Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ianitorum Regalium Magister

0 bejegyzést írt és 271 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Napló személyes írás. Egy személyes írásból levont következtetések szintén személyesek lesznek. Az én következtetésem pedig az, hogy Széchenyi mentálisan beteg volt.  Merész kijelentés ez legnagyobb magyarról (és nem csupán frázisok szintjén tartozott a legnagyobbak…..
Ianitorum Regalium Magister 2012.03.15 20:00:06
@FIGO:

Hozzátenném,hogy túl nagy támogatást pénzben sosem adott az MTA-nak,mert úszott az adósságban (nem véletlenül írta meg a Hitelt, ugyanis pontosan átérezte milyen rettenet nagy birtokokkal,ingatlanokkal, irgalmatlan csórinak lenni)

Amúgy a nézetei ma is tökéletesen szimpatikusak számomra, ellentétben Kossuthtal.

Alapvetően nem volt őrült,maximum labilis, később depressziós, aztán halott.
Huszonöt év börtönre ítélte egy texasi bíróság Roy Estradát egy kiskorú lány rendszeres molesztálása miatt. A 68 éves zenész alapító tagja volt Frank Zappa zenekarának, a Mothers Of Inventionnek, amiben – szünetekkel ugyan, de – 1964 és 1975 között zenélt, majd…..
Kedves barátaim, Lemilblog-olvasók!A mai búcsúposztommal kapcsolatban szeretnék egy körkérdéssel egybekötött szavazást javasolni. Röviden arról van szó, hogy a Lemilblog egyik szerkesztője nehezményezte, hogy a búcsút követően miért nem mondtam le azonnal az admin-jogaimról…..
Ianitorum Regalium Magister 2012.02.21 11:42:37
@Zig Zag:
Amíg lesznek érdekes és jó írások, mindegy kinek a tollából, szerintem az oldal élni fog.
Subba Balhé Disneylandben 2012.02.20 18:50:00
Egy 53 éves úr részegen randalírozott Disneylandben. ..
Ianitorum Regalium Magister 2012.02.21 11:12:50
@Cecan Basescu:

Tényleg :))) Az mondjuk egy nagy film, szeretem.
Előre borítékolható volt, hogy a felháborodni imádó amerikai közvélemény nem fogja pillanatok alatt elfelejteni M.I.A. vasárnap este bemutatott középső ujját, olyannyira nem, hogy másfél nap elteltével sem csitul, inkább fokozódik az ezt övező botrány. Most éppen ott tart az…..
Ianitorum Regalium Magister 2012.02.07 18:15:31
Megvan az Eurovíziós Dalfesztivál húsz magyar elődöntőse, írja a comment:com. Kötelességünknek éreztük, hogy átfussuk a listát, de vagy bénák voltunk, vagy tényleg csak egy előadónak van hivatalos klipje az induló dalhoz (illetve annak anyanyelvi verziójához). Ez a Sophistic…..
Ianitorum Regalium Magister 2012.01.11 02:09:24
@Aszteroida-bányász metal énekes:
Ne légy anakronisztikus. Ez különben sem zenei fesztivál, ez fos.
  Bizony, a hercegnéket sem kíméli (vagy kerüli el) az a bizonyos harmadik x. A folyton mosolygó Kate Middleton (leánykori neve) a mai napon ünnepli harmincadik születésnapját. Egyébként öt évet simán letagadhatna a korából, vagy hármat, na... A cambridge-i hercegné a…..
Ianitorum Regalium Magister 2012.01.09 20:19:35
Ianitorum Regalium Magister 2012.01.10 00:42:01
@Intizar:
Sissit soha senki sem hívta Sissinek. A Tv film óta "becézgetik" így.
Íródott NagyTeve ötlete és javaslata alapján!!899. szeptember 24-én a Brenta folyó mellett ötezer magyar megsemmisítő vereséget mért Berengár itáliai király seregére.        A brentai csata makettje.Forrás:…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.12.17 16:46:25
@L. N. Peters:
Naja, de lovas lovas elleni harcban nem. A védtelen gyalogság nyilván a lovakra utazik vagy különben ők mennek a túlvilágra.

