Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kermit

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
retro gastro Napközis tejbepapi 2011.01.21 10:41:00
Vendégposzt Phoebétől  A tejbegríz gyerekkorom felejthetetlen élménye.... az utánozhatatlan, a legfinomabb: a menzai. Hiába minden taktika, az otthoni tejbegríz utol sem érhette a menzait. Azt hiszem, a menzai a fele tej, fele víz, na meg a kakaóporos porcukor összetevők miatt…..
A kelkáposzta-főzelék a neve miatt fenntartás nélkül kiközösítésre ítéltetett a napközis ebédek széles skáláján. Nem azért, mert a többi annyival jobb lett volna, de dolgozatok, házi feladatok és kötelező olvasmányok alatt roskadozván demonstratívan utasítottuk el…..
Kermit 2011.01.12 15:18:01
@Fix Tipp Tippmix Zoli: Nyugi már, ezek a kaják tényleg ehetetlenek voltak, így ebben a formában! Kiemelném az agyonköménymagozást is, nálam ez duplán ehetetlenné tette. Valamit ne felejtsük el a karalábé levest/főzeléket szigorúan fás karalábéból...
Sziasztok! Az alábbi kis szösszenetben hadd mutassam be nektek "kedvenc" kollégámat, akit nevezzünk most Józsinak: ő a két lábon járó modorosság. Immáron egy éve élvezem társaságát, egész szép kupac összejött a viselt dolgaiból - ezt szeretném most megosztani…..
Modorosblog A Társadalomfeletti 2010.07.02 07:00:00
-Mit gondoltok ti, mit tudtok ti... semmit, csak hiszitek, hogy. Beálltok a sorba, sablonokat követtek mind, és azt gondoljátok, különbek vagytok, mint a másik x százalék. Sok kis sablonos-sémás majomcsorda mutogat egymásra, és röhög. És nem veszi észre, hogy az ő hátán is van…..
Kermit 2010.07.02 10:30:09
@Ernoke: Az én esetemben ez a tipikus "kiszólok a szőnyeg alól, hogy kellene élnetek" mentalitás játszik, úgy hogy fingja nincs, hogy lehetne másképpen is élni, ha kicsit levenné a szemellenzőt a fejéről.
B-oldal TOP5 A-HA dal EVÖR 2010.06.23 07:40:00
A cikk apropóját a közelgő A-HA koncert adta, ezért gyors körkérdést intéztem ismerőseimhez, mit hoz fel bennük az együttes neve. Mindenkinek rémlett, hogy léteznek, ugyanakkor senki sem tudott egyetlen számot sem felidézni, ami hozzájuk köthető. Pedig van, nem is egy, amit…..
Modorosblog Irénkénél Surányban 2010.04.19 07:00:00
-Szevasz, aranypöcsűkém. Add már oda a jó anyádat nekem. A Ancsát. Pusszancs. Na drága Csőrikém, figyelj már ide. Kinéztem a Hermesben egy nagyon penge vaslétrát meg az mellett egy új búvárszivattyút a telekre, ezt a Gábor két fuvar között nem-e tudná nekem kivinni valamikor?…..
Hartay "hácsé" Csaba, kedvenc kortárs költőm a legsokoldalúbb honlappal és Komolcsák Dáviddal visszatér. Az átlagról ír nekünk. És szerencsére mi nem vagyunk átlagosak, és egyre többen vagyunk. És hamarosan mi leszünk talán a többség! Az átlagos balfék…..
Kermit 2010.04.16 12:12:42
@spinat: Nem nem, ez azokról az emberekről szól, akik nyitottságra, önálló gondolatokra képtelenek, két kockacukorral isszák a kávét, szigorúan csak kávé és cukor, se tej, se hab, se méz, semmi változatosság, ugyanaz a kávéfajta harminc éve, az egész életük egy nagy sablon, változtatásra képtelenek, csak abban az esetben - ahogy előttem írták - a Sanyiék is így csinálják stb. Egyébként én szeretem az inget férfiakon, modoros vagyok-e?
