Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamararara

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webes szabványok Költözés 2009.07.30 23:02:00
A fordítások hamarosan új oldalra költöznek (az első három cikk fordítása már át is került), és nemsokára mindegyik fordítás elköltözik, mégpedig az eredeti cikkek oldalára, a Dev.Opera oldalra. Ennek több előnye is van, egyrészt így az angol cikkben is lesz egy direkt…..
Az erdészet szó hallatán - gondolom - mindenkinek - ahogy nekünk is - hatalmas farakások, sár, láncfűrészek és jó kiállású favágók jutnak eszébe. Mi is valami ilyesmiben gondolkodtunk, de aztán valami még ennél is jobbat kaptunk: régi, rozsdás munkagépek, szénakazlak, lovak -…..
5. ülésünkön a Gerlóczy Kávéházban jártunk, amely kávézó, látványbüfé, étterem , hotel - minden egyszerre, és ez kicsit a baja is. Sok minden jó, viszont sok minden - nem. Kiváló adottságokhoz átgondolatlan ételkoncepciók és nagyon egyszerű, sokszor…..
A bejegyzést töröltem valakinek a kérésére, aki érintve érzi magát. Egyúttal elnézést kérek az illetőtől.     Mostani képünk a Fertőtó burgenlandi vidékén készült, az ottani cigánysoron, valamikor a húszas években. Falusi muzsikus család látható a képen,…..
Tamararara 2009.12.11 13:10:33
@ValleyFloydRoad:
Az agresszió, mint magyar népbetegség említésével nem azt állítottam, hogy más népeknél nem lehetne fellelni az agressziót. Csak arra kívántam rávilágítani, hogy az agresszivitás nem pusztán a cigányok sajátossága, hanem az egész társadalomé.
Lehet, hogy félre vezető volt, ahogy fogalmaztam.

Az iskolai erőszak terén talán a százalék túlzó, azonban a tett nem. Nem tudom mi volt a helyzet AKKOR, amikor Ön járt középiskolába, azonban mostanság egyre többet hallunk ilyesmiről.

Ami érdekes, hogy az Oktatási Minisztérium szerint még nem ért el olyan szintet ez a probléma, hogy be kéne avatkozni. Én ezt máshogy látom és a tapasztalatok is máshogy mutatják.
Hogy ne csak az én írásomat olvassa, íme néhány cikk a témában.