Elsősorban a szablya használatára akartam célozni, hogy egy lovas a másik lovas alól nem ütötte ki a lovat. Nehézlovas könnyűlovas viszonylatban más lenne a helyzet, de azért a könnyűek kerülték a találkozást páncélozott kollégáikkal. Még Mohácsnál is a magyar nehézlovasság milyen szép rendet vágott az oszmán lovasságban.
„Akkor lesz vége, ha mindenki abbahagyja” – interjú Beliczai Balázzsal – Baló György, Pető Iván és Mikola István magyar hangja, a magas barna férfi humoros szerepben. Ex-lufihajtogató, ex-Família Kft-s, exhibicionista lakástulajdonos, aki sikeres show-t csinált…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.06.04 00:29:38
@kéne egy nick:

Vagy neked van nulla humorod :)
  Ennek a bejegyzésnek Székelyföld brüsszeli irodájának megnyitója az apropója, de mégsem (csak) autonómiáról szól. Ennek egyszerű oka van. Nevezetesen az, hogy talán ahhoz van a legkevesebb köze. A brüsszeli irodáról bőséges írott anyag érhető el magyar nyelven, ezért…..
A Homár nehezen tudja elképzelni, a kommunista nosztalgián kívül miért fogyasztanak az emberek a bélszín nevét örökre besárazó bélszínrolót évtizedek óta. A kifinomult húsfeldolgozási technikáknak köszönhetően azonban egyre olcsóbb és egyre szarabb anyagokat sikerül…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.06.02 21:12:21
@kvadrillio:
"Óóóóó...azok a régi szép idők jó ízű, magyar szájíznek kiválóan megfelelő MIRELIT termékek !!!!! ...amik már csak az emlékekben élnek.....:)
sajnos....... "

Nem lehet,hogy mi változtunk meg a nagyobb választék, az igényesebb (?) étkek hatására? És a mirelit régen is ugyanolyan szar volt,mint most?
Kumin szerint A Bajnai-rejtély 2011.06.01 13:40:00
Tegnap, ahogy a híreket néztem Bajnai Gordon szerepléséről az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága albizottságának ülésén, újra felmerült bennem az a kérdés, amelyet már délelőtt feltettek nekem egy századvéges fórumon: mire készül Bajnai? Mi az ő…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.06.01 21:28:18
@KG2000:

Nem értek egyet, szerintem vannak bőven olyan baloldaliak, liberálisok, jobboldaliak,akik támogatnák. Olyanokra gondolok,akik csalódtak a saját pártjaikban és nincs alternatívájuk. Ilyen tekintetben egy esetleges új párt gyorsan találna minden oldalról olyan volt városi,megyei ,esetleg országos politikusokat, akik kiállnának mellette és vannak annyira szakemberek, hogy jobb útra tereljék az államot.

Az más kérdés, hogy igazsággal nem nyer senki választást...
FIGYELEM, A RENGETEG LÁTOGATÓ MIATT 3 ÓRÁRA LETILTÓDOTT A KÉPTÁRHELYEM, EZÉRT MINDENKITŐL SORRY, DE A VILÁG RENDJE HELYREÁLLT. (Ez az epizód egy előző folytatása. Ha tudni akarod, hogy hol vagyunk és mit csinálunk, ide kattints az előzményekért.) Senki nem vett észre.…..
Új MÁV blog Tuti IC út 2011.05.31 19:16:00
Tibor levelét elolvasva már megint előjött az a csúnya érzés, hogy ez már valahol, valakivel megtörtént már. Hát persze, velem, mondjuk kb. ötször. Az ember megveszi a jegyet, a vonat lerohad, vagy leszakad valami, stb., aztán mindenki szarik az utasra, legendák kelnek szárnya, s a…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.06.01 09:54:45
@Gee Halen:
Ez nem úgy megy. Egyrészt,mert ha azt nézzük,hogy mennyi szerelvény indul egy napon az országból, ahhoz képest elenyésző a meghibásodások száma.