Modorosblog Az Idétlen Nevű 2010.04.07 07:00:00
A három névvel rendelkezők nagy része önként és büszkén viseli három, vagy annál is több nevét. Házasságkötés esetén Modor-Nyelvész, esetleg Nyelvészné Modor, Modor Tiborné Nyelvész - ezt lehet természetesen a nemesi előnevekkel ill. doktori címekkel is cziffrázni,…..
Kermit 2010.04.07 09:55:13
@Levéltáros: Nem ő nem, de tudod az iwiw ismerőseim között még mindig ezen a néven fut, pedig férjhez is ment már, felvehette volna a férje nevét. Orgonáék romák voltak egyébként,amikor a lányuk 13 éves lett változtattak nevet.
Modorosblog A vidéki Mamáéknál 2010.03.24 07:00:00
-Na jól van akkor, Gabikám. Üdvözlöm Apádékat. Mondd mëg a Ferinëk, hogy majd a hétën benézëk valamikor pár liter Ezërjóért. -Átadom, megmondom. Köszönjük szépen, viszlát. Srácok, gyertek, leszállás! Köszönjetek el a buszvezető bácsitól. Irány a Kossuth Lajos…..
Modorosságunkat többféleképpen kiélhetjük, és el nem kerülhetjük. Ha azt mondod, szarsz a borra, akkor proletársznob vagy, ha érzed benne a frissen vágott fű illatát, és a föld ízét, akkor kultúrsznob. Utóbbinak nehezebb lenni, mert utána kell nézni, ha aznap szabin vannak…..
Kermit 2010.02.24 10:27:36
@Gabica [almighty]: Na az nálunk is maximálisan így van, próbáltam eltüntetni a balatoni emléket a ruszki fabababorzadályokkal együtt, hogy ne 1970-es feeling legyen már végre a nagyszobában, ha belép egy jobb érzésű ember,de a mai napig ezt hallgatom. A jó lesz az még valamire alapmondat annak megideologizálására, hogy miért nem lehet kilépni az erkélyre.
Kermit 2010.02.24 10:37:08
@El Topo (Sgt. Elias): Vagy javítsuk meg, de hogy. Mintha Trabantot szerelnél, az évek során összegyűjtött maradékokból, az újonnan vásárolt tükör mögött, ha hiányzik egy pöcök, akkor parafadugós, szöges-léces megoldással, az pont tartani fogja, nem baj az ha ótvar, meg ha látszik,kilóg,jó lesz az úgy. Menekíteni kell a műszaki cuccokat is, mert ha apám szétszedi az Isten sem rakja össze, vagy hiányozni fog belőle egy egy darab az összeszerelésnél és soha a büdös életben nem fog működni.
  Titokzatos géniusz olvasónk, A. az Elvált szülők drogos gyereke szerzője szerencsére több posztot is írt nekünk. A mai, horgászokról szóló eddig még nem érintett témát dolgozott fel - sok szeretettel küldöm az Index szerkesztőségében fellelhető pecásoknak! A horgász…..
  Aki már ismeri kitartó és megbízható aktív olvasónkat - egyben több írás szerzőjét -, Styxxt, azt nem fogja sokkolni a mai dialógus. Aki nem ismeri, annak itt a figyelmeztetés: a poszt abszurd, trágár és perverz - és mindezek mellett vicces is. Aldo: Vilikém, ötvöztem a…..
Kermit 2010.02.09 13:30:07
@rawdu: Hagyjuk...nézd meg a filmet, megéri. Az egész művésztársadalomnak mutat be ezzel a jelenettel, hogy lehet osztani az észt, de gyakorlatban úgyis a szex és a foci, ami fontos, a többi üres "szellemi onanizálás".