www.koloknet.hu/80-az-iskolai-eroszak-es-a-szulo

hvg.hu/cimke/iskolai-eroszak.aspx

www.nol.hu/archivum/archiv-490916

www.hirextra.hu/2008/04/08/az-iskolai-agresszio-csak-tunet/

Üdvözlettel, Tamararara
Pitbull-lecsó Falusi 2009.11.29 15:08:00
A gombász hazamegy és mondja a szomszédnak, aki a verandán lebzsel:- Ha öngyilkosságra adná a fejét, arra az esetre van egy kiló galócám!- Nagy dolog! Nekem is kilóg. ..
Tamararara 2009.12.08 12:31:04
Hosszútáv blog 6km átmozgatás 2009.12.05 16:33:00
Dobzséval futottunk egy pehelykönnyű hatost átmozgatásnak a holnapi tóköröm előtt.Kicsit izgulok, de beettem a sok tésztát (krumplistésztát, meg vajasbriósból készült kenyérpudingot), ittam Mg és Ca italokat, és most készülök egy rituális vádli és térdkrémezésre…..
Ha a Google, vagy Yahoo! szinte mindent megkeres és rendszerez az interneten, akkor érdemes olyan keresőt csinálni, ami mondjuk csak a mérnököknek, vagy az egészség iránt érdeklődőknek készült? Úgy tűnik igen! A speciális témára szakosodott keresők (nevezzük vertikális…..
Az e heti bejegyzésben a 28 éves, vicces kedvű fizikussal, Lászlóval készült interjút olvashatjátok. Az iwiw adatlapját ide kattintva nézhetitek meg. A blogger Budapesti Corvinus Egyetem és a Miskolci Egyetemen hallgatója, továbbá a Csodák Palotájának munkatársa.   Íme az…..
Sajnos elég gyakran előfordul, hogy valami olyat mondunk ki, amit nem gondoltunk át, nem elemeztünk ki pontosan, így igazságtartalma erőteljesen megkérdőjelezhető. Ebben a balszerencsés esetben külön probléma az is, hogyha valaki megpróbálja kijavítani, megváltoztatni…..
A múltkorjában volt egy igen érdekes napom. Kimozdultam itthonról, meglátogattam barátokat, ismerősöket, kis munka és sok beszélgetés. Az ismerőseimnek rétest vittem. Örömmel fogadták, s miközben ették, mondta az egyikük, hogy ő épp aznap reggel készítette elő a…..
 „…A briteknek csaknem a fele nem hisz az éghajlatváltozásban, illetve abban, hogy ha van is ilyen folyamat, azt az emberi tevékenység okozza…” Jesszusom… Bár fogalmam sincs, hogy egy ilyen felmérés milyen eredményt hozna nálunk, de az…..
Tamararara 2009.12.08 11:14:07
@ashnur:
Az utolsó mondatod gyönyörűen megfogalmazza a probléma a lényegét.
A mai ember nincs gondolkodásra szoktatva. tele rakják a ki életét kész tényekkel, a megfelelő ember modellel és nem is gondolkodik csak csinálja, aztán nem érzi jól magát.
A homeopátiás szerek és a gyógyszerek közti vitát pedig tökéletesen eldöntheti mindenki saját maga az általad is említett empirikus módon.
A béka marad Miért kell félni? 2009.10.23 18:17:00
Szociológusok, pszichológusok és politológusok biztosan sokat fogják majd tanulmányozni, hogy miért és hogyan alakulhatott ki ez a hisztéria a H1N1 oltások körül. Egyetemet végzett emberek képsek elhinni, hogy az oltással nanocsipet ültetnek beléjük, hogy így oldják meg a…..
A BKV december 5 és január 3 között, sötétedés után, egy elég impreszíven kivilágított régi UV-t közlekedtet a 2-es villamos vonalán, az első 2 napjáról posztolok most néhány fotót (amiből néhány saját). elpe Puffancs darthwalk rosszqtyaHa te is láttad a villamost,…..
Tamararara 2009.12.08 11:01:25
Jaj, de várjuk már a pénteket, amikor megjelenik az októberi Playboy! Hiszen olyan, de olyan pikáns fotók lesznek benne ... íme, itt van egy:   Ja, most nem a csöcsös-vörös Claudiára gondoltam, hanem az új, improved MILF-elnökasszonyra ... Liptai Claudia és Dávid Ibolya! Ez…..
A kutyák sokszor elképesztően szórakoztatóak, de közöttük is élen járnak a tacskók, a mopszok és a csivavák - legalábbis az ABC szerint. Ezek a fajták domináltak ugyanis az Amerika Legviccesebb Házi Videói című műsor első 19 évében, amint a legjobb állatos videókból…..
2009 nyár elején eljutottunk odáig, hogy örülhetünk, ha egy blockbuster minimális történettel rendelkezik. Most ne menjünk bele, hogy honnan indult a dolog, de az biztos, hogy a Terminátor negyedik része és a Transformers folytatása kitűnően illeszkedik a láncba. Az első epizód sem a…..
Eljött az ideje nyári popválogatásunk második részének is. Az első részt Esztertől itt találhatjátok. Ez alkalommal is hatalmas nagy mennyiségű víz, tengerpart, napsütés és mosolygás van terítéken itten. Rugaszkodjunk is neki! Az elsők közt sokak kedvence, YUI érkezik, akit…..
ROFL-net Megint egy kabala 2009.11.02 06:52:00
Nagy örömömre szolgál, hogy új kabalás videót prezentálhatok :)  ..
Tamararara 2009.11.06 12:03:37
Október 31-én, a Parádé Sörözőben rendezett "Töklámpás Csocsópartyt" a Fidelitas. A parádi lányok nagyon kitettek magukért, hogy a több mint harminc, megyéből érkező fidelitasos jól érezze magát. Több helyi vállalkozó támogatásával jött létre a hosszú…..
Árokásó Top100 Vágó István 2009.02.18 07:01:00
Hithű, vonalas liberális szerint mindenki a maga sorsának kovácsa, és aki hülye, megérdemli a végzetét. Vágó István sokat tesz ezért az eszméért, amikor a hitelválság kellős közepén, ma is főműsoridőben buzdít hitelfelvételre. Nyilván boldog plazmatévé és újautó…..
Tamararara 2009.11.06 12:00:46
Kecskemét Turult Kecskemétnek! 2009.10.27 08:59:00
Félre értés ne essék, a politikai vonaltól és mindenféle szélsőségtől igen messze szeretnénk tartani magunkat, a cím csupán egy Olvasónk véleménye az a téma kapcsán, amely a napokban téma a városban: Országzászlót szeretnének állítani a főtéren, megtetézve ezt azzal,…..