Véleményem szerint nem lehetséges dízelmozdonyt "vontatni".
A villamosmozdonyok személykocsik szállítására alkalmasak elsősorban és egy X tonnás batár dízelt nem képesek vontatni (vagyis elképzelhető,hogy képesek,de akkor 2 nap alatt érnél A-ból B-be) Ráadásul,ha nyílt pályán ledöglik a cumó, akkor a szerelvény után kapcsolt dízelmozdony a szerelvény elejére való kapcsolása eléggé megoldhatatlan (mivel a mozdony nem csak mozdony,hanem vannak vontató-,tolató-stb. mozdonyok.)
Ianitorum Regalium Magister 2011.06.01 11:07:47
@mréveiller:

Meg amíg a helyjegyes vonatok helyeinek 70%-át nyugdíjasok foglalják le ingyen...
  „Kisebbség és többség között” címmel rendezett magyar-izraeli történészkonferenciát a Balassi Intézet. A gellérthegyi intézmény könyvtárában magyar, zsidó és magyar zsidó történészek cseréltek eszmét az emigrációban, diaszpórában élő…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.05.17 11:28:40
@Maisie MacKenzie:
és ha írni sem tud?:P
Ianitorum Regalium Magister 2011.05.17 11:53:16
@kackia:
1, akkor még nem volt olyan,hogy nemzet. Voltak törzsek, azokon belül vérségi alapokon (avagy fiktív alapon) szerveződő nemzettségek. Bármikor bomolhatott kisebb egységekre, köthetett szövetséget más egységekkel stb. Nagyon valószínű,hogy a törzsek etnikailag (ha lehet ilyet mondani az akkori társadalomról) különbözőek voltak.

2, Természetesen volt válság. Koppány (ez inkább hatalmi válság),Vata,Vata fia János stb. Azonban idővel kialakult egy új,de régi alapokon nyugvó identitás. István,László,Kálmán törvényei csak olyan dolgokat tiltottak,ami veszélyes volt az új belpolitikai irányvonalra nézve,de alapvető dolgokat nem lehetett kikukázni. Sok dolog csak idővel tűnt el,de inkább átalakult. (pl. a hiába változtatják meg a Moszkva tér nevét, X ideig még mindenki így fogja hívni,hiába jön be az LCD tévé,amikor még sokan képcsövest fognak használni 10 év múlva is). Válságot inkább elsődlegesen a törzsi,vérségi szervezet megbontása okozhatott (ami persze elválaszthatatlan a hitvilágtól)

A kereszténység is erőteljesen felhasználta anno a római,pogány szokásokat,világot. Nem lehet csak úgy végképp eltörölni egy már létező és beivódott dolgot.

"amely lecseréli isteneit ezzel a gesztussal kukába dobja őseit megtagadja múltját "

Csak ősei hiedelmeit,hitét dobja kukába,de ugyanolyan tisztelettel viseltetnek a holtak, az ősök iránt szerintem. Hiába kereszténység,meg István, mégis megmaradt a Turul, Árpád,Emese emlékezete és megannyi apró dolog,amely később megmaradt,de átalakult formában (pl. esküvői leányrablás, vőlegény-vevőlegény stb.).

Áttérés a kereszténységre nem egyik napról a másikra ment (lsd. lázadások),hanem egy hosszabb folyamat volt,amely Géza/István alatt kezdődött. Minél hosszabb egy folyamat, szerintem annál puhább,mert nem gyors és radikális,így meghagy kiskapukat a régi dolgoknak.

"A fejlett pogány hitvilágunkra nézve elég degradáló a hiedelem világ megnevezés. "

A " fejlett" hitvilágról nagyon kevés a forrás, szinte csak a továbbélő hagyományok és a tiltó törvényekből lehet rájuk következtetni.
Ianitorum Regalium Magister 2011.05.17 12:14:18
@Takony_fősámán:
ezt bármely néppel el lehetne játszani
Az internetes világháló korában nincs lehetetlen, így a kiváló nemesi blogot üzemeltető Ádámnak köszönhetően özvegy Siskovitsné és elhunyt férje élete minden főbb mozzanatát megismerhettük. A poszthoz írt kommentjét röviden összefoglaljuk és némileg kiegészítjük a…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.05.15 20:33:09
@Nagykevély:
A Királyi könyvekben tényleg így van,hogy a tüzérség parancsnoka/cseh hadak parancsnoka. (Az más kérdés,hogy csak a kivonatot olvastam, a latin szöveghez nem volt időm,így lehet simán csak rossz fordítás)
A Magyar Telekom tudakozója ma négy magyarországi Siskovitsról tud, hárman Szombathelyen élnek, a negyedik Budapesten. A wiw-en nyolc Siskovitsot találtunk, a Facebookon tizennyolcat, köztük akadnak erdélyiek is. De hogy ezeknek a Siskovitsoknak bármelyike is leszármazottja-e a…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.05.12 18:19:12
Almási és Gödrei gróf Siskovics Józsefné sz. báró Harruckern Borbála

báró Harruckern János-György leánya volt,aki Békés vármegye főispáni tisztét töltötte be.