Kermit 2010.02.09 13:33:11
@El Topo (Sgt. Elias): Újabban az "előkelőbb" helyeken a békacombot úgy tálalják, hogy a farháttal együtt van a békacomb kisütve, magyarul egy fél békát hoznak ki. Vagy ez köztudott? :-)
  Előkertes, rendezett Bauhaus a II. kerületi Garas utcában, a 49-es busz vonalán. A  mindig hűvös lépcsőházban jellegzetes, a lakótelepétől eltérő ételszag dominál. A folyosót éppen az alagsorban lakó házmester, Hugi néni mossa fel - a gyerekek illedelmesen…..
  Nah, a jelölésekben annyira nem voltatok aktívak - kicsivel több mint 120 versenyzőt terjesztettetek elő végül 2009 legmodorosabbjának járó farmermellényére. Osztottam-szoroztam, és úgy döntöttem, hogy nem bontom szét az indulókat kategóriákra: mindenki, aki…..
Modorosblog Hungarikum 2009.12.19 13:19:00
  -Kellemes hely ez a Zöldlugas, Jancsi bácsi, szeretek ide járni. Rendesek a felszolgálók, jó a konyha is. -Magyar konyha, az már valami! Tudod, miből áll a magyar konyha: zsír, paprika meg panír, ennyi! Hova ez a nagy mellény, amikor a hazai paradicsom vízízű, a…..
Kermit 2009.12.20 15:18:16
@Szalacsi Dezső: az Hufnáger Steve, áldassék a neve...miután kiemigrált Ámerikába.
Modorosblog Játszótér 1989 2009.10.22 07:00:00
Kiindulva Pecséttörő máris klasszikus lakótelepi posztjából (dehogyis akadunk le a témáról) én először a mélyen tisztelt modoros olvasóközönség körében is  inkább sikeres nosztalgiahullámot szeretném meglovagolni. A jelen ráér. Szinte minden gondolatomat a napirajz…..
Maradunk az oktatásnál: Tromb - ahogy fogalmazott - otthon kornyadozott, dögrováson volt, úgyhogy felelevenített ifjúkori emlékeit írásba is öntötte. A középiskolai tanműhelyek kihalófélben lévő példánya a modorosság fáradhatatlan képviselője. Megjelenése, nyelvi…..
Kermit 2009.10.22 11:44:56
@lárvalányhaj: Örülök annak, hogy vannak olyan nők, akiknek ez nem okoz gondot, szuper erősek, szuper ügyesek, nem szorulnak rá más segítségére, biztos szivacson alszanak, és zsákból öltözködnek, nehogy a szent férfinak meg kelljen mozdulnia, hogy otthonosabbá tegye a lakását.
Egyetértek a modoros lakberendezői poszt-al, csak ne keverjük a két nőtípust. ( az önállótlan férficsicskáztatót, meg azt, aki nem hegesztőszakmunkás szuperwumennek született, és nem is akar farkat növeszteni!)
Szinte már levélpárbajok alakulnak itt ki, de mi somolyogva figyelünk. Modoros Emigráns jelentkezik, akit Szálkás Gerenda oly szépen megfestett. Telitalálat, a szerzőt ezúton is csókoljuk Luxembourgból, magunkra ismertünk. Méltó válaszra vár, alább egy…..
A 6.c osztály, ahogy Marika néni előre beharangozta, 1992. április 15-én elindul az egri osztálykirándulásra (ÁSÉS-fiúknak ajánlom a mait is). Az iskola előtt már reggel héttől élénken gyülekeznek a gyerekek, párat a szülők is elkísérnek, hogy égessék kicsit kisfiukat a…..
-Na csimótáim, akkor most mindenki fogja az ellenőrzőkönyvét, és gyöngybetűkkel belevési, írom a táblára. Plajbász mindenkinél van? Csabikám, hányszor mondjam még, hogy a piros a Tanár színe? És tessék szépen 2B-s ceruzával írni, ahogy megbeszéltük. A Vonhinten Helgus…..