicseregnek a madarak.
Az eddigi legkerékpárszerűbb elektromos kerékpár a napokban debütált sanghaji China Cycle 2013 kiállításon, olasz fejlesztés, és csak tekerni kell. A Zehus Bike+ állítólag olyan hibrid, mint a Toyota Prius, csak nincs nagy és nehéz akkumulátora. Az egyetlen külső jel, hogy nem…..
Blog.hu-s nickname 2013.08.07 10:52:45
@mazolika: A mágnesnek nincs energiája. Fizika.
Ha a mágneses térbe helyezel egy mágneses testet, annak van. Pont annyi, mint amennyi energiába került az odahelyezése.

Építs egy mágneses gépet, ami a "mágnes energiáját" használja, és jó áron megveszem!
Blog.hu-s nickname 2013.08.07 11:20:33
@mazolika: Bocsika, ha a szavakon lovagolunk.

Akkor a "hosszú ideig mozgó, mozgó"-ban sem hiszek. És újabb elnézést kérek az újabb pontatlan definícióért.

De úgy érzem ez már nem fizikusi vita, hanem nyelvtani. Ebből kiszállok.
Kigondoltam Minek az a rekord 2013.06.15 04:04:00
Van egy igen kínos világrekord, amit elérve minden normális ember csak arra gondolhat, hogy nekem már végem, most jön a halál. A világ legidősebb embere címéről beszélek. Amíg nem találom fel az örökélet-drazsét (dolgozom rajta itt a Műhelyben, csak közben a szemetet is ki…..
Barczi "Blumi" Imre, Bellay Szilvi, valamint Gazda Albert és Uj Péter munkájának révén az Origo végre szakít az Index dizájn majmolásával (btw, érdekes, hogy ezt pont exindexesek lépik meg), és egy szerintem nagyon klassz és jól felépített, friss site-tal értelmezik újra a…..
Blog.hu-s nickname 2013.06.05 13:04:13
@sztahanov: Sok igazság van abban amit írsz. Fontosak a nagy betűk, és az emberek ragaszkodnak a megszokotthoz.

De. Egy újságban nem minden csupa nagybetű!! Rangsorolják a cikkeket, és annak megfelelően méretezik a címeket.

Ez tényleg látássérülteknek készült weboldal. A címek között elveszik a lényeg. Az egész képernyőt - válogatás nélkül - nagy betűk töltik ki, és az Origo is be fogja látni, hogy változtatni kell.

Lehet, hogy a jövő ez, de úgy gondolom, most túl nagyot lépett egyszerre az Origo. Mától jóval kevesebbet fogom olvasni. (Látom nem csak én. És ők a 'klikk'-re mennek.)
Borítékolni lehet, hogy jó pár családnál várták aggódva a hó végi, jelentős pénzköltéssel járó gyereknapot. Ez alkalomból tettünk egy kísérletet arra, hogy összeszámoljuk, mibe is kerül egy csemete felnevelése.Aki múlt hétvégén kinn volt bármilyen nyilvános…..
Ne menjenek tovább, megvan a hét hülyéje, aktuális barma az Istennek: a volvós nő ezt most tényleg megérdemelte, sőt, óriási szerencséje volt, hogy nem ölt meg néhány motorost. A 400 tagú konvoj rendőrségi engedéllyel haladt North Myrtle Beach irányába, ahol a helyi drag…..
2013: A napenergia éve Magyarországon Az elmúlt néhány évben számos ország bőkezű támogatási rendszert léptetett életbe a megújuló energiaforrások, köztük a napelemes áramtermelés elterjesztésért. Németország, Olaszország, Spanyolország hatalmas, 10-20 évre…..
Blog.hu-s nickname 2013.04.10 10:55:27
@laci_52: Igen, pont ezt akartam még írni.

Ha valami miatt mégis szükség lenne arra a 1.6 millióra (vagy egy részére), azt állampapírból biztosan ki lehet (némi) veszteséggel szedni.
De a napelemből nem.

És mi van, ha költözni szeretnék az 50 év alatt... ??
Blog.hu-s nickname 2013.04.10 11:14:36
@benon: Jól! :)

+1 apróság!

A napelemből nyerhető energia, inkább elméleti, mind gyakorlati szám. Ha a tetőd jó szögben, jó irányban áll, nincs a közelben fa, vagy magasabb épület, nem ilyen az időjárás, mint mostanában, Szegeden laksz, nem Zabarban...

A napelem egyik nagy előnye, hogy függetlenné tesz. Mármint, tenne, ha beruházol 1 kis akksira is... Ez megér némi "nemmegtérülést" is, bár nem másfél millát (nekem).
Azokat a dolgozókat, akik naponta 11 órát, vagy annál is több időt töltenek a munkahelyükön, kétszer akkora valószínűséggel éri el a depresszió, mint azokat, akik a nyolc óra után hazamehetnek – derül ki egy brit kutatásból, amelyben 2 000 közszolgát kérdeztek meg. Az…..
Tudom, mire gondolsz. Arra, hogy ez is csak egy a sok hülye reklámkampány közül, amikkel naponta bombáznak bennünket. De ezegyszer (legalábbis szerintem) tévedsz. A belga Duval Guillaume ügynökség által készített kampány ugyanis egy egészen eredeti ötletre épül, és annak…..
Blog.hu-s nickname 2012.09.25 13:58:25
@Eltévelyedés: És ha nevet sem kérdez? Pl: arcfelismerés?
T Cim.   Az alábbi dolog a lányommal történt meg ,amit először nem akartam elhinni. egy bizonyos cégnél titkárnő 10 hónapja jó fizetésért. Február végén felmerült, hogy a cég rosszul áll, le kellene venni a munkaidőt 4 órásra feleannyi fizetésért. Aztán nem történt…..
Blog.hu-s nickname 2012.04.07 15:47:07
@Dr. GGG77: Rettentő sok dologban igazad van. De!
Ha nem tetszik amit a vállalkozók művelnek, legyél te az, csináld jobban, és alkalmazd a sok okos, dolgozni szerető munkavállalót.
Ha jobban tudod csinálni, akkor csináld! Ha nem, akkor maradj csendben. Én voltam vállalkozó, de inkább alkalmazott vagyok és inkább az "asztalt verem" (mint te, csak csendesebben).
Ha nem tudnád idehaza rettentően "vállalkozásbarát" környezet van. Ha nem fizetnek neked, akkor is csak igazad lehet, de pénzed belőle sosem. Így tarts alkalmazottat.
.
Értsd: ha minden szabályt rendesen betartasz, éhenhalsz. Ha nem, akkor azt kell tenned, ami a cikkben van. Hidd el, ettől a vállalkozónak forog a legjobban a gyomra.
Blog.hu-s nickname 2012.04.07 15:49:33
@Dr. GGG77: "Tűz a dokihoz, írassa ki magát."
Ez mennyivel tisztességesebb?? Nézz tükörbe!

No comment.