"1736-ki január 27-én uj adománylevelet adatott ki magának, melyben is az adományozott helységek és puszták igy neveztetnek meg: Gyula mezővárosa mint az egész uradalom feje, továbbá Fövényes, Ölyved, Apáti, Sz.-Benedek, Remeteháza, Beregegyháza, Alabián, Gyürkhely, Békés, Berény, Endrőd, Gyúr, Kamut, Dánfok, Csatár, Tőgye, Nyárszeg, Szentes, Sz.-Fabián, Ecser, Veresegyháza, Donát Sz.-László, Tőke, Heked, Derekegyházának egy része, Bökény, Szeghalom, Faás, Balkány, Torda, K.-Környe, Öcsöd, Szarvas, Káka, Báboczka, Félegyháza, Tartárszállása, Csaba, N.- és Kis-Podány, Földvár, Borosgyán, Veszely, Gerendás, Kigyós, Eperjes, Kerekegyháza, Szabadka, Gyarmat, Pázmány, Ösvény, Bucsa, Kis- és Nagy-Harang, Gerla, Mező-Megyer, Sz.-Miklós, K.- és N.-Décse, Doboz, Csorvás, K.-Ladány, Méhes, Kis-Károly, Gyoma, Ege, Nagy-Telek, Vésztő, Mágor, Tarcsa, Edeles, Németi, vagyis Nemeskereki, Bélmegyer, Félhalom, Póhalom, Szénás, Kis- és Nagy-Csákó, Királyság, Kondoros, Murony, Sopron, Halásztelek, Sima, Simasziget, Csejt, Orosháza, Székudvar, Petzér, Gyires, Sz.-Király, Sz.-Márton, Szent-Tamás, Pél és Elek." forrás: Nagy Iván

Siskovits József 1756-ban a Károly gyalogezred tisztjeként kapott nemességet és címert háborús érdemeiért.

1762-ben már a 37. számú magyar gyalogezred tulajdonosa

1763. báró

1767-ben az Udvari Haditanács tanácsosa,a Mária Terézia Rend lovagja,a tüzérség parancsnoka volt.

1775-ben lett gróf.

1783-ban S. József a Mária-Terézia rend lovagja,titkos tanácsos,a haditanács tagja,a tüzérség főparancsnoka,a Haller ezred tisztje,a cseh hadak főparancsnoka volt.

1783.febr.04-én halt meg Prágában.

Források:
A 57 - Magyar Kancelláriai Levéltár - Libri regii - 44. kötet - 43 - 46. oldal
A 57 - Magyar Kancelláriai Levéltár - Libri regii - 48. kötet - 8 - 10. oldal
A 57 - Magyar Kancelláriai Levéltár - Libri regii - 50. kötet - 190 - 192. oldal
A 57 - Magyar Kancelláriai Levéltár - Libri regii - 52. kötet - 446 - 452. oldal
Nagy Iván: Magyarország családai czímerekkel és nemzékrendi táblákkal

Most hirtelenjében csak ennyit tudtam előkaparni.
A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján szokatlan dolog történt:…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.05.10 09:23:16
@Lord_Valdez:
"A kor kedvezmény azért van, mert az államnak nagy szüksége van a fegyveres erőkre. Már most miért is megy valaki rendőrnek? A magas fizetés miatt? Aligha. Kőművesként is többet kapna. A magas megbecsültség miatt? Aligha. A jó munkakörülmények? Nem, nem. Egy fiatalt még motivál a kihívás és a szolgálat nagyszerűsége, de ez nem tart ott egy embert 30-35 felett. Ott bizony a pálya legfőbb vonzereje a korai nyugdíj..."

Habár nem vagyok rendvédelmi dolgozó,de kinn voltam szolidaritásból aznap velük. Nem mindig a pénz,a megbecsültség avagy a korai nyugdíj a legnagyobb vonzerő, hanem a szolgálat, az,hogy hazáját és annak lakóinak életét védi,segíti a rendőr,tűzoltó,honvéd és a többi.

Természetesen nem értek egyet én sem a nagyon korai nyugdíjjal,de azt be kell látni, hogy egyszerűen ennyi 60 év feletti rendőr,tűzoltó nem kell. Nincs szükség ennyi irodistára.

Én azzal értenék egyet,hogy megfelelő megemelt fizetést kaphassanak,de a szolgálati időt 25 évről 30-ra növelném és megvizsgálnám a leszerelés utáni nyugdíj összegét (hiszen,ha 20 évesen szerel fel,akkor 45 évesen már leszerelhet,többségük ekkor még különböző munkakörökben kamatoztathatja tudását, ergo teljes összegű nyugdíj indokolatlan).
Vagy oké,leszerelhet 25 év után,de teljes összegű nyugdíjat csak a rendes hétköznapi korhatár elérése után kaphassa meg.
Ianitorum Regalium Magister 2011.05.10 09:23:23
@Matróz Kommandó:

Nekem sem tetszett ez a fenyegetőzés,de a szakszervezetek feladata,hogy különböző módszerekkel kicsikarjanak ezt-azt az általuk képviselteknek.

Nekik legalább van működő szakszervezetük, nem úgy ,mint a Suzuki munkásoknak... :/
Ferencváros utcaneveit nem érinti az új fővárosi városvezetés átnevezési dömpingje, azonban a kerületünket Újbudával összekötő Lágymányosi híd új nevet kap. Bár pontosan nem értem, hogy a sok vörös „T” betűben a Duna felet mi a Rákóczis…Huszonhat…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.04.21 23:21:12
Bauer Sándor,ha jól emlékszem a Nemzeti lépcsőjén gyújtotta fel magát.
hu.wikipedia.org/wiki/Bauer_S%C3%A1ndor

Gondolom rá gondolnak.

Rákóczi... had örüljön a nemzeti oldal is gondolom.
Mandiner blog Puskát tölts! 2011.04.06 07:01:00
„Kedves életének ezt valaki nem vallja, Dicsősséges nevű hírét az utálja, S hazája oltalmát semmi jónak tartja.” (Rimai János - Katonák hadnagya)   Pósán László javaslata, miszerint a Magyar Férfiembereknek minimális katonai kiképzést kellene kapniuk, nem…..
Ianitorum Regalium Magister 2011.04.06 12:59:36
@Pelso..:

Az a baj,hogy mindenki abból indul ki, ami van és nem abból,hogy mi lehet!
Sokan azt hiszik, hogy a mai államok, a mai társadalmak, a mai rendszerek már nem fognak nagyot változni,de ezt hitték a rómaiak, a törökök, a komcsik és a fasiszták is.

Gondolta volna bárki is 1914-ben, hogy 1920-ra gyökeresen megváltozik a világ, főleg Európa arculata? Nem.
Ianitorum Regalium Magister 2011.04.06 13:02:30
@szempontpuska:

Mittomén,ki ellen. Nem fegyverkezési versenyről van itt szó,hanem arról,hogy ha valami történik, akkor ne csak álljunk ,mint paraszt a savasesőben...
Ianitorum Regalium Magister 2011.04.06 13:11:09
@Anarchy:
Belegondoltál, hogy megint adod itt a tudatlan baromságaidat?

Mit számít az,hogy a múltban mennyit nyert és mennyit vesztett egy hadsereg? Most élünk.

Amúgy meg elég tudatlan dolog 500 évvel ezelőtti hadsereget felhozni példának, de mindegy....
„A szó szemüveg, s részben szem is ahhoz, hogy mit gondoljunk. Birtokba venni egy szót annyi, mint birtokba venni az általa jelölt valóságelemet. Minden definíció kérdése.” (Giovanni Sartori) Magyarországon kegyetlen háború dúl a verbális hadszíntéren. Arra hívom az…..
  Március Esterházy János hónapja, a felvidéki Esterházyé. 1901 március 14-én született, és 56 év múlva, március 8-án halt meg a magyarokért minden körülmények között kiálló politikus. Szlovákiában idén sem sikerült békében megemlékezni arról az…..
Könnyítsük meg egymás életét, oszlassuk el a félreértéseket. Készítettem egy részletes szószedetet ingatlanhirdetők részére, hogy mi NEM AZ. Itt az első rész. A galéria, az nem egy szoba. Nem is félszoba. Pláne, ha egy alig 2m széles fekvőgaléria.A sarokban egy